שלום חביירות

וואללה. תגידי שמת ../images/Emo23.gif שאת וכרמית

תמיד גולשות באותם זמנים... ???
אין, אין, הקשר המסטי הזה בין יולדות לדולות שלהן...

debby12

New member
מנהל
איזה כיף לראותותך פה! ../images/Emo24.gif

קודם כל קולולולולו גדול על הבשורה המשמחת - שיהיה בשעה טובה. וגם, שמחה גדולה לקרוא שאת חושבת על לידת בית. שבי עימנו בניחותא - מאחלת לך הריון רגוע ולידה ביתית מקסימה.
דבי

תגידילי משהו.... יש לך מושג

איך זה עובד פה עם הביטוח? יש איזה כיסוי או שהם מכסים רק לידות בי"ח שעולות $10,000 ומעלה?
אני אברר הכל עם המיילדת ביום שלישי, ויכוליות שיש פה אופציה ללדת ב-BIRTH CENTER (אני חושבת שיש אחד בפרינסטון) שגם זו אופציה חיובית מבחינתי, אבל אין לי שמץ של מושג כמה אני עומדת להשקיע על התענוג (וזה לא ממש ישנה את ההחלטה, רק בשביל להתכונן).

debby12

New member
מנהל
כן בטח

תראי - זה תלוי בחברת הביטוח. בחברה שאני יודעת עליה - הם מכסים את 2 מרכזי הלידה שבאזור שלנו (וושינגטון די סי). אני יודעת שלפעמים הם מכסים רק בתנאי שהלידה תתרחש במרכז הלידה ולא בבית. זה לגמרי תלוי בביטוח. משמועה ממרכז לידה אחד פה הם טענו שבלידת בית חולים הביטוח באופן כללי מכסה רק 80% מהעלות בעוד במרכז לידה הוא מכסה 100%. הרעיון לדבריהם הוא לחסוך כסף. לידת בית חולים עולה לביטוח פי שניים. אז נגיד 10,000 דולר עולה לידה בבית חולים. 5,000 במרכז לידה. עדיף להם עדיין לשלם את מלוא ה-5000 ללידה במרכז על פני 8000 (80%) ללידת בית חולים. מי יודע... אולי הם גם גילו שזה מקטין את שיעור הסיבוכים בימים שאחרי הלידה (תפרים, בעיות בשלפוחית השתן וכו') מה שחוסך להם הלאה.... אבל כאמור - לא שמעתי את זה ישירות מחברת ביטוח. אני מניחה שהמיילדת לא תדע "בטוח" - תרימי טלפון לחברת הביטוח והם יגידו לך.

הביטוח שלי כיסה את שתי הלידות

הקודמות במלואן (100%) כולל כל ביקורי הרופאים והבדיקות. אני מניחה שהכיסוי תלוי בעיקר בביטוח הספציפי... אז הגיוני שלידה במרכז לידה הם יכסו, אם כך. השאלה עכשיו היא מה קורה בלידת בית. ניסיתי לגגל ולמצוא את מרכז הלידה ששמעתי עליו פה בפרינסטון אך לא מצאתי. אם אין אחד כזה בסביבה ובסוף לא אבחר בלידת בית, אני אצטרך ללדת בבית החולים ולהיות מאוד אסרטיבית, וגם לקחת את עצמי ואת הבייבי וללכת הביתה ברגע שארגיש טוב (מעריכה שכמה שעות אחרי הלידה). אין מצב שאני נשארת הפעם את כל משך האשפוז.

debby12

New member
מנהל
מוזר באמת

זה הקישור החביב עלי לעניין מרכזי לידה בארה"ב - וכתוב בו שאין שום מרכזי לידה בניו ג'רזי מה שנראה לי לא הגיוני (פרינסטון זה בניו ג'רזי - לא?)

כן, זה בניו ג'רסי אבל

מה שבעצם כתוב זה שאין מרכזי לידה שחברים בארגון שלהם. יכול להיות שיש מרכזי לידה שלא חברים בארגון הזה (בדיוק כמו שיש יועצות הנקה שאינן חברות בארגון יועצות ההנקה הבינ"ל, או דולות שלא משתייכות לארגון הדולות של צפון אמריקה DONA). אגב, חברה סיפרה לי היום שהיא שמעה שאת מרכז הלידה בפרינסטון סגרו לפני כשנתיים אבל יכול להיות שפתחו חדש. אני אשאל את המיילדת ביום שלישי.

למעלה