שלום ליושבי הפורום

השמנה תלויה גם בגנטיקה ובנטיה להשמנה באופן

כללי. אני מכירה אנשים שחיים על חטיפים וממתקים ולא משמינים. גם הרגלים לא תלוים רק ביש או אין, כי עובדה שבית של ההורים שלי תמיד היו חטיפים וזללנו אותם בלי הכרה... מכיוון שאנחנו בית בו יש נטיה חזקה להשמנה אני מעדיפה שלא יהיו בבית ממתקים וחטיפים, גם בשבילנו וגם בשביל הבנות שלנו... ובאמת כשהבת שלי אצל הסבתות היא אוכלת קצת עוגיות וופלים ודברים כאלה, אבל מכיוון שהיא אצל הסבתות רק כמה שעות בסופי שבוע אני חושבת שזה לא כל כך נורא שזה יהיה זמן פינוק, כשבסה״כ במשך השבוע התזונה שלה מאוזנת.

מוכר

גם בעלי כזה, וזה מזעזע בעיני. ההבדלים בסל בין הקניות שלו לשלי פשוט לא נתפסים, הוא קונה ערימות דל שוקולדים וחטיפים וכל מני דברים קפואים מזעזעים כמו פיצה ובורקסים

והקטע ההזוי הוא שהוא משקיע המון בספורט, הוא מתאמן המון בחדר כושר, רץ בחוץ עשרות קילומטרים, יש לו מאמן אישי... והוא הורס לעצמו בתזונה.

הפתרון שלי הוא מה שהציעו כאן- לעשות את הקניות בעצמי. אין ברירה כי הוא לא מצליח להפנים את זה, גם אם אני חוזרת על זה שזה הורס לשנינו, וגם אם הוא מבין ואומר שוב ושוב את צודקת... כשהוא בסופר נפתחות לו העינים והוא לא מסוגל לא להכניס לעגלה משהו שנראה לו טעים!
שתביני שזה ברמה כזאת שעם הלכנו לעשות קניות ביחד ורבנו בסופר... עד שהלכתי הביתה מרוב תסכול והשארתי אותו שם לבד.

היום אני עושה קניות. גם לי נוח שהוא זה שעושה קניות כי הוא נייד ואני לא, אז אני פשוט עושה קניות באינטרנט... יש לזה חסרונות ויש לזה גם ייתרונות אבל הייתרון הכי גדול- בבית אין שטויות... גם אני לא מסוגלת להגיד לא לשטויות כשהם כבר בבית
כשיש לי בבית ערימות של חטיפים וממתקים אני כל היום מסתובבת במטבח.
אז אני קונה רק מזון נורמלי, בעיקר חומרי גלם, ירקות, קטניות... מוצרי חלב רזים- אנחנו מבשלים, וזה מקל על שנינו.
בדרך כלל אני בוחרת משהו אחד וקונה לו, כדי שלא ירגיש מקופח...

אסור שהדברים האלה יהיו בבית

בתור התחלה, תעברי לעשות קניות בעצמך. אם את מתעצלת על הסחיבה מהאוטו - אפשר לעשות קניות אונליין וזה מאוד נוח.

אם הוא עדיין לא מעוניין להירתם למשימה הזאת, תנסו לקנות חטיפים שרק הוא אוהב.
תחשבי איזה חטיפים לא עושים לך את זה (עבורי זה ביסלי - איכס
), ותחליטי שאלה החטיפים היחידים שנכנסים לך הביתה.

ו-תדאגי לא להיות רעבה! פשוט לאכול כל כמה שעות משהו קטן. הרבה יותר קל להתמודד עם פיתויים כשהבטן לא מקרקרת

רעיון מוצלח!

איך לא חשבתי על זה קודם? הוא מאוד אוהב תפוצ׳יפס ובעיניי זה אחד הדברים הדוחים ביותר! וממילא אם זה יהיה בבית אני לא אגע בזה והוא ינשנש אחד פעם בשבוע ויתן לאורחים.

למעלה