שלום חברים

Puskas

New member
לשכנע את עצמי?

גזענות זה לא סבבה אבל היא קיימת אצל כל אחד ואחד...
בין אם אתה, כאשכנזי, גזעני כלפי אתיופים או כלפי מזרחיים או בין אם הרוסים גזענים כלפי אתיופים ומזרחיים או בין אם המזרחיים בעצמם גזענים כלפי רוסים ואתיופים.
כולם גזענים וכל הצדקנים הגדולים שאומרים "אני לא גזען".. אוקיי בוא ניראה אם תסכימו לחיות בבניין עם ערבים ואתיופים ואם תסכימו להתחתן עם ערביה או אתיופית..
גם המעטים שיסכימו, הם עדיין גזענים כלפי קבוצות אחרות באוכלוסיה.
מכיר את הסדרה "עבודה ערבית"? יש שם את השכנה השמאלנית שיענו אוהדת ערבים אבל בתאכלס כל פרק מגלים שהיא גזענית גדולה בעצמה אבל צבועה גדולה?
אז ככה רוב האנשים שטוענים כי הם לא גזענים..

סה לה וי ידידי :)

mad alot

New member
לא תהיה לי בעיה לחיות עם כל מגזר או מגדר באשר

הוא, כל עוד הם בתור בני אדם ספציפית נורמטיבים מבחינתי.
אין לי בעיה לגור עם ערבי או להתחתן עם ערביה, רוסיה, נוצריה.
הבעיה שלי תהיה עם ההתנהגות והערכים שלה לא יהיו לרוחי.

"הגזענות" אצלי באה בקטע תרבותי, יש תרבויות שאני לא יכול לסבול.
אבל המוצא של הבן אדם זה ממש לא פקטור מבחינתי.

קח אותך, אין לי בעיה עם זה שאתה מזרחי, הבעיה שלי איתך היא בזה שאתה ערסון, שההתנהגות שלך הולמת ערס, וסל הערכים שלך הוא של ערס מצוי.

מה שמצחיק אותי, שכל הערסים בארץ, שבתאכלס הם ערבים יהודים, והערכים שלהם מאוד דומים לערכים של התרבות הערבית המצויה, כל כך שונאים ערבים.
אולי בשבילכם זה כמו להסתכל במראה וזה מה שמעצבן אותכם כל כך.

לסיכום, כל מי שמשכנע את עצמו שגזענות זה לגיטימי וזה פשוט משהו "שקיים" ולכן פשוט צריך לקבל אותו, הוא איש חשוך וצר אופקים שלא יכול שניה להתסכל החוצה מתוך המציאות של עצמו ולראות את העולם בקנה מידה קצת יותר גדול.
הוא איש קטן ופחדן שקל לו לקטלג אוכלוסיות שלמות ולהתבסס נטו על המוצא של אותה אוכלוסיה, ובכך שהוא עושה זאת יותר קל לו לחלק את העולם לטובים ורעים, ובשניה שאתה מחלק את העולם לשחור ולבן יותר קל לך להתמודד עם העולם, ולהצדיק אי צדק כלפי אוכולוסיות שלמות.

ואני לא ידיד שלך, לא חבר שלך ולא אח שלך.
ואל תקרא לי ככה שוב, זה מעביר בי חלחלה.

Puskas

New member
למרות ההודעה המאוד לא נעימה

אני בכל זאת אגיב..

1. גזענות בקטע תרבותי היא לא שונה מכל גזענות אחרת.. היא נובעת גם מדעות קדומות שיש לך על תרבויות שונות. גם אתה שבוי בצורה בה נתפסת תרבות מסוימת ולפיכך אתה לא תצא באמת עם ערבייה.. עמוק בתוך הראש אתה תגיד לעצמך "בטח המשפחה שלך בעייתית" או כל דבר דומה.. זו בדיוק הגזענות..
הרי גם אני לא מסתובב עם בגדים של KKK ולא מצטרף לנוער הגבעות והולך לשרוף עצי זית של ערבים ואני גם לא רואה אתיופי ברחוב ועובד לצד השני..
מודה שהחברים שלי הם או מזרחיים או אשכנזים צברים או רוסים.. אלו החברים שלי, לא מנסה להסתיר את זה..
אבל בעבודה הקודמת שלי היו אתיופים והיו לי יחסים מצוינים איתם וגם כשהשלמתי בגרויות אז למדו איתי אתיופים והייתי בכיף יושב איתם על שתייה בהפסקות ומדברים.
היתרון שלי, אני מסוגל לשבת בערך עם כל אחד.. היה לי קשר מצוין שהגיע גם לפייסבוק עם הרוקחים הערבים שעבדו איתי בסניף, היה לי קשר מצוין עם האתיופים שם, היה לי אחלה קשר עם המזרחיים, עם הדתיים/חרדים ועם החילונים.. הסתדרתי עם כולם כי כזה אני.. כל זמן שאתה לא שחצן, מתנשא, אחד שאוהד לגמד אחרים.. אין לי בעיה איתך.

