שלום חביירות

שלום חביירות ../images/Emo24.gif

איזה כיף לקרוא פה. למי שלא מכירה אותי - אני רוני, בת 30, אמא ליובל (4) ולמאיה (2) שנולדו בלידות בית חולים (טובות דווקא) בארה"ב. רק לפני כמה ימים גילינו שאני בהריון, והאמת היא שכבר זה זמן מה מקננת בי התחושה שההריון הזה והלידה הולכים להיות שונים מאוד משני ההריונות והלידות הקודמים. אני הרבה יותר רגועה, פחות בלחץ מהבדיקות והמעקב וגם הלידה, ונוטה יותר לכוון מיילדת בשביל מעקב ההריון (MIDWIFE - בארה"ב זה דווקא די מקובל). יש לי רופאה מקסימה ופתוחה, ששייכת למרפאה נהדרת ובה חברות גם שלוש מיילדות מצויינות. אני הולכת להפגש עם אחת מהן ביום שלישי ולשוחח איתה על כל האפשרויות שלי. לידת בית זה משהו שמעולם לא שקלתי בעבר - תמיד הרגשתי שזה לא מתאים לי, והפעם זה דווקא יושב לי די חזק בראש. לפני כמה חודשים ישבתי באמבטיה ופתאום חשבתי לי - הי, אני יכולה ללדת פה! יש לנו אמבט גדול מאד ואפשר למלא אותו לגמרי וכך כל הגוף עד הצואר מכוסים... מעניין שזה הדבר הראשון שעלה לי בראש (ועוד לא הייתי בהריון בכלל). אז זהו. עוד לא ממש דיברתי על כך עם האיש, אבל ברור לי שהפעם הכוון הוא הרבה יותר טבעי, והאופציה של לידת בית כבר לא נשללת מראש
מצטערת על ההודעה הארוכה והמבולבלת...

mise

New member
מזל טוב!!

איזו בשורה משמחת! גם קיבלת את ההסמכה וגם בהריון. שמחה וששון. ולא הבנתי על מה הבנות בפורום הנקה כתבו לך מיזל טוב על בשורות חדשות. ברוכה הבאה. אני ילדתי באמבטיה וזה היה נפלא.

כרמית מ.

New member
איזה יופי!

ואת אפילו לא צריכה לשים על המקרר טלפון של יועצת הנקה....
מאחלת הריון מלא ונטול-אירועים, ובסופו לידה טובה!

ayala26

New member
../images/Emo49.gif

מקווה שהאיש באותו ראש.. חבר שלי לעומת זאת לא מסוגל כרגע לשמוע את הצירוף "לידת בית" אבל יכול להיות שהנסיון הטוב שלך בשתי לידות משפיע גם כי לנו אין נסיון בכלל.

רביעי? פספסתי משהו? ../images/Emo3.gif

אתמול גיששתי עם הבעל לראות מה הכוון שלו. הוא אמר משהו בסגנון של "תעשי מה שאת רוצה" ויותר התבדח איתי מאשר לקח את העניין ברצינות. לא נראה לי שתהיה לו התנגדות, אבל הייתי רוצה שהוא יהיה קצת יותר מעורב בקטע של הלידה. בלידה של יובל הוא היה מאוד מעורב, אבל בזו של מאיה הוא פשוט לא הספיק להגיע... הוא הגיע 30 דקות לאחר שהיא נולדה, כי היא היתה כל כך מהירה. אני בינתיים מצאתי חניה איפה שלא אקבל דו"ח, לקחתי מונית לביה"ח, הזעקתי חברה שגרה קרוב, אשפזתי את עצמי, ותוך פחות משעתיים ילדתי. עכשיו הוא מתבדח איתי על זה שאני צריכה לחשוב כבר מעכשיו איפה תהיה החניה שלא מקבלים דו"חות ושהוא ממילא לא מגיע בזמן... ואני חושבת - חניה בלי דו"חות זה אצלי בגראז', ואם הוא לא רוצה להיות שותף אז אני לוקחת דולה.

ובקשה להמלצות:

קיבלתי את "טבעי ללדת" מחברה שהשאילה לי אותו. איך הוא? נראה לי מעט אנמי ושטחי. יש משהו מומלץ? אולי אני מפספסת בו משהו?

גם למבי

New member
הי רוני - מברכת אותך שוב והמלצותי:

והמלצותי: לידה פעילה של JANET B ללדת בבית של אילנה שמש הספרים האלו נתנו לי תמונה די מוחשית של מה שאני מתכננת. בספר של אילנה יש תמונות מדהימות. הספר הבא אצלי - אבל עוד לא קראתי: SPIRITUAL BIRTH של אינה מי גוסקין בבאופן טבעי ראיתי המלצות לספרים נוספים ושוב - המון ברכות!!!!
ובהצלחה!

המון תודה על ההמלצות!!

אני אבדוק בנוגע לספרים שאני יכולה למצוא כאן. מתארת לעצמי שאת ספרה של אילנה שמש יהיה לי קשה למצוא פה בארה"ב... ואם אני מבקשת מבני משפחה או חברים לשלוח לי אני מיד חוטפת מבול של "השתגעת??? נפלת על השכל???"

כרמית מ.

New member
כשהספר שלי יחזור אלי

(בקרוב, כי הוא לא בשימוש, אלא בדרך) אני אשמח לשלוח לך.

סטיוויה

New member
המלצות

"טבעי ללדת" הוא ספר "נחמד". יש בו די הרבה מידע אבל הוא קצת שטחי לטעמי,בעיקר כספר הנה ללידת בית. אני מאד מאד אהבתי את spiritual midwifery של אינה מיי גסקין.

סטיוויה

New member
מזל טוב גם כאן

שיהיה לך הריון מיוחד ומעצים.נראה לי שלידת בית יכולה להתאים לך מאד.

מצטרפת למברכות ../images/Emo13.gif

מזל טוב על ההריון וההסמכה
נשמע לי שלידת בית מתאימה לך מאוד. לגבי המלצות ספרים, אני מצטרפת להמלצות של "גם למבי" ואם את רוצה עוד ספרים מומלצים יש במאמרי הפורום המלצות על ספרים מחברות הפורום. שיהיה הריון קל ומהנה!

איזה יופי !!! אני זוכרת את

התחלת לימודי ההנקה שלך והנה את כבר IBCLC !!! איך הזמן טס כשמישהו אחר עובד על ההסמכה שלו בינתיים...
וכמובן ההריון ! מזל טוב כפול ומכופל ! (זהר, בזמנו הייתי בפורום הנקה בתפוז אז אני זוכרת אותך משם).

למעלה