שלום, יש לי שאלה?

שלום, יש לי שאלה?

שמעתי על הפורום הזה מאמא של חבר שלי שנכנסת לפעמים. איך מסבירים לאמא שאני לא רוצה שום קשר איתה, לא אוהב אותה היא אישה רעה ושקרנית היא פוגעת באבא שלי ובי בכל דרך אפשרית רע לה כשאבא מאושר רע לה שבחרתי לחיות עם אבא שלי. למה בחרתי? כי היא כל היום מקללת אותו ואת החברה שלו ומתכננת איך לפגוע בהם. אחי הקטן חי איתה ובוכה לי שאבוא לקחת אותו לגור עם אבא . אני מרגיש לבד בכל הבלאגן הזה אבא מושך מצד אחד ואמא מצד שני ואחי ואני סובלים הכי הרבה. אני מת כבר להתגייס ולברוח לצבא, שיהיה לי שקט.אבל אני דואג לאחי גם. אם יש למישהו פתרון או רעיון שיכתוב לי כי אני מתפוצץ....ואל תשלחו אותי ליעוץ לא מאמין בזה הייתי אצל הפסיכולוג בבית הספר והוא סתם זיין לי בשכל,אופס סליחה על המילה.

noamic

New member
בן כמה אח שלך ?

והאם יש אפשרות להציע לו לגור איתך עם האבא ?? כואב הלב שאתם נקרעים בין ההורים. אולי אפילו תנסה לדבר עם אבא ואמא לחוד ולהסביר להם את המשמעות של המעשים שלהם לגביכם וכמה רע זה עושה לכם ? הם יבינו ? יוכלו להתחשב ? כשהייתי גרושה טרייה, חטאתי קצת בהשמצות ודיבורים על האקס, ויום אחד הילד שלי העמיד אותי במקום ואמר לי - לא רוצה יותר לשמוע עליכם. כלום ! ואז הבנתי שאסור לי לדבר . ואני משתדלת מאד. לא תמיד מצליחה, אבל מאד משתדלת. כן, אתה נמצא במצב מאד קשה רגשית. וצריך הרבה כוחות נפשיים למצוא לך פינה שלווה וחמה. ניסית לדבר עם אמא שלך על זה ? לנסות לדבר ישירות זה הסיכוי שלך לשנות משהו.

אחי בן 10

לדבר עם אמא שלי הצחקת אותי. היא לא מוכנה לשמוע כלום חוץ מאשר לקלל ולהשמיץ את אבא ואותי בגלל שאני איתו. אמא שלי פרימיטיבית!!!

אתה בעצם אומר

שהמסרים לא עוברים וכל הדיבורים לא עוזרים,ואנחנו ממשיכים ללחוץ,מפני שזאת הדרך שאנחנו מכירים. אוקיי,אני מנסה להיכנס לנעליים של אמך ,ונאה לי שהיא נלחמת בכל העולם כי רע לה שם בעומק. חשבתי שאולי מכתב יעזור במעט,אולי לדבר עם חברה שלה ,שיותר "מתקדמת",ויכולה להשפיע עליה,אולי לערב את המורה או יועצת בית הספר.??..?.?.? יש סבתא בתמונה?

*יערית

New member
שלום לנער../images/Emo66.gif

לא שולחת אותך לאף ייעוץ..אבל אתחיל ואומר שלאמא קשה לומר דברים קשים מהסוג הזה "לא רוצה אותך,לא רוצה לגור אצלך,את הרעה,קשה, מגעילה והחיים לצידך קשים" קשה מאוד לקבל כוח אל מול האישות שילדה אותך וקראת לה אמא ולומר לה את הדברים, בתור ילדה עמדו על לשוני מילים קשות ביותר להטיח מול אימי..התאפקתי למרות שהיו מילים אחרות שאמרתי.. גם ככה החיים שלך אמך לא מאושרים{אשה מאושרת לא מתבוססת ברפש כזה}היא בטח מרגישה שכל העולם נגדה..ועכשיו גם ילדיה, היא בטח מאמינה שהיא עושה רק טוב בקללות שלה וברצון להרחיק אתכם מאביכם..היא טועה ובגדול...אבל אפשר לעבור לגור אם האב מבלי ל"הכות" בה יותר,אפשר לומר שזו החלטה שלך ובגיל שלך מותר לך כבר להחליט איפה טוב לך לגור מבין שני ההורים,לעשות זאת בצורה עדינה...כי את כל הכעס היא תוריד על האח הקטן שלך.... לגבי אחיך....אם המצב הוא עד כדי כך קשה..אבא שלך יכול לבקש חזרה עליו כמדומני..ולהוכיח עד כמה קשה לחיות במחיצתה...אלא אם כן זה מצב נסבל. אל תיכנס לדברים האלו למרות שהכניסו אותך מבלי שתרצה... עיצה ממני אליך ..בוא תחשוב שאני בת 17 ולא בת 32{נו טוב פעם הייתי אל תצחק}אני עוד בגיל צעיר מגיל 17 אמרתי לעצמי.. החיים של ההורים שלי עם כל הכעס והקללות הצעקות,הצלחות שהתעופפו להם, והדברים היותר קשים שאני נמנעת לספר....אני מעבירה אותם למולי לא מכניסה אותי לתוכי...תן לזה לדלג מעליך ואל תשכח לחיות ילד...זה הזמן לחיים

אני לא סובל אותה

בגללה יש גיהנום בבית אבא הצליח לצאת וגם אני ועכשו היא משגעת את אחי ,הוא ירד בלימודים ואין לו חברים כי הוא מתבייש מאמא שלנו. כי היא כל הזמן צועקת.אני לא יודע מה לעשות

*יערית

New member
יש לי פיתרון

לבעית הצעקות..פעם הז היה אסור אבל היום מותר.. רד קצת למטה... שים אטמי אוזניים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! עוד לא שמעתי אותי צועקת....חסר לי שהבן שלי ירצה לעזוב אותי כי אני צועקת...או שהוא מתבייש בי..צריכות להיות סיבות מעמיקות לחוסר רצון לגור עם אמא..הזנחה או התעללות..ולהתעללות היום יש פנים רבות..משום מה הנוער תופס על כך טרמפ ובצדק...
אל תתערב..תחיה את החיים..אבא שלך ילד גדול תן לו להתמודד.

נער יקר

אני מבינה עד כמה אתה כועס על אמא,אך במקום לחדד את הכעס ולקבל חיזוקים להרגשתך,אולי שב עם אמא ותאמר לה שאתה אוהב אותה וכואב לך לראות אותה כועסת כל היום,דבר איתה על הרגשות שלך כלפי כל המצב,תבקש ממנה שתחשוב על הדברים שאתה אומר לה,אני בטוחה שהיא תזיל דמעה ותנסה לשפר את המצב. נער יקר,אתה נשמע לי מאד בוגר ואיכפתי לכן בחרתי להציע לך דרך שהיא בוגרת מאד אך יעילה מאד. במקום לברוח מהבעיות קח אחריות ודבר עם אמא.

את לא מבינה?

אין עם מי לדבר. פרימיטבית, אטומה ולא מוכנה שיגידו לה כלום. אני לא מבין איך אבא שלי בכלל התחתן איתה. היא באה ממשפחה פרימיטבית שכל היום מדברים בצעקות.

../images/Emo127.gifגם אם כל מה שאתה אומר נכון

מכיון שהיא אמך והביאה אותך לעולם הייתי נותנת לה את ההזדמנות להקשיב לכאב ולקשיים שלך. אני מבינה שאת כל מה שאתה אומר על אמך אתה אומר בכעס ובכאב.אבל בטח באיזשהו מקום היית רוצה לחבק ולנשק אותה. שווה לנסות את מה שמציעים לך פה

gila411

New member
שיחה ישירה עם אמא ואבא

עם כל אחד מהם בנפרד תבהיר להם מה זה עושה לך ואיך זה פוגע באח הקטן תבהיר להם שאתה לא מוכן לשמוע השמצות משום צד אל שום צד וכשיגיעו ההשמצות תנסה להעביר נושא או שתלך מהאיזור שיבינו שאתה לא שותף למלחמה שלהם

פרח 11

New member
להסביר לאמא שעם ההשמצות שלה היא

עלולה לקבל פעולה הפוכה והיא יכולה להיראות בעינכם (הילדים שלה), כמשהו מאוד לא טוב. תגיד לה שאם היא רוצה שיהיה לה טוב בחיים, שתתחיל מזה שהיא תחשוב טוב וכך היא תקבל טוב מכל הסובבים אותה. חוץ מזה, תבהיר חד משמעית שזה עושה לכם רע כל המלחמות האלו ואם ההורים רוצים בטובת ילדיהם, הם חייבים להתחיל לחשוב עליכם ולפני כל פעולה לחשוב איך היא יכולה להשפיע עליכם. אם דיברת פעם ולא עזר, אז דבר שוב ושוב עד שהמסר ייקלט. אם יעלה לי עוד רעיון אעדכן...

שתבינו מיזאת אמא שלי......

