שלום.. כמה שאלות קטנטנות

Ana1 9

New member
שלום.. כמה שאלות קטנטנות

אני כיום בת 19, משוחררת מהצבא (לא בגלל כל סעיף נפשי או משו כזה) ואני מעוניינת להתנדב במד"א. הבנתי לפי המאמרים שישנם 2 קורסים שמתאימים לאנשים מעל גיל 18 בלי רישיון רכב, וזה: קורס מע"רים-מעל גיל 18 וסיים כיתה י"ב. וגם קורס חובש רפואת חירום (חובש מלווה ללא רישיון לאמבולנס) נמשך 145 שעות. אשמח אם מישהו שעבר את אחד הקורסים הללו יוכל להסביר לי קצת על הקורסים, מה יותר מומלץ, קשיים, המלצות, טיפים או כל דבר אחר שכדאי לי לדעת. (אני אתקשר לשאול במד"א אבל לפני הייתי רוצה להתייעץ עם מישהו שעבר את זה ). תודה לכל העונה

Ana1 9

New member
**ועוד משהו

אני רוצה לדעת עד כמה זה יוכל להגביל אותי משום שכרגע אני לומדת, ואם אפשר לשלב את אחד מהקורסים הללו יחד עם שיפור בגרויות ופסיכומטרי. תודה!

שלום לך

כיוון שאת בת 19 אין שום סיבה שתעשי קורס מערים המאמרים אינם מועדכנים, הקורס הנוכחי בהיקף 203 שעות הוא כולל את כל מה שעליך לדעת כחובשת: החייאה, טיפול במחלות, טיפול בטראומה וקבלת לידה. לאחר סיום הקורס תעברי השתלמויות בהיקף של 100 שעות על מנת שתוכלי לסיים את הכשרתך קורס למתנדבים לרוב נמשך מספר חודשים והמפגשיים הם פעם - פעמיים בשבוע במשך כל התקופה בקורס יש מספר בחנים ומבחנים כארש הציון העובר בהם הוא 80. אם לא עוברים מועד א אז יש מועד ב תראי, לא צריך להשקיע את כל הזמן בלימודים אבל אם מקשיבים בשיעורים וחוזרים על החומר בבית אפשר לעבור בציונים מאוד יפים, מה שחשוב זה לבוא עם הרבה מוטיבציה. אין יותר מידי טיפים, יש הרבה סוגים של מתנדבים, קחי בחשבון שאת לא יכולה להיות אחת עם פחד ממחטים כיוון שגם במהלך הקורס תתרגלו פתיחת וריד וגם לאחר מכן יכולים להתרחש מצבים בהם תצטרכים לבצע את הפרוצדורה בשטח. סך הכל שיהיה לך המון בהצלחה

Ana1 9

New member
תודה על התשובה אבל..

יש עוד שאלות :) לא הבנתי למה לא כדאי לי לעשות קורס מערים אם בעצם לומדים בו את כל מה שאמורים לדעת בשביל להיות חובשים , זה לא מה שאני אמורה לעשות? מה אתה ממליץ לי לעשות? איזה קורס אני אמורה לעשות? בכלל, מה הם סוגי הקורסים שיש במד"א? יש כל כך הרבה ?

eranlevi1984

New member
תשובות לשאלותייך

בנוגע לקורס מע"רים-קורס זה מקנה לך מיומנויות בסיסיות בעזרה ראשונה שכוללות את החומר בקורס חובשים,אולם בקורס חובשים מעמיקים איתך בתכנים ומעניקים לך סמכויות לבצע פרוצדורות כדוגמאת פתיחת וריד שלמע"ר אין. אני ממליץ לך לעבור קורס חובשים משום שהוא קורס שמעבר לתכנים הרבים שאת רוכשת את מקבלת גם ידע לחיים שהחשוב מכול בו זה הצלת חיי אדם! אם את כבר בקטע של רפואה ואת לומדת לפסיכומטרי אז הייתי ממליץ לך לעבור קורס פראמדיקים-קורס זה מעניק לך סמכויות וידע מעמיקים ונרחבים במסגרת התנדבות/עבודה במד"א או בכל מקום אחר. את לומדת להחדיר צת"ק(צינור תוך קני או טובוס בלשון מד"א) שמאפשר הנשמה אפקטיבית יותר,מאפשר לך לבצע ניתוחים זעירים מצילי חיים כטרוקר(נקז חזה) ועוד ועוד. כמובן שקורס זה יותר ארוך והרבה יותר קשה. אני חושב שתעשי בחירה שמתאימה לאופי החיים שלך כי שוב אם את בקטע של פחד ממחטים אז את יכולה להעבור את הקורס רק בשביל הידע אבל הערך האמיתי זה הניסיון וההתנסות בשטח בצוותים של מד"א וזה דבק ורעל שיש לכל האנשים כאן ואני אישית כבר שנה 6 במד"א והאדרנלין זורם כל הזמן ונורא כיף!! אז בהצלחה לך שנה טובה ואזרחות קלה!!

אם היא רוצה להכנס לתחום

הרפואה למה לה לבזבז למעלה משנה בחייה על קורס פאראמדיקים? אחד הדברים היותר מיותרים שיש מה גם שהיא מעוניינת להתנדב במד"א קורס פאראמדיקים לא יצא לה משתלם (במיוחד כספית) אם היא מעוניינת להתנדב ודבר נוסף הוא שללא נסיון קודם מינימלי כלשהו לא יקבלו אותה לקורס, מהודעתה משתמע כי אין לה נסיון קודם

Ana1 9

New member
לא אין לי פחד ממחטים-ותשובות לכל

התגובות ביחד .. כל כך הרבה פעמים דקרו אותי, התקעקעתי, נחתכתי.. לא זה בסדר אין לי פחד לא מדם ולא מכאב. אני עכשיו לומדת לפסיכומטרי אבל אני משערת שהשנה אני לא אתקבל לרפואה, בכללי אני לא רוצה להיות רופאה אני יותר בכיוון של וטרינריה. אבל אני מניחה שעד שאני אסיים פסיכו' (אם מישהו באמת אוהב אותי אי שם למעלה...) ועד שאני אגיש בקשה, ובמאת אתקבל , זה ייקח בערך קצת יותר משנה.. ככה לפחות אני משערת.. חשבתי פשוט שחבל לבזבז את המן הזה ואם כבר, כדי להיכנס לזה (וגם די נחמד "להיות משהו") אז להתחיל לילמוד ולהתנדב בזה , חוץ ממהעיניין שזה פשוט מעניין אותי. אפשר להתקבל לפארמדיק רק אם לפני זה הייתי חובשת ? והקורס הזה צריך לשלם עליו את מלוא הסכום (סתומרת כמה אלפי שקלים)? כמה עולה קורס חובשים, ומבחינת ידע ומעשית מה הגבול שלו שאין לפארמדיק?

אז ככה

קורס פארמדיקים עולה כמו שנה אקדמאית (באיזור ה-12 אלף ש"ח) הוא מוסמך לבצע 7 ניתוחי חירום בשטח (אני נשמעת כמו מערך שיעור מהלך) ביניהן החדרת צינור תוך קני. חייבת להיות הכשרה קודמת ונסיון קודם (קורס מערים, חובשים קרביים או חובשים) קורס חובשים להתנדבות עולה 180 ש"ח וכולל בתוכו דמי חבר, מדים וספרים. חובש מוסמך לפתוח וריד פריפרי, לקבל לידה ולתת שוק חשמלי באמצעות דפיברילטור חצי אוטומטי פאראמדיק עובד על פי פרוטוקולים מוגדרים ושיקול דעת הוא מוסמך לתת תרופות מצילות חיים, שוקים במגוון רחב יותר של מקרים ואת אותן פרוצדורות חירום, תעשי קורס רק במידה ואת שוקלת לעבוד בתחום רפואת החירום, אחרת הקורס מיותר לך. כן קורס פאראמדיקים יתן לך הכי הרבה ידע ברמת השטח אך אם אין לך כוונה לעסוק בכך אין לך טעם לעבור אותו ולשלם כל כך הרבה כסף

Ana1 9

New member
חובשים

אחרי תקופה מסויימת ניתן לעבוד בזה ולא רק להתנדב? יש בכלל ביקוש לעבודה כחובשת? כי אם כן זה די שווה, במקום לעבוד בעבודות מזדמנות, לעבוד בעבודה הזאת.

המחיר הוא לקורס מתנדבים

את חותמת על כך שאת לא הולכת לעבוד במקומות אחרים ורק להתנדב במד"א (שנתיים אם אני לא טועה) אין ביקוש רחב מידי לחובשים (לרוב זה חובשים מאבטחים בטיולים) אם את מעוניינת לעבור קורס שלאחריו תוכלי לעבוד את מוזמנת לפנות למרכז מד"א, עלותו כ -2000 ש"ח

Ana1 9

New member
מה זאת אומרת

מד"א בעצם בנויה רק מחובשים מתנדבים של שנתיים וכל פעם הם מתחדשים ומעיפים את הישנים כי כבר צריך לשלם להם? (אממ... זה לא קצת ניצול?) אני לא יכולה ללמוד כשאני עושה את הקורס הזה? או רק אסור לי לעבוד? אי אפשר לעבוד 5 שעות ביום? הרי לא צריכים אותי 24 שעות ביממה..

מה פתאום

את יכולה להתנדב כמה שאת רוצה ומתי שאת רוצה מד"א כרגע בטענה שהוא לא צריך עובדים הקורס בתשלום נעשה ברצף במשך כחודש, אז את יכולה להגיש בקשה לעבוד במד"א. את לא הבנת אותי נכון, אסור לך לעבוד כחובשת, את עושה בזמנך הפנוי מה שאת רוצה. במהלך השנתיים עליהן את חתומה את באה מתי שאת רוצה וכמה שאת רוצה, סיימת את ההתחייבות? את בוחרת אם להמשיך או לא כשאת עוברת את הקורס למתנדבים משמע תהיי מתנדבת, למתנדבים לא משלמים אף פעם גם אחרי מאתיים שנה במערכת (ואני מכירה כמה דינוזאורים כאלו) ומכאן מילת המפתח - התנדבות

Ana1 9

New member
רגע רגע (סליחה על החוסר קקליטה)

יש "קורס חובשים מתנדבים" שהו משלמים רק 190 ש"ח ויש קורס חובשים שהוא לא למתנדבים ואם עוברים אותו אז כן משלמים לך כשאת עובדת? הקורס בתשלום אורך חודש ימים ואז כשאני מסיימת אני יכולה להגיש בקשה*לעבוד במד"א? והקורס מתנדבים לא משנה שאני יוצאת משם עם תעודה של חובשת, לעולם אני לא אוכל לקבל תשלום?

בדיוק

רק על הקורס עובדים את משלמת כמה אלפים אם עשית קורס למתנדבים משמע את הולכת להיות מתנדבת ולכן אסור לך לעסוק במקצוע הזה כעקרון בגלל זה את חותמת לשנתיים, אחרי השנתיים את יכולה לעשות מה שבא לך, מד"א לא בדיוק אוהב את זה אבל כל עוד לא תצהירי על זה יותר מידי אף אחד לא יעשה לך כלום ואגב זה 180 לא 190 אם את עושה את הקורס לעובדים והולכת לעבוד במדא או בכל מקום אחר לצורך העניין ישלמו לך, המשכורת לא היסטרית אני כבר מזהירה

Ana1 9

New member
מה זאת אומרת? אז בעצם

מעבירים אותי קורס קצת שונים בקורס חובשים מתנדבים כי בעצם שילמתי רק 180 ש"ח? אני לא עושה בדיוק מה שעושים אנשים שהולכים לילמוד ולשלם לקורס חובשים מלא? אז בעצם חוץ מבחינה כספית (שזה עולה 180 שקל אבל בסוף גם זה לא משתלם כי לא רואים בי כחובשת שמשלמת כמה אלפים)אז אין לי אפשרות להרוויח מזה כסף וגם עוד אני צריכה להתנדב שנתיים? אז בעצם זה ביזבוז. עדיף לשלם את מלו הסכום ואז אהיה חובשת עד הסוף. נראה לי מד"א, עד כמה שהיא מד"א , מתחמנים פה.

ממש לא מתחמנים

התכנים הם אותם תכנים הזמן פשוט מחולק שונה במקום כל יום מהבוקר עד הערב במשך חודשאז פגישה שתיים בשעות הערב במשך מספר חודשים בשניהם את יוצאת חובשת מלווה, אגב את לא תוכלי לעבוד במד"א כי את חייבת להיות מינימום נהגת כדי להתקבל לעבוד. הרעיון הוא שאת מחזירה את התשלום של הקורס על ידי התנדבות ושוב התנדבות משמע לתת מעצמך ללא תמורה אין כאן שום תחמנות, במקום לחשוב על איך לעזור לאחרים את מנסה לחשוב מה יותר רווחי בשבילך זה לא המטרה של ההתנדבות

Ana1 9

New member
לא זה ממש לא נכון קודם כל

כל עוד את לא מכירה אותי את לא יכולה להגידד שמה שאני מחפשת זה מה שיותר רווחי ולא כמטרה לעזור לאחרים. אני כבר כן מתנדבת כבר כמה שנים בצער בעלי חיים ויחד עם זה אני עובדת כמלצרת ו5 פעמים בשבוע אני לומדת משפרת בגרויות ויחד יחד עם זה אני לומדת לפסיכומטרי. ככה שעוד מקצוע שבו אני אתנדב ממש לא יעזור לי אלא רק יכשיל אותי מהמטרה שלי. חשבתי שאני אוכל לשלב בין עבודה שבה אני יכולה לעבוד (לא קשור עבודה "רווחית " אל אמקום שבו אני אוכל גם לעזור לאנשים וגם לחיות מזה. כי אולי בניגוד אלייך אני חיה מהכסף שממנו אני עובדת (חשמל, מים , שכירות) ולכן עוד מקום להתנדב בו-> כלכלית אני אקרוס.

וכי למה את תוקפת אותי?

אני מעולם לא תקפתי אותך תתפלאי גם אני עובדת כדי להתקיים ולא בשביל הכיף אבל את לאורך כל ההודעות שלך מנסה למצוא את הריווחיות שהתנדבות במד"א ולא שום דבר אחר, שימי לב לכך מלבד ההודעה הראשונה בה ציינת שאת רוצה להתנדב כל מה שעניין אותך זה איך את יכולה לעבוד בתחום והאם יש ביקוש וכמה זה שווה ולא איך את יכולה לתרום ולהתנדב במערכת הזו נכון אני לא מכירה אותך ואני לא יודעת איפה את חיה או מתנדבת, אבל אם אין לך זמן אל תתנדבי, אף אחד לא מכריח אותך, מד"א הוא ארגון התנדבותי מה שאת לא בדיוק מנסה לעשות במסגרת הזו...

sbenzvi

New member
תיקון קטן בעניין קבלה לעבודה במד"א

א. מובן שקורס כזה או אחר לא מבטיח קבלה לעבודה (מה גם שאין יותר מדי תקנים פנויים ממילא) ב. מינואר 2005 קבלת עובדים לעבודה הינה רק בהכשרה של חובשים בכירים ומעלה. לידיעתכם.

למעלה