שלום, זקוקה לעזרתכם

Name Of a User

New member
שלום, זקוקה לעזרתכם

שמי טל ואני סטודנטית שנה א' לתקשורת צילומית. במסגרת הקורס "אנתרפולוגיה חזותית" אני נדרשת לבצע מחקר שקשור באוכל.
לכן החלטתי להתמקד בספרי בישול ובהיבטים החזותיים שמניעים אנשים לרכוש אותם.
לשם כך חיברתי שאלון קצר בנושא ואני אודה לכל מי שיוכל להקדיש מספר דקות על מנת לענות על השאלות.
השאלון הינו אנונימי ואינו מתפרסם בשום מקום.

תודה רבה מראש לכל עוזר!

1) כמה ספרי בישול יש ברשותך שרכשת בעצמך?

2) כשאת/ה בוחר/ת ספר בישול חדש, האם את/ה בודק/ת מי המחבר? מדוע?

3) כשאת/ה בוחר/ת ספר בישול חדש, האם את/ה בודק/ת את שם הספר? מדוע?

4) האם ספרים שמעוצבים בצורה יפה או מעניינת מושכים אותך להסתכל בהם בלי שתקרא/י את שם הספר או שם המחבר? מדוע?
(כלומר ספר שתקח/י מהמדף ותדפדף/י בו בגלל העיצוב החיצוני והפנימי שלו (תמונות ואסתטיקה כללית) ולא בגלל שם הספר, המחבר או כל גורם אחר)

5) לאחר ששלפת ספר מהמדף, האם את/ה מתעניין/ת קודם כל במתכונים שבו או שאת/ה מתבונן/ת קודם כל בעיצוב הפנימי, האסתטיקה והתצלומים שבו? מדוע?

6) האם תרכוש/תרכשי ספר בישול שהמתכונים בו מעניינים אותך אך הצילומים של המנות לא יפים או מחמיאים למנות? מדוע?

7) האם יש ברשותך ספרי בישול שרכשת כיוון שאהבת את העיצוב ולא כיוון שהתעניינת במתכונים? אם לא, מדוע? אם כן, האם את/ה משתמש/ת במתכונים מספר זה או שהוא נמצא על המדף בעיקר לקישוט?


שבת שלום
 
שמחה לענות.

1) כמה ספרי בישול יש ברשותך שרכשת בעצמך? מעל 30

2) כשאת/ה בוחר/ת ספר בישול חדש, האם את/ה בודק/ת מי המחבר? מדוע? כן, כי יש מחברים שאני מתחברת לתוכן, מצרכים וקושי בהכנת המנות.

3) כשאת/ה בוחר/ת ספר בישול חדש, האם את/ה בודק/ת את שם הספר? מדוע? אף פעם לא פסלתי ספר לפי שמו.

4) האם ספרים שמעוצבים בצורה יפה או מעניינת מושכים אותך להסתכל בהם בלי שתקרא/י את שם הספר או שם המחבר? מדוע?
(כלומר ספר שתקח/י מהמדף ותדפדף/י בו בגלל העיצוב החיצוני והפנימי שלו (תמונות ואסתטיקה כללית) ולא בגלל שם הספר, המחבר או כל גורם אחר) לא תמיד. קודם הולכת לשם המחבר שאני מכירה, אחר כך המטרה של הספר (קינוחים, מנות ראשונות וכו') ואז העיצוב..

5) לאחר ששלפת ספר מהמדף, האם את/ה מתעניין/ת קודם כל במתכונים שבו או שאת/ה מתבונן/ת קודם כל בעיצוב הפנימי, האסתטיקה והתצלומים שבו? מדוע? תמיד מתכונים, אם אני מתחברת למתכונים ולמוצרים (נראים לי שפויים ולא הזויים ושיש לי את רובם בבית )

6) האם תרכוש/תרכשי ספר בישול שהמתכונים בו מעניינים אותך אך הצילומים של המנות לא יפים או מחמיאים למנות? מדוע? כן כי המתכונים אלה החשובים לי, נכון שתמונות גם חשוב ואנחנו אוכלים עם העיניים אבל זה לא ימנע ממני להכין את המנות כי לאל אחד יוצאת אחרת.

7) האם יש ברשותך ספרי בישול שרכשת כיוון שאהבת את העיצוב ולא כיוון שהתעניינת במתכונים? אם לא, מדוע? אם כן, האם את/ה משתמש/ת במתכונים מספר זה או שהוא נמצא על המדף בעיקר לקישוט? יש לי כמה ספרים שמאוד אהבתי את העיצוב והתמונות, ומהם לא בהכרח לקחתי מתכונים אלה רעיונות עיצוביות.
 
עונה:

1. אני חושבת שיש לי 4 או 5 ספרי בישול (אפיה יש יותר).
2. אני כמעט כבר לא קונה ספרי בישול, אני מתעניינת יותר באפיה, אז אם זה קשור אני יכולה לענות שכאשר אני קונה ספרי אפיה אני יודעת מי המחבר, ואיזה ספר ארצה לקנות, אני מתחברת למחברי ספרים שאני יודעת שהכנתי את הדברים ויצא לי טוב.
3. לא חשוב לי השם של הספר.
4. ספרים שמעוצבים מעניינים אותי להסתכל, אבל בד"כ אני לא אקנה.
5. קודם כל אני מסתכלת על העיצוב, האסטתיקה של הספר עצמו, צילומי התכנים ובסוף המתכונים.
6. לא אקנה ספר של מתכונים טובים ותמונות פחות, כי אם המתכון טוב, למה שהתמונה תצא ככה? אולי המתכון לא טוב?
7. אין לי ספר במטבח לקישוט, אני לא קונה ספר כי האריזה שלו יפה. אני קונה ספר כדי להשתמש בתוכן שלו.
 
למעלה