שלום! יש לי שאלה חשובה...

neils4444

New member
שלום! יש לי שאלה חשובה...

שלום לכולם. רציתי לשאול: יש לי את הדיסק "The Essential Bob Dylan", שהוא אוסף של שיריו הטובים ביותר של בוב, ויש שם את השיר "Lay Lady Lay"- השמר ששר את השיר שם לא נשמע בכלל כמו בוב דילן מכל בחינה שהיא. השאלה שלי האם זה בוב דילן? ואם לא, מי מבצע את השיר, ולמה זה נכנס לאוסף הזה שכולו שירים בביצועו של בוב? תודה מראש ניל"ס http://images-eu.amazon.com/images/P/B00005K3IT.02.LZZZZZZZ.jpg

זה אכן בוב דילן.

מתוך הדיסק Nashville Skyline (הוקלט ב69). אם תשמע את הדיסק תוכל לראות שהקול של דילן שונה מאוד משאר הדיסקים,קול עמוק הרבה יותר( אני אישית פחות אוהב אותו). אגב,יש לי חבר שממש לא סובל את הקול הרגיל שלו,וזה הדיסק היחיד שהוא מסוגל איכשהו לשמוע.

עבורי

דילן נשמע פחות טבעי בדיסק הזה ויחד עם חולשה יחסית במילים ברוב שירי הדיסק, זה אחד מהפחות אהובים עלי של דילן.

fetish6

New member
כן אבל שאלה לי.....

מה גרם לו לשיר בקול כזה באלבום הזה? אף פעם לא ראיתי אף הערה שלו בנושא. ומה גרם לו לחזור לקול הרגיל?

Chocoholic

New member
לא זכורה לי

התבטאות של דילן לגבי הסיבה שהוא שר בקול שונה; גם באלבום שאחריו, 'Self Portrait', הוא שר עם קול כזה וגם בהופעות המעטות מהתקופה הוא שר ככה. אני מניח שהוא פשוט ניסה משהו שונה, כמו שעשה עם המוסיקה שלו לאורך כל הקריירה.

גם אני שמעתי על העישון

האמת היא, שאת נשוויל שמעתי לפני המון המון זמן. לפני שידעתי משהו על ג'וני קאש, והייתי בהתחלה בטוחה שדילן הוא ג'וני קאש כי זה באמת לא נשמע כמוהו. אבל הקול של ג'וני קאש עוד פחות דומה לקול של דילן, אז הייתי נורא מבולבלת

Chocoholic

New member
הטיעון השני

לגבי תאונת האופנוע הועלה בזמנו אך הופרך כמעט מיד, בגלל ש 'John Wesley Harding' שיצא בימים האחרונים של 1967 ובו הוא שר בקול הרגיל שלו, יצא לפני 'Nashville Skyline' ואחרי התאונה. לגבי העישון - ב 'Self Portrait' הוא שר ב"שני קולות" (הדוגמא הבולטת היא הקאבר הלא ממש מוצלח ל 'The Boxer') כך אם זה היה כתוצאה מעישון/גמילה, אני לא חושב שהוא יכל למתג בין שני הקולות.

rolibark

New member
הסברה הרווחת היא שהוא ריכך קולו

עקב ההפקה המשותפת של תקליט זה עם ג'וני קאש במעוז מוסיקת הקאנטרי - נשוויל טנסי (שגם זה היה גורם משפיע)

Chocoholic

New member
גם רוב האלבום

'Blonde On Blonde' הוקלט בנאשוויל, אם כך אז ג'וני קאש היה הגורם?

rolibark

New member
לבובי היו הרבה "משפיעים" בקריירה

ג'וני קאש לבטח היה אחד מהם. באםההרפקאה הקצרה בנאשוויל היתה השפעה על צליליות קולו (מהטון ה HARSH - צורם האופייני), קשה לדעת. אולי הוא כותב על כך בספרו CHRONICLE ?

Chocoholic

New member
הוא לא מדבר על כך בכרוניקלס

כמו שהוא לא מדבר על התאונה ב 66' ודברים אחרים... למעשה התקופה הזו מוזכרת בספרו, אם כי הדגש הוא על הקלטת האלבום New Morning.

עלהמצפה

New member
גם אני שמעתי על נושא העישון

וזה אחד הדיסקים האהובים עליי ביותר. קודם כל הוא מכיל את השיר הראשון של דילן ששמעתי אי פעם וזה כמובן ליי ליידי ליי שצעד במצעד הפזמונים ברדיו בארץ ב - 1969. כך התוודעתי לקיומו של דילן. היצירה הבאה שהכרתי הייתה, לא להאמין, ויגואם! ושוב מאותה סיבה, עורכי המצעד בחרו להצעיד את הנעימה הזו!זמן קצר אחרי כן הוריי קיבלו במתנה מחברים שחזרו משהות בצפון -אמריקה את גרייטס היטס (שנקרא אחר-כך נאמר וואן), את התקליט השלישי (הזמנים משתנים) וספר עם מילים ותווים. אני אוהב מאד גם את איי ת'רו איט אול אוויי וכמובן את הדואט עם ג'וני קש.

fetish6

New member
אוקיי........ .? ? ?../images/Emo201.gif

אז גם אתם לא ראיתם אותו מדבר בנושא..... בכל מיקרה אני ממש לא אוהב את השירה הזאת שלו. הבן אדם מלא חידות.... מתי כבר תיצא אנתולוגיה נוסך הביטלס לדילן.. למרות שאיתו עדיף שלא הוא זה שיעיד על עצמו כמו הביטלס כי אחרת לא נראה לי שיצא הרבה. אפילו בסרט (המשובח) no dirction home הוא מיתחמק מדברים וסותר את עצמו.

Chocoholic

New member
הבן אדם מלא חידות

וכל עוד זה תלוי בו, לא תצא אנתולוגיה כמו של הביטלס. בכל זאת זה לא מפריע לי ולרבים אחרים לאהוב את היצירה שלו.

למעלה