../images/Emo41.gifמתכון לפאי תפוחים
פאי תפוחים/יוכי מכינים בצק פריך : 1/2+ 2 כוסות קמח רגיל 1 א. אפייה 2 ביצים 1חב' מחמאה 3 סוכר וניל או כף סוכר + מעט תמצית וניל ליצור מכל הנ"ל בצק פריך (לא ללוש לישה מרובה) , להניח במקרר לרבע שעה. * הבצק לא מתוק (ניתן להוסיף עוד סוכר אם רוצים). בסיר קטן: 5 -7 תפוחים בינוניים חתוכים לקוביות גסות (ניתן לקלף וניתן להשאיר עם קליפה) כוס סוכר כפית קינמון צימוקים עפ"י הטעם לבשל בסיר את התפוחים, הצימוקים, הסוכר והקינמון מס' דקות עד לאיחוד החומרים, אין צורך להפוך זאת לריבה רכה, טעים מאוד כאשר מרגישים בתפוחים הטריים. אגוזים עפ"י הטעם - להוסיף בסוף הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים, לבסיס חלק גדול יותר (כשני שלישים), משטחים בתבנית עגולה 26 או מלבנית בינונית משומנת מעל הבצק מפזרים מעט פירורי בסקויטים או פירורי לחם (לספיגת הנוזלים העודפים של התפוחים). מפזרים באופן שווה את תערובת התפוחים כולל האגוזים. את הבצק הנותר כשליש, מחלקים לרצועות: ניתן ליצור גלילים כמו נחשים ולסדר יפה בתבנית בשתי וערב או לרדד את הבצק ולחתוך בעזרת גלגלת משוננת רצועות ארוכות ולסדר בשתי וערב.......ניתן למרוח את הבצק בחלמון וניתן להשאיר ללא ציפוי. לאפות בחום גבוה 180-200 מעלות עד להזהבה כ - 25 דקות בערך. מצננים ומפזרים א. סוכר. עוגה קלה וטעימהההההה.......תהנו.