למרות ההודעה המאוד לא נעימה
אני בכל זאת אגיב..
1. גזענות בקטע תרבותי היא לא שונה מכל גזענות אחרת.. היא נובעת גם מדעות קדומות שיש לך על תרבויות שונות. גם אתה שבוי בצורה בה נתפסת תרבות מסוימת ולפיכך אתה לא תצא באמת עם ערבייה.. עמוק בתוך הראש אתה תגיד לעצמך "בטח המשפחה שלך בעייתית" או כל דבר דומה.. זו בדיוק הגזענות..
הרי גם אני לא מסתובב עם בגדים של KKK ולא מצטרף לנוער הגבעות והולך לשרוף עצי זית של ערבים ואני גם לא רואה אתיופי ברחוב ועובד לצד השני..
מודה שהחברים שלי הם או מזרחיים או אשכנזים צברים או רוסים.. אלו החברים שלי, לא מנסה להסתיר את זה..
אבל בעבודה הקודמת שלי היו אתיופים והיו לי יחסים מצוינים איתם וגם כשהשלמתי בגרויות אז למדו איתי אתיופים והייתי בכיף יושב איתם על שתייה בהפסקות ומדברים.
היתרון שלי, אני מסוגל לשבת בערך עם כל אחד.. היה לי קשר מצוין שהגיע גם לפייסבוק עם הרוקחים הערבים שעבדו איתי בסניף, היה לי קשר מצוין עם האתיופים שם, היה לי אחלה קשר עם המזרחיים, עם הדתיים/חרדים ועם החילונים.. הסתדרתי עם כולם כי כזה אני.. כל זמן שאתה לא שחצן, מתנשא, אחד שאוהד לגמד אחרים.. אין לי בעיה איתך.
2. אני חצי מזרחי אבל לא ערבי.. המוצא המזרחי שלי זה מטורקיה שזו לא מדינת ערב.. החצי השני שלי הוא הונגרי והסבא והסבתא שלי היו ניצולי שואה.. ממש לא ערבים או מזרחיים אלא אנשים שבנו את הארץ.
אני אגב, צבר ולפיכך המוצא שלי פחות רלוונטי. ובניגוד לתמונה שציירת לעצמך בראש (ערס ממוצא ערבי עם מוסר של נאצי), דווקא לא גדלתי על מוזיקה או תרבות מזרחית אלא על עוזי חיטמן, אהוד מנור, 101 שירים ראשונים ועל תרבות אשכנזית לחלוטין ואני ממש לא ערס, לא רבתי מכות בערך מאז היסודי, אני לא מאיים על אנשים, לא מתחיל עם אנשים, משתדל להימנע תמיד מעימותים ומשתדל לשמור על שפה ראויה רוב הזמן.. מודה שכמו רוב הישראלים, גם אני חוטא במזג טיפה חם אז אני לפעמים משחרר הודעות לא נעימות אבל זה לא ממקום של ערס או תרבות ודי מהר אני גם מצטער שכתבתי את זה..
3. גזענות אינה לגיטימית אך היא קיימת אצל כל אחד ואחד, בין אם בתדמית שציירת בראש לאיך בית ערבי אמור להיראות, בין אם בתמונה שציירת לגבי איך משפחה אתיופית מתנהגת או לגבי המנטליות שלדעתך קיימת אצל המשפחות המרוקאיות..
ואגב, בציטוט הזה שלך:
"מה שמצחיק אותי, שכל הערסים בארץ, שבתאכלס הם ערבים יהודים, והערכים שלהם מאוד דומים לערכים של התרבות הערבית המצויה, כל כך שונאים ערבים. אולי בשבילכם זה כמו להסתכל במראה וזה מה שמעצבן אותכם כל כך."
הוכחת גזענות.. ראשית כל הסקת שכל הערסים הם מזרחים (על אף שתאכלס יותר מחצי מדינה הם חצי חצי ועל אף שקיימים גם אשכנזים עבריינים כמו רוזנשטיין למשל),
שנית כל התנשאת מעל תרבות מזרחית שלמה (שכן, מה שאתה מכנה ערסים, אצלם זו תרבות מבית בכל הנוגע למוזיקה, קולניות, עישון נרגילה ותרבות החפלה למשל) ולא רק פה אלא גם כשאמרת לי בהודעה אחרת שאני בטח שר מזרחית אז לא פלא שאירופאי לא סובל את ישראל..
ואוקיי אני לא אקרא לך ידידי או חבר.. נמסיס זה בסדר?