שלום לכולם, אני אבא של מועמד שאיבד

moran f

New member
אוקיי, ועדיין

פסיכומטרי נותן אינדיקציה יותר טובה מבחירה אקראית למה? אף אחד לא טען שפסיכומטרי הוא מדד לאישיות, פשוט בעבר לא ראו צורך להכניס את מרכיב האישיות לשקלול מעבר לראיון קצר. לטעון שמי שיש לו פסיכומטרי גבוה יותר יצליח ללמוד לתקשר טוב עם אנשים נראה לי מאוד תלוש, מצטערת.
 

orbit219

New member
אין ספק שהפסיכומטרי בודק חשיבה מאוד

ספציפית, ודברך חשיבה מסויימת. הנקודה היא שכיום זה המדד הטוב ביותר שיש על מנת לנבא סיכויי הצלחה באוניברסיטה בעתיד. יש עם המדד הזה בעיות, הרבה בעיות, אין ספק, אבל אין שיטה אחרת. פשוט אין אפשרות לתת לכולם להתחיל ללמוד שנה ראשונה ואז לעשות את הסינון, זה פשוט לא פרקטי. אני כן חושבת שיש מקום, בעיקר ברפואה לנסות ולהכניס את הגורם האנושי, ופה מגיעים הראיונות. יחד עם זה, האוניברסיטה העברית הגזימה לחלוטין כשהיא החליטה לתת לראיונות משקל של 75%, בטח כשההחלטה נפלה חודשיים לפני, כשלא היתה הכנה לפני כן למרצים שהעבירו את הראיונות, וכשאין תיעוד קודם או ניסיון קודם.
 

moran f

New member
מעולם לא טענתי אחרת

הרעיון של לתת לכולם להתחיל את שנה א' הוא רעיון רע מאוד בעיני. אני לא זו שטענה שאנשים עם פסיכומטרי 700 ילמדו להסתדר עם אנשים. אני גם לא אמרתי שהמבחנים כמו שהם היום הם הדרך הנכונה. מה שכן משעשע אותי זה שאנשים התלוננו בשנה שעברה על המשקל המכריע של ציונים וטענו שזה לא מדד טוב וצריך לבדוק אישיות כדי שיהיו רופאים באמת טובים ופתאום השנה הטענות הן שיש יותר מדי משקל לראיונות ומה פתאום לא נותנים יותר משקל למאמץ של אנשים בזמן התיכון. לא משנה באיזו שיטת סינון יבחרו, תמיד יהיו אנשים שלא יעברו. בכל מצב אחר זו לא שיטת סינון. בגלל שהעולם לא מושלם, סביר להניח שבכל שיטת סינון יעברו אנשים שלא היו צריכים (אולי) לעבור ולא יעברו אנשים שהיו צריכים (אולי) לעבור. למה אולי? כי זה תמיד יהיה סובייקטיבי ותמיד יהיו אנשים שיטענו אחרת על אותו אדם.
 
אני לא מבין מה הרעש על ההחלטה

של האוני' העברית להעניק משקל של 75 אחוזים לראיונות. תנסו לראות את זה ככה- ישנם 400 מועמדים בעלי סכמים מאוד קרובים זה לזה, כאשר ההבדל בין מועמד למועמד הוא הבדל של השלמה או לא השלמה ביחידות חוברה, או שאלה פחות או שאלה יותר בפסיכומטרי. באמת נשמע לך הגיוני שעל סמך ההבדלים המטומטמים הללו ימיינו את 400 המועמדים הללו כמו שעשו בשנים קודמות?, נו באמת. לכן הומצאה השיטה החדשה, דומה לזו של באר שבע אגב, כאשר כל מי שמזומן לראיון מתמודד פחות או יותר שווה בשווה נגד שאר המועמדים, והמיון הוא על סמך נתונים אחרים-נתוני אישיות, אין ספק בנוגע לחשיבותם, וברור ששום בגרות ושום פסיכומטרי לא יכולים לבדוק אותם. בסך הכל אין כאן אמת מוחלטת(כמו כמעט בכל דבר בחיים, אגב), ניתן יהיה לשלול בנחרצות שיטות מיון על פי נתונים קיצוניים ארוכי טווח, אבל במצב הנוכחי שהשיטות 'עדיין בחיתולים', וגם אם יעבור עשור או אפילו יותר, סביר שהדיון על שיטות הקבלה יהיה דיון שיעסוק בתחום אפור, ברובו מורכב מנתונים בלתי מדידים, דיון שאין בו כל כך הרבה מקום לנחרצות/היגיון בריא וכו'.
 

natalysh

New member
../images/Emo13.gif

לפי דעתי האישית בלבד, בסימולציות שורכים במוסדות השונים יש יותר מכושר דרמטי מולד. יכול להיות מאוד שזה חלק מהעניין, אבל בטח לא כולו. אדם שחי בבועה של עצמו ומתקשה לנהל שיחה טובה עם אנשים בני גילו, או דברים בסגנון, זו בעיה חמורה למדי, ולא בטוח שאותו אדם יוכל ליצור שיח טוב עם המטופלים שלו בעתיד. אולי כן, ואולי לא. אני לא חושבת שיש קשר בין הפסיכומטרי לבין זה, שכן עובדה שרב המועמדים בעלי פסיכו' מעל 700 כן מצליחים במידה כזו או אחרת בסימולציות. אלו שמנופים באופן אוטומטי, הם לרב, באמת מקרים חריגים. אם מתוך הרבה הזדמנויות שיש ביום הסימולציה (יש הרבה תחנות והרבה מראיינים), אדם לא מצליח באופן חריג ליצור רושם סביר, יכול להיות לו גם פסיכו' 800 אבל משהו ביכולות החברתיות שלו משובש. זה בניגוד לראיונות שהיו בעבר, בהם שני בלבד היו מדברים עם המועמד ובשיח כזה יש תלות בכימיה שנוצרת בהם. כמו שאומרים: "אם אחד אומר לך שאתה שיכור, אתה יכול לא להאמין. אם אומרים לך את זה שניים, תתחיל לפקפק. אם אומרים לך את זה שלושה - לך לישון!". ואם אומרים את זה ה20 בערך מראיינים שיש פר אדם (לפי מה ששמעתי מהסגל אצלנו), על אחת כמה וכמה.
 

kontsy

New member
ברור שיש חסרונות בשיטה...

וגם ההורים שלי אומרים את אותם הדברים. הייתם צריכים לראות את הפרצוף של אמא שלי כשאמרתי לה שלא התקבלתי בב"ש... אבל מה יותר טוב? איזה שיטה אחרת תהיה יותר עדיפה? הרי ברור (לדעתי) שלקחת אנשים רק לפי פסיכו ובגרות זה לא ראיון טוב...
 

AbuDr

New member
אולי צריכים לבדוק

את תפקוד המועמדים אחרי 72 שעות ללא שינה, הלא זה הרבה יותר רלוונטי לפרחי הרפואה בארצנו? נכון שגם לזה אפשר להרגיל את הגוף, אבל פסיכומטרי ניתן לשפר בלימוד גם דרמה לשיפור סימולציות ניתן לתרגל אז למה לא דברים יותר קריטיים? ...ואמא שלי היתה אומרת תמיד... זה לא ענין שלך אז אל תתערב
אבא
 

moran f

New member
אפשר גם לזכור

שרוב האנשים משתנים "קצת" בדרך. אם לטובה או לרעה, זו השאלה האמיתית (יש ויש, למרות שנדמה לי שהרוב לטובה - אבל זו הטיה כי מהלרעה אני משתדלת להתרחק
)
 
למעלה