שלום ו-Small Gods

• פותח הנושא tepic
  • פורסם בתאריך

tepic

New member
שלום ו-Small Gods

זו לי הודעתי הראשונה (מלבד כמה שאלות קטנות בעבר) - אז - שלום! לאחר קריאת בשורות טובות המופלא החלטתי לקרוא ספרים נוספים של פראצ'ט (את גיימן קראתי עוד קודם). לאחר פירמידות הנחמד, איש הקציר ושומרים שומרים הטובים (אפילו מאד), קראתי את Small Gods. פשוט ספר מצויין. רמה אחת מעל. גם אם פחות מצחיק משומרים שומרים, זה ספר מרתק וחכם. תענוג צרוף. אני לא יודע אם זה בגלל שפת המקור (או בגלל התרגום - תלוי איך מסתכלים על זה) או בגלל שמדובר בספר מאוחר יותר בסדרה. האם זה עוד משתפר בהמשך?

Athaclena

New member
תלוי באיזו צורה

אני גם מאוד אהבתי את אלים קטנים ומסכימה שהוא מעולה... נראה לי שברמה דומה אפשר להחשיב את ג'ינגו והאמת (מבחינת כמה זה עמוק ורציני), ואולי גם את גנב הזמן, משמר הלילה ואיש הקציר שהם סתם טובים מאוד-מאוד. נראה לי שכללית זה משתפר בהמשך אבל לא בצורה מסודרת, הרי שהרבה אנשים לא אוהבים את היבשת האחרונה והוא #22 בסדרה לעומת אלים קטנים שהוא ה-13... אז אני חושבת שזה די משתנה עם כל ספר אבל עם מגמה כללית של שיפור עם הזמן.

ויימס

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא!

האם כשאתה אומר 'בהמשך' אתה מתכוון לשאר הספרים או לספרים מאוחרים יותר..? כי אתה לא קורא לפי הסדר (גרנט... אנשים שלא קוראים לפי הספר... זה עומד בניגוד למשהו מאוד בסיסי במעמקי נשמתי...)

tepic

New member
אני אשתדל...

אני מתכוון בהמשך לפי סדר כתיבתם. אני אשתדל לקרוא לפי הסדר (גם אם לא לפי הרצף), רק כדי לא לפגוע... פעם, לפני שנים רבות, קראתי את הראשון ו(מרכין ראש בפני מטר האבנים) לא התלהבתי. לכן דילגתי על הראשונים. אני מניח שביום מן הימים תגבר עלי סקרנותי ואקרא אותם, אך רק לאחר שדעתי על הסדרה תהיה מוצקה מספיק. תודה.

ויימס

New member
(הבזק של זעם רצחני חולף בעיני)

סתם, סתם... כבר השלמתי עם זה שאני היחידה שמתלהבת כל כך מצבע הכשף. אף אחד לא מבין אותנו, נכון, נטע? נכון. ודווקא ממך היו לי תקוות, כי אתה אוהב את פירמידות וזה עוד ספר שאני מאוד אוהבת ורוב האנשים לא מתים עליו... בנוגע לספרים הראשונים בסדרה: רוב האנשים שלא אוהבים את צבע הכשף גם לא אוהבים את Equal Rites, מצד שני הם גם לא אוהבים את פירמידות ואתה כן. לעומת זאת, הם כן אוהבים את תרועת מוות, אחיות הגורל, מעשי קסמים ונראה לי שגם אור מופלא (נכון, אנשים?) אז תנסה. כדאי לך!

limilu

New member
דווקא...

אני אוהבת את Equal Rites. ואת צבע הכשף עוד לא קראתי, ואת פירמידות עוד לא קראתי. אני עושה עליו יומן קריאה, דרך אגב. (על צבע הכשף).

ויימס

New member
איך אהבתי את קטנגל.

נורא מבאס לחשוב שאחר כך הוא... (כמו כל ה-Archchancelorים לפני רידקולי) אה... לא היה שם יותר.
גם את גלדר אהבתי. איך שהוא היה רודה בטרימון. חברה שלי עשתה יומן קריאה על צבע הכשף, אבל היא איבדה אותו (באסה). היא עשתה את היומן של סתמרוח. זה היה נחמד. כשתסיימי, תראי לנו, נכון?

limilu

New member
נכון, נטע

ברור שאני אראה לכם אותו! לא, נטע. לא נראה לי. אני מתביישת בהישגי בספרות ומפחדת להיסקל על ידך לאחר שאראה לך את עבודתי.

ויימס

New member
אבל-אבל-אבל..!

לא פייר! אני הראיתי לכם ת'בוק ריפורטים שלי! להיסקל על ידי??? ממתי אני סוקלת אנשים, בחורה עדינה ותמימה שכמותי, כלל לא אלימה בשום צורה שהיא, פשוט מלאך קטן?

מ א ג ר ט

New member
אני החלטתי

לעשות דו"ח ספר על איש הקציר, או על ספר אחר אם יש לכם המלצה על ספר יותר... אה... מזעזע לאנשים רגישים לתכנים כאלו? בא לי לזעזע את המורה על המשפט הראשון, שהיא תתן לי 95 בלי להמשיך לקרוא... כלומר אני לא חושבת שזה מזעזע אבל איך שאמא שלי הגיבה שאמאתי לה מה להביא לי מהספריה (תרועת מוות/אחיות הגורל) אני מקווה שגם המורה לספרות תחשוב ככה. טוב אם למישהו יש רעיון לספר אחר (
) אני אשמח...

limilu

New member
אמממם...

פולחני כשף? טוב, ויימס, כשיחזירו לי את העבודה אני אראה לכם את הבוק ריפורט+ציון שקיבלתי. נראה לי הפעם אני אקבל ציון יותר טוב.

ויימס

New member
אני עשיתי בוק ריפורט על ראינוע

באורך 35 עמודים (בכתב קטן!), אז המורה אמרה שאין לה כוח לקרוא את הכל ונתנה לי 95. לא עשיתי את זה בכוונה או משהו, פשוט נסחפתי קצת... וחברה אחרת שלי עשתה על צבע הכשף וזה שיעמם את המורה שלה כל כך שהיא גם כן לא קראה (מעליב משהו, לא כך?), אבל זאת מורה שאוהבת רומנים וכל מיני איכסה כאלה. אם תעשי על איש הקציר יש במאמרים את הבוק ריפורט שלי על איש הקציר, את יכולה להשתמש בו (*שיעול* להעתיק!!). אבל אל תזעזעי את המורה, אחר כך היא סתם תנטור לך טינה (ובגלל זה אני גנזתי את הבוק ריפורט באורך 30 עמודים שהכנתי על מכשפות בחו"ל), פשוט תעשי בוק ריפורט טוב... דרך מעניינת להוציא 95... אה, כן, ואני מצפה בכליון עיניים לראות את בוק ריפורטך מתנוסס כאן בגאון.

מ א ג ר ט

New member
המורה שלנו

לספרות ממש מטומטמת. אתם בטח חושבים שאני סתם שונאת אותה, אבל איזה תיאור תתנו למורה שהגשתי לה בוק ריפורט על ספר חובה לפני שלושה חודשים והוא עדיין מעלה אבק בתא שלה במזכירות... ביחד עם מכתבים של מורות מתחילת השנה (לא היה מקום את פיניתי קצת לצדדים, זה לא היה בכוונה) בכל אופן, היא נותנת כנראה ציון לפי מספר עמודים בעבודה ... מניסיון...

מ א ג ר ט

New member
לא מצאתי

את הבוק ריפורט שלך. איפה הוא בדיוק? (רצוי לצרף כתובת או משהו דומה סטייל תפני ימינה, שמאלה, הרבה הרבה ישר, ואת עדיין לא תהיי שם)(כיף להגיד את זה לאנשים)

ויימס

New member
אוקיי, את הולכת למאמרים,

הולכת לבוק ריפורטים, ויש שם שני בוק ריפורטים ושניהם שלי (פתטי קמעה), אז האחד שהוא לא Soul Music- הוא איש הקציר.

Athaclena

New member
אני מוחה בתוקף!!!!

אני שמתי פה בפורום 2 בוקריפורטים שלי. זה שהם לא במאמרים זה כבר לא קשור אליי. ברוגז
!

tepic

New member
נראה לי

נראה לי שקשקראתי את הראשון הייתי צעיר מדי מכדי להנות מספרים "ילדותיים". אני מאמין שהיום אני אחבב אותו יותר (אבל לא בטוח...). ד"א - המשחק השלישי (NOIR) היה בעיני הרבה יותר מוצלח וחכם מהשניים הראשונים שכללו את רינסווינד, אבל אני לא בטוח שזה אומר משהו.

ויימס

New member
(הבזק של זעם רצחני 2)

ילדותי??! הוא לא יותר ילדותי מכל ספר אחר בסדרה. לפחות לא שאני הבחנתי בכך. במשחקים מעודי לא שיחקתי, אז אני לא יודעת מה בקשר לזה.

tepic

New member
בדיוק בגלל זה

בדיוק בגלל זה אני חושב שאולי אהנה ממנו. היום זה לא נראה לי ילדותי.

ויימס

New member
אה, אתה מתכוון שחשבת שפנטזיה

זה לילדים קטנים או משהו? בניגוד לכל אדם אחר שאי פעם פגשתי, אני התחברתי לצבע הכשף כמעט מיד. כמעט, אני אומרת, כי בקטע של התיאור באורך ה-3 עמודים של אטואין משייט לו בחלל שקלתי ברצינות להפסיק לקרוא ולהחזיר את הספר למדף. לא שזה לא היה מעניין, פשוט התחלתי לחשוד שזה יהיה ככה כל הספר וזה הפחיד אותי. עם כמה שזה מרתק, יש גבול. אבל מהרגע שהתחיל הסיפור עצמו, כשבראבד והחולד מביטים בעיר הבוערת, ממש אהבתי את זה. ואיזה תיאורים... ממש יכולתי לראות את הפיצוצים ולהריח את השריפה... כמובן שחיבתי לספר נסקה כגרף של סדרה הנדסית בעלת מקדם חיובי גדול מ-1 (אח, מה קורה לי? יותר מדי פירמידות...) ברגע שהגיע סתמרוח. עכשיו, זה מעניין, בדרך כלל האהבה שלי לדמויות זה משהו שנבנה לאורך הספר במהלך היכרותי איתן, אבל בו התאהבתי מהרגע הראשון, ובשום שלב לאורך הספר זה לא פחת, מאותו הרגע הבלתי נשכח כשאמר... מה זה היה? או כן, "תתחפף. תעזוב אותי בשקט, טוב? פשוט אין לי זמן בשבילך, הבנת? אני כל כך מפחד ממך שעמוד השדרה שלי הפך לג'לי, אבל אני סובל כרגע ממנה מופרזת של אימה. כלומר, כשאתגבר על זה, יהיה לי זמן להיבהל ממך כראוי."
מילים כדורבנים...

למעלה