שלום לכולכם

droli

New member
שלום לכולכם ../images/Emo140.gif

שמי מיכל ואני מנהלת ביחד עם ווין תו את פורום מתכונים בתפוז. אני מבשלת ואופה באופן חובבני ומאד מאד אוהבת את המטבח. חוץ מהכלים
הוזמנתי ע"י נעה להתארח פה מחר בלילה. אם בא לכם איזה מתכון מיוחד / מסוים שאביא לפה, תשאירו לי פה הודעה ואני אדאג לכך. צ'או, נפגש פה מחר
 

noa128

New member
מק../images/Emo78.gif את הודעת droli ומזמינה

את כולכם לשרשר לכאן את בקשותיכם למתכון ל"לקראת שבת" למחר. נועה.
 

noa128

New member
טוב אני רואה שהחבר'ס לא בררנים..

אז אני אתן כיוון שלי - משהו עם פירות יבשים לקראת ט"ו בשבט והמבצעים על הח"ג הזה. אם יש איזה מנה עיקרית עם זה ו/או עוגיות (לא מעמול) או עוגה - פה יקבלו את זה בשמחה ובששון, וגם האיש ואני נודה לך עם כל ביס ביחד עם ה-
* ומי שבכיוון אחר - עכשיו הזמן לבוא ולומר..
 
בוקר אור

אני מחפשת כל מתכון למאכלים מהירים ולא מורכבים על בסיס של עוף, ירקות, ואורז. תודה <ויום טוב לכולנו>
 

droli

New member
קפצתי לראות אם יש משו מיוחד

שאתם רוצים. נתראה בלילה. נעה, קבענו שעה?
 

droli

New member
קצת רעיונות לארוחות מהירות - פיצה

פיצה על תחתית אטריות 125 גר´ אטריות דקות למרק 50 גר´ חמאה מומסת 1 ביצה 3 כפות רסק עגבניות 1 שן שום כתושה מלח, פלפל שחור טחון טרי פפריקה אורגנו 1 כף שמן 100 גר´ גבנ"צ מגוררת גס תוספות כיד הדימיון אופן ההכנה: מחממים תנור לחום 180-200 מעלות. מבשלים את האטריות במי מלח ומסננים מבלי לשטוף. מערבבים האטריות עם החמאה והביצה ושוטחים בתבנית משומנת. מערבבים את הרסק עם השום, מלח, פלפל, פפריקה, אורגנו וכף שמן. מורחים את הרוטב על האטריות ומפזרים גבנ"צ ותוספות. אופים כרבע שעה. מקור - FAIRY MI
 

droli

New member
פיצה על מלוואח

פיצה על בסיס מלאווח: מפשירים עלי מלאווח בהתאם למספר הסועדים. בינתיים מערבבים בקערה ממרח עגבניות מיובשות וממרח זיתים שחורים. אין צורך להוסיף תבלינים מפני שהממרחים מתובלים. מורחים את הממרחים על עלי המלאווח, מוסיפים גבינות, בוזקים מעט אורגנו והופ - לתנור לעשרים דקות בערך. זמן הכנה - כולל אפיה - מקסימום חצי שעה. נוספת - כדאי תמיד לבשל קצת יותר (למשל - קציצות, שניצלים, מאפים וכו´) ולהקפיא. כשממהרים וצריך להכין ארוחה תחת - מכינים תוספת קלה וסלט ומחממים מה שיש במקפיא. מקור - דמעות של מלאכים
 
פיצה... בצק נטול חרדות

קילו קמח תופח ביצה חצי חבילה שמרית שמן זית - חצי כוס סוכר שלש כפות מלח כפית וחצי מים פושרים מערבבים את החמרים בקערה מוסיפים מים ולשים עד שמתקבלת עיסה אחידה ממשיכים ללוש (קלוד) עוד עשר דקות ומניחים לתפוח בקערה משומנת ומכוסה במגבת אחרי שעה מוציאים ולשים שוב משך חמש דקות מחלקים לשלשה כדורים אותם ניתן להקפיא בצק עבה ומצויין לפיצה אם מעדיפים פיצות מהזן הדק פשוט להוריד את הביצה מהמתכון.
 
קרואסונוני מלאווח וסלמון

מלאווח מופשר וחתוך למשולשים סלמון פרוס לוקחים חתיכת סלמון ומניחים במרכז כל משולש מלאווח מגלגלים בסגנון קרואסון וסוגרים את הקצוות לכדי מעגל בתנור 180 מעלות אופים על תבנית משומנת אפשר למלא בכל דבר כמעט...
 

droli

New member
אורחת פסטה של SJARJAR

רוטב אלפרדו-פטריות (פטריות ושמנת): מחממים מעט חמאה/מרגרינה במחבת. בינתיים קוצצים בצל. מוסיפים למחבת. עד שנהפך לשקוף (5 דקות) חותכים דק דק פטריות, או פותחים קופסת שימורי פטריות, מסננים את המים וסוחטים בידיים את הפטריות. מוסיפים את הפטריות לבצל. מטגנים מס´ דקות. מפעילים קומקום חשמלי מלא במים. בזמן הזה אפשר להתחיל לחתוך חסה לסלט. מוסיפים מעט שום כתוש למחבת וישר אחריו שמנת מתוקה 15%. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. כשרותח מעבירים לאש קטנטנה. בינתיים, המים בקומקום רתחו, מעבירים לסיר פסטה עם מלח ומעמידים על האש ומביאים לרתיחה. שמים את הפסטה במים ומבשלים עד שיתרכך. בזמן הזה מסיימים את הכנת הסלט ועריכת השולחן. באותה שיטה ניתן להכין רוטב אלפרדו-טונה (טונה ושמנת): את הבצל מטגנים במעט מאד שמן זית. כששקוף מוסיפים תוכן קופסת טונה בשמן (עם השמן). התיבול הוא בעזרת תיבולית בזיליקום. באותה שיטה רוטב טונה ועגבניות: לבצל ולטונה המיטגנים מוסיפים עגבניות מרוסקות מקופסא ומתבלים כמו רוטב בולונז.
 

droli

New member
תפוחי אדמה מתובלים במיקרו

מקלפים שלושה תפו"דים, חותכים לקוביות בינוניות. בשקית ניילון מערבבים מרק בצל, דבש, סויה ושמן זית. מכניסים את תפוחי האדמה, סוגרים את השקית ומנערים היטב כך שתפוחי האדמה יצופו מכל הצדדים. (במידה ויש זמן רצוי להשאיר את התפודים בשקית כך שיספגו את הרוטב). מעבירים לקערה ומכניסים למיקרו לכ-10 דקות. בזמן שהמיקרו עובד, אפשר להקפיץ בצל, פלפלים ושום במחבת, להוסיף רצועות חזה עוף, רוטב טריאקי, מעט סוכר. להוסיף מעט קורנפלור שעורבב עם מעט נוזלים ומבשלים דקה נוספת. בנפרד מבשלים אטריות נודלס. מוסיפים את הנודלס לירקות המוקפצים לשתי דקות. מקור - קרן קיימת
 

droli

New member
קציצות טונה

מתכון ל-8 קציצות: חבילת טונה מסוננת ממים או משמן 2 ביצים מעט פירורי לחם מלח פלפל פטרוזיליה שמן לטיגון בקערה מערבבים את כל החומרים. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות ומטגנים מספר דקות על כל צד.
 
שניצל קורנפלקס

מרסקים במעבד מזון קורנפלקסים מסוגים שונים מצפים נתחי עוף בביצה ובפירורי הקורנפלקס מטגנים כרגיל גיוון נחמד
 
קציצות פרסה מסורתיות

מבשלים כרשה חתוכה (החלקים הלבנים והירוקים שלה-לשטוף היטב - מלא חול) עד להתרככות טוחנים במעבד מזון מוסיפים פירורי לחם, ביצה ותבלינים מוסיפים רבע קילו בשר טחון ולשים לכלל עיסה אחידה אם התערובת נוזלית מדי ממצקים באמצעות פירורי לחם צרים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.
 

droli

New member
עוף במלח ותפ"א אפויים

לשים עוף בתבנית לפזר מסביבו מלח גס להכניס לתנור. תפ"א לקלף ולחתוך לקוביות. לשים בתבנית לתבל במלח, פלפל, פפריקה, שום, שמן. אפשר להוסיף רוזמרין. להכניס לתנור
 

noa128

New member
התחיל כפינה...

עו"ש את רושמת ?
ותודה לשניכם... (מיכלי זוכרת את הקינוח שלי, נכון?) נועה.
 
יש לי בשבילך...

מלא כאלו... שישי בצהריים... הילדים חוזרים עוד מעט מהביצפר והגן ויש חלון זמן קצרצר להאביס אותם בטרם יפלו שדודים לשינה עמוקה או לבהייה חסרת מיצמוץ בתכנית האהובה עליהם "פאואררינג'רסופרמורפינגבייבליידזיבי" שהם נשבעים שזה הפרק האחרון ובגלל זה הם חייבים לראות אחרת לא יבינו שום דבר ושנתיים של תשלום רצוף לחברות הכבלים יורדות כך לטמיון... אז ככה.. כל המתכונים דורשים כחצי שעה הכנה - אינם גורמה אבל טעימים מאד. ירקות משודרגים בתנור: פלחי תפוח אדמה ברוקולי חתיכות בטטה טבעות בצל זורקים הכל לקערה גדולה עם מכסה (אפילו סיר גדול זה פ'סדר) מוסיפים שמן זית, פפריקה, מלח, פלפל ומפזרים על הכל פירורי לחם סוגרים מכסה, מנערים היטב ושופכים לקערה גדולה מכניסים לתנור בחום של מאה ושמונים מעלות עד שמוכן הירקות מקבלים קרום טעים ופריך - נחמד... אורז עם ירקות: קישוא חתוך רבעי פרוסות, בצל, פלפלים בחתיכות מטוגן בשמן זיתמוסיפים חופן שמיר קצוץ מוסיפים כוס אורז ושתי כוסות מיים מעורבות בשלש כפות של מרק עוף מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים בסיר חצי מכוסה עד סיום המים סוגרים אש ומניחים למשך רבע שעה. חצילים תאילנדיים (לא חייב להיות חריף) מחממים ווק חם חם חותכים חציל גדול לרבעים לאורך ואז פורסים כל רבע לשלש שתי כפות שמן סומסום מטגנים תוך ערבוב עד שהחתיכות הגדולות שחומות מכל הצדדים מוסיפים סויה, סוכר חום ארבע כפות פלפל שחור פלפל צ'ילי מים רבע כוסוחמש כפות של וויסקי כשהסוכר נמס מזלפים מלמעלה מיץ מלימון אחד ומניחים להתבשל עד שהחציל מתרכך אבל לא מאבד צורה תכף ממשיך...
 
למעלה