שלום ושאלה לגבי זכויות יוצרים

shir300

New member
שלום ושאלה לגבי זכויות יוצרים

אני מקימה עסק קטן, ולפני כמה חודשים מי שהיה בנזוגי עיצב עבורי לוגו מקסים. מאז נפרדנו ולא בצורה הכי טובה, לצערי. לפי מיטב הבנתי הוא נתן לי את הלוגו במתנה. האם יש איזושהי מניעה חוקית מצדי להשתמש בלוגו לצרכי הפרסום שלי? אני מתכוונת גם לערות בו שינוים גרפיים קלים. תודה על תשובתכם שיר

זכויות יוצרים

זכות היוצרים בכל יצירה היא של מחברה. ישנן הוראות חוק הקובעות את העברתה, למשל (באופן גס ולא ממצה): 1. אם היא נוצרה עבור גוף של המדינה, 2. אם היא נוצרה על ידי עובד, בשכר (לא קבלן עצמאי וחשבונית). 3. אם היא הועברה בפועל, בכתב. הבנתך שזה ניתן במתנה אינה מחזיקה מים לאור החובה להעביר זכויות יוצרים בכתב. יתכן שניתן לך רשיון שימוש שאינו בהכרח חייב להיות בכתב אך זו כבר שאלה קשה יותר.

shir300

New member
אז לדבריך

אם הבנתי נכון אני צריכה לבקש ממנו העברת זכות היוצרים בכתב, כדי שאוכל להשתמש בלוגו ללא חשש? בעיקרון הוא עיצב אותו עבורי כך שבכך הוא הביע הסכמה לכך שאשתמש בו ולא דרש ממני התחייבות כלשהי. מה קובע אם רשיון בע"פ הוא בר-תוקף והאם יתכן מצב שהוא יתבע אותי על הפרת זכויות אם רישיון השימוש ניתן בע"פ? (לא מאמינה שזה יקרה אבל רוצה להיות מכוסה). שוב תודה שיר

רשיון על פה

הוא בר תוקף (שאלה אם הוא בלעדי, אבל כלל האצבע בלי להכנס לניואנסים שרק העברת זכויות מחייבת כתב. לא רשיון). שימי לב שיהיה לך קשה להוכיח את פרטי ההסכמה על פה, עם כי ביחס לעיצובו של לוגו עבור מישהו -בדרך כלל הפסיקה רואה בזה לפחות רשיון לשימוש שלאותו צורך עוצב הלוגו. אם עשית שימוש אחר יתכן שהיה עליך לבקש רשות מראש.

אני מסכים עם יורם

ומוסיף שסביר להניח שלעובדה שהייתם בני זוג באותה העת יש, לדעתי, חשיבות רבה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

shir300

New member
למה כוונתך?

מה החשיבות של העובדה שהיינו בני זוג? אני לא מבינה את הניסוח של יורם לגבי תוקף הרישיון בעל-פה. האם תוכל להסביר לי? בתודה רבה שיר

המשך

יורם ציין בקצרה שמתן רישיון שימוש אפשרי גם בעל פה וכי מאחר והלוגו עוצב עבורך, אז ייתכן וניתן לראות בעצם העיצוב עבורך כרישיון שימוש למטרה המסוימת שלשמו עוצב הלוגו. לעניין היותכם בני זוג באותה העת יש חשיבות, וניתן לטעון מגוון טענות הנובעות מעובדה זו. לא אפרט הרבה מעבר לכך שכן ניתן לקחת טיעונים מסוג זה ל1,000 כיוונים שונים. אני ממליץ שתפני לקבל ייעוץ מסודר בנושא. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה