שלום! יש לי שאלה חשובה...

rolibark

New member
זה מה שיפה ב"בובי"...סותר עצמו

לא מובן, נון-קונפורמיסט, משתנה באופן קבוע...

fetish6

New member
אל תיקחו אותי לא נכון....

גם אני אוהב מאוד את היצירה של בוב וזה שהוא מישתנה כל הזמן ולא ברור רק גורם להיתמכר ללנסות להבין אותו. אבל עדין יש בו משהו מאוד מרתיע.. שלא לומר סנובי כלפי העולם וחשוב יותר כלפי המעריצים שלו. לא יודע היתה לי הרגשה ממש מוזרה שבהופעה שהייתי שלו הוא לא הציץ אפילו פעם אחת לכיוון הקהל. מבחינתו לא היינו שם ביכלל. (ולא שילמו 2000 שקל לזוג כרטיסים
) לא שאני איזה גרופית מרטיבה שצריכה יחס מהזמר שלה כן... אבל זה עדין הרגיש מוזר. אבל זה האיש מה לעשות.. לכל גאונות יש מחיר, לרוב חברתי.

אחת מגדולותיו המרשימות של דילן

הוא האופן בו ידע, במסגרת התנהלותו ביצירה ובהופעות, לעשות מה שמתחשק לו, במובן הרציני והעמוק של המושג (אם כי לא תמיד הסימפטי והראוי אנושית); וזה כולל לא לדפוק שום חשבון לקהל. רוצים - בואו להופעות, קנו תקליטים, אהבו את השירים; זה לא נותן לכם שמץ של בעלות עליי, ולא הופך אותי מחויב אליכם בתור אמן כהוא זה.

עוד טענה משונה בעניין זה

אכן, ב-LLL, ובכלל בשירי Nashville Skyline, נשמע קולו של דילן שונה מבדרך כלל. הועלו לגבי כך סברות שונות, כמו הקשר לתאונת האופנוע, שהיתה לו סמוך לזמן זה (עד כמה שאמנם היתה; גם עניין זה עמום ושנוי במחלוקת). במרתון דילן, ששודר בגל"צ ביוני 2001 (לכבוד יום הולדתו השישים של דילן), סיפר יואב קוטנר על סברת-שמועה נוספת, שמסתובבת בנושא: דילן שכר את שירותיו של מישהו אחר, שישיר במקומו באלבום הזה.... לא ברור מה עומד מאחורי הרעיון המוזר, ואיזה בסיס יש לו. עוד חידת-דילן, שספק אם תיפתר אי-פעם.

Chocoholic

New member
לדעתי זו אגדה אורבנית

הרי הוא הופיע בציבור ושר עם הקול הזה; פעמים ספורות אמנם, אך עדיין מספיק כדי לזהות שזה הוא, בין היתר גם בתוכנית הטלויזיה של קאש. אני רואה את זה כלא יותר מאשר דילן בעצמו משנה סגנון, אפילו בקול שלו.

קרוב לוודאי.

הבאתי את הסיפור הזה לא מפני שאני מאמין בו, כמו בשל הקוריוז שבעצם העובדה, שרעיון מעוות כזה הועלה ותפס. מאוד טיפוסי לדילן. ההסבר הפשוט שלך נראה לי הסביר ביותר: דילן החליט לנסות משהו שונה ולשיר אחרת. זה משתלב היטב באקספרימנטציה היצירתית ובשינויים האופייניים לו.

למעלה