שלום לכולם,אני צריכה טיפה עזרה...

irish coffe

New member
שלום לכולם,אני צריכה טיפה עזרה...

בבבבבקשה תקראו,זה טיפה ארוך אבל נורא חשוב! טוב אז ככה,אני עומדת לפני השירות הצבאי... אני עובדת על כושר,כושר קרבי,אני הולכת על שירות קרבי... עכשיו,אני נמצאת בקורס הכנה לצה"ל-הוא פעמיים בשבוע,וזה לא מספיק לי. אני מרגישה שהכושר שלי לא משתפר,וזה רק אצלי ככה,אצל שאר האנשים בקורס הוא משתפר,וככל שעולים בסרגל מאמצים,הם משתפרים. אני פשוט מוותרת לעצמי,כי אני מגיעה למצב של קושי בנשימה-מרוב המאמץ הפיזי,אין לי אסטמה או כל דבר אחר שקשור למערכת הנשימה... אני משערת שזה פשוט רמה נמוכה של סיבולת לב-ריאה,או משהו דומה... התחלתי גם לשחק כדורגל לא מזמן,גם כי אני די טובה בזה,ואוהבת את זה...וגם בגלל שכדורגל משפר את הסיבולת הכי טוב,זו המסקנה שהגעתי אליה כשישבתי וחשבתי-איך אני עובדת על הכוח סיבולת שלי... אז בקיצור,אני צריכה עזרה ממכם אנשים,שמבינים אני רוצה לעבוד על שרירי הבטן שמאוד חלשים אצלי,שרירי הרגליים הם השרירים הכי חזקים אצלי בגוף...למזלי,אני רצה נורא מהר,אבל לא ריצות ארוכות-הנה שוב,עניין הסיבולת... ואני צריכה גם לעבוד על השרירים בידיים,אלה שבעזרתם עושים שכיבות שמיכה :) שכחתי את השם שלהם... וכמובן,על ריצות וזה..... אני צריכה עצות ממכם,אנשים טובים
...שמבינים ויכולים לתת לי עצות טובות ויעילות,או אפילו ממש תוכנית אימונים שיש בידכם... המון תודה לכל מי שיעזור!!!

