שלום, חדשה פה

שלום, חדשה פה

פתאום גיליתי את הפורום הזה, אולי תוכלו לעזור לי. אני אמא לקטנטונת, ומתפללת לעוד כאלה, ואני לא רוצה לצאת לעבוד ולהשאיר אותה אצל מטפלת. (גם גרה ביישוב קצת נידח, ואפשרויות התעסוקה באיזור הן לא משו) הייתי מאד רוצה להתחיל לעבוד מהבית. עבדתי בעבר בניסוחים ותרגומים, ואני גם יוצרת עבודות יודאיקה (עבודת יד) ייחודיות. אין לי מושג איך להתחיל עסק קטן, איך לשווק את עצמי, איפה להתחיל לחפש עבודה מתאימה. משהו יודע - אולי יותר מתאים - מישהי יודעת - איך עושים את זה עם פעוטה שדורשת את שלה, לא לפי לוחות זמנים מסודרים מראש? איך קובעים סדר יום? אשמח לכל עצה מנסיונכם.

ועוד שאלה..

אין תגובות?... אשאל עוד משו - אתם מכירים את כל הצעות ה"עבודה מהבית/באינטרנט/בזמנך הפנוי" - עבודות שיווק של מוצרי בריאות מפורסמים יותר ופחות? מישהו התנסה? מישהו יכול להמליץ?

motyka

New member
שומר נפשו ירחק

אין לי תשובות להודעה הראשונה. כל ההצעות שאני מכיר לגבי עבודה מהבית במחשב/באינטרנט הן שרלטנות במקרה הטוב, ופרמידה במקרה הפחות טוב.

siv30

New member
כל אחד ומה שמתאים לו

יש אנשים כמוך שסבורים שההצעות האלה שרלטנות ויתר המילים המפוצצות ויש כאלה שמוצאים בכך פרנסה. אמירות ששוללות על הסף, כוללניות ומרחיקות לכת לא תורמות לדיון.

עם על הכבוד אתה ממש טועה.

אני לא בא לפרסם את עצמי או משהו אבל אתה לא יכול להכליל את כולם כפירמידה או כרמאות. זה המקצוע היחיד עד היום שעובד בשקיפות מלאה. אני אישית נכנסתי לתחום הזה , שיווק רב שכבתי , וואלה אני מבסוט. רק אתמול נכנסתי לחברה נוספת. אז אל תפסול שום דבר לפני שאתה יודע מהו. תודה ויום טוב.

גם אתה טועה

כי אתה מפרסם, בריבוע. אז, שים לב, אי אפשר לפרסם בתפוז ללא תשלום להנהלה. אף אחד כאן לא מחפש עבודה, זה פורום. הודעה נוספת שלך נמחקה, זו הושארה והבאה תמחק ואתה תחסם. אתה מוזמן לשיחה בפורום ללא שום פרסום. אין כאן שום דבר אישי שלי, אלה ההוראות המפורשות של הנהלת תפוז. בהצלחה לך בכל מה שאתה עושה תודה ויום טוב

motyka

New member
מה שאני שכחתי בנושא-אתה טרם למדת

כל הנושא של שווק ממונף מתאים לכרישי מכירות, מקושרים, מרושתים, ובעלי כושר שכנוע גבוה.

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

שתי האופציות שהעלית נראות לי נהדרות לשם התחלה. השאלה איך להתניע את העסק היא שאלת מליון הדולר ולפעמים היא קובעת איך יראו פני ההמשך. את צריכה להחליט על אופי העסק שלך (יודאיקה או תרגומים או מה שתרצי), את צריכה להחליט על אופי הפרסום והשיווק, על גובה ההשקעה שלך, על חלוקת הזמן שלך בין הילדה לעבודה בבית עוד הרבה דברים. אחת משיטות השיווק היא פליירים, היא לא מתאימה לכולם. שיטה אחרת היא קבוצות מיקוד, שבה את מציגה את התוצרת ומציעה הנחה לרוכשים. בהצלחה.

ערב/לילה טוב

ברוכה הבאה קראתי את מה שכתבת וחשבתי לי: "וואללה, היא ממש אומרת מה שאני חושבת ולי אין כבר ילדים קטנטנים... וזה לא עובר עם השנים.כמה טוב לי שאני יכולה להיות כאן כשהם חוזרים אפילו לרגע, לחטוף משהו לאכול ולהמשיך הלאה..." זה יתרון אדיר, וזה לא קשור לקטנים או לא. נכון שכשהם גדלים יותר "קל" לעזוב אותם לשעות רבות יותר. התחלת עסק היא חשיבה מעמיקה עם עצמך האם את מוכנה לקראת כל מה שאומרת לך המילה "עצמאי". למילה הזאת יש קונוטציה נהדרת של חופש אבל... יש לה כמה דברים מאוד חשובים ולא קלים לביצוע שתצטרכי להתמודד איתם אם את בוחרת לעבוד מהבית. אחרי שתחשבי על הכיוון שלך, רצוי לא שניים כמו שאת מציינת עכשיו, תתחילי להודיע לכל העולם וחמתו, שזה מה את עושה וזה מה שאת רוצה לעשות. מה את אומרת עד כאן?

עצמאית...