2. אני חצי מזרחי אבל לא ערבי.. המוצא המזרחי שלי זה מטורקיה שזו לא מדינת ערב.. החצי השני שלי הוא הונגרי והסבא והסבתא שלי היו ניצולי שואה.. ממש לא ערבים או מזרחיים אלא אנשים שבנו את הארץ.
אני אגב, צבר ולפיכך המוצא שלי פחות רלוונטי. ובניגוד לתמונה שציירת לעצמך בראש (ערס ממוצא ערבי עם מוסר של נאצי), דווקא לא גדלתי על מוזיקה או תרבות מזרחית אלא על עוזי חיטמן, אהוד מנור, 101 שירים ראשונים ועל תרבות אשכנזית לחלוטין ואני ממש לא ערס, לא רבתי מכות בערך מאז היסודי, אני לא מאיים על אנשים, לא מתחיל עם אנשים, משתדל להימנע תמיד מעימותים ומשתדל לשמור על שפה ראויה רוב הזמן.. מודה שכמו רוב הישראלים, גם אני חוטא במזג טיפה חם אז אני לפעמים משחרר הודעות לא נעימות אבל זה לא ממקום של ערס או תרבות ודי מהר אני גם מצטער שכתבתי את זה..

3. גזענות אינה לגיטימית אך היא קיימת אצל כל אחד ואחד, בין אם בתדמית שציירת בראש לאיך בית ערבי אמור להיראות, בין אם בתמונה שציירת לגבי איך משפחה אתיופית מתנהגת או לגבי המנטליות שלדעתך קיימת אצל המשפחות המרוקאיות..
ואגב, בציטוט הזה שלך: "מה שמצחיק אותי, שכל הערסים בארץ, שבתאכלס הם ערבים יהודים, והערכים שלהם מאוד דומים לערכים של התרבות הערבית המצויה, כל כך שונאים ערבים. אולי בשבילכם זה כמו להסתכל במראה וזה מה שמעצבן אותכם כל כך."
הוכחת גזענות.. ראשית כל הסקת שכל הערסים הם מזרחים (על אף שתאכלס יותר מחצי מדינה הם חצי חצי ועל אף שקיימים גם אשכנזים עבריינים כמו רוזנשטיין למשל),
שנית כל התנשאת מעל תרבות מזרחית שלמה (שכן, מה שאתה מכנה ערסים, אצלם זו תרבות מבית בכל הנוגע למוזיקה, קולניות, עישון נרגילה ותרבות החפלה למשל) ולא רק פה אלא גם כשאמרת לי בהודעה אחרת שאני בטח שר מזרחית אז לא פלא שאירופאי לא סובל את ישראל..

ואוקיי אני לא אקרא לך ידידי או חבר.. נמסיס זה בסדר? :)

Liliumit

New member

מי שתרשו לי לחלוק על המוזיקה האלוהית שלהם, ומי אני שאדבר מתחתית מצבי,
אבל וואלה לא מתחברת אליהם.

Kagg6

New member
גמני הייתי ככה

עד שגיליתי את עולם המטאל מהדהים.

Purple Mushroom

New member
מזל טוב, פינק פלויד

לי היו לפחות 2 תקופות של פינק פלויד. עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא. בגיל 24, כמעט גיל 25, באשפוז יום באיכילוב, פגשתי מישהו , חבר, שהכיר לי אותם, וצרב לי בקסטה את הצד האפל של הירח, עם עוד אלבום אולי.
ואחר כך, בגיל 29 כמעט גיל 30, שוב זה בא, והחלטתי. (בעקבות מעריצה שכתבה כאן), ללכת לקנות בהדרגה את כל האלבומים שלהם, מההתחלה, זה קצת שיגע אותי, ואז באותה שנה 2006, גם הלכתי להופעה של רוג'ר ווטרס, בלטרון.
היה ממש שיגעון. להקה מעולה ונחשבת, בקיצור. :)

אני מגיל 14 שומעת רוק!

מצד שני, אני כולה בת 18 ..........

אבל היי, יש לך עוד מספיק שנים לחרוש עליהם D:

למעלה