שלום לבנות הנחמדות

Cat Out of hell

New member
שלום לבנות הנחמדות

אני צריכה עזרה נשית. קצת רקע קודם. אני גדלתי בבית מאוד בעייתי מהרבה סיבות שאני לא אכנס אליהן כרגע. מה שחשוב לדעת זה שאמא שלי היתה ועודה לוקה בנפשה והמוטו היה די אבא עושה הכל. היא מעולם לא בישלה, מעולם לא הכינה לי סנדוויץ' לבית הספר, לא ניקתה לא שטפה לא כיבסה לא שאבה לא קיפלה ולא גיהצה. ומאז שאני זוכרת את עצמי ככה גם אבא טיפל בי. מעולם לא סידרתי את החדר, קיפלתי בגדים וכו'. התבגרתי ועזבתי את הבית ועכשיו אני גרה עם הגבר הנהדר ביותר בעולם. הגבר הזה גדל בסביבה אחרת ממני, בה אמא עשתה הכל ואבא בהה בטלויזיה במבט מזוגג ומדי פעם היה מכין לימונדה לארוחת עשר מנות שהיא היתה מקיזה דם עבורה שמונה שעות. כלומר הוא (גם אם לא יודה בזה) מאמין שזה תפקיד האשה, ואני מאמינה שזה תפקיד הגבר. אז נצא מהנחה ששנינו אשמים ולא אשמים. אבל כבר כמה שנים שאנחנו חיים ביחד, והבית הוא מה זה לא בית. הוא מחסן. אוכל - רק בטייק אאוט או סנדוויצ'ים, שזה גם כן די סטרץ' בשביל שנינו. אנחנו זוג צפוני מפונק ומאוהב. בגדים...אנחנו צריכים עשר סלי כביסה ולא אחד. כשמשהו בכביסה אנחנו כבר מרימים ידיים וקונים חדש. יש לנו שקיות פחים מאולתרות בכל מקום בבית, הארון כבר מיותם מזמן, וכל הבגדים שרועים על כל כסא וכורסא אפשרית. אין לי מושג מה צבע שולחן הסלון שלנו. יש שני דברים שהצלחנו ללמוד. אני תמיד שוטפת כלים, והוא תמיד מוריד את הפח. וזהו, מכאן הכל מטושטש. אז נכון שאנחנו פה ושם עושים יום נקיון כללי, אבל איך שומרים על זה, אנחנו אובדי עצות. לי מפריע הבלאגן ולו מפריע הלכלוך והאבק. אבל מפריע...מינורי...מפריע אבל...אולי מחר...או שבוע הבא אני ארים את הגרב הזאת מהרצפה. לי לא אכפת להיות אחראית על כל אחזקת הבית. רק תלמדו אותי איך, תחדירו בי את מה שבא לכן טבעי. תודה שקראתן עד כאן, ממתינה לעצותיכן.

SuperGirl 25

New member
איזה סיפור! מצא מין את מינו

תארי לך שאחד מכם היה חולה ניקיון...איזה מלחמות היו, אה?!
, אז לדעתי תתנחמי בכך ששניכם משדרים על אותו גל... אין לי עצה חכמה בשבילך, אבל אחשוב על משהו

שוש רם

New member
../images/Emo186.gif|מה אכפת לכם

נראה שממש כיף לכם באורח החיים שיצרתם לכם. (הרי הוא הבחור המושלם בערך)אז מה בעצם אכפת לכם? לא נראה לי שהסבות לרצון לשנות את דפוס החיים הוא אמיתי, אבל אם כן, פשוט שבו ביחד ונסו לחשוב ולרשום מה מפריע לכם,לאחר מכן החליטו כל פעם על משימה אחת שכל אחד יקח על עצמו ותחמו בזמן- ואת המשימה הזו נסו לבצע על הצד הטוב ביותר. (זכרו: אחת בלבד לכל אחד). לאחר שביצעתם אותה בדקו אם זה עושה לכם טוב על הנשמה.אם כן המשיכו במשימה חדשה, אם לא, פשוט ותרו והמשיכו בכיף שלכם . גם בבלגן יכול להיות חן. שוש