אבא רצה לקחת את אחי שיגור איתנו ואמא המציאה בלשכת הרווחה שאבא מתעלל באחי .מכניס לו מכות ואבא אף פעם לא עושה את זה הוא אוהב אותנו אבל האמינו לה ושלחו עובדת סוציאלית לברר מה קורה עם אבא וחקרו אותנו אמרנו שזה לא נכון וזה לא עוזר היא שקרנית כרונית היא מתעללת באחי לא אבא שלי.ויום אחד היא פגשה את החברה של אבא בשוק וקיללה אוה והכניסה לה מכות לפני אנשים ואמרה לה שהיא זונה, מבינים עכשו מי זאת אמא שלי?

../images/Emo122.gifאמא שלך היא אשה כואבת

וכועסת שרוצה אותכם אצלה ולכן עושה שגיאות. אם היא כל כך כועסת שאתה אצל אבא זה סימן שהיא מאד רוצה אותך ומאד אוהבת אותך. אתה צודק שהיא מתנהגת לא טוב.אבל בטח בגלל הכאב הזה. האם כשאבא ואמא שלך היו ביחד אתכם גם אז אמא התנהגה כך?

נער יקר וכואב, קראתי כל מה שכתבת

ונראה לי שאתה מרגיש כל כך בדרך ללא מוצא, אבל יש מוצא מכל דבר. האם תוכל לפנות ללשכת הרווחה או ליועצת בית הספר שלך ולספר לה את הכול? לבקש ממש "להציל" את אחיך, אם אתה באמת מאמין שהוא במצב כל כך נורא? מישהו חייב בעולם הזה לראות את האמת שלך ולעזור לך ולאחיך. אם אבא לא יכול ואם אמא אי אפשר לדבר, פני לעובדת סוציאלית דרך לשכת הרווחה של העירייה במקום מגוריך. הרם טלפון לעירייה, ובקש את לשכת הרווחה, ואז כשיענו לך, אמור שאתה במצוקה גדולה ורוצה לדבר עם עובדת סוציאלית. הם יעזרו לך. אם משם לא תבוא הישועה, תוכל להתקשר לאגודה לשלום הילד ולשטוח את כל כאביך. גם שם יעזרו לך, בטוח. הם עוזרים לכל ילד במצוקה. נסה זאת. בסדר? מחזקת אותך מאוד והמשך לעדכן אותנו.

אני בקשר עם היועצת בבית ספר

אבל חוץ מלדבר אין לה הרבה כוח לשנות וגם העובדת סוציאלת לא בדיוק מעניין אותה מה קורה איתנו היא מקשיבה רק לאמא שלי וזהו . אחי התקשר אלי מקודם ובכה לי שאמא עשתה לו פדיחות בשכונה בגלל שהוא עשה פיפי במיטה בלילה. התקשרתי לדר איתה כמו שהיצעתם לי אבל היא לא מוכנה לדבר איתי היא רוצה שאני יחזור הביתה ויטפל באחי אם הוא מעניין אותי. ככה היא אמרה לי.

זה לא מעניין את אמא

מה שמעניין אותה זה שהיא לא מקבלת עלי מזונות !!! בגלל זה היא לא רוצה לוותר על אחי. מבינה???? ובחוץ מזה היא ממררת לאבא את החיים לא בגללי בגלל שיש לו חברה .קולטת?

אנחנו קולטים.......................

גם אני הייתי מתפוצצת אם אבי ילדי לא היה משלם מזונות וחיי לו עם גברת ואולי גם מפנק אותה בכספים של ילדיי. נער יקר קח רגע הפסקה ואם אתה יכול לכתוב לנו כמה דברים טובים על אמא? תודה

*יערית

New member
נער בוא שנייה הצידה....

איזו תשובה באמת בא לך לשמוע מאיתנו? כן אמא שלך מפגרת? כן אמא שלך פדחנית? כן אמא שלך מסכנה וממררת את חייך? ממררת את חייו של אביך וחברתו? היא מתעלעלת באחיך? כמו שאמרתי ולי נראה א.או שהסיפור נכתב כאן בכדי להעלות אדים...וגלים ב.שלא ממש בא לך לשמוע את דעתינו...וזה בגלל חוסר הניסיון שלך בחיים. עכשיו אתה משוחרר מהשיחה איתי...ותבין משהו מאוד חשוב אבא שלך ורק אבא שלך צריך להתערב בעיניין.. אין לך לימודים? אין לך דברים אחרים לעשות שלקחת את העיניין הזה על עצמך? משום מה לא קונה את הדברים..ועוד יותר מכיוון שאמא שלך לא מקבלת מזונות...לא יודעת למה ומדוע רק שזה באמת קשה לחיות ולגדל ילדים בלי הכסף הזה שמיועד להם.

למעלה