שלום כולם

שלום כולם ../images/Emo13.gif

מה שלומכם? אחלה פורום פתחו פה! אמנם אני יותר חובבת פינלנד מאשר שבדיה, אבל זה עדין נחמד לדעת שיש עוד אנשים שהמדינות הנורדיות בליבם
אז.. אני יעל, שמחה להכיר את כולכם!

Flendy

New member
הי יעל-ברוך הבא לפורום הכי בלונדיני

בתפוז. גם אני חובב גדול של פינלנד. הן המוזיקה, הן האנשים והן הערים המדהימות. אני בטוח שהשוודולוגים ישמחו להפוך אותך לאחת מהמניין
.

weinnir

New member
אמנם זה לא מילון ממש ראוי, אבל אני

משתמש בו לעתים, למשל את המשפט הזה תירגמתי בעזרתו, התירגום לא יצא מי יודע מה, אבל הכוונה מובנת: Päivää, hauska tutustua! Nimeni on Eyal לפי התירגום = Daytime , amusing acquaint! Well-known is Eyal
אצלי זה במועדפים בכל אופן, http://kamranikram.tripod.com/forms/trans.html

אייל136

New member
חחח

זה אומר: "שלום, נעים להכיר! קוראים לי אייל" יש לי שיחון עברי-פיני בבית....

חח תודה ../images/Emo13.gif

המוזיקה בפינלנד היא בהחלט משהו מיוחד! בכלל, מוזיקה סקנדינבית.. אולי זה בגלל הקור או משהו, אבל זה תחום שהם ממש טובים בו!

p i n g o

New member
פינלנד

היא חלק מסקנדינביה רק מבחינה גיאוגרפית... השוודים, הנורווגים והדנים ממש לא רואים את פינלנד כקשורה אליהם...

היא לא סקנדינביה מבחינה ג"ג ../images/Emo13.gif

חצי האי סקנדינביה כולל רק את נורבגיה ושבדיה. באותו אופן גם דנמרק היא לא סקנדינביה מבחינה גיאוגרפית.

אני מניחה

שבשביל רוב הארצות בעולם, פרט לסקנדינבים עצמם, פינלנד, שבדיה, נורווגיה ודנמרק זה סקנדינביה, לא כך?

ולא בטוח שהם צודקים

המונח סקנדינביה הוא מן הסתם לא רק מונח גיאוגרפי, זה רק אספקט מאוד צר. יש לו גם משמעות היסטורית, תרבותית ופוליטית. לגבי דנמרק הספק בכלל לא קיים, אבל זה לא ככה במקרה של פינלנד. מבחינה תרבותית, הקשר של פינלנד למדינות הסקנדינביות הוא על פניו לא גדול- בעיקר מבחינת השפה. מבחינה היסטורית-פוליטית, פינלנד הייתה בכלל שטח השפעה רוסי במשך מאות שנים ולא שבדי/נורווגי/דני, ובזמן שהפינים חתרו לעצמאות מרוסיה, הם לא היו קשורים להתפתחויות פוליטיות בסקנדינביה כמו הרצון לאיחוד המדינות הסקנדינביות- דהיינו, נורווגיה, דנמרק ושבדיה. מצד שני, בלתי אפשרי לומר שהפינים לגמרי לא קשורים לסקנדינביה. קודם כל, כי היא סמוכה וההגדרות האלו אף פעם לא מדויקות וחד משמעיות (האם טורקיה למשל היא חלק מהמזרח התיכון?). שנית, בפינלנד תמיד הייתה השפעה שבדית, לפעמים פחות ולפעמים יותר, וגם מדברים בה שבדית (היא אפילו שפה רשמית, וזה לא עניין של מה בכך). כל עוד המונח "סקנדינביה" נותר עמום, תמיד יהיו כאלו שימצאו צידוקים לכלול את פינלנד כסקנדינביה ואי אפשר יהיה לומר להם שהם טועים...

מעניין..

באמת בהרבה ספרי תיירות שראיתי עד עכשיו, פינלנד לא הייתה כמעט באף ספר שהכותרת שלו 'סקנדינביה'. אבל שטויות, סקנדינביה, לא סקנדינביה, העיקר שתשאר כפי שהיא כי זאת אחלה ארץ
אגב, בחתימה שלך... Nylon Beat, זה על שם הלהקה הפינית?

Eurogirl

New member
Nylon Beat...../images/Emo99.gif

נכון ש-EXTREME הדיסק הכי שולט אי פעם??

../images/Emo6.gif לא החתימה עצמה...

אלה שני ציטוטים של מישהו מאוד חכם ושנון (ושבדי, ופיני ומה שלא יהיה
) שמאוד אוהב את NylonBeat עד כדי כך שהוא כינה את עצמו בתפוז NylonBeat
את המוזיקה של ניילון ביט אני מכיר באופן שטחי ביותר...

חח מגניב

האמת שהורדתי את הדיסק extreme (הורדתי כן אני יודעת שזה חטא אבל אין לי כסף
), אבל אם אני לא טועה מחקתי עוד לפני ששמעתי אותו... אני מכירה את השיר Anna Mulle שהוא היה אצלי קבוע בפלייליסט במשך חודשים ארוכים

Eurogirl

New member
Anna mulle ענק!!! ../images/Emo45.gif

חכי עד שתיראי את הקליפ שלו... אחד הדברים השנונים ביותר שנעשו אי פעם!!!
בליפ הן שחקניות בטלנובלה שנקראת Nylon Life ורבות על איזה חתיך (לכאורה
), בסטייל היפים והאמיצים
... בכלל, כל הקליפים שלהן ממש אחלה!

weinnir

New member
מעניין שאתם מזניחים את איסלנד בתור

חלק מסקנדינביה (היא כן).

gdy

New member
כמה הבהרות

השלטון הרוסי בפינלנד נמשך 109 שנה בדיוק זאת לעמות 700 שנה של שלטון שבדי, לכן ההשפעה השבדית על פינלנד (בין אם הם רצו בה או לא) היא דבר שלא ניתן להתעלם ממנו. הפינים, שמוצאם אכן לא כשאר עמי סקנדינביה מצאו את עצמם לאורך ההסטוריה קרועים בין המזרח למערב אך מלחמת האזרחים שפרצה בה עם ההתנתקות מרוסיה ונצחונם של 'הלבנים', הבהירו שפינלנד שואפת להשתייך למערב -לסקנדינביה. כשאר עמי סקנדינביה בחרו הפינים בדוגמאת הדנבּרוֹוּ (Dannebrog) לדגלם ואף בסמל במדינה מופיע אריה עם חרב מערבית (יש שאומרים שזה סמל לבית מלוכה שבדי) הרומס חרב מזרחית כשהוא פונה למערב...

למעלה