שלום כולם...

nepthys

New member
שלום כולם...

רציתי לדעת אם מישהו כאן יודע על מקור טוב לגבי שמות כוכבי הלכת ביהדות ובמיוחד לגבי מקור שמו של שבתאי. קראתי איפשהו שהמילה sabbat, מקורה מהמילה היהודית "שבת", ומקור המילה היהודית מגיע מ"שבתאי".. בקיצור, הקטע של שבתאי נשמע לי מפוקפק ורציתי לדעת אם מישהו יכול לאשר או להפריך את התיאוריה.

וטוב שכך.

לא הייתי סובל את התחרות

nepthys

New member
../images/Emo24.gif אגב, אתה מסכים איתי

שהמילה "שבת" והדימוי של מכשפה כהת עור, בעלת אף גדול ושיער מתולתל, באים מנסיון לגנות את היהודים? לי זה נראה כמו השערה הגיונית אבל אני לא חושבת שקראתי על זה במקור שאני רואה בו מוסמך לעניינים כאלו..

PurpleFilth

New member
לא לגנות את היהודים,

אלא לגנות את המכשפות. כלומר, הדימוי לא נוצר מתוך דמיון לדמות יהודית, אלא מתוך אמונה שמכשפות הן זקנות מכוערות. או צעירות יפיפיות, לפעמים, אבל רק בשביל להפיל את העלם הצעיר בפח. בדרך כלל באגדות היפים הם הטובים, זה הכל.

נכון, לא חשבתי על זה בכלל

" Lacking iconographic or other evidence for an earlier period, all that we can say with certainty is that by the mid‑thirteenth century Jews were wearing hats, often simply a soft cap with a peak, but also what appears (in manuscript illuminations) to be a hat of stiff material with a distinctive point on the top. We have already noted the pointed caps worn by Babylonian (Persian) Jews*, and it is not unlikely that this custom survived among northern European Jews; however, the "harder" hat version may have been the result of special legislation, certainly in Germany, and probably in England and France, requiring Jewish men to wear such hats. Drawings in 13th‑century German law codes show Jews bearded and wearing such hats, and these early laws specifically mentioned that they must wear them on leaving the synagogue and when taking oaths. " (מכאן : http://www.myjewishlearning.com/history_community/Medieval/MedievalSocialTO/Clothing/JewishHat.htm ) וכמו כן, התמונה שכאן.

עוד משהו מעניין

שיש כמה שפות אירופאיות שבהן יום השבת שמר את שמו - למשל ברוסית ובפולנית (סובּוטה, סבּוטה. מה שמזכיר לי את הסבּוטניקים, אבל זה לא קשור בכלל).

ברור.

אבל רק כשהוא משקר
(ולכל מי שמחפש כאן הערות גזעניות, אני מבהיר שמדובר בהומור).

PurpleFilth

New member
הוא לא יכול להיות יהודי,

הוא עשוי מעץ! (אני כבר מתארת לעצמי מה תהיה התגובה שלך, אז הוספתי לינק בעצמי)

אם כבר,

למה לא לראות את הקטע? היהדות לא מפלה את אלו שעשויים מעץ. אין כלל הלכה לגבי זה. השאלה הנשאלת, האם חתכו לו את השמעקל'ה? צריך לברר גם את העניין לגבי הגולם מפראג, האם היה יהודי או לא

../images/Emo32.gif

זה מעלה מחשבה מטרידה... האם לפינוקיו בכלל היה מה לחתוך? מה בדיוק סבא ג'פטו תכנן?

RainBird

New member
לגבי הגולם אפשר ממש לברר את זה. אנחנו הרי מכירים את מקום מנוחתו: It is said that the body of Rabbi Loew's golem lies in the attic where the genizah of the Old-New Synagogue in Prague is kept. A rabbi visited the attic in the late 20th century, and came down "white and shaking". A legend is told of a Nazi agent during World War II ascending the attic and trying to stab the golem, but perishing instead. The attic is not open to the general public.

למעלה