שלום. חשבתי על עבודה כמגשר. כמה שאלות היכרות.

מצב
הנושא נעול.

למדתי משפטים ואחד הקורסים היה גישור. מצאתי את עצמי מגשר בכמה סכסוכים וחשבתי שיש לי את הכשרון לחשוף בסכסוכים את האינטרסים של הצדדים מתוך עמדותיהם. נרשמתי לקורס גישור מקצועי במכללת גומא.
1. מה מצב שוק המגשרים? עדיף לעבוד כעצמאי או כשכיר?
2. האם התואר במשפטים מוסיף?
3. מכללת גומא היא מכללה טובה לעניין?
4. איך כדאי לפרסם?
5. האם כדאי לצאת לעבוד מיד אחר קבלת ההסמכה או להמתין לקורסי התמקצעות נוספים?
6. היכן נפגשים מגשרים עם הקליינטים שלהם? האם צריך משרד?

ועד כמה תואר מהאוניברסיטה עדיף?

למדתי משפטים ואחד הקורסים היה גישור. מצאתי את עצמי מגשר בכמה סכסוכים וחשבתי שיש לי את הכשרון לחשוף בסכסוכים את האינטרסים של הצדדים מתוך עמדותיהם. נרשמתי לקורס גישור מקצועי במכללת גומא.
4. איך כדאי לפרסם?
ועד כמה תואר מהאוניברסיטה עדיף?

תשובות

4. איך כדאי לפרסם?
תשובות
1. יש ביקוש הולך וגובר למגשרים.
&nbsp
2. מגשר שלא מכיר את החוק והפסיקה, לא יודע להעריך כיצד יש לסיים את התיק ומהן הזכויות האמיתיות של הצדדים בתיק (לדוגמא בגישור בתיק גירושין, איך תדע לבסס את הצעתך להסדרי ראיה ולגובה תשלום המזונות החודשי אם אתה לא יודע מה בית המשפט קובע במצבים דומים?). שנית, ברוב המקרים הצדדים לגישור מגיעים כשהם מיוצגים ע"י עורכי דין והעבודה שלך היא בלשכנע את עורך הדין יותר מאשר את הצד המתגשר. לסיכום, לעניות לדעתי, מגשר שאינו משפטן ואינו בקיא בפסיקה העדכנית, הוא מגשר פחות טוב.
&nbsp
3. שמעתי מלא מעט עורכי דין שעשו קורס גישור בגומא והיו מרוצים. באופן אישי עשיתי קורס גישור במכון להשתלמויות של לשכת עורכי הדין (המדריכים עלימה וירון) והייתי מאוד מרוצה. זה היה לפני 5-6 שנים ואני עדיין זוכר כל מני טיפים וגישורים מבויימים שעשינו שם.
&nbsp
4. בצורה עסקית ומקצועית. לדעתי פרסום בסגנון שמופיע בחתימה שלך הוא לא נכון (לא הצלחתי לא שילמתם). פנה לתפוז עסקים, זה מקום נחמד להתחיל בו.
&nbsp
5. לדעתי לא כדאי לרוץ ולהתחיל לעבוד מייד אחרי הלימודים. אתה תפגע בלקוחות שלך. אני בטוח שגומא מציעה פרקטיקום בגישור תחת פיקוח של מדריכים, כפי שהציעו בלשכה. עושים ככה לפחות עשרה גישורים תחת הנחיה ופיקוח של המדריכים. כמו שלא נותנים לילד שעבר טסט לנהוג לבד, ולא נותנים לכל בעל תואר ראשון במשפטים לנהל תיקים בלי שעשה התמחות - כך לא כדאי ללכת ולגשר בתיקים בלי שיש לך ניסיון קודם תחת פיקוח.
&nbsp
6. ניתן להיפגש בכל מקום. אצל עורכי דין מקיימים הרבה פעמים גישורים במשרד של ב"כ אחד הצדדים. מצד שני היעדר משרד משלך עשוי להרתיע לקוחות פוטנציאליים.
&nbsp
בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה