שלום כולם...

RainBird

New member
למה שיהיה לו שמקעל'ה? מניין לך שג'פטו יהודי בכל מקרה? הוא נשמע קתולי לחלוטין ../images/Emo13.gif

PurpleFilth

New member
חשבתי על זה שוב.

ביהדות, ברית מילה היא מצווה, לא חובה. וזה בטח לא מה שהופך אותך ליהודי או לא. זה פשוט סממן חיצוני (יחסית) שיותר חד משמעי מאם יהודייה והגדרות מופשטות כמו שייכות דתית.

מצווה היא חובה.

ברית מילה היא סממן מובהק ליהדות (תנאי הכרחי, אך לא מספיק), ובמיוחד ליהודי מאמין. לחילונים עושים הנחות אם הם מצליחים להוכיח שאימם יהודיה, אך אם יש ספק כלשהו, מבקשים מהם להוכיח שהם נימולו.

Tatu4Taty

New member
סממן מובהק ליהדות?

אולי בישראל. גם מוסלמים, חלק מהנוצרים ושבטים באפריקה עוברים מילה.

ולכן

"תנאי הכרחי, לא מספיק" (אני לא מצטער על כך שאני משתמש מביטויים מתמטיים).

Tatu4Taty

New member
אני לא בטוח שאני יורד לסוף דעתך.

אם מדובר בתנאי הכרחי, אך לא מספיק (אני מתאר לעצמי שהתכוונת לזיהוי היהדות, ולא לעצם ההגדרה כיהודי), זה לא סותר את תכונתו כ"סממן מובהק"? הרי סממן מובהק הוא משהו שבעזרתו ניתן לזהות תכונה כלשהי, ואם יש עוד גורמים הקשורים לדבר - הרי שזה אמנם סממן, אך לא מובהק.

מובהק הוא לאו דווקא "רק" או "מספיק"

כמו שניתן להגיד "אחד הסימנים המובהקים לזיהוי יהדות הוא ברית המילה". אם אתה רוצה הגדרה מדוייקת ל"מובהק", תמיד יש את "אבן שושן" הישן והטוב

Tatu4Taty

New member
אבן-שושן

"מבהק - ברור, בולט, נכר ונודע ביותר". ברית המילה הינה סממן ברור, בולט, נכר ונודע ביותר בקרב יהודים; אבל זה לא סממן ברור ו/או בולט ליהדות. אני רואה הבדל בין השניים.

לאו דווקא

אני לא שולל את האפשרות הזו, ויכול להיות שיש עוד אפשרות - שאולי בדומה ל- esbat זה גם שיבוש של המילה הצרפתית (כיום ébat). יש דמיון בצלילים של שתי המילים - ואולי הדבר יכול להעיד על קשר ביניהן (אם כי זה יותר אטימולוגיה עממית). בכל מקרה, אם הכל ילך כמו שצריך, תהיה לי בקרוב גישה לכל מיני מאמרים שפורסמו ברשת בנושאים שונים. אחחחח, השיבה לאוניברסיטה

RainBird

New member
למה לא? היית מנצח ../images/Emo6.gif והייתי פותח הימורים בפורום ../images/Emo13.gif

nepthys

New member
לפי מה שכתוב שם,

לכוכב קראו על שם היום השביעי היהודי. ולא ההפך - היום השביעי היהודי לא נקרא על שם כוכב לכת. מה שדי פותר לי את הבעיה. תודה רבה מאוד!

לפי יובל,

(מנהל פורום מיתולוגיות ועוד כמה), אבן שושן מציין גם כי המקור של השם שבתאי הוא במילה שבת. וכמו שכתב בלדד, השם שבת מקורו בשפה האכדית (המספר 7 הוא די קרוב, לא?).

nepthys

New member
זהו, בוויקיפדיה כתוב

ששבת זה מלשבות (כלומר, להפסיק) ושזה לא קשור לשבע. יש פורום מיתולוגיות? אולי שווה להצטרף אם לא יבש שם..

PurpleFilth

New member
כמובן,

"כי בו שבת מכל מלאכתו". זה גם יכול להיות משחק מילים מכוון.

RainBird

New member
אני חושד בצורה לא מבוססת ששמות הכוכבים הם בבליים. הם פשוט נשמעים לי ככה באוזן.

למעלה