Cat Out of hell

New member
אני מסכימה איתך

אבל הבעיה היא שהפתאון לא פרקטי, כי אנחנו יודעים בדיוק מה מפריע לנו, ואנחנו יודעים שזה צריך להשתנות, זה ה"איך" שמבלבל אותנו. והוא לא בערך מושלם. הוא מושלם באמת

rimanu

New member
יפה אמרת

אני כתבתי דבר דומה אבל אתה אמרת הרבה יותר טוב וברור

תירונה

New member
זה אמיתי?

אני מתקשה להאמין שזו לא איזו פנטזיה סהרורית. בכל מקרה הוציא ממני תגובה אבל לייעץ או לעזור זה גדול עלי

Cat Out of hell

New member
את יודעת...

זה ממש שובר לי את הלב שהגבת ככה. יש לי כל כך הרבה שאלות טריוויאליות שאני מתביישת לשאול חברים בדיוק מהפחד של תגובות כאלו. וקיויתי שדווקא כאן, בגלל שאני בעילום שם ובכל זאת...שם הפורום מעיד על פרגון כלשהו, אז חשבתי שאולי...אבל עכשיו אני מתביישת לשאול את שאר השאלות.

תירונה

New member
מתנצלת

שלום לך אני ממש מצטערת שכך הגבתי, אבל משהו גרם לי לא להאמין שזה לא מבויים וקושי לתת אמון הוא החלק שלי כאן. בכל מקרה אני מתקשה לחשוב מה יכולתי לתת לך אבל אמפטיה אני חשה עכשיו. ושמחה שאחרות נתנו לך תגובות עניניינוית. ודאי שתגובתי לא מייצגת את הפורום וכותרתו.

פתרון!! אבל באנגלית ../images/Emo68.gif

יש!! ידעתי שפעם אני אמצא תועלת בכל השטויות שאני מוצאת ברשת!!! יש עקרת בית אחת מקסימה באמריקה, קוראים אותה Fly Lady. יש לה אתר שמלמד אותך איך להשתלט על כל הבית, צעד אחרי צעד, והיא עוד שולחת לך כל בוקר אימייל עם המשימות לאותו יום. בין לבין היא מפטפטת ומספרת כל מיני דברים בסגנון של עקרת בית אמריקאית. מצחיק נורא, טרחני למדי, אבל מכניס לאוירה. היא מספרת שפעם, כשהיא היתה מזמינה אורחים, היא היתה קובעת ביומן שתי פגישות: אחת לסידור הבית והשניה - לאירוח (ומכאן בא הביטוי Chaos = Can't Have Anyone Over Syndrom - אם את מבינה למה הכוונה...) המפנה התחולל אחרי ששוטר הגיע לבית שלה להביא לה משהו והיה בטוח שהיתה פריצה -בגלל הבלגן...אז היא "לקחה את עצמה בידיים" והעולם השתנה (והיא גם בטח נהייתה ממש עשירה מאז, אבל האתר הוא חינם). כמה דוגמאות מהעצות שלה (שאני באופן אישי מתה עליהן, ואימצתי כמה): 1. לקחת כל יום שקית ולזרוק לתוכה לפחות 27 דברים, לא חשוב מה! (גם קליפות, ניירות עטיפה, עיתונים ופקקים נחשב). 2. לשמור תמיד על כיור מטבח מבהיק - זה נותן תחושה טובה שנקיון הוא אפשרי. 3. לסדר את הבית בלבוש מלא ובעליים קשורות - זה נותן תחושה שמדובר בעבודה אמיתית שיותר קל להתייחס אליה ברצינות. 4. נקיונות יסודיים - היא אומרת שאם מקפידים כל יום על 15 דקות עבודה (לפי ההוראות שלה), כבר לא צריך לעשות "יסודי" אף פעם. 5. לזרוק, לזרוק, לזרוק (החוק האהוב עלי ביותר). והנה האתר שלה (אבל תיזהרי, היא מפציצה באימיילים, זה נמאס מתישהו). בהצלחה - לפחות זה יהיה נקיון עם חיוך.

Cat Out of hell

New member
../images/Emo24.gifאוח את מלכה

תודה רבה רבה, זה נראה כמו אתר מקסים ומתאים בול. השבוע זה הולך להשתנות החל ממחר!
אני אעדכן!

rimanu

New member
עזרה נשית?

שלום לך לדעתי את טועה בתפיסת חלוקת העבודות בבית. אין עבודות נשיות!!!! אני מעשדיף את המצב הנוכחי אצלכם בבית מאשר המצב שרק אחד מבני הזוג מטפל בכל עיניני הבית. אם הבלגן מפריע לכם (מדגיש: לכם) קחו כל אחד מכם דבר קטן מעבר למה שכל אחד עושה כרגיל וקדמי בטיה את הבית. כשתתרגלו לתוספת הקטנה הוסיפו עוד נושא קטן באחריות של כל אחד (או באחריות המשוטפת), וכן הלאה עד שתתרגלו להוסיף תחומי אחריות ותגיעו לבית שאתם (מדגיש אתם - ולא החברים או ההורים או המורים) תהיו מספיק מרוצים. אני מקווה שהבהרתי את עצמי - אבל בטוח שאין בבית "עבודות נשיות" בהצלחה עמנואל

tzvika4

New member
פיתרון!

תנקו את הבית ביחד זה הכי כיף! תסכמו על יום מסויים שהוא יהיה יום הניקיון. פיתרון עוד יותר מוצלח שכל אחד יהיה אחראי על איזור מסויים בבית(ביום של הניקיון) לדוג':הוא על המטבח ואת עם הסלון וכו'.. עם כל האהבה שלכם וכו'... אני בטוח שלא נוח לכם ללכת ולחיות בבית מלוכלך שלא נדבר על אורחים שבאים אליכם הביתה..אז זה הפיתרון..ותנקו את הבית זה לא בריא אבק וכו'.. או שפשוט תביאו מנקה פעם בשבוע..כמה שקלים לא יהרגו אותכם(אני מקווה). בהצלחה..ו..שלא יעבדו עליכם!

niva99

New member
אם את מודעת לבעיה-זה כבר חצי פתרון

מה הבעיה לקחת את העניינים לידים ולנקות?? זה שגדלת בתנאים כאלו אינו אומר שכך את צריכה לגמור את חייך... גם לך יש תיקווה. השאלה היא :עד כמה זה באמת מפריע לך. ומה את מוכנה לעשות על מנת לשנות את המצב. אם לא בא לך לחיות בדיר חזירים את יכולה ללמוד לנקות (לא מתים מזה,נשבעת) ואם את שייכת לזן הידיים הענוגות-שיכה בהן הברק ובסחבה אינן נוגעות אזי במטוטא ממך ישנן עוזרות בית.תשלמי ויהיה נקי!

Cat Out of hell

New member
עוזרת בית זה אכן הפתרון האידיאלי

ולא, כספית זה בהחלט לא יהרוג אותנו, אבל הוא לא מסכים. הוא אומר שאף עוזרת לא תסכים להכנס לבית כזה. לא תמורת שום הון שבעולם. ובקשר ל"יום נקיון" אנחנו עושים כזה, אבל זה ממש לא מחזיק. אני רוצה ממש דרך חיים. אני רוצה שהבית שלנו יראה כמו בטלויזיה , תמיד נקי ומסודר ושיוכלו לבוא אורחים. בינתיים אני אנסה את האתר שמנהלת הפורום הציעה, עם האימיילים, ולאט לאט אני מקווה שנצליח להשתלט על הבית. תודה לכולכם על התגובות

איזה בולשיט

מאיפה הוא יודע מי תסכים ומי לא? אנחנו שני אנשים מאוד לא מסודרים בלשון המעטה, ויש לנו תמיד עוזר בית. הוא מבלה כאן יותר שעות מאשר היה יכול, לו היינו מסודרים, ועושה יותר כסף.

למעלה