לצערי, נתקלתי כאן כמעט בלעדית
ב"ישראלים החדשים" מין וריאציה נובורישית של צפונים מפונקים שלא מאמינים בחינוך ילדים. היו לי על זה המון דיונים לאחרונה עם כל מיני חברים, ועל אף גילי הצעיר מסתבר שאני שייכת לדור הישן. כן, אני מאמינה בחינוך. מאמינה בהצבת גבולות. במסגרות. במשמעת. מאמינה שילד שגדל כשהכל מותר הופך למבוגר עם בעיות הסתגלות. אבל אני בעמדת מיעוט, לפחות כאן בסביבה שלי. דעות כמו "לא להגיד להם לא" או "הם הורסים ושוברים וצווחים ואין מה לעשות" או אפילו "אם את רוצה שהקישוטים שלך בבית יחיו תעלימי אותם לפני שהילד נולד" - "חכי שיהיו לך ילדים ותשכחי מסדר וניקיון". לא יודעת מה איתכם, אבל אני גדלתי בבית נקי, מסודר, עם משמעת ומסגרת. על המון דברים אמרו לי לא. לא כל דבר היה מותר. היו לי זכויות בבית וגם חובות. לא היתה דמוקרטיה. פעמים רבות שאלו לדעתי ופעמים רבות לא. כל עוד גרתי בבית הוריי הייתי צריכה לחיות לפי כללי הבית שהם בחרו. וכן, אני עדיין מאמינה בזה. את אחי הקטן גידלתי באותה צורה ויצא ילד מוצלח מאוד. מנומס, מסודר יחסית. לפני כשנתיים לימדתי עברית ילדים של זוג פרופסורים באוניברסיטה. הוא ישראלי והיא אמריקאית. הקטן היה בן שבע, כל דבר שהוא רצה ולא קיבל מיידית הוא התחיל לצרוח ולבכות ולהשתולל. הילד לא ידע מה זה לא, או לא עכשיו. אמא שלהם התעקשה שהוא יקבל מה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה. אמרתי תודה ולא תודה ושלום יפה. זה היה אחד הילדים הכי מבריקים אבל גם הכי מעצבנים שהכרתי. אבל כמו שכבר אמרתי, אני בדעת מיעוט כאן לצערי. או שפשוט אנשים שמרגישים כמוני שותקים, לא יודעת. מצאתי כאן חברה אחת, ולא מפתיע שהיא מבוגרת ממני, שמרגישה כמוני. ילדים צריכים מסגרת. ילדים צריכים יציבות. ילדים צריכים גבולות. אחרת איך נחנך אותם לעולם שבו לא הכל עובד בדיוק כמו שהם רוצים?? אמנם אני מסתכנת כאן בצליבה טוטאלית, אבל הילד שלי יגדל בלי שהכל מותר. הוא יגדל לדעת לשמור על חפצים ולא להתעסק עם מה שאסור לו. הוא ידע שלא מורחים אוכל ושתיה וצבעי גואש על הספות בסלון. הוא ידע שיש דברים שאסור ויש דברים שמותר, והוא ידע שהבית הוא שלו, אבל החוקים שלי. וכמובן, כמו שגידלתי את אחי הקטן, לכל חוק ולכל "לא" יש הסבר וסיבה הגיונית. אני אשמח לשתף אותו בהסברים, אבל הוא ייאלץ לחיות עם זה שאמא היא זו שקובעת את הכללים והמסגרת.