שלום, כותבת טרייה

גרומיט

New member
הבעיה שלי היא אחרת

מה עם המקוריות, בעצם? אני מודה ומתוודה - כמעט לא קראתי סיפורי מו"ד. המעטים שכן קראתי נראו בדיוק אותו דבר: גיבור (או לרוב חבורה של גיבורים) יוצאים למשימה עם כמה חפצי כוח, וצריכים לגבור על מספר נתון של אויבים וקונפליקטים בדרכם. לרוב (וגם הפעם) אני נשבר בפרק הראשון. אני חייב לומר שאני לא מצליח להבין למה להגביל את עצמך לקבוצה מצומצמת של יצורים ותבניות ספרותיות שאחרים לפניך כבר שחקו עד דק? רואים מהסיפור שאת יודעת להשתמש במלים לא רע ושיש לך פוטנציאל לכתיבה טובה - למה לא לנצל את הכישורים האלה לכתיבת משהו מקורי? בלי אלפים; בלי אורקים; אפילו בלי חפצי כוח; לקחת את הדמיון שלך למקומות חדשים ומעניינים הרבה יותר.

Rivendell

New member
ובכל זאת הערה לגבי א'

את משתמשת הרבה יותר מדי בשלוש נקודות... זה אחד הכלים שלא מומלץ "לטחון" אותם, כי זה מאבד מהמשמעות. נקודה אחת, ברוב המקרים, היא די והותר
יש במאמרי הפורום תחת "מאמרי עזר" מאמד על פיסוק שאת יכולה לקרוא.

הערות אחרונות בהחלט

זה הסיפור הראשון שאני כותבת בגוף ראשון. אני בדר"כ מעדיפה לכתוב את הסיפורים בגוף שלישי, כי זה מאפשר לי לתאר דברים שהדמויות הראשיות לא רואות, לעבור למקומות אחרים, ולתאר רגשות ומחשבות של הרבה דמויות. אבל בסיפור הזה, המחשבות של הדמות הראשית הם חלק מרכזי מאוד, ובחרתי לנסות לכתוב בגוף ראשי. החמשבות של הדמות הן חלק חשוב מאוד בעלילה ובסיפור, ואני לא כותבת "חשבתי" אחרי כל משפט. כל דבר שלא בגרשיים או לא תיאור, הוא מחשבה. אבל אתם תוכלו לזהות אותם לבד, אני מניחה.. גרר, אני מבלבלת בשכל יותר מדי. תסלחו לי, החשיפה הראשונה לקהל חדש אחרי שלוש שנים של אותם אנשים... אני עצבנית, או משהו.

תגובה שהיא לא ממש לעניין

האם עוד מישהו שותף לתסמונת טולקין שלי, שבה כל סיפור פנטזיה מנותח בצורה אכזרית וללא שהיות כדי לגלות איך הוא נובע, בעצם, ממשהו של טולקין? למשל, מייד אחרי השורות הראשונות של הסיפור כבר "הבנתי" שמדובר בשילוב כלשהו של הפלאנטיר ושל הטבעת... מה שמצחיק, אגב, הוא שגם טולקין "שאל" המון חומרים ממקורות אחרים, רק שאותם מכירים הרבה פחות. ובכל זאת משהו לעניין, אם יורשה לי - קראתי בינתיים רק עד החלק השלישי, אבל יש משהו מושך בסיפור ואני מתכוון לקרוא אותו עד הסוף. מה שהפריע לי קצת היה הקצב הוידאו-קליפי שלו: ישר על ההתחלה אלימות, דם ואש ותמרות עשן. זה, כמובן, עניין של טעם.

Rivendell

New member
הזכרת לי עכשיו שבאמת רציתי גם להגיד

שהג'ולות מזכירות לי את הטבעות
לא משנה. בכל מקרה, אם תקרא את כל הפתיל, תראה שהיא באמת אומרת שהיא מושפעת מטולקין, ואפילו עושה לו מחוות קטנות
כך שבסיפור הזה התסמונת שלך לא חריגה. כאן זה קרה אפילו לי, ואני, בניגוד לדעה הרווחת, בכלל לא טולקינאית

ואפרופו, כתבתי את זה לפני

שקראתי את התגובה של ריוונדל לחלק השני... כמו שאומרים - "הום, אל נא תיחפזו!"

Yuli Gama

New member
תגובה להכל

ממש נהניתי לקרוא, ומאוד מקווה שיש לך המשך רואים שיש רעיון, ועלילה רואים שיש יכולת כתיבה כל חלק בניפרד זקוז לליטוש, אבל ביחד, בהחלט נוצר סיפור מעניין אם אפשר לשאול, מאיזה פורום את?

תגובה לתגובה

אני מסכימה מאוד שאני צריכה ללטש כמה פרטים מסויימים, ואני אפרסם כנראה תיקון לרוב הפרקים שפירסמתי עד כה. יש גם המשך, אני עדיין עובדת עליו. פשוט עם תחילת הלימודים בפתח ואמא שצועקת לי לסדר את החדר, אני לא מסוגלת להתרכז.. אבל אל דאגה, אני פשוט אכתוב פרקים בשיעורי תנ"ך.. ^.^ הפורום שאני מגיעה ממנו? המממ, אני די בטוחה שלא תכירי אותו. הפורום הוא "כתיבה, ספרות וספרים" באתר נוער אונליין או כמו שאני אוהבת לקרוא לו, נע"ל. זה אתר בן של האתר פאלט-טאון, ולשני האתרים האלו לא מגיע אף אחד חוץ מכמה מאות של ילדים קטנים ששאיפתם הגדולה ביותר בחיים היא לכתוב כמה שיותר הודעות טיפשיות ומציפניות, והקהילה הוותיקה יותר שמאכלסת את האתר כבר יותר משנה.. אני מנהלת את הפורום כבר שנתיים וקצת, ויש שם הרבה פאנפיקים, הרבה סיפורים וגם שירים, והרבה כותבים מוכשרים מאוד שלידם אני ערימת ג'לי וורדרדה עם סוכריות ללא טיפת כישרון.. ואני אפסיק לפטפט עכשיו, ואלך לכתוב.

למעלה