שלום ושאלה מענינת

A1989K

New member
שלום ושאלה מענינת

אם נניח בא שוטר דופק לי בדלת ומבקש להיכנס או שרוצה לתת לי הוראה כאזות או אחרת וכדומה האם חובה עליו להראות לי תעודה מזהה שהוא שוטר? אם כן איפה אני יכול למצוא פרופיל של תעודה ולדעת כדאי לדעת איך היא ניראית? כי אולי זה סתם זיוף וזה לא באמת שוטר כנ''ל לגבי צו חיפושים.. איך ניראה הצו הזה בכלל? הרי כל שוטר יכול לעצב מסמך כאזה ואני בטוח ש 99% מהציבור אין להם מושג איך זה ניראה? כנ''ל לגבי על מיני שב''כ/מוסד/בטחון וכל דבר אפשר אחר? איפה אפשר למצוא פרופילים לדברים האלה על מנת להכיר את התעודות והמסמכים..?

תשובה

בהתאם לפקודת המשטרה שוטר חייב להזדהות כלדקמן: 5א. (א) שוטר שהוא לבוש מדים יענוד תג זיהוי גלוי לעין הנושא את שמו ושם משפחתו. (ב) שוטר שאינו לבוש מדים והוא משתמש בסמכויות שוטר כלפי אדם, יזהה את עצמו בפני אותו אדם בציון שמו או כינויו הרשמי והיותו שוטר, וכן בהצגת תעודת המינוי שלו. (ג) שוטר שהוא לבוש מדים המשתמש בסמכויות שוטר כלפי אדם, יציג את תעודת המינוי שלו מיד עם דרישתו של אותו אדם. (ד) שוטר ימסור את פרטי זהותו ואת מספרו האישי, לבקשת כל אדם בכל ענין הקשור להיותו שוטר, בין אם הוא לבוש מדים ובין אם לאו. (ה) חובת ההזדהות לפי סעיפים קטנים (ב), (ג) או (ד) לא תחול אם – (1) מילויה עלול לסכל את ביצוע הסמכות; (2) מילויה עלול לגרום לפגיעה בבטחונו של השוטר או של אדם אחר. (ו) חלפו הנסיבות שמנעו מילוי החובות לפי סעיף זה יקיים השוטר את ההוראות האמורות, מוקדם ככל האפשר. אתה יכול לנסות לפנות לפניות הציבור במשרד לביטחון פנים. בהצלחה.

למעלה