האמת, שאיך שאני מכירה את עצמי - עד עכשיו - זה לא הכי מתלבש עליי. המשמעת העצמית שלי עוד צריכה הרבה עבודה, ואני ביישנית והססנית למדיי. אבל אני מרגישה שזה חבל להפסיד את האפשרות לגדל את הילדה/ים שלי כמו שאני רוצה, רק בגלל חולשות שאפשר לעבוד עליהן... אז נעבוד על זה בע"ה. בכל אופן, באמת הייתי הכי רוצה לעבוד בעיקר על האומנות שלי, ולהתפרנס מזה. עיקר הבעיה היא שאני מניחה שהשפל הכלכלי לא מניח לאנשים להוציא כסף יקר על עבודות אומנות לא נחוצות, יפות וייחודיות ככל שיהיו. אבל אולי זה לא הלך עד עכשיו כי לא החלטתי, כמו שאמרת - אביבה, ש"זה מה שאני עושה וזהו"? כי חשבתי רק ש"ננסה ונראה מה יהיה" ואז ההשקעה היא בהתאם? אולי באמת אני צריכה לקבוע סדר יום, שמשעה כזו אני מתחילה לעבוד (אפשר עם הפסקות, ככל שהילדה צריכה) ומפסיקה בדיוק בשעה כזו?

ועוד שאלה... ../images/Emo4.gif

(סליחה שכבר פעמיים אני נזכרת אחרי ההודעה הקודמת שלי...) עוד שתי שאלות, בעצם: 1- מתי ואיך מתחילים עם ענייני מסים וחשבונות? 2- איך יודעים לתמחר? לפי מה שנדמה לי שאנשים יהיו מוכנים להשקיע או לפי הערך וההשקעה שנדמה לי? מצד אחד, אני רוצה למכור, מצד שני - אני לא רוצה להרגיש שלא קיבלתי תמורה הולמת להשקעה שלי..

ענייני המיסים מתחילים מיד כשאת

מתחילה לעבוד כלומר לקבל כסף עבור מה את מייצרת. שרות או מוצר. כבר אין פרק זמן התחלתי של "לנסות" כמו שהיה לפני כן. תמחור זה נושא לא פשוט והיו כאן המון שרשורים בנושא. אפשרות אחת היא לצלצל למתחרים ולברר, ואז לתמחר בהתאם. אפשרות נוספת היא לתת את המחיר שאת חושבת עליו ולראות עם זה עובד. ויש עוד הרבה אחרות. את מתחילה, אז הכל נכון לרגע זה ובעוד רגע יכול הכל להיות ההיפך... סבלנות ואורך רוח יעזרו מאוד בהתחלה. התחלה זה מהרגע שאת עצמאית ועד לתווך של שנתיים...

mstern

New member
תמחורים ומיסים

תמחור הוא המחיר הטוב ביותר שאת יכולה לקבל שיכסה לך את העלויות, יעמוד בתחרות, ולא יבייש אותך. לעניין המיסוי, מהרגע שאת מקבלת כסף את חייבת להוציא חשבוניות, לפתוח תיקים במע"מ, מס הכנסה ובביטוח לאומי. תקראי באתרים של הנ"ל, זה מאוד ברור.

יש עוד הרבה על מה לחשוב

קחי את הזמן שלך, וחישבי על הדברים. תשובות טובות וחשובות לא מגיעות מהר. צריך להפוך אותן "על האש" מכל הכיוונים והרבה פעמים. אפשר "ננסה ונראה". מנסיוני, נסיונות לא עושים כלום. או שעושים או שלא. נסי לארגן לך התחלה של משהו, וראי איך את ממשיכה משם.

motyka

New member
רעיונות

רעיון ראשון הוא לפתוח אתר עם דוגמאות של עבודות - שיהיה כרטיס ביקור שלך. הקמת אתר תדמית פשוט לא צריכה לעלות כסף כלל (או סכומים ממש זניחים) וכל מה שצריך זה מצלמה דיגיטלית, (או סורק) ורעיון איך את רוצה להציג את עצמך. יש בחברה הישראלית אנשים עם מעט כסף, הרבה כסף, והמון כסף. יש עשירים שאומנות עבורם אינה נחשבת, ויש מעממד בינוני שעבור משהו שמוצא חן מוכנים לחסוך בדברים אחרים. לכן לא כדאי להתייאש. (בקשר לתימחור - קחי את עלות החומרים, את כמות שעות העבודה נטו כפול 50 שקל לשעה, ועוד קצת עבור הכישרון. זה צריך לדעתי להיות המחיר שבו את מתחילה לעבוד, ככל שיעלה הביקוש - תוכלי להעלות מחירים (עד שהביקוש ירד בצורה חדה). ובקשר למשמעת העבודה - היא יותר עניין של הרגל, ואם יהיה לך תאריך יעד - בו את צריכה לסיים עבודה, משמעת העבודה כנראה תגיע לבד. בהצלחה

איציק- מה ממש לא?

איציק, אני מאוד מבקשת, לא להציף את הפורום בהודעות אינסופיות עם מלל רב שאי אפשר להשתלט עליו. אתה כותב בלי סוף, כל יום,כמה פעמים ביום, הודעות ענקיות בגודלן. באמת! תעשה מקום לאנשים אחרים! אי אפשר ככה כל הזמן לקרא רק אותך! "ממש לא" זה כבר שיא השיאים של ההודעות הברורות, המנומקות והמוסברות שלך. מאז ומעולם כתבת ה מ ו ן , ועכשיו כבר הגדלת לעשות. קח את זה לתשומת לבך בבקשה. טוב, אני מקווה שאני ברורה. אני שוקלת להטיל קנסות חמורים על כל אלה שרק קוראים או כותבים כל כך הרבה מלל, כמוך. יום נעים לך

ממש לא - נראה כטיזר מוצלח

אוקיי, איציק , הטיזר הצליח, הוא עורר סקרנו רבה לקרוא את ההודעה שסיקרן לגביה, קדימה איציק, עכשיו תביא את ההודעה...

למעלה