שלום, חדשה פה

siv30

New member
אני חייבת להעיר

וסליחה מראש על הטון של הדברים, אבל, חלק ניכר של עבודה מהבית הוא המשמעת. אחת מהבעיות היותר קשות היא הגלישה (לשני הצדדים - השתקעות יתר בעבודה או הזנחה) וכאן נדרשת משמעת ברזל או לפחות קביעת מסגרת שלא מאפשרת לך לוותר. אם זו הבעיה שלך ועוד יש לך הרבה מה לעבוד על משמעת, לא היתי הולכת על כיוון כזה.

אני מסכימה אבל לא לגמרי

נכון שמשמעת עצמית היא חלק חשוב בעבודה לבד. אבל - כשיש לוח זמנים שצריך לעמוד בו, כשהמשימות הן מאוד ברורות ומוגדרות וכשמישהו מחכה לך - העבודה במקרים אלו מכתיבה את עצמה. לכן אני מאמינה שמשמעת עצמית היא מיומנות נרכשת. וכדי להפוך אותה להרגל, דרוש אימון בלייצר משימות ברורות ומוגדרות בזמן ולעמוד בהן. זה עובד.

יונית א

New member
לרחל- מתי תעבדי ואיך?

לרחל, להיות עצמאי במיוחד לעבוד מהבית צריך קצת יותר מאשר זמן פנוי (מוגבל עם תנוקת). עבודה מהבית לדעתי,אינה "פתרון" לגידול ילדים,אלא תחום מקצועי שאת משתוקקת להתפתח בו ולהתמקצע, ולכן בוחרת בו. קשה לי לראות מתיאור האישיות שלך, כפי שאת מתארת את עצמך-(ויכול להיות שאת ביקורתית כלפי עצמך) איך את עומדת בעבודה מהבית? מתי תעבדי? כשהיא ישנה שעה ב11 ושעה ב14? ואחרי 21? מתי תפגשי לקוחות? בין הנקה להחתלה? בשביל להצליח בתחום, במיוחד כשאת כותבת על תחום יצירת מוצרי יודיאקה שהוא ייחודי ויצירתי,את צריכה את מרחב הזמן והמקום שלך. אבל יותר מכל אני חושבת שאת צריכה תחושה של להט, של התמסרות, דבקות במטרה? יש לך את זה? ויעל, משמעת עצמית היא יכולת אישיותית, כמו כל תכונה ,אפשר לטפח, אפשר לשנות בקצוות , אבל מי שהוא ביישן ונחבא אל הכלים יתקשה להיות איש מכירות מעולה-גם אם יעבוד שנים ויתאמן בנושא, גם מי שיודע שיש לו קושי עם משמעת עצמית צריך לחשוב פעמיים על האישיות שלו וההתאמה שלה לסוג התעסוקה שמרכזה האישיותי הוא משמעת עצמית.

תודה לכל המגיבים/ות

מוטי - תודה על הטיפים המעשיים והמתומצתים. חברה מזמן הציעה לי לעזור לי בבניית אתר עם העבודות שלי. עד עכשיו לא חשבתי באמת להשקיע בתחום, עכשיו אני חושבת שאתחיל עם זה. ואני חושבת, כמוך, שכשיש לי יעד, אני מושיבה את עצמי מצויין לסיים פרוייקטים. * סיון ויעל - אני באמת חושבת שאני יכולה וצריכה לעבוד על המשמעת העצמית שלי, לא רק בשביל העבודה/מקצוע, אלא בשביל איכות החיים וניצול הזמן שלי באופו כללי. אני מניחה שזה יקח זמן, וזה אף פעם לא ידע להיות נוקשה ומסודר כמו כל מקום עבודה אחר, אבל מבחינתי - אם אוציא עבודה או שתיים ביום, וגם אצליח להיות עם הילדה שלי ולטפל פחות או יותר בבית - זו הצלחה, גם אם לא עמדתי בדיוק בזמנים שחשבתי לקבוע. ובאמת - וגם תגובה לך, יונית - אני מרגישה שהמקצוע הראשי שלי הוא אמא ועקרת בית. עבודות היד שלי היו עד עכשיו תחביב מושקע, ורק בשנה האחרונה העזתי לצאת ולנסות למכור אותן (אני חייבת להגיד שהלך לא רע! בשני ירידים ביחד מכרתי כ-7 תמונות, שזה נחמד להתחלה!). כך שמבחינתי, המקצוע הזה הוא משהו שאני עושה בהחלט בין הנקה להחתלה... גם אם אקבע לזה שעות קבועות ביום, זה יהיה בזמנים הפנויים שבתוך אותן שעות. בתור התחלה, אני מניחה שלא אצטרך ממש להפגש לפגישות עסקיות, אלא אציב לעצמי תאריך שבו אני מציגה את עבודותיי באיזה יריד מאולתר (יש המון כאלה ביישובים בסביבתי...), עד אליו אכין כמה עבודות שאוכל, ובו עצמו - כמובן שהקטנה שלי תהיה אתי. אני מודה שאני "בוחרת במקצוע הזה" - פשוט כי אין לי אפשרות כרגע לעבוד בכל דבר אחר. אני מניחה שאני פשוט מנסה לנצל את הזמן הפנוי שיש לי כרגע כדי להרוויח ממנו משהו, גם אם זה לא מקצוע מסודר עם סדר יום והכנסה קבועים וברורים. קצת הארכתי, ואני לא בטוחה שכתבתי ברור (הרגשתי קצת מבולבלת...). בכל אופן - שוב תודה לכולכם, כל ההארות שלכם נלקחו לתשומת לב.

למעלה