שלום לכולכם

וואו!

שלום לך בא והולך תשמע, התרשמתי עמוקות. רק שאלה אחת ברשותך: בחצילים התאילנדיים ציינת להוסיף וויסקי? וזו מנה לילדים? או שזה הולך נפלא עם תוכניות הפאוורריינג'רסבלבליידזיביקומ שציינת? שישנו טוב אחר כך הכוונה.. ברוך הבא <והולך> :)
 
אמרתי שלא חייב להיות חריף... וכן...

שוקו אלכוהולי היה הצלחה גדולה בקרב בני החמש בזמנו...
 
חזה עוף מושחר

קונים תערובת לתיבול עוף... כן האלו על המדף בסופר לא להתבייש... פרוסות חזה עוף בגודל סביר, לא להכות בהן, לא לחתוך ולא לשטח.. רק לנקות קצת מסביב עודפי שומן וכדומה.. מצפים את העוף מכל צדדיו בתערובת התיבול וזורקים למחבת מטגנים מכל הצדדים עד שמשחים ומוציאים באותה מחבת מערבבים שלש כפות סוכר לבן עם מיץ מלימון אחד שלם עד ליצירת קרמל שאליו זורקים את החתיכות חזרה עד להשחמתן המלאה. שעעועית ירוקה מוקפצת: שעועית ירוקה שלמה קפואה אצה רצה לה לווק לוהט שבו מוקפצים כבר שתי פרוסות שום כתושות בשלש כפות של שמן זית מקפיצים תוך ערבוב בלתי פוסק בוזקים מלח ופלפל שחור מעל ומגישים ככה שהשעועית עוד מרגישה קריספית ורעננה... עוד???
 
מתכון מהיר וטעים

על בסיס של עוף ואורז וירקות בסיר מחממת קצת שמן חותכת בצל גדול לקוביות גמבה, גזר, קישוא, לקוביות כל מה שבא לך ומטגנת במעט שמן לוקחת את העוף, חתוך כרצונך ומניחה על הירוקות, מטגנת אותו מעט שופכת מים רתוחים על הירקות והעוף עד שמכסה את כל תכולת הסיר ונותנת לו רתיחה אחת מתבלנת עם פפריקה מתוקה, כמון, אבקת מרק או מלח יכולה להוסיף גם ירק (לטעמך) שופכת פנימה שתי כוסות אורז מכסה ומנמיכה את האש כשכל המים נספגו... זה מוכן מהיר, טעים ובריא
בתיאבון
 
עוד אחד ממש קליל וטעים

מעט שמן בסיר מטגנים את העוף עד שמשחים מעט בקערה בנפרד כוס קוקה קולה (חייב להיות קוקה-קולה) שקית רוטב פטריות (אפשר להגדיל את כמות הרוטב) בדרך כלל אני מגדילה כי אצלי מתים על זה ומערבבים כשהעוף השחים מעט שופכים פנימה קופסת פיטריות חתוכות, שלמות (מה שאוהבים) מטגנים אותו מעט ואז שופכים את הרוטב עליו מכסים ומנמיכים את האש מערבבים מידי פעם זה מוכן כשדוקרים את העוף והוא רך הרוטב יוצא סמיך ולא מתוק במיוחד (לאלו שלא אוהבים מתוק) תוספת, פירה, תפוחי אדמה בתנור, אורז
 

droli

New member
תמרים ממולאים

25 תמרים למלית 300 גר פרומעז 1 כף עירית קצוצה דק 1 כף טימין קצוץ דק פיסטוק קלוי קצוץ גס מגלענים את התמרים אך שומרים שלמים מערבבים את חומרי המילית וממלאים מגלגלים בפיסטוקים לפני ההגשה לחמם בתנור חם – 250 2-3 דקות את התמרים הנחתי על – טחינה גולמית של היונה (תודה ליניבניב על הרעיון) ונקודות סילאן לקישוט מקור המתכון - ענת סקילי *** מומלץ!!
 

droli

New member
עוגיות גרנולה טיבעוניות

1/2 כוס טחינה גולמית 1/2 כוס אגוזים קצוצים (הכי טוב אילסרים) 1/2 כוס דבש (הכי טוב טיבעי או סילן) כוס וחצי גרנולה (הכי טוב מתבליני הכפר) 1/3 כוס תמרים ללא חרצנים (הכי טוב לחים) 1/4 מקל קינמון (הכי טוב מקל) 1/2 כפית קינמון (הכי טוב ) אופן ההכנה לחרוץ את מקל הקינמון ולרוקן את תוכנו לשאר המרכיבים ולערבב. לסדר את התערובת בעזרת שני כפות על תבנית מכוסה בניר אפיה ולאפות כ10 עד 12 דק' ב180-170 מעלות....הכי טוב!!! מקור - שי עשהאל
 

droli

New member
עוגיות גרנולה

החומרים 2 ביצים 1/2 כוס סוכר 100 ג'ר חמאה רכה 1/2 כפית אבקת אפיה 2 כוסות גרנולה 150 גר' שקדים/אגוזים טחונים 3/4 כוס קמח מעט קינמון 1/4 כוס רוזטה לסדר את התערובת בעזרת שני כפות על תבנית מכוסה בניר אפיה ולאפות כ10 עד 12 דק' ב180-170 מעלות. מקור - שי עשהאל
 

droli

New member
ליקר קפה

ליקר קפה הרברונן יוצא נפלא, למרות הפשטות. לכמות של 2 ליטר בערך. מבשלים ליטר וחצי מים מינרלים עם 900 גר´ סוכר עד לרתיחה ולהמסה מוחלטת. מכבים את האש. מיד, מוסיפים קפה נמס הכי משובח שיש, כף אחרי כף עד להמסה של כל כף. ס"ה 15 עד 20 כפות גדושות. אפשר להניח גם מקל וניל חצוי וכמה מסמרי ציפורן בזמן הזה ישר אחרי הרתיחה. כשפושר, מוסיפים בקבוק של אלכוהול 95% לאט ותוך כדי ערבוב. חותמים בבקבוקים. יישמר כשנה במקום אפל. טעמו משתבח. אלכוהול לשתיה (בריכוז של 95%) נמצא על מדפי היין והכהילים בסופרים. לא להתבלבל. בבתי מרקחת יש גם בקבוקים כאלה, אבל זה כוהל לא מפוגל ולכן אינו לשתיה... בבקבוק כזה יש 630 מ"ל ואם מצרפים לו עוד ליטר וחצי של מי סוכר יוצא 2 ליטר פלוס, בריכוז של בערך 30%. לחיך הרגיל זה קצת חריף (ליקרים קלאסיים הם בסביבות 25%, ורק הטובים הם באזור 30-40), לכן הייתי מוסיף יותר מי סוכר או פחות אלכוהול. מקופסה של טייסטרס צ´וייס קטנה אפילו יישאר לך עודף. זכרי רק להמיס כל כף עד הסוף לפני שמכניסים את הכף הבאה, אחרת יווצרו גושים מעיקים. מומלץ בחום (וגם בקור בתוך כוס קפה חמה...)
 

droli

New member
ליקר קומקווט ללא אלכוהול

שוטפים ומנגבים את התפוזונים חוצים ומסלקים כמה שיותר מהגרעינים מניחים בצנצנת גדולה: שכבת תפוזונים חצויים שכבת סוכר וכך הלאה (ביחס בערך 1:1 משקל התפוזונים והסוכר) שמים גם כמה מסמרי ציפורם ומקל שבור של קינמון סוגרים בגאזה מקופלת ל4 או במכסה שלא סגור עד הסוף שמים במקום אפל לחודש וחצי בערך לא נבהלים מהריח הלא נעים בהתחלה אחרי שהתסיסה נגמרת, מסננים היטב (בגאזה מקופלת ל 8) טועמים, ומתקנים אחוזי אלכוהול בעזרת ברנדי מקור - הרברונן
 

droli

New member
צ'טני פירות יבשים ועוף בליקר קאסיס

רכיבים: 1/4 קילו חזה עוף חתוך לניתחונים של 3 ס"מ, 100 גר' משמש מיובש חתוך לקוביות, 100 גר' דבלים חתוכות לקוביות, 100 גר' תמרים יבשים מגולענים חתוכים לקוביות, 50 גר' צימוקי סולטה שחורים, 50 גר' סולטנה לבנים, 100 גר' קומקווט(תפוז סיני)חתוך ל4, 100 גר' דובדבנים יבשים מגולענים, 100 גר' תפוח עץ מיובש, 50 גר' קשיו לא ממולח, 50 גר' פיסטוק חלבי קלוף לא ממולח, 50 גר' בוטנים קלופים לא ממולחים, 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות, 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי, 2 כוסות ליקר קאסיס, 1/4 כוס יין אדום, 1/2 כוס סוכר, 1/4 כוס שמן או חמאה. אופן הכנה: בסיר חם לטגן את ניתחוני חזה העוף עד להזהבה, להוציא לצלחת ניפרדת. להוסיף לסיר את הבצל,הבוטנים הפיסטוקים,והקשיו, לטגן קצת להוסיף את הצימוקים הדובדבנים לטגן עוד קצת להוסיף את שאר הפירות היבשים לטגן עוד כמה דקות,להוסיף את כל הנוזלים לבשל כ6 דק', להוסיף הסוכר, להרתיח להנמיך את האש,להוסיף את ניתחוני העוף לבשל בשעה לערך תוך בחישה מתמדת בכף עץ,עד שכמעט כל הנוזלים ייעלמו, לכבות את האש ולהגיש חם. ** ניתן להחליף את חזה העוף בעגל חלב או שוקי עוף אותם בישלנו מס' דק' במים רותחים וטיגנו כמה דקות בשמן רדוד....... ** מי שאוהב יכול להוסיף 1/4 כפית קינמון טחוןלצ'טני בעת הבישול. הערות: מקור המתכון: http://forums.speedy.co.il/
 

droli

New member
ליקר פירות יבשים

החומרים ¼ ליטר וודקה ¼ ליטר ברנדי 600 גרם סוכר 1 מקל קינמון שבור 10 שזיפים מיובשים בשרניים ומגולענים 10 תמרים מיובשים בשרניים ומגולענים 10 תאנים מיובשים בשרניים ומגולענים 1 ליטר מים מינרליים אופן ההכנה להכניס לצנצנת גדולה שניתן לאטום את הפירות היבשים + הסוכר, אוטמים היטב, מערבבים היטב פעם ביום (להמסת הסוכר לגמרי), משהים במקום קריר למשך שבוע. לאחר שבוע פותחים את הצנצנת, מוסיפים 1 ליטר מים מינרליים ¼ ליטר ברנדי ו- ¼ ליטר וודקה. חותמים ומערבבים היטב. לאוהבים חריף יותר ניתן להוסיף עוד מעט מהוודקה והברנדי. משאירים כך עוד 3 ימים אך מערבבים פעם ביום. אחרי עוד 3 ימים מסננים ומעבירים לבקבוקים מעוקרים. טיפ ניתן לקצוץ מראש את הפירות היבשים כך שלאחר הכנת הליקר ולאחר סינון הפירות , ניתן יהיה להשתמש בהם להכנת לפתן/פאי. מקור המתכון - הרברונן
 

droli

New member
עוגיות חרובים

כוס שמן כוס מים 3/4 כוס סוכר חום 3 כפות אבקת חרובים 2 שקיות אבקת אפיה קמח מלא - כמה שתופס לקרוץ עיגולים, להניח על ניר אפיה ולאפות ב-170 מעלות (נדמה לי שאני אופה ב-180). בד"כ אני בודקת את תחתית העוגיה ורואה אם היא הזהיבה/השחימה קלות. אל תייבשי יותר מדי (זה יצא קשה וטעים או רך וטעים). מקור - קישלורן
 

noa128

New member
תודה מיכל ../images/Emo13.gif

אותי סידרת להרבההה זמן...
נועה.
 
עוגת שוקולד לעצלנים... ../images/Emo12.gif

2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה - מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה 1/4 כוס קקאו 3/4-1 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 1/2 כוס שמן 1/2 כוס מים פושרים - מערבבים את כל הנוזלים בקערה 3/4 כוס חלב 4 ביצים שופכים את כל היבשים לנוזלים מערבבים ומכניסים לתנור, זה מוכן כשדוקרים עם קיסם והוא יוצא יבש. במקום שוקולד אפשר לעשות בטעם אחר, למשל: במקום קקאו - להוסיף קמח במקום המים והחלב - להוסיף מיץ תפוזים נהדרת, טעימה, מקשטים עם קרם שוקולד או קצפת... פשוט נהדרת שבת שלום
גם הגברים מביניכם שהילדים השבת אצלכם, לא בעייתית, מהירה וטעימה
 

צלליתה

New member
תודה לכולם

הגעתי קצת באחור, אבל קראתי ונהנתי. (יש כאן כמה מתכונים שרק מלהסתכל עליהם השמנתי קילו)
 
למעלה