רומן19

New member
ויתור עצמי ושגרה

הערה: זה יצא מאוד ארוך אבל אני מאוד ממליץ לקרוא, בסוף יש כמה דברים שיעזרו לך. קודם כל כל הכבוד על ההשקעה והמוטיבציה. יש נקודה מסוימת שהייתי רוצה להעביר. שנים רבות לא היה בי שום מחשבה חיובית על ספורט, סבלתי בשעורי ספורט ומן הסתם הייתי בין הגרועים, וגם באימונים במכינה הקדם צבאית לא מצאתי את הכח רצון להתאמן. ואז שאלתי מכר שלי, שהצליח להגיע לרמות כושר מדהימות, איך הוא עושה את זה. והוא אמר דבר אחד - הרגל. לא נתתי לזה הרבה מחשבה עד סוף המכינה, ואז התחלתי לעבוד בחברה שהיה בה חדר כושר. ואמרתי לעצמי שאני חייב להוכיח שגם על זה אני יכול להתגבר. ואז התחלתי להתאמן. התחלתי עם רמה קלה, מה שהיום אני מאוד מאוד עליו, כי לא פיתחתי פחד מהנושא. וראיתי תוצאות, וזה ופידפק על המראה החיצוני של מתעמל פשוט החזיק אותי שם. אבל כל ההתחלות קשות. ולכן כשגיליתי שאני עומד להתגייס לקרבי, הבנתי שיהיה עלי להתגבר על הדבר הקשה ביותר שאני מכיר - ריצה... שנאתי ריצה. בד"כ כשהייתי רץ, הייתי נחנק מחוסר חמצן (וגם לי אין אסטמה), סובל קשות, מקלל את היום שבו בחרתי בזה, אומר לעצמי שזה לא בשבילי... וכך היה זמן רב. עד שלא לקחתי את זה כאתגר, והחלתתי שאני אעשה את מה שהרוב פוחדים ממנו - ריצות ארוכות. התחלתי עם 20 דקות, ובניסיוני להעלות את הקצב סבלתי קשות. כשהגעתי ל30 דקות, קצב 12 קמ"ש, כבר הייתי מוותר בעשרים וחמש דקות. בינתיים סיימתי לעבוד במקום הזה, והתחלתי לרוץ בבית. מה שעשיתי הוא פשוט לרוץ 30 דקות, כל יום, בקצב כלשהו העיקר לא להפסיק. ומה את יודעת, תוך זמן קצר זה נהיה קל ואפילו כיף, ואני ממש לא יכול יום בלי זה. וזה עוד כאן בגבעות מודיעין, עם עליות. אגב, גיליתי שריצת האלפיים שלי היא בסביבות ה 7 דקות, דבר מדהים לכל הדעות תוך חודשיים שלוש של ריצה, וזה בלי להתאמץ במיוחד בכל אימון. ובכלל אני רץ לכל חנות או פגישה שיש לי בעיר, וככה זוכה היותר זמן ריצה וקילומטרים שבועיים. וזה כיף. ולסיכום, אחרי שסיפרתי את תולדות חיי (מתוך רצון לחלוק את זה עם עוד אנשים), המסקנות הן: א. תעשי דווקה את מה שהכי קשה לך. נגיד ריצה ארוכה (סביר להניח שזה גם מה שהכי יפתח אותך, ואם מזה את הכי סובלת תסבלי גם בגיבושים, אז ככה תסבלי הכי פחות) ב. תהפכי את זה לשיגרה. בהתחלה יהיה מאוד קשה, ואם הזמן אני מניסיון יודע שזה הרבה יותר קל ואפילו, כן, כיף. ג. על תלכי על המקסימום שלך באימונים - ככה לא תחזיקי מעמד, תתחילי מקל, ועם הזמן גם תגלי שאת יכולה לעשות גם מקסימום, וגם מעבר למקסימום, אבל אין צורך להקשות בכלל, גם לא כדי לפתח כוח רצון (הוא יתפתח במקביל, מתוך ההרגל וחוסר הפחד מהמאמץ, ומראיית התוצאות). ד. תקפידי על הבריאות שלך! מאוד חשוב, אני מתכוון עכשיו להוציא 1000 שקל על נעליים ומדרסים מיוחדים לריצה, וכי יש לי פלטפוס (ועד עכשיו רצתי בנעל בלי כריות אוויר!). תקשיבי לגוף שלך, אם את עייפה אל תרוצי, אחרי ולפני ריצה מאומצת תנוחי יום. ה. תעשי הכל בהדרגה, אחרת תיפצעי ותחזרי לאפס או סתם יהיה לך קשה בלי תוצאות. ו. תתיעצי עם מומחים ובאינטרנט, כמו למשל runnersworld.com , הם יעזרו לך עם אלף ואחד עקרונות וטיפים (להזהר על הברכיים בירידה!). ז. תקפידי על תזונה נכונה, שזה אומר פחמימות וחלבונים, ומאוד חשוב ויטמינים שלא תהיי עייפה, פשוט בלי זה לא תראי שיפור כי הגוף לא יוכל לבנות את השרירים. ח. מנוחה לא פחות חשובה מהאימון, דבר שאגב אני לא מצליח להקםיד עליו, אבל אחרת הגוף לא מספיק לעשות את כל הבנית שריר. אז תתיעצי עם מומחה על מתי וכמה להתאמן על כל חלק בגוף, ואיך עדיף לנוח. למשל בטן אפשר ועדיף 5 או 6 פעמים בשבוע, אבל ידיים עדיף יום עבודה יום מנוחה. ודרך אגב, שמעת על יחדת קרקל? אלי זה יעניין אותך. אז זהו, בהצלחה, אם יש שאלות, 75443715 אשמח לעזור.

irish coffe

New member
רומן !

המון המון תודה על התשובה הארוכה והמושקעת,לקחתי ממך כמה טיפים.. דבר ראשון אני אכנס לאתר הזה שרשמת לי עליו,לא ידעתי שקיים אתר כזה.. דבר שני,זה לא שאני לא מסוגלת לרוץ 30 דקות...אני יודעת שאני מסוגלת לרוץ לפחות 6 ק"מ....והליכות-עד אין סוף...אבל לפי דעתי ,כשאני רצה-קשה לי מדי,ואני לא יודעת איך אני משפרת את הסיבולת!!! אני כבר 4 חודשים רצה פעמיים בשבוע לפחות 3 ק"מ...ועובדת באותם ימים גם על בטן וידיים,אני לא רוצה תוצאות!!! ואיזה ויטמנים אני אמורה לקחת? זה נשמע לי מסובך כל עניין הפחמימות חלבונים ושאר ירקות...לא נכנסתי לזה כל כך עמוק אף פעם..... וכן,ברור ששמעתי על קרקל,ליתר דיוק-הפלוגה הזו עומדת בראש הטבלה אצלי... ועוד משהו,אני יודעת שזה מאוד מאוד חשוב לשמור על הבריאות,אני יכולה הרי באימון אחד לדפוק לעצמי את הרגליים,ואז -הכל יורד לטימיון... למשל,היו לי איזה שלושה ימים רצופים של כושר...ממש כל יום כ-ל היום..מין סדרת שטח כזו...והרגשתי בערך בסוף היום השני,כאבים ממש חזקים ברגליים,התעקשתי שאני לא יכולה להמשיך למרות שניסו לשכנע אותי במשך שעות אתה יודע : "הכל בראש"..... וחזרתי הביתה וגילו לי שבר מאמץ..... אז אני יכולה לסמוך על עצמי,בנוגע לשמירה על הבריאות... טוב מחכה לתגובה.. המון תודה :)

רומן19

New member
אנסה

אינני מומחה לכושר, אבל פעמיים בשבוע נראה לי מעט מדי... אני חושב ששלוש פעמים זה המינימום, וריצה ובטן אפשר אפילו כמעט כל יום. כמובן שאין צורך לעבור גיבוש קטן כל יום... דרך אגב, למיטב ידיעתי שברי מאמץ מאוד קשורים לשעות שינה, את ישנה מספיק כל יום, וגם, לוקחת מספיק סידן? אגב, בריצה מאוד חשוב לדעת כמה דברים, בעיקר מפני שהברכיים מקבלות הרבה מכות תוך כדי, אני מכיר כמה דרכים להמנע מפצעיות ויש גם באתר ההוא. מה עם נעליים, עם איזה נעליים את רצה?

irish coffe

New member
ok

אני ישנה מספיק,אפילו מאוד אחראית בקשר לזה בקשר לסידן..לא יודעת..אני לא עוקבת...אני אוכלת ושותה הרבה מוצרי חלב,זה קשור<? עכשיו נעליים,תמיד הייתי רצה עם נייק,עם כריות אוויר...אבל עכשיו קניתי ניו באלאנס הן טובות בהרבה!!!

אלי ו.

New member
אם היו לך שברי מאמץ שוה לשקול

רפידות אורטופדיות. כדאי להתיעץ עם אורטופד בנושא. (הרפידות עצמן מכוסות ע"י ביטוח משלים, ואחרי שמתרגלים אליהן הן מאוד נוחות)

דורון K

New member
כמות החלב -בחלט קשור!!!!

להוצאת סידן!! מהגוף יש קשר גדול לכמות עודפת של חלבון(בעיקר חלבון מהחי)-לכן השכיחות של אוסואופרוזיס במקומות שבהם לא שותים חלב ועוד יותר במקומות שלא אוכלים דברים מהחי היא אפסית!! הייתי מרחיב על הנושא אבל זה כבר עניין לפורום אחר,מה גם שלא נראה לי שיש מספיק מקום לפירוט כל מעללי החלב(סכרת,אסטמה וכו) ה"בריא" כביכול.

דורון

הייתי שמח אם היית מרחיב על הנושא !. אני חושב שהנושא מענין הרבה אנשים בפורום הזה. אין צורך לפרט על כל "מעללי" החלב אפשר גם בחלקים.

דורון K

New member
אתה ביקשת...

אתן סקירה למיתוס הגדול ביותר על חלב פרה-שהוא טוב לעצמות-להלן העובדות: כמות עודפת של חלבון מהחי גורם להוצאתו של סידן מהכליות מאשר סידן שיכול להתעכל מהמעי-כך שמחקרים הוכיחו שגם כשאדם לוקח כמויות גדולות של סידן וכמות גדולה של חלבון מהחי אחוז ספיגת הסידן בגוף הוא אפסי לכן המדינות שצורכות כמות גדולה של חלבון מהחי כמו ארצות הברית,ישראל,פינלנד,שוודיה וכו הם המדינות עם שכיחות מקרי האוסטאופרוזיס הגבוהה ביותר למרות שכמות הסידן בתזונתם גבוהה ולעומת זאת באפריקה ואסיה שבהן הדיאטות מבוססות עמילן(דוחן,בורגול,חיטה) הן המדינות בעלות שכיחות האוסטופארוזיס הנמוכה בעולם,למעשה האסקימוסים שתזונתם מבוססת רבות על דגים ובשר להם אחוז האוסטאופרוזיס הגבוה בעולם-יש לציין שגם לעודף חלבון מן הצומח השפעה לא טובה על סידן אך היא זניחה בהרבה לעומת השפעת החלבון מהחי. יש לציין שבריאות העצם תלויה בדברים נוספים שביניהם:ויטמין D,זרחן,אשלגן וויטמין K. לאור עובדות אלו המקורות הטובים ביותר לסידן הם:שומשום מלא או טחינה מלאה,עלים ירוקים,מולסה,תאנים יבשות וכו... מישהו פעם דיבר איתי על ההבדל בין חלב פרה לחלב אם ועניתי לו שההבדל הוא שאחד מיועד לבני אדם ואחד מיועד לפרות!-הרבה ילדים החולים בסכרת נעורים נגרמת אצלם בגלל חשיפה מוגזמת לחלב-בלי יותר מדי לפרט לחלב הפרה יש 17 חומצות אמינו אשר יש בפנקריאס(הלבלב) צריכת חלב פרה לילדים קטנים תפתח נוגדנים לחומצות אמינו אלו מאחר שהגוף רואה בחלב הפרה גוף זר מה שיגרום שכל פעם כאשר הילד יצרוך חלב יבואו הנוגדנים ויחד עם לתקוף את החלב יתקפו את הפנקריאס מה שיגרום לסכרת נעורים מסוג 1,בנוגע לאסטמה-החלב גורם ליצור מוגבר של ליחה ולאנשים הרגישים במיוחד יגרום לתגובות אסמטיות ובמקרים מסוימים אף לגרום\להחריף אסטמה. עובדות אלו מלמדות אותנו שיש מספיק מאכלים הגורמים לתופעות טובות בהרבה מחלב,המסקנה-אין צורך לגנוב חלב מיונקים אחרים!!!!!! למה אנשים לא שומעים על זה?מאחר שאת עובדות אלו מסתירות מערכות הפרסום הגדולות של תעשיית החלב ואלו שמרויחים כסף עליה!

irish coffe

New member
אז מה אתה אומר לי בעצם

הכמות הגדולה של החלב שאני שותה-גורמת לי להרבה ליחה...וזה משפיע על דרכי הנשימה שלי? כי אני לא יודעת מה לחשוב כבר אין לי אסטמה,ולמיטב ידיעתי גם לא אסטמה-לא פעילה... גם לא קצרי נשימה...לאח שיל למשל יש עניין כזה שנקרא קוצר נשימה..זה קורה בדרך כלל בחילוף עונות...זה מוזר אני ממש חיה על חלב,אם זה שוקו,קפה,קורנפלקס,מעדנים,גבינות וממש קצת בשר וירקות... תנסה להסביר לי בצורה יותר פשוטה,אני די לחוצה כאן

דורון K

New member
מה שאני אומר זה...

שאת צריכה לנסות להפסיק בהתמדה-את לא חייבת בבת אחת לצרוך חלב ומוצריו,אני אנסה להסביר בצורה מובנת יותר לגבי אסטמה וקוצר נשימה: חלבון החלב הנקרא קזאין(CASEIN) נמצא כמחריף מחלות כגון אסטמה,ברונכיט וסינוסיטיס ולכן המלצתי לך היא להתחיל להוריד בכמויות החלב,דרך אגב עדיף להוריד גם בכמויות הביצים והשוקולד(אם את צורכת) מכיוון שגם הם לא טובים לבעיות נשימה,חלב לעיתים גם יכול לגרום אלרגיות לאנשים מסוימים-עובדה שגם כן יכולה לתרום בעקיפין לבעיות נשימה. אין לך מה להילחץ-פשוט תנסי להוריד מוצרים אלו ותראי עם הרגשתך משתפרת. בהצלחה!

רומן19

New member
פחמימות, חלבונים ושאר ירקות

אמרת שאת לא מכירה את הנושא של החומרים במזון. האמת שאני מכיר מעט מאוד ואשמח לתיקונים \ תוספות ממומחי הפורום. אז ככה: חלבונים: נמצאים בבשר, דגים, ביצים - הם חומרי הבנין של השריר. בעצם כשהשריר שלך נבנה הוא זקוק לכמות גדולה של אלו, ולכן יש לאכול דווקא הרבה בשר ודג וביצה (חוץ מהצהוב... באסה.), ורצוי מיד אחרי האימון. פחמימות: זאת אנרגיה. יש אנרגיה מסוכרים (סוכר, שוקולד, קולה=הרבה סוכר, ריבת חלב, עוגת דבש... טוב מספיק :) ), ויש פחמימות מאורז, תפ"א, קוסקוס וכו´ - שזה הרבה יותר טוב. למה? סוכרים נותנים לך אנרגיה לזמן קצר וא"כ את מרגישה יותר עייפה ממקודם. פחמימות מורכבות, כך הבנתי מהפורום שקוראים לפחמימות שלא מסוכר למיניו, נותנות אנרגיה לזמן רב יותר. פחמימות עדיף לאכול שעה עד חצי שעה לפני האימון, כדי לקבל אנרגיה לאימון. שומנים: בד"כ דבר מאוד רע, אבל הגוף והמוח זקוקים להם לכן גם אותם יש לאכול. לא צריך להגזים אבל. שאר ירקות - או ויטמינים ומינרלים - מאוד מאוד חשוב, כיוון שכל פעולות הגוף צורכות אותם, כלומר הם יכולים להשפיע על רמת העיפות שלך, רמת שיפור בכושר ובעיקר חוזק המערכת החיסונית, כדי שלא תחלי. יש גם חומצות אמינו ועוד מני דברים, אבל פה אני כבר לא אעז אפילו לנסות. אז צריך לאכול הרבה יקרות ופירות. מקווה שהבהרתי ולא טעיתי יותר מדי... שוב, קוצר נשימה במאמץ זה דבר די הגיוני ולא נראה לי שמצביע על בעיות נשימה - כי הרי גם לא השתפרת בכושר לדבריך. נדמה ל שפשוט הסיבה הא שאת לא מתאמנת מספיק פעמים בששבוע כדי להשתפר, ומצד שני מתאמצת בריצה עד כדי ניצול מלא של הסיבולת לב-ריאה. גם אני אפ אני ארוץ 20 קמ"ש במשך שש דקות אני לא אחזיק ואתחיל להחנק... אבל מי שמגיע לשש דקות לאלפיים עושה את זה טוב מאוד. דרך אגב, אם אין בעיה כספית במכון וינגייט (די האקדמיה לכושר בישראל) עושים אי אלו בדיקות נשימה במאמץ ועוד כל מיני בדיקות ספורטאים, זה עולה איזה 200 שקל לבדיקה, אני לא חושב שאת צריכה...

אלי ו.

New member
כל הכבוד! תיקונים קלים

גם בצהוב של הביצה יש חלבונים, אמממה גם שומן ולכן הרבה אנשים אוכלים חביתות עם הרבה חלבונים ומעט (או בלי) חלמונים. שומן - הגוף זקוק לשומן למערכת ההורמונלית, לחומצות שומן חיוניות ולספיגת ויטמינים. הגוף אינו זקוק לשומן רווי, את זה הוא מיצר לבד (אם לא ידעת את זה תסתכל על הבטן)
הגוף זקוק לשומן בלתי רווי.

חלמונים !

מצטרף לאלי, באמת כל הכבוד ! אלי, לא הייתי מגדיר הרבה אנשים, אלה בעיקר אנשים שפעילים גופנית או מודעים לתזונתם, לצערי אין הרבה כאלה. לגבי תפקידי השומן אוסיף/ארחיב מעט: בניית ממברנה של התאים. חומר מוצא להורמונים סטרואידים (הורמון לא סטרואיד מורכב מחלבון) ספיגת ויטמינים - A,D,E,K הגנה מכנית על איברים פנימיים - בכל זאת יש יתרון לכרס !

כמובן !!!!

ההתיחסות היתה לאלי שאמר שאנשים רבים אוכלים חביתות ללא החלמון של הביצה.

כרגיל.. הדיון על חלב כן או לא יוצר

הפחדה. חלב הוא כמו כל מזון אחר. מי שרגיש אליו - לא מומלץ לו לצרוך אותו. מי שבריא אין לו שום בעיה להתמודד איתו. אוסטופורוזיס שכיח יותר במדינות "נאורות" כי שם ההמצאות של ג´אנק פוד זמין גבוהה יותר. מאגר הסידן בגוף מתמלא עד בערך גיל 20. אחרי זה, עם כל כדור סידן ולא משנה כמה שומשום נצרוך, לא נוסיף לגופנו סידן זמין. אם היינו מקפידים על תזונה נכונה מגיל 0 ולא טוחנים המבורגר בצהריים, לא היו לנו הבעיות האלה. כמו עם כל מוצר מזון אסור להגזים גם עם החלב, אבל כוס חלב ליום היא בריאה וחשובה לתזונה (אצל אנשים בריאים שאינם רגישים לחלבון החלב). לגביי חלב הסויה, יש לו את היתרונות שלו ואחוז הסידן בו גבוה יותר מבחלב רגיל, הוא גם מומלץ לנשים והתגלה כטוב במניעת סרטן צוואר הרחם. אם אתה מסוגל להתמודד עם הטעם, סבבה. לטעמי זה מזכיר דבק מגע.

דורון K

New member
התזונה שלי מבוססת על דבק מגע../images/Emo3.gif

לא,דווקא יש חלב סויה טעים-אלפרו(חוץ מהבננה שטעים כמו דבק מגע עם חול) וצוריאל שגם מאוד טעים. ועינת:מטרת הודעתי לא היתה להפחיד אלא לספק מידע עדכני וחשוב לדעתי-צר לי שהאמת מפחידה אותך-אם ברצונך לא להסכים לא זו זכותך המלאה,אך כל מה שרשמתי הוא נכון ