שלום כולם

שלום כולם

מצטערת שאני מגיבה רק עכשיו. היה לי סופ"ש עמוס שסבב סביב התריאטלון שבן הזוג השתתף והחגיגות של אחרי:)) עכשיו חוזרים לאכול ולבשל רגיל אז יש פה בפורום כל כך הרבה מתכונים שאני רוצה לנסות. העוגה של שירי, החלה של וויני שתצטרך לחכות עד שאגיע לישראל בספטמבר כי אני לא מוצאת כאן פודינג וניל וכדומה הסופש הזה אנחנו נוסעים ל4 ימים לטיול שכולל גם ספורט כמובן. אני צריכה להכין לעצמי לפחות דברים לאכול מראש - כאלו שיכולים להישאר בקופסא ולא מצריכים חימום. יש לי כמה רעיונות - אני אכין מאפין בננה, את הקיש בצל של פבל ואני רוצה גם מתכון לעוגיות ולעוד מאכלים שיכולים להישאר טובים בלי קירור או חימום. אני אשמח לרעיונות :)) תודה באמת שזה לא פשוט להיות טבעוני במדינה כזו. חלב אני סוחבת איתי לכל מקום:))
 
ספרי על התוצאה, כמה עשה?

מה עם להכין קלציונה ממלוא בטופו צנוברים רוזמרין שום ופיטריות, הם יוצאים קטנים וחמודים ואפשר לסחוב אותם לכל מקום... יש גם עוגיות שיפון שאני נוהגת להכין (כמעט ולא משתמשת בקמח חיטה, אז יוצא שאני חורשת על העוגיות הללו..) בתמונה הקלציונה
 
הוא עשה את זה

ב- 4 שעות ו- 13 דקות והגיע מקום 24 הבחור הנהדר שלי. אחותו עשתה את זה ב- 4 שעות ו- 17 דקות והגיע ראשונה מבין הנשים. מצרפת לך לינק שתראי במה מדובר:)) הקלזונה נראה מעולה יש לי פטריות, טופו ושום בבית. צנוברים עולים כמו בית כאן אז אני לא קונה ורוזמרין אני צריכה לראות אם יש לקנות טרי אם לא אני אשתמש במשהו אחר. מתכון ...
ואני יודעת על עוגיות שאת עושה אבל לא מצאתי את המתכון (אולי באמת כדאי לשמור את המתכונים שיהיה קל לחפש) יש לי קמח שיפון מלא קניתי אתמול כדי להכין את הקיש. אני מאוד רוצה להכין עוגיות טובות משום מה הן תמיד יוצאות לי לא משהו:) תזכירי לי את המתכון שלך. ותודה
 
אה והמלח

לקח לי חצי שעה למצוא אותו ביאנטרנט, עד שפשוט קמתי למקרר והקלדתי את השם של החברה (עצלנות כזו לא ראיתי הרבה זמן..) השקית שאת רואה זה בדיוק השקית שקינתי בארץ (מה שאומר שלא התערבו במוצר בארץ אלא ישר מהיבוא למדף) http://greengirls.over-blog.com/article-29126648.html הוא משבח את המאכלים בטרוף
 
אני לא ראיתי את

זה באירלנד המלח שאני משתמשת לא ממש משבח את המאכלים אבל הוא יותר טוב ממלח רגיל אני אחפש מה המחיר שלו אגב?
 
מתכונים להנאתך

קלציונה לבצק: חצי קובית שמרים טריים (25 גר') 1 ו קצת כוסות מים חמימים חצי ק"ג קמח מנופה 1.5 כף מלח 1 כף סוכר 2 כפות שמן למלית: 2 כפות שמן זית איכותי 2 קופסאות פיטריות מכל סוג שהוא בצל 1 רוזמרין מעט כורכום מעט רוטב סויה מעט יין לבן 3-4 שיני שום מעט צנוברים התהליך: הבצק: מערבבים שמרים ומים חמימים בקערה קטנה. שופכים קמח לקערה ענקית רחבה ונוחה ללישה. יוצרים גומה במרכז יוצקים את תערובת השמרים למרכז קערת הקמח ומניחים כך למשך 10 דק' . מוסיפים מלח, סוכר ושמן זית ומתחילים לערבב תחילה בעזרת כף לאחר מכך בידיים. לשים עד לקבלת בצק חלק. למלית: מטגנים רצועות בצל ב 2 כפות שמן זית עד להשחמה רצויה מוסיפים כף יין לבן מוסיפים קוביות פיטריות קצוצות מקפיצים את כל התערובת מתבלים ברוזמרין, מעט כורכום, מעט רוטב סויה, שום וצנוברים מאחדים טעמים וטועמים. הרכבת הקלציונה: מחממים תנור ל 200 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מפה יש שתי אופציות: האחת, לחלק את הבצק ל 10 חלקים או להכין קלציונה אחד גדול. מקמחים משטח עבודה ומרדדים בצק לצורת עיגול או אליפסה לעוברי 1/3 ס"מ. מניחים מעט מן התערובת במרכז ושומרים על שולים ברוחב 2 ס"מ. סגירת הקלציונה: מקפלים ומהדקים את שולי הקלציונה מנחים בתבנית מברישים בשמן זית או ביצה טרופה (ניתן לפזר שומשום או פשתן) ומכניסים לתנור. אופים כרבע שעה או קרוב להשחמה נאה.
 
ועוגיות שיפון

דובשניות סילאן וקמח שיפון (מתוך הספר על השולחן) 280 גר (2 כוסות) קמח שיפון מלא 1 כפית גדושה אבקת אפיה 1 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן טחון 1/2 כפית גינגר טחון 100 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום כהה 80 מ"ל 1/3 כוס שמן קנולה 80 מ"ל (1/3כוס) סילאן 1 ביצה הוראות: 1. מחממים תנור ל 175 מעלות 2. מערבבים קמח אבקת אפיה ותבלינים בקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים סוכר, שמן, סילאן וביצה ומערבלים לבצק 3. יוצרים כדורים בגודל 4 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים מעט 4. אופים 15-20 דקות עד שהעוגיות סדוקות מעט אך עדיין רכות למגע מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום. העוגיות נשמרות עד שבוע
 
וזה עוד מתכון נחמד

אבל לא נראה לי יתאים לטיול ... אוקי, מתכון לתבשיל חומוס (שניתן לאוכלו עם איטריות כוסמת) חצי חבילת חומוס קפוא שבושל במים בערך 20 דק'.. 2 בצלים 2 שיני שום 2 גמבות ...שמן זית חומץ בין יין לבן כפית גרידת לימון מלח שחור אטלנטי חצי כף רוטב סויה כפית מייפל אורגני תבלינים: פפריקה, צילי, מלח, כורכום חצי לימון סחוט תהליך: חותכים בצל לחתיכות דיי גדולות ומאדים על מחבת כבדה וחמה עם 2 כפות שמן זית, לאחר שמתחיל להיות שחום מויספים את המייפל שנותן טעם מעושן ומתקתק, מוסיפים שיני שום קצוצות וקצת מרוטב הסויה. מקפיצים עד לתערובת ריחנית ויפה. מוסיפים רצועות גמבה דקות ממשיכים להקפיץ, מוסיפים חומץ בין יין, גרידת לימון, את התבלינים (לא להקתמצן בתבלינים כי זה הולך להיות בתוך איטריות אח"כ), ואז לשפוך את מיץ הלימון ואת מה שנשאר ברוטב הסויה, מוסיפים מעט מלח שחור ממשיכים להקפיץ ואז שופכים את החומוסים המבושלים.. טועמים ומוסיפים תיבול לפי הצורך, מגישים מעל איטריות כוסמת ... בתאבון
) ראה/י עוד
 
שאלת הדיוט:

את מתפיחה את הבצק? וכמה זה 25 גרם מרים טריים בהמרה ליבשים? הכנתי אתמול קיש בצל של פבל ומאפין בננה. היום אני רוצה להכין את הקלצונה ואני עוד מעט אלך לקנות שיבולת שועל אולי אני אצליח להכין את העוגה שלך. אם יהיה לי זמן אז אכין גם עוגיות לנשנוש עם הקפה. זהו בינתיים. אעדכן בהמשך :)) אגב אטריות כוסמת זה משהו מאוד מאוד מאוד יקר כאן בערך 6 יורו לחבילה. אני קונה בדרך כלל אטריות מקמח תירס או אורז שזה עולה לי בסביבות 2.5 יורו. יש מלא דברים שאני מתכננת להביא מהארץ ושיעזו להגיד לי משהו במכס !! אני מוכנה להשקיע 26 ש"ח למלח אם זה משהו טוב. תבלינים זה דבר מאוד חשוב לי. בעקרון אין בעיה להביא אוכל כל עוד לא מדובר בירקות, פירות, תבשילים ובשר/עוף וכדומה. אוכל יבש כמו פסטה, פירות יבשים, קפה וכדומה אפשר להביא (אפילו חומוס יצא לי להביא). תודה על המתכונים
 
אני מתפיחה לשעה

אולי שעה וחצי (נורא חם בארץ הבצק ממש משתגע..) 25 גר שמרים טריים זה כף שמרים יבשים מה זה המאפיין שבתמונה? מתכון של פבל? לגבי האיטריות כוסמת, א. תמיד יש מבצע, ב. הן עולות בערך 8-10 ש"ח לחבילה מכובדת (נגיד 3 -4 מנות) היום מצאתי איטריות משיפון (!!) בתור מעריצת שיפון נורא שמחתי ואני כבר אכין איתם משהו.. תעלי תמונות....
 
המתכון

נראה נפלא אבל עם יותר מדי מתוק - סוכר, דבש, ריבה, בננות יש לי הרעלת סוכר:)) המאפין בננה הוא מתכון שלי פשוט לאנשים שמתחילים לבשל:) אחרי שאחזור מהחופש אתן את המתכון ואעלה תמונות של מה שהכנתי כרגע יש: קיש בצל של פבל, מאפין בננה שלי, עוגה של שירי ו-קלזונה של שירי. חוץ מזה קניתי היום בשוק פירות וירקות ויש בחור נחמד עם גינה אורגנית שמביא לי כ פעם שאני צריכה את הירקות הירוקים ישר מהגינה שלו. להכין לחם אני לא יודעת אז מסתפקת במשהו שאני קונה בסופר עד שאלמד לאפות לחמים. עסק יקר להיות טבעונית:) תודה לכן על העצות.
 
../images/Emo124.gifטינקרבל

איך יצא הקלציונה? אני יודעת שבצק שמרים זה לא דבר קל לעבודה תעלי תמונות תהנו בטיול, וסחטיין על התוצאה של בעלך (למרות שהתוצאה לא חשובה, אלא היכולת לצלוח תריאטלון, זה כבר הישג)
 
אני כזו עממה שזה

נוגע לבצק שמרים שפשוט מישהו צריך להמציא סדנא בשבילי:)) המילוי יצא מעולה הבצק בעייתי אבל יצא לא רע בגלל. הוא לא ממש תפח לי אבל הכנתי בכל זאת. אני אעלה תמונות כשאחזור מהטיול כי כרגע אין לי אפשרות להעלות. אבל צילמתי מהר מהר לפני שבן הזוג ארז את המצלמה:)) הוא לא בעלי. תודה. באמת שזה אתגר קשה. זה לא סתם תריאטלון זה נחשב לאחד ממרוצי האתגר הגדולים בעולם. משהו מטורף של קייאקים, אופניים, ריצה, טיפוס על הר וכו'. בדיוק הוא מזכיר לי לארוז את נעלי הריצה שלי. שחס וחלילה אני אחשוב שאני הולכת להתבטל...
 

p e b b l e

New member
אם ייצא לנו מתישהו להיות באותה יבשת

אני בשמחה אעביר לך סדנאת שמרים. זה באמת לא קשה כמו שזה נראה.
 
שמחה לשמוע

וסליחה על הטעות, באמת ריאתי שאת מציינת בן זוגן.
תראי ההתפחה אינה קריטית כי זה לא לחם.. יאללה תעשו חיים
 

p e b b l e

New member
לא יודעת אם זה מתכון שלי או לא, אבל...

יש לי מתכון מאוד מוצלח למאפינס בננה: מאפינס בננה ופצפוצי שוקולד מצרכים: ½ 1 כוסות קמח רגיל (210) ½ 1 כוסות קמח מלא/קינואה (210) ½ כפית מלח 2 שקיות או 2 כפיות אבקת אפיה 1 כוס סוכר (200) ⅔ כוס שמן קנולה ⅔ כוס מים 2 כפות חומץ 1 כפית תמצית וניל 2 בננות בשלות ומעוכות 1 כוס פצפוצי שוקולד הכנה: לחמם את התנור ל- 180 מעלות צלזיוס לערבב את כל המצרכים היבשים (קמח, מלח, אבקת אפיה, סוכר) בקערה אחת. לערבב את כל המצרכים הרטובים (שמן, מים, תמצית וניל, חומץ, בננות) בקערה נפרדת. לערבב את שתי התערובות ולהוסיף פצפוצי שוקולד. למלא שקעים בתבניות מאפינס ולהכניס לתנור לכ 25 - דקות עד שהמאפינס זהובים והקיסם יוצא יבש. אם רוצים אפשר להחליף את פצפוצי השוקולד באגוזים ולהוסיף ¼ כפית קינמון ו- ½ כפית אגוז מוסקט
 
המלח עלה לי

26 ש"ח בערך לוקח לו מלא זמן עד שהוא נגמר.. לא זול אבל איכותי ובריא אולי שתבואי לארץ תעשי איזה סיור בחנות טבע ותקני כמה דברים שווים, מותר להעביר אוכל במכס?
 

p e b b l e

New member
סחטיין על היכולת של בן הזוג

ולגבי הטיול, אני מאוד מזדהה. אנחנו אוהבים להיכנס לאוטו ולנסוע לנו לשבוע ומבחינת אוכל זה אכן בעייתי במיוחד כי בחורים האמיתיים בארה"ב לא שמעו על אוכל טבעוני ובריא. כשאנחנו מטיילים אני לרוב לוקחת איתי ירקות ששורדים בחוץ כמו עגבניות, אבוקדו, זיתים. הם אמנם לא מחזיקים לי כל השבוע כשאנחנו בטיול אבל 4 ימים הם בהחלט יכולים להחזיק. גם פירות יכולים להחזיק כמה ימים בכיף: בננות, תפוחים, תפוזים. אני לוקחת גם לחמניות או לחם מלא שאני אופה ומחזיק הרבה זמן בחוץ (הולך נהדר עם האבוקדו, העגבניות והזיתים מלמעלה). חטיפי גרנולה או עוגיות משיבולת שועל יחסית בריאים ומשביעים. כריכים מחזיקים יופי את היום הראשון של הטיול. תעשו חיים!
 
למעלה