שלום לכולכם..חדשה. שאלת איגואנות חשובה!!

שלום לכולכם..חדשה. שאלת איגואנות חשובה!!../images/Emo70.gif

..היי שמי יפית ואני חדשה בפורום וכך גם בנושא.. קראתי כמה מאמרים על איגאנות..ונורא התלהבתי מהחיה הזאת.. נתחיל מזה שבאמת אין לי ניסיון בעולם הזוחלים..ובגלל זה יש לי מס שאלות האם גידול איגואנה הוא עסק יקר..?. כמה יעלה להתחיל אם הכל.? כלומר ..טרטוריום..איגוואנה מזון מנורות חימום מצע ..מסלעה.מיוחדת.?? ובקשר לטרטוריום..כמה עולה אחד כזה בתקוה שיהיה מספיק מרווח לאיואנה..והאם אקווריום יכול להיות תחליף לזה..או שזה בכללל אותו דבר.? ...האם איגואנה נקשרת לבני אדם..?....חברותית? נושכת? אני מקווה שהם אוכלות ירקות כי אם מדובר בחרקים אז אני עוזבת את העניין.. האם צריך להקדיש לה הרבה זמן טיפול לא אומרת שאין לי זמן..פשוט האם צריךך להוציא אותה לגינה..?.כמה זמן... סליחה על החפירה...! אנא תענו במהרה...זה חשוב.. יפית

תשובה

איגואנה היא לא לטאה למגדל המתחיל. היא זוחל בעל דרישות מיוחדות והיא הופכת להיות מאד גדולה, כך שבסופו של דבראת תצתרכי לספק לה טרריום באורך של כ 3 מטר בערך. בקיצור, צריך ניסיון בגידול זוחלים לפני שמחליטים לגדל איגואנה. אבל יש לטאות שאת יכולה לגדל בתור מתחילה כמו שממית מנומרת או חרדון מזוקן. בהצלחה!

ומה בנוגע לאיגואנה בייבי..?

ברגע זה קראתי על האיגואנות המון חומר ובאמת גיליתי שהם יכולות להגיע לגודל ענק מה שממש לא רציתי..אז מה בנוגע לאיגואנה ביביב זה אותו דבר רק בקטן.?? ושממית וחרדון הם לטאות ידידותיות..?..לבני אדם כמו האיגואנה ...בעיקרון איםן לי בעיה לטיפל באיגואנה לפי הצרכים שצורכת..

איגואנה בייבי

היא אותו הדבר פשוט תינוקת ( בייבי) וזה אומר שהיא תגדל. חרדון מזוקן ושממית מנומרת הם לטאות מאד ידידותיות ומומלצות ביותר! אני באצמי מגדל שממית מנומרת וזו חיה מדהימה. זה לא קשור למה שאת מוכנה, יהיה לך מאד קשה לגדל לטאה כה גדולה ומיוחדת, שלא לדבר על הכסף הרב שתצתרכי לשלם כדי לספק אותה.

שכחתי לציין

כדאי לך להיכנס לאתר www.snakes.co.il זה אתר יפה מאד שיש בו כל מיני דפי גידול ומאמרים של איך לגדל בעלי חיים מסויימים. אתר מומלץ מאד!

ישנה בעיה

שממית מנומרת וחרדון מזוקן שניהם אוכלים חרקים, למרות שהחרדון אוכל גם צמחים מדי פעם. ושמתי לב שאת רוצה לטאה צמחונית. טוב ישנה עוד לטאה ושמה חומט כחול לשון. הוא גם ניזון מחרקים אבל אצלו אפשר להחליף את החרקים באוחל משובך לחתולים על בסיס בשר. והוא גם לא גדול מדי ונוח לגידול.

TAINTED SAINT

New member
טרריום לא יתאים לאיגואנה לאורך זמן.

איגואנה צעירה תוכלי לגדל בטרריום באורך מטר עד שתגדל לגודל שהטרריום כבר לא יתאים לה,אך איגואנה בוגרת זקוקה לכלוב גדול של לפחות מטר וחצי על מטר וחצי וגובה 2 מטרים,עם ענפים קבועים היטב בפנים שיאפשרו לה לטפס. מסלעה הינה מיותרת משום שהאיגואנה מעדיפה להיות במקום גבוה בו תחוש בטוחה. איגואנה עלולה להצליף בזנבה ולנשוך אם היא מבוהלת או כעוסה,התנהגות רגועה בזמן הטיפול בהחלט תפחית תופעות כאלו במשך הזמן. בקשר לכמה היא חברותית ומזהה את המטפלים שלה תקראי כאן. מחירים אינם התחום שלי-לדעתי בהערכה זהירה כדאי שתתכונני להוצאה כספית של לפחות 800 עד 1000 ש''ח על בניית הכלוב ורכישת הציוד הדרוש. התזונה שלהן צמחונית בעיקרה.

תודה רבה!........./images/Emo140.gif

לפי דבריכם הבנתי שאיגואנה זה לא מתאים לי כרגע..אז שממית חרדון.... אבל אני באמת לא מסוגלת לתת חרקים..למאכל.. אין אפשרות שהוא יתקיים מירקות ופירות ואין לי בעיה לתת לו תוספים ווטימנים..אבל אם זה לא אפשרי הדבר היחידי שאני מסוגלת זה אולי תולעי קמח/תולעים למרות שזה אותו ההיגיון.. ו וואו מטר וחצי לאיגואנה זה המון...באמת שלא תיארתי אבל מה שאמרתם בנוגע חרטום כחול לשון אז הסתכלתי תמונות שלו והוא ממש דומה לנחש...וגם נראה לי שאין לו צרכים כמו שרצתי ... וגם זה חשוב לי שיהיה ידידותי.. אז אם יש לכם רעיונות זה בהחלט יעזור לי.... תודה ...

כנראה אין

לא עולה בדעתי אף לטאה (חוץ מאיגואנה) שאוכלת רק ירקות, אם באמת יש לך בעיה עם חרקים, תבקשי ממישהו אחר שיאכיל בשבילך בחרקים שאת לא מוכנה להאכיל בעצמך.

אוקיי,.תודה..ועוד משהו

כנראה ולבסוף הלחלטתי על החרדון המזוקן.... קראתי היום המון..מאמרים עליו באתר www.snakes.co.il ובאמת תודה למי שהמליץ לי.. החרדון יכול לחיות רק מתולעי קמח או שחייב צרצרים וג'וקים מאיפה בכלל משיגים את כל החרקים האלה.?. איפה מגדלים צרצרים לא עושים רעש..? אני ממש פחדנית מכל הגוקים האלה לא יהיה לי אומץ להסתכל.. ומאיפה קונים חרדון מזוקן ומה מחירו...הייתי רוצה ללכת לתערוכה או פינת זוחלים חנות חיות שמוכרים בה חרדון מזוקן...בצפון.אז אם אתם יודעים אשמח אם תמליצו.. החרדון יכול להסתגל לרעשים כי בכל זאת יהיה בבית ויש ילדים מוזיקה וכ'ו.. אשמח אם תענו אל השאלות במהרה.. יפית

בחירה יפה

החרדון יכול להתאקלם בכל בית. אין לבסס את תזונת החרדון רק על תולעי קמח, תצתרכי להאכיל אותו בצרצרים או ג'וקים, כל עוד אורך החרק לא עולה על אורך המרווח בין עיני החרדון. כמו שאמרתי קודם, תוכלי לבקש ממישהו אחר להאכיל במקומך.

אני רואה שאתה המומחה היחיד כאן...

בכל אופן..תודה רבה על תשובתך!! אבל יש לי מספר שאלות שיותר חשובות.. 1.לגבי האקווריום..יכול להתאים..לחרדון מזוקן?..אבל הסתכלתי על כל מיני אקווריומים במידות 70 סמ'' 95 סמ'' וראיתי שהם די קטנים לחרדון זאת אומרת שהם לא רחבים ומתאימים לפינה (אקווריום פינתי).. 2. מאיפה משיגים צרצרים לחרדון ומגוון החרקים..מה מחירם ומה הכמות שצורך חרדון לחודש..אני מנצרת עילית.. 3. הכי חשוב איפה משיגים חרדון מזוקן..?ומה מחירו!..הייתי רוצה קודם כל להתרשם ממנו ולראות מקרוב בתערוכות חנות חיות ..וכד' שוב אני מהצפון ואשמח אם תמליצו אלו השאלות העיקריות שלי לבנתיים כמובן שיש לי עוד אבל נסתפק בזה.. תודה לכם/לך..!

תשובה

95 ס"מ על 70 ס"מ זה טרריום טוב מאד לחרדון יחיד. תצתרכי להגדילו ב 25% על כל חרדון שתוסיפי.רק על תשימי שני זכרים ביחד כי הם יריבו. צרצרים לחרדון את יכולה לקנות בבית החיות בכפר הנגיד, או שתחפשי בעולם הזוחלים של גולן במצובה. את יכולה לקנות שם גם חרדון. בעולם הזוחלים של גולן לא הייתי, אבל בבית החיות הייתי ויש שם חרדונים מזוקנים שאיך שהתקרבתי לכלוב שלהם, הם ישר רצו אלי והתחילו לתפס על סורגי הכלוב. מחירו נקבע על ידי המוכר, החרדון אמור להיות די זול יחסית ללטאה וכך גם השממית המנומרת, כי שניהם מתרבים יפה מאד בשבי. בהצלחה!

שוב תודה לך..,

האקווריום שראיתי היה 95 סמ'' ועוד אחד בגודל 70 סמ''....והם נראו לי קטנים. אשמח עם תתן לי כתובת של שתי המקומות אך אם ידוע לך עם מקומות יותר קרובים אליי בצפון אשמח.

כתובות

הכתובת של כפר הנגיד היא משק 81 76875 , "עולם הזוחלים של גולן", רח´ הגלעד 5, נהריה מיקוד: 22222 . לא ידוע לי על מקומות אחרים שקרובים לנצרת עילית.

כשיהיה לך חרדון...

תשימי תמונה שלו. ושכחתי להגיד שכדאי לך לקנות חרדון בייבי או צעיר קודם, כדי שתוכלי להתרגל אליו וגם הוא יחיה אצלך יותר זמן.

doriben

New member
שלום לך

היות ואת מאיזור הצפון, הייתי ממליץ לך ללכת לקנות את החרדון ואת כל מגוון החרקים שאת רוצה במקום שנקרא מיטל מעבדות. הוא נמצא במושב שכניה, שזה ממש לא כלכך רחוק ממך. יש להם גם שממיות מנומרות ועוד דברים. הם קצת יקרנים, אבל אני בטוח שהם יסבירו ויענו לך על כל השאלות שיש לך במקום, תפני לבחורה בשם יעל או יעקוב. הפרטים המלאים שלהם נמצאים באינטרנט. הינה לך לינק: מיטל מעבדות

למעלה