שלום לחברים ולחברות

דורין 333

New member
../images/Emo51.gif רבה לכולכן על ה../images/Emo24.gifים

ומילות העידוד. ואביבית, לשאלתך התשובה היא כן, אכן הילדים רוצים סבתא ואני מצליחה איכשהו להתמודד עם זה היום כי הם קטנים ואי אפשר להסביר להם דברים קשים וסיבות וכו´. אני פשוט צריכה להכין את עצמי איך להסביר להם כשיגדלו, אני אמנם דוגלת בלספר לילדים אך ורק את האמת ולא להסתיר שום דבר, אבל דברים בלתי נסבלים שגרמה לי אמא שלי - אני עדיין לא יודעת איך אוכל להסביר לילדים קטנים מבלי שייבהלו ויפחדו כי הם לא מכירים כאלו דברים. ושאלת גם אם אמא שלי רוצה קשר איתי- התשובה לזה היא כן, חד-משמעי, היא מנסה להתקשר אלי מידי פעם, לבכות, להתחנן וכו´ אבל שיחות אלו מסתיימות בדרך כלל בטריקת טלפון מצידי. ושוב תודה רבה על כל העידוד, התמיכה וההבנה.

אביבית28

New member
דורין שוב

סליחה על החוצפה. נסי לתת לה עוד היזדמנות. אני חושבת כמה שזה כואב אבל כדאי.

אביבית28

New member
חייבת לצאת

בעזרת השם יהיה כאן ביום ראשון. עד אז מתפללת בשביל סיגליהיא. מסרו לה דש. סוף שבוע טוב לכולם.

דורין 333

New member
אביבית, אני בטוחה שאם אני אכתוב

רק לקט מהמילים שהיא נהגה לכנותי בהם ובמעשים שהיא עשתה - את תשני את דעתך מהר מהר מאוד. אני הרחקתי לכת עד למצב שאפילו הכנתי צוואה ולא מהסיבה של חלוקת רכוש וכו´ אלא מהסיבה שחס וחלילה וחס ושלום
, טפו טפו טפו לא יהיו לה שום תביעות על זכויות ביקורים כלפי ילדי או משהו כזה.

הגנובה

New member
אני לא מסוגלת להעלות על דעתי איך

אמא מתעללת בילדיה, פיזית ונפשית... ראיתי את זה רק בסרטים דוקומנטריים או סרטי קולנוע... הזוועות הן נוראיות. יש ילדים שמסוגלים - למען השלמות הנפשית שלהם לסלוח להוריהם ולתרץ את מעשיהם בכך שהם פשוט מטורפים, יש כאלה שלא מוכנים לסלוח להוריהם בשום פנים ואופן, לא לראותם, ולא לדבר איתם - וגם זאת בשביל השלמות הנפשית שלהם. אני לא שופטת אף אחד לכאן או לכאן. כל אחד צריך לעשות את הדבר הטוב ביותר עבורו. לדעתי, אדם בוגר שעבר התעללות כילד, צריך ללכת ליעוץ - איך לחיות חיים בריאים ושלמים עם הטראומה הגדולה והקשה שהוא עבר. צריך לזכור שפגיעת ילד על-ידי הורה - שאמור להיות זה ששומר עליך, זה שדואג לך, זה שמוכן לתת את חייו תמורת חייך... פגיעה על-ידי הורה - היא אחת הפגיעות הקשות והאכזריות ביותר שמישהו יכול לעבור. דורין יצאה בשן ועין... הודיה - לא זכתה לחיות מעל גיל שנתיים בגלל אבא כזה... ולך דורין, אני מאחלת שתזכי לשקט נפשי, שתוכלי לשים את כל זה מאחורייך ולנקות את הנפש והנשמה שלך משנאה, רעל וארס.

דורין 333

New member
לגנובה ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif תודה

על כל מילות העידוד. עד שהכרתי את בעלי סבלתי מחוסר בטחון נוראי,בזכות "מילות" העידוד של אמא שלי שטרחה לומר לי אותם השכם והערב, אבל אני יכולה היום לומר בפה מלא שאחרי שנים רבות עם בעלי והתמיכה שלו והעידוד והאהבה, חזר אלי הבטחון העצמי במלואו. וכמו שאמרת, גנובה, פגיעת ילד ע"י הוריו זו הפגיעה הקשה ביותר שמישהו יכול לעבור כי זה האדם שאמור להגן עליך מכל רע וזה שמוכן להקריב את חייו למענך. וכן, שמתי את הכל מאחורי מזמן. תאמינו או לא, הכל מאחורי עד כדי כך שאם אני הולכת ברחוב והיא הולכת מולי, אני פשוט "לא רואה" אותה, זה ישמע מוזר אך זה ממש כך כמו 2 זרים לחלוטין.

arem12

New member
לפי ההלכה היהודית

אם הורה פוגע באיזו דרך בילדו הילד צריך להתרחק מההורה הפוגע וגם למחוק אותו לגמרידהיינו לבצע קריעה. כואב לשמוע את מה שאת מספרת אם היא פוגעת בך אין טעם לתת לה צאנס לפגוע גם בילדים שלך.כי אם היא תוכל היא תעשה זאת.
ממני ותהיי חזקה יש לך את בעלך והילדים ששווים הכל.

דורין היקרה../images/Emo46.gif

שוב מרגיז לשמוע שאלהים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים. לצערנו ישנם אנשים שלא נועדו להיות הורים בעולם זה. חבל רק שאת יוצאת נזוקה מכל הענין. אין לי ספק שזה כואב לך וכאב לך כל השנים. אני חייבת לספר לך על חברה קרובה שלי שנשואה מזה 21 שנה למישהו שאמא שלה לא רצתה בגלל שהוא נמוך מאד. בחור מקסים וחרוץ ובעל נהדר ומסור אך אלהים לא חנן אותו בגובה. לחתונה שלה אמא שלה לא הזמינה אף אחד מהקרובים או החברים שלהם. זה היה מאד עצוב. ההורים שלה ואח שלה נכחו. אחותה חיה בחו"ל ולא הגיעה. כשנולד הילד הראשון הסתמן איזה שינוי ביחס. האמא מאד התלהבה מהנכד יפה התואר שנולד לה וטרחה לציין בלי סוף שהוא דומה למשפחה שלה. למגינת ליבה היום בגיל 20 הוא קופי של אבא שלו רק בגבוה. כשנולד השני, היו לו בעיות שמיעה והיא החליטה לא לאהוב אותו כמו את הראשון. נוצר מצב מאד לא נעים וחברתי החליטה לנתק איתה קשרים שוב. כך זה נמשך 15 שנה ושום דבר לא קרה. חברתי חייה חיים מצויינים עם בעלה ושני בניה ולא חסרו לה בכלל הקריזות של אמא שלה. לאחרונה חלתה מאד האמא וגם האבא והם התחילו לנסות לחדש את הקשר על מנת שהבת תטפל בהם. נו, מה אפשר לעשות ען שני זקנים חולים? להעניש אותם? אי אפשר. אז שוב יש קשר. רופף. הילדים גדלו כבר. הם גדלו בידיעה שיש סבתא טובה ויש סבתא רעה. חבל. חבל חבל. מי שהפסיד בסוף היתה האמא הרעה שנכדיה לא רוצים בכלל לבקר אותה. הם לא רוצים ממנה מתנות וכלום. היא אולי מצטערת עכשיו אבל זה מאוחר. אי אפשר ליצור קשר שלא היה קיים במשך כל חייהם. אז לסיכום: לא כל אחד נולד להיות הורה. בגרת עכשיו. תחיי את חייך ותנסי להתעלם ולשכוח מהצד הכואב הזה וללמוד ממנו על מנת שאת חלילה לא תטעי כך אף פעם ולא תעשי אף פעם משהו דומה לאהוביך.

bertap

New member
לדורין שלום רב

כן לדאוני גם אני היתי אם מכה, אך אני חושבת שזה לא היה מרוע כך חונכתי שיש לחנך ילדים, היום אני מכה על חט התחתנתי מאד צעירה ואמנם זו לא סיבה למכות, אך כך חשבתי שיש לנהוג. היום שילדי גדולים אנחנו יושבים ומדברים על הדברים האלו.ויודעת שזה חינוך פסול(וכמו שהנכדה אומרת אפשר בדברי נועם)

דורין, אמנם זו הפעם הראשונה שלי כאן

אבל כשקראתי את הודעותייך הרגשתי איך הכל צף אצלי חזרה. גם לי יש סיפור חיים ארוך ומסובך, ויש לי בלבי המון נגד אלה שהביאו אותי לעולם (אגב, מקווה שזו לא חוצפה מצדי לשאול: איפה היה אביך בעניין?). אני כל כך יכולה להבין ללבך, כי גם אני מצויה בדיוק באותו מצב: 6 שנים שאני מנותקת לחלוטין מהורי. על כל העוול שהם עשו לי במשך חיי תחת "חסותם" לא אוכל לסלוח לעולם!!! התעללות נפשית ופיזית, השפלות השכם והערב, תחושה של סמרטוט וחוסר בטחון עצמי במיל - כל אלה היו מנת חלקי היומית. מאז שבעטתי אותם החוצה מחיי, פשוט נולדתי מחדש
היום, מתוך הנסיון של 6 שנים, אני יכולה להגיד בוודאות שזה הצעד הכי חכם שעשיתי בחיי. הם רמסו אותי לחלוטין, וניסו להמשיך לשלוט בי גם כשכבר הייתי נשואה ואמא - עד כדי כך שזה כבר השפיע לרעה על התנהגותי בבית. אוי, כמה קשה הייתי צריכה לעבוד על עצמי כדי לא להפוך להיות אותה חיית אדם כמוהם!!! אין ילד אחד בעולם, שמגיע לו לקבל יחס כזה כמו שאת ואני זכינו לו.

אופה3

New member
מבט ממי שהייתה בסיפור, אביבית, אני

נורא מתנצלת אבל אני לא מסכימה איתך לחלוטין, הורים כאלה צריכים לעלות על הגרדום, ולא לסלוח להם, אל תתיימרי להבין את מה שאת לא יודעת, ולא מבינה, מה זאת אומרת חייבים לסלוח, או לנסות, מי שעברה התעללות כמוני וכמו דורין, לא יכולה לסלוח ולא יכולה לשכוח, הכאב הפיזי אולי נשכח, אבל הפצעים שבלב לא נמחקים מהר, בעצם לא נמחקים לעולם, גם לא 21 שנה אחרי, אני רק בת 24 ויש מאחוריי סיפור חיים שיש למעטים, ובעזרת השם ביום שיהיו לי ילדים, אני אדאג שהם ידעו עד כמה היתה רעה הסבתא שלהם, שלא תזכה להכיר אותם, בכלל לא אתן לה להתקרב אליהם, ולא אליי. אז אביבית היקרה, אומנם נראה לי שאת דתיה , אבל לא הכל הולך בדרכי נועם, יש אנשים שלא יודעים מה זה לגדל ילדים, אלא מביאים אותם על מנת להתעלל בהם. האופה

amitmom

New member
אופה חביבה..אני מסכימה עם דבריך אבל

משהו אחד קטן צרם לי באוזן והייתי חייבת להגיד משהו בנושא. את כותבת שיש אנשים שמביאים ילדים רע על מנת להתעלל בהם..ובכן..אני מעט מסויגת בקטע הזה. אני חושבת שיש אנשים שפשוט לא יודעים אייך להיות הורים. תחשבי על זה לרגע.. כשאדם רוצה לנהוג הוא הולך למורה שילמד אותו נהיגה. כשאדם רוצה להוציא תואר הוא הולך ללמוד באוניברסיטה..אבל אין שום בי"ס להורים. יש חוגים ובי"ס כמעט לכל דבר אבל לדבר הכי חשוב אין בי"ס. לצערי הרב יש אנשים שחוו חיים קשים יאף אחד לא לימד אותם מהי הורות נכונה או הם בעצמם לא השכילו ללמוד מהי הדרך הנכונה להיות הורה. אני בטוחה שאת תשכילי להיות הורה אוהב ותומך. הרבה חיבוקים ממני אליך.

למעלה