שלום.. כמה שאלות קטנטנות

afiksambol

New member
דינוזאורים ../images/Emo35.gif כאן ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

שאני אבין, את רומזת משהו

afiksambol

New member
אגב,

עד כמה שאני זוכר, לפני כמה שנים לפחות, היתה אופציה להיכנס לעבוד לאחר קורס חובשים/נהגים מתנדבים (כשעוד היתה אופציה להיכנס לעבוד), כשמהמשכורת הראשונה ניקו את שווי הקורס המסובסד...

ומשפט המפתח "כשעוד הייתה אופציה"

ומדובר כאן על נהגי אמבולנס, היא לא יכולה לעשות רשיון

אין הרבה סוגים של קורסים

יש קורס מערים שמיועד לנוער כיוון שעד גיל 18 אסור לבצע פרוצדורות חודרניות יש קורס חובשים נהגים (145 שעות זו המתכונת הישנה אבל שינו את זה ולכן זה 203 שעות) ויש קורס פאראמדיקים אותו אני לא ממליצה לך לעשות אם את רוצה ללכת ללמוד משהו אחר (במיוחד אם את רוצה ללמוד רפואה) קורס חובשים יעניק לך את כל הידע הבסיסי לטיפול בחולים וניהול צוות, אין צורך לעבור קורס מערים כיוון שאת מעל גיל 18 ומכאן שאת מורשת לבצע הרבה יותר מאשר מתנדב נוער שעבר קורס מערים ומלבד לכך שהידע מעט יותר מעמיק, לא סתם יש יותר שעות. לאחר שתתחילי להתנדב תוכלי להשתלב במסגרות רבות ביניהן ההדרכה וגם לצאת לקורס חובשים בכירים ולצבור ידע נוסף, אך אילו סוגי הקורסים הבסיסיים שכרגע הגישה אליהם פתוחה מבחינתך ואגב אני בחורה...

לא מסכים בנוגע לפחד ממחטים../images/Emo70.gif

אי שם בחופש הגדול לפני כיתה יא', כשנאמר לנו בסוף הקורס 60 שצריך לתת X שעות התנדבות בחודש, גם אני לא חשבתי שיהיה זה טוב עבורי לראות דם וכו'. יש לי חבר שעשה קורס חובשים קרביים. הוא ממש לא אוהב מחטים, אבל זה לא מנע ממנו לסיים את הקורס ולשמש כחובש מחלקתי.

מוהר

New member
לרוב האנשים מפחדים רק מלהידקר ../images/Emo6.gif

לרוב האנשים אין בעיה לדקור אחרים כמו שיש בעיה לדקור את עצמם. ובכל מקרה אפשר לעבוד על זה. לומדים לעשות מה שצריך למרות הפחד.

Ana1 9

New member
כן.. זאת בדיוק הנקודה..

לא איכפת לי לידקור אנשים, העיקר שאני לא אדקור את עצמי.

Beigelman

New member
הבהרה (כי שמתי לב שבילבלו אותך)

שימי לב. אני משאר שאת הולכת לעשות קורס חובשים, מה שקורה שאם את עושה קורס התנדבותי ב 180 שקל בנשך שנתיים אסור לך לעבוד בתור חובשת (בגלל שמד"א משקיע בך ומביא לך קורס מוזל הוא רוצה שבמשך שנתיים תשקיעי את עצמך אליו) אם את עושה קורס במחיר מלא את יכולה ישר לעבוד בלי לחכות שנתיים. בכל מקרה, את יכולה להתנדב כמה שאת רוצה בלי קשר איזה קורס זה. אם את עושה קורס התנדבותי ועבר שנתיים וצריכים חובשים במד"א יש מצב שתעבדי בזה. אין פה שום תחמון. ובלי קשר לנהגת או לא, את יכולה להיות במד"א כי אני מכיר הרבה חובשות מבוגרות שבכלל אין להן רישיון נהיגה. מקווה שהבהרתי את הדברים.

Beigelman

New member
אולי אבל,

אני ידעתי את זה ולא הבנתי את מה שאתם מנסים להסביר. ובכל מקרה היא חשבה שמתחמנים והאי בכלל התבלבלה. אז הלחלטתי לעשות סיכום דברים של כולם והבהרה.

לא ממש לא

הבחורה מחפשת לעבוד במד"א ולא להתנדב ומנסה לברר את תנאי הקבלה שים לב לתגובות שלה שם. הוסבר לה מראש שהיא יכולה להתנדב כמה שהיא רוצה והובהר לה בשתי הודעות שונות, היא מחפשת לעבוד במערכת ולא להתנדב.

Beigelman

New member
אם את תבדקי שוב

את תראי שכבר בהודעה הראשונה היא רשמה שהיא רוצה להתנדב במד"א. היא שאלה לדעת אם הקורס יתן לה משהו מחוץ למד"א (או במדא עצמו בקטע לא התנדבותי) רק בשביל הידע האישי.

בזה אני מסכימה איתך

אבל בהמשך היא הראתה שאין בכוונתה להתנדב במד"א ושהיא מעוניינת במציאת עבודה בתחום, גם אני חשבתי תחילה שהיא מעוניינת להתנדב אך זהו לא עניינה במקרה זה והיא אף ציינה זאת באחת מהודעותיה, אני מציעה לך לקרוא את השרשור מחדש...

Beigelman

New member
למען השם

שתבוא כבר לפה ותגלה לנו על כוונותיה האמיתיות(!) :) סבבה, כנראה שאת צודקת.

Ana1 9

New member
כל מה שרציתי זה להיכנס לפורום מד"א

כדי לקבל פרטים לגבי התנדבות במד"א כי ידעתי שכדי לעבור כל קורס שהוא במד"א ללא תשלום מלא אז אמורים להתחייב להתנדב זמן מסויים. אבל מה שהבנתי ממה שאקונימקה הסבירה הוא שבעצם אם עוברים את הקורס במד"א כמתנדבים אז לעולם לא ניתן לעשות עם זה משהו נשארים מתנדבים וגם לא מוכרים כחובשים ולעולם לא ישלמו על זה. ואני לא יכולה כרגע להתחייב שנתיים בהתנדבות כשאני גם לומדת ומשפרת בגרויות שזה 13 אלף ש"ח ד"א כדי להתקבל לרפואה (זאת הסיבה למה חשבתי לילמוד ולעבור את הקורס )וצריכה גם לחיות מסכום מינימלי חודשי של כסף ככה שבנוסף לכך אני יודעת שאני לא יכולה להתנדב במשך שנתיים אבל אני ממש אוהבת את התחום הזה והייתי שמחה לשלב בין עבודה לאותו מקצוע שאני כ"כ מתעניינת ולא נראה לי שזה חטא. אני אישית חשבתי בהתחלה לעבור את הקורס , להתנדב ושלבסוף זה גם יוכל לעזור לי בקבלת עבודה אולי במד"א או בכל מקום אחר , העיקר עבודה נורמלית. ברור שלא איכפת לי להתנדב אבל אישית זה לא מתאים לי לעבור קורס של כמה שעות טובות שבהם אני צריכה להשקיע זמן וראש, ואח"כ להתנדב במשך שנתיים ולמרות כל זה -לא יכירו בי כחובשת אלא כרק מתנדבת(זה מה שבעצם הבנתי מאקונימיקה). זה ממש לא קשור למה שאקונימקה אמרה שהכוונות שלי זה רק בשביל לעבוד ולקבל כסף ושאם בנאדם רוצה להיות במדא זה צריך לבוא לו רק מפאן רגשי ורצון לעזור. כי יש לי את הצד הזה, זאת הסיבה למה אני מעדיפה לא לעבוד במלצרות ולהשקיע כמה שאפשר בלילמוד ואולי גם להתנדב במקצוע שאני כל כך אוהבת ומתעניינת ולאחר מכן תהיה לי אפשרות לשלב בין עבודה לנושא הזה עד שאסיים לילמוד את מה שאני רוצה (שזה עוד כמה שנים טובות..) ומתעניינת בו וגם לעזור לאנשים, מה יכול להיות יותר טוב מזה?! פשוט מושלם. אתם רוצים להגיד לי שרופאים היו לומדים רפואה ומבזבזים את מיטב זמנם אם היו יודעים שזה רק התנדבות ושלבסוף לא יכירו בהם לבסוף כרופאים אלא רק כמתנדבים עם יחס לאטוב? ברור שאלו אנשים שבחרו במקצוע שבו יוכלו לחיות אבל שיוכלו לשלב בזה גם עזרה לאנשים. זה לא אומר שהם רודפי בצע או משהו כזה!

מעולם לא אמרתי את זה

חובשים כן מוכרים כחובשים, חובשים של מד"א לכל דבר רק במקום עובדים הם מתנדבים וזה מה שאמרתי כל הזמן.כיוון שאת עוברת קורס שלא בתשלום מלא את מתחייבת למד"א לא לעבוד במקום אחר כחובשת.את יכולה להגיע להתנדב מתי שאת רוצה וכמה שאת רוצה ואין מינימום או הגבלה לשבוע.יש הבדל מאוד מאוד גדול בין הכשרה של רופא ואפילו לצורך העניין הכשרה של פאראמדיק להכשרה של חובש. חובש עובר בקושי מאית ממה שעובר פאראמדיק שלא לדבר על מה שעובר רופא בהכשרתו.מד"א הוא ארגון התנדבותי לכל דבר, את בעצמך ציינת בסוף הדיון שאת מעוניינת לעבוד ולא להתנדב ומכאן מה שכתבת בהודעתך הראשונה הוא שקר גס. אין ברצונך להתנדב אלא לעבוד במערכת. אם מראש היית באה ואומרת את זה לא הייתה כאן בעיה כלל אך כיוון ששיקרת, הרי שאין מקום לצורה שכזו במערכת, יש כבר יותר מידי ממנה וזו תופעה שאנחנו מנסים למגר.באמת כל הכבוד לך על העבודה הקשה והנסיון להצליח בחיים, כולנו עושים את זה ויודעים כמה זה קשה. אבל אם אין לך זמן להתנדב אף אחד לא מכריח אותך.שוב, חובש מתנדב הוא חובש לכל דבר, וגם אם תעברי קורס בתשלום מלא קטנים הסיכויים שתתקבלי לעבוד במד"א במיוחד לנוכח העובדה שמד"א לא מקבל לעבודה פחות מנהגים ואפילו שרון הוסיפה פחות מחובשים בכירים שעל מנת להיות כזו את חייבת להתנדב לפחות שנה במערכת. אגב אני יכולה להבטיח לך שיש עוד מספיק מקומות עבודה "נרמאליים" להגדרתך מאשר מלצרות, זה הכל עניין של לפתוח עיתון ולחפש, וכן את לא צריכה הכשרה מיוחדת בשבילם (מוקדים טלפונים למיניהם, אל על, מוסד וכו) כל הנ"ל מכשירים אותך בתוך הגוף ורבים מהם אף מאפשרים לך ללמוד בזמן העבודה.

afiksambol

New member
מספר הבהרות...

1. ההגדרה "מתנדב" אינה מתייחסת להכשרתך הרפואית / מקצועית אלא לעצם העובדה שאת באה ותורמת מזמנך ומיכולתך ללא תמורה כספית כלשהי. לצד התואר הבומבסטי הזה תבוא בדר"כ גם ההכשרה (מגיש עזרה ראשונה / חובש / נהג אמבולנס / חובש בכיר...), כך שבמצבים מסויימים תוכלי למצוא גם אנשים שלצד שמם מתנוסס התיאור "פראמדיק מתנדב", מה שלא מוסיף או גורע ממקצועיותם. 2. אותה התחייבות לשנתיים, באה בעצם "לפצות" את המערכת על המשאבים שהשקיעה בך... תמיד קיימת האופציה לעבור קורס בתשלום מלא (סביב ה2000 ש"ח) ולא להיות מחוייבת לכלום. נשמע לך יותר מדי ? חישוב פשוט של 8 שעות חודשיות כפול 24 חודשים בשכר מינימום נותן משהו באיזור 3450 ש"ח, תעשי את החשבון שלך... כך או אחרת, 8 שעות חודשיות לא הרגו עדיין אף אחד (והח"מ סוגר כעת את שנת הבר-מצווה שלו כמתנדב פעיל עם הרבה יותר מ-8 שעות בחודש). 3. אכן, לרצות להרוויח כסף זה לא חטא ולהתנדב זו לא חובה, זו אחת הזכויות הגדולות שקיימות, אולם המערכת מצפה ממי שמגיע להתנדב שיעשה את זה בשביל ההתנדבות ולא למען אינטרס אישי. ועדיין, יש הרבה מאוד מתנדבים, שבמקביל להתנדבות במד"א עובדים כחובשים במרפאות / באבטחת טיולים וכד'... אם לא מנפנפים בזה יותר מדי, אף אחד לא עושה מזה עניין. בשורה התחתונה, הכדור בידיים שלך, אחרי שראית את כל הכיוונים את מוזמנת להחליט את ההחלטות. אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשרשר או לשלוח מסר... בהצלחה בכל כיוון שתבחרי. אפיק.

Beigelman

New member
רואה אקונומיקה

אמרת שהיא הבינה ואפילו אחרי ההסבר האחרון והמסודר שלי היא לא הבינה.

למעלה