שלום ודילמה!

כדי להתקבל לרפואה בטכניון

על סמך רקע אקדמי, אתה צריך תואר שלם. עם שנה אחת של לימודים אתה יכול להירשם לרפואה רק בתל אביב, וגם אז אתה צריך פסיכומטרי גבוה. אבל אתה לא חייב להירשם על סמך הלימודים האקדמיים. איך הבגרויות שלך עד עכשיו

Dr Carter

New member
אושרית...

אני אישית חסר תחת(במובן הלימודי)...גם אם אחליט לשפר 2-3 בגרויות אאלץ לעשות זאת במכון כלשהו... השאלה היא האם מכינה גוזלת את כל חייך לעומת קורסי בגרויות שגם להם לא חסר(2 פגישות שבוע לפחות)... אוווווף!!!! תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

כן, מכינה פחות או יותר גוזלת את כל

חייך. אפשר לדחוס עוד עבודה של 10 שעות בשבוע, אבל זה יבוא על חשבון הזמן של לראות חברים, משפחה וכו'. בקורסים של בגרויות ישקיעו בך הרבה יותר, זה בטוח, וגם יהיה לך פחות לחוץ.

בן100

New member
לא מדויק

קודם כל, מגיע לי מזל טוב, שלחתי את כל הטפסים היום. מוזרים שם במשרד רישום, למרות שהשנה אקבל תואר שני, הם עדיין רצו צילום של תעודת הבגרות (?!) ולשאלתך: מספיק תואר 'לא שלם', אבל צריכים להיות בשנת הלימודים האחרונה של התואר (כך סטודנט לביולוגיה יכול להגיש מועמדות בשנת הלימודים השלישית, אחרי סמסטר א')

כן, וככה כשאתה מתחיל ללמוד רפואה

אתה כבר עם תואר שלם. הקבלה היא בתנאי שאתה מסיים את התואר.

Ice1213

New member
אושרית היי=>כנסי

ממוצע הבגרויות שלי מאוד גבוה(נושק ל12 )... אבל שאלתיאתהמורה שלי בביה"ס והוא אמר לי שאם אני לומד שנה אז הם יתעלמו מהבגרות שלי ויקחו ממוצע אקדמי+פסיכו... עכשיו אני נרשמתי כי אני לא רוצה לבזבז שנה ככה סתם וחשבתי שאם אסיים כמה קורסים אז יהיה לי פחות עומס בשנה הראשונה ברפואה... אין לי בעיה בבגרויות....והפסיכו נראה לי שהתוצאה תספיק(עוד לא הגיעו תוצאות אפריל)...אז מה את ממליצה לי לעשות?... אולי עדיף בכלל שלא ארשם השנה אחכה עוד שנה וארשם רפואה...? כי אני רוצה להמשיך בטכניון...אז אפשר בתום שנה אחת לבקש לעבור לרפואה על סמך בגרויות + פסיכו....את כל זה ניסיתי לשאול בטכניון אבל אין למי לדבר...את יכולה אולי לברר לי את הסוגיה הזו...אני אודה לך מקרב לב... תודה מראש

לפי מה שאני יודעת

הם מתחשבים במה שנותן לך את הסכם הכי גבוה. רק בתל אביב אני יודעת בודאות שאם אתה נרשם עם מדעי הרפואה לרפואה, מתעלמים לגמרי מהבגרויות, וזה גם כתוב בידיעון שלהם. בטכניון אני יודעת שהם מתחשבים במה שנותן לך את הסכם הכי גבוה.

Ice1213

New member
אוקי אז ככה

התקשרתי עוד פעם מוקדם יותר והפעם התחצפתי וכלל לא הייתי מנומס וראה זה פלא! הם ענו לי בדיוק על מה ששאלתי...היא אמרה לי שאחרי שנה במעבדה רפואית אני יכול לעבור לרפואה ושמסתכלים רק על סכם בגרות+פסיכו... זהו.עכשיו נחכה לתעודת הבגרות... אושרית תודה רבה...עזרת לי המון!

lernery

New member
אז מה אתה מציע

לא משנה מה תעשה, יהיו הרבה שירצו להתקבל ומעט שיתקבלו. הדרישות הן לא דרישות סף אלא דרך להבדיל בין המועמדים. ייתכן בהחלט שצריך לבסס חלק ניכר מהקבלה על המו"ר ולא על ציונים, אבל איך שלא תסתכל על זה בסוף יהיו מלא אנשים שינסו להתקבל שנה אחרי שנה. זה טרנד כלל עולמי, גם בארה"ב יש הרבה אנשים שלא מצליחים להתקבל ונוסעים למקסיקו וכאלה כדי ללמוד רפואה.

Dr Carter

New member
למען האמת...

הסיפור אינו קיים כלל ברוב מדינות העולם..בארה"ב ידוע לי שקיים במידה מועטה ביותר...ידוע על סיפור מטע דומה בנורווגיה מפאת חוסר במקומות וביקוש רב אך עדיין אין שום הגיון והבטחה שאדם שקיבל 760 פסיכומטרי יהיה רופא טוב..אבל לצערי נוח לכולם להשאיר את המצב כך...דבר שבסופו של כולם פוגע בכולם,בסטודנטים במעומדים ובמערכת הבריאות כולה.. אי אפרסם את מאמר בנושא בקרוב.

Dr Carter

New member
אנצל"ש ואשאל...

אז לסיכום..מה הן האופציות שלי? מאיפה להתחיל? מכינה? בגרויות? תואר? שנתיים עבודה וחו"ל? תודה!!

זו החלטה שלך

כל מה שאנחנו יכולים לעשות זה להציג בפניך את כל האפשרויות הקיימות עם היתרונות והחסרונות שלהן, וההחלטה הסופית היא שלך בלבד. אני עדיין לא הצלחתי להבין אם אתה רוצה תואר רק כדי להיכנס לרפואה או שאתה עדיין לא בטוח לגמרי שאתה רוצה רפואה, אז לא איכפת לך לעשות קודם תואר אחר. בכל אופן, אני ממליצה שתקרא שוב את כל מה שכתבתי לך כאן בשרשור, תחשוב טוב ותחליט בדיוק מה אתה רוצה לעשות. אני יודעת שזו לא החלטה קלה, אבל מי שצריך להחליט כאן זה אתה. אנשים אחרים לא יכולים להחליט על זה בשבילך. אם יש לך שאלות ספציפיות לגבי האפשרויות שלך, אתה מוזמן לשאול ונענה לך בשמחה.

Dr Carter

New member
תודה...

למקרה שלא הייתי ברור- רפואה היא חלום חיי!!! אני מודע לעובדה הכואבת לכך שזוהי החלטה שלי ושלי בלבד אבל היא קשה.. תודה לכולם!

למעלה