שלום כמה שאלות

שלום כמה שאלות

פטנטים מורכבים. אם המצאתי מכשיר פלאפון , והטכנולוגיה כל הזמן מתחלפת מבחינת רכיבים האם זה מבטל לי את האמצאה על מכשיר הפלאפון? אם המעבד משתנה רכיבים כמו בלוטוס נוספו, ורכיבים אחרים נשמטו, אבל מהותית (אני מניח לא יודע) האמצאה היא עדין אותה אמצאה, האם היא עדין ברת פטנט? במקרים בהם חסר ידע טכנולוגי לפתרון בעיה, והבעיה היא סעיף אחד מהפטנט האם מספיק תיאור כללי (שאותו בעל מקצוע עשוי למלאות מהידע שלו) האם הסעיף הזה אם חל בו דופי מסכן את הפטנטאליות של הפטנט? אם הפטנט בסכנה אך ישנם סעיפים פטנטיאלים שנותרו ככאלה, האם תוכל לחול עליהם הגנה? אשמח לתגובה תודה.

דוגמאות בעולם הפטנטים

שלום פריצת דיסק, כפי שציינתי פעמים רבות, דוגמאות לרוב אינן עובדות היטב בעולם הפטנטים. הדוגמא הספציפית שהבאת ממחישה זאת טוב מאחרות, מכשיר סלולרי יכול להיות מורכב שאין ספור המצאות שונות אשר בגינן הוגשו אין ספור בקשות לפטנטים. לא ניתן לענות על שאלה כה מורכבת כשהמידע היחיד שיש על ההמצאה הוא שמדובר ב-"מכשיר פלאפון". בניסוח מסויים של התביעות המשפטיות יכול להיות שהחלפת חלקים תוביל לכך שהמוצרים החדשים יהוו הפרה של הפטנט ובניסוח אחר יכול שלא יהוו הפרה של הפטנט. תשאל כמובן השאלה אם מדובר בפטנט רשום או בבקשה בלבד, והאם מלכתחילה יכול להיווצר מצב שבו תינתן הגנה להמצאה? בכל מקרה פטנט (ולא המצאה) לא "מתבטל" מעצם כך שישנם מוצרים בשוק. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

אז לא הבנתי תאורטית

הפלאפון הוא בר אמצאה ע"פ שרכיבים בו משתפרים עם הזמן? או שהוא מאבד את האחיזה לנוכח התופעה הזאת? תודה על תגובך...

בקריאה נוספת נראה לי שהבנתי למה אתה מתכוון.

בניסוח מחודש לשאלתי לדוגמא שנתתי הפלאפון , יש איזה שהוא אלמנט שכן ניתן לשמר ע"פ שהרכיבים השתפרו עם הזמן? אם ככה אתה בעצם אומר שיש הבדל בין אמצאה לפטנט? אני מבין נכון? אני אשמח לדעת מה הפרמטרים לשניהם, כדי להבין את הבדל. שוב תודה על תגובתך.

המשך

ציינתי שהתשובה לשאלה תלויה בניסוח התביעות המשפטיות בפטנט ואין כלל אצבע שבעזרתו ניתן לענות על שאלה כללית התקפה למצבים רבים. בנוגע לשאלתך השניה - פטנט הוא כלי משפטי, המגן על המצאה. פטנט אחד כולל המצאה אחת. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה