שלום לכולםםם!!!! יש לי שאלה..=)

עינתוש15

New member
שלום לכולםםם!!!! יש לי שאלה..=)

אתם יודעים אולי על מה נכתב זה לא אותו דבר

לפי המילים של השיר

זה הדבר היחידי שהוא כן אותו דבר... החיים שלנו ממשיכים, והכל משתנה, הכל לא אותו דבר. אבל רק דבר אחד נשמר ונשאר, והוא כן אותו דבר, וזה הגעגוע - וזה געגוע של כל אחד מאיתנו, וכל אחד ומה שהוא מתגעגע אליו... זה בדיוק מה שמעיק בגעגוע... לא?

kotegit

New member
אהבתי..

זה דווקא נשמע הגיוני. אהבתי את קו המחשבה שלך.

mayan d11

New member
שמעתי את השיר יום אחד ../images/Emo179.gif

שמתי את הדיסק ושמעתי והתחלתי לנתח קצת והגעתי קצת אני ארשום כאן דברים שלדעתי ואני ניתחתי אותם לא על הכל אני יודע ככה שאפשר לעשות ניתוח של השיר משותף :) "כמו שגוף בגוף נוגע - זה לא אותו דבר" - המגע עם גוף של מישהו אחר לא תמיד יהיה אותו מגע (אולי גם יזכור למגע עם אותו מין) "כמו לחזור הביתה מהגשם שבחוץ - זה לא אותו דבר" - כל פעם שנחזור רטובים מהגשם שבחוץ לא נחזור עם אותה כמות רטיבות. פעם נחזור כולנו רטובים. פעם רק הראש ופעם הנעלים מלאות מים. אבל לא אותה כמות "כמו לצרוח פנימה שזה לא אותו דבר זה לא אותו דבר כמו להציל את אמא" - לא ממש מצאתי לזה "כמו מים שנוזלים מהתקרה - זה לא אותו דבר האהבה שלנו שהתקררה - זה לא אותו דבר" - אותו דבר מים לא תמיד ינזלו מהתקרה וזה אפילו די מוזר כל אהבה גם נגמרת בדרך אחרת היא מתקררת. "להשתכר ולעשות שטויות בחתונה של אחותך זה לא אותו דבר כמו לשחרר דמעה" - השחרור דימעה לדעתי הוא על הפחד להתרחק מהאחות אחרי שהיא התחתנה. זה שמראים ששמחים זה לא אומר שלא מרגישים מוזר. "זה לא אותו דבר כמו שלימדו אותנו כמו בספר שקראנו כשעוד היינו ילדים טובים עכשיו העצבים עולים לנו לראש וזה הזמן לדרוש את כל מה שנראה שלנו חזרה" כמו שלימדו אותנו שהיינו קטנים בספר שקראו תמיד למדנו דברים שגואים לימדו אותנו כל מיני דברים לא נכונים וזה זמן לדרוש את מה שנראה שלנו הידע שלנו חזרה בקיצור סתם ניתוח ולא הוספתי את הפזמון

mayan d11

New member
אחלה ../images/Emo179.gif

זה מה שקורה שאת אחרי שבוע של בגרות בספרות ואת שומעת את הדיסק שאת מנקה את החדר חחח אבל אהבתי

only O C

New member
הניתוח שלך האמת קצת שיטחי...

קראת את השיר בפשטות ולמעשה "כשניתחת" את השיר כתבת את אותם המשפטים רק במילים שלך...אני חושבת שהשיר הוא קצת יותר מטאפורי ומסתתר בו הרבה מעבר למילים שכתבת....בכל אופן זו דעתי!

whynot5

New member
../images/Emo175.gifאמממ.. לדעתי..

טוב.. אני חושבת שבגדול זה אומר שאצל כולנו יש געגוע, וכל הדברים שמסביב, עד כמה שהם טובים, הם עדיין לא אותו דבר כמו שגוף בגוף נוגע זה לא אותו דבר כמו לחזור הביתה מהגשם של החוץ זה לא אותו דבר כמו לצרוח פנימה אז גם נגיעה של גוף בגוף, שזה אחד הדברים שיותר גורמים לנו להרגיש קירבה, וגם החזרה הביתה אחרי הגשם, וגם לצרוח פנימה. זה עדיין לא מוחק את הגעגוע שלנו. זה לא אותו דבר מלבד הגעגוע למשהו רגוע לשיר מהעבר הלא רחוק שכל האנשים שרים אותו ביחד עד שנעלם הפחד וטוב לנו כל כך לישון עכשיו ביחד אז, זה לא אותו דבר, חוץ מהגעגוע. למשהו רחוק. מים שנוזלים מהתקרה האהבה שלנו שהתקררה להשתכר ולעשות שטויות בחתונה של אחותך לא האהבה, וגם לא להתשכר וכביכול לשכוח את הכל, זה עדיין לא אותו דבר. זה לא אותו דבר כמו לשחרר דמעה לדעתי הדמעה מתקשרת לגעגוע... מגיעה מאותו מקום. ואולי הסוף של השיר, הוא בעצם מן כעס כזה, שלא הכינו אותנו לגעגוע הזה שקיים בנו, פעם ניסו להראות לנו מציאות אחרת כשעוד היינו ילדים טובים אבל פתאום אנחנו מבינים שזה לא ככה.... זה לא אותו דבר... =] טוב.. זה בערך מה שאני חושבת.. תרגישו חופשי להגיב..

קוֹבּ

New member
על הומוסקסואליות?

כלומר - זה לא אותו הדבר, אבל יש דברים שלא משנה אם זה בן ובן, בת ובת, בן ובת או שילובים שונים של טרנסג'נדרים - כמו געגוע ועוד. ושכמה שנראה שאנחנו שונים, אנחנו לא שונים, כי בדברים הכי עמוקים כמו געגוע, זה זהה. געגוע, אהבה, כאב - זה תמיד הם. דברים כמו לצרוח פנימה שזה לא אותו דבר, די משתייך לי לתקופות שמתמודדים עם זה שאתה הומו וקשה. להציל את אמא - כשמפחדים לאכזב או שהיא תרחם ויהיה לה רע, על זה שאתה הומו, פחד לא הגיוני שכזה, שקורה גם עם האמהות הכי נפלאות שיש. והפזמון המסכם - זה לא אותו דבר, כמו שלימדו אותנו, כמו בספר שקראנו [כשעוד היינו "ילדים טובים"]. עכשיו העצבים, הם עולים לנו לראש, וזה הזמן לדרוש, את כל מה שנראה שלנו - שיתייחסו אלינו רגיל, שנהיה ילדים שלא מתעסקים עם שאלות כבדות כל כך, שלא נסתבך עם עצמנו ונקרע בין רצונות וחששות - בחזרה. כך אני רואה את זה, ועכשיו ברשותכם אעלה לישון
ליל מנוחה לכולם

עכשיו כשגם ראיתי את הקליפ...

(כן, מה לעשות - אין לי כבלים...) אני מסכים עם הניתוח שלך, פחות או יותר... הקליפ כ"כ ממצה את מה שקורה בשיר, שזה פשוט מדהים! בנוסף לגאוניות של הצילום והסצנות שבו, הוא ממש מוסיף המון לתוכן של השיר. והקטע של כל האנשים בבית שקפואים במקום - לפעמים זה כ"כ נכון, גם מבחינת זה שכשאתה מתמודד נראה לך שכל האנשים חיים בעולם אחר מנותק ושונה, וגם בגלל שהחברה שלנו קפואה במקום ולא נפתחת (כמעט) לדברים שונים וחדשים. "לעשות שטויות בחתונה של אחותך" - אני חושב שהמבט על הפנים של הכלה אומר את הכל... אחד הפחדים הגדולים ביותר של כל אחד לפני היציאה מהארון - התגובה. יש משהו נורא מוזר בקליפ - כאילו מצד אחד אלה החיים של עברי, או אולי תתקנו אותי - אבל ככה זה נראה לי, ובעצם מה שהוא לאורך כל הקליפ הוא בא ומתקן דברים, דברים שהוא עשה בחיים שלו אבל לא היו מושלמים - לסגור את הדלת כשהילד מציץ, לכבות את האור לילד שהלך לישון, לסגור את הברז במקלחת, ואז הוא מגיע למטבח, שיש שם מעין שיחה בין שני הורים ובת, שמשום מה נורא הזכיר לי את השיר "משהו אמיתי" - כאילו היא סיפרה להם, האמא בשוק עומדת עם הצלחות, והאבא מסלק את הילדה. עם אצבע נוראית לכיוון החוצה... ואז עברי מגיע, ומעיף את הכל לכל הרוחות - מנפץ כל טיפת שקט שהייתה שם -פשוט אדיר.... באמת הופתעתי (לטובה!!!) מהנשיקה, מהזוג הערום במקלחת... סחתיין! הקיצר - אין מילים... התאהבתי (שוב) מחדש!

palola

New member
מסכימה ../images/Emo45.gifבכלל מהשיר- בעיקר מהבית

האחרון יש הרגשה של לתקן את הילדות, לקבל את הרגעים שיש לכל ילד ושאולי נהרסו לו "וזה הזמן לדרוש את כל מה שנראה שלנו מההתחלה" שיר מדהים
אני נורא מזדהה עם השורות האלה ( למרות שהחיים שלי לא כאלה דרמטיים ..
)

היי אתה ../images/Emo3.gif

ניתוח ממש יפה.. גמאני הייתי בכיוון וחידדת יפה.. אה כן, וראיתי אותך בלשכת גיוס :)

קוֹבּ

New member
עם חולצת צ'ה גווארה ומכנס שנופל?

למה לא אמרת שלום? השומר בכניסה שאל אותי אם אני קומוניסט, ואז אמר שאני דומה לזה שכל החולצה שלי.

../images/Emo6.gif

חחחח השומרים שם ממש סתומים.. הם התחילו לשאול אותי שאלות מפגרות ואז הסתבר שאחד מהם למד במקיף שלי.. :) ואמממ.. לא חשבתי שתזהה אותי.. האוהל הידברות היה ממש מזמן
מה עשית שם??

למעלה