גושה ידידי
קראתי בעיון רב את שאלתך וגם את התגובות הרבות. אני רוצה ברשותך להוסיף עוד פן נוסף. קורס טייס כולל כל הבחינות, לוקח בין שנה לשנתיים, תלוי בך. ישנה עוד אפשרות שאני עשיתי ומצאתי שהיא יעילה מאד. למעשה מה שאתה אומר הוא, שיש לך כסף ואתה שוקל האם להשקיע אותו בטיול או ברשיון טיס. אני חושב שאם טיס הוא חלום חייך, אתה יכול לדחות את הטיול. עכשיו, קח את הכסף ושים אותו בבנק. תקבל עליו ריבית. לאחר מכן, קח הלוואה או מספר הלוואות בחלקים, או שים את הכסף מההלוואה בפיקדון קצר, כמו פק"מ וכד´ את ההלוואה הגדולה קח לשלוש או ארבע שנים. השלב הבא, בצע מיקוח מסחרי עם ביה"ס, כי אתה משלם במזומן. גם תקבל ריבית על הכסף בבנק, וגם תקבל הנחה מהותית מביה"ס (להזכירך כל השוק במצב קשה... גם בתי הספר. אם בצעת מיקוח מסחרי נכון, בסוף, הכסף לא יעלה לך או יעלה לך מעט. (התשואה מהבנק מול ההנחה מביה"ס) אחרי שנתיים, כבר יש לך רשיון טיס. כיסית חצי או שליש מההלוואה. עוד קצת מאמץ ואתה מסיים את ההלוואה. אחרי שלוש שנים, יש לך גם רישיון טיס, גם המון כסף (פנוי) בבנק ועכשיו אתה יכול לפדות את כל הסכום ולצאת לטיולים חלומיים, טיסות, הגדרים נוספים וכד´ אני עשיתי זאת והצלחתי. בכל מקרה, מאחל לך בהצלחה גדולה. יפתח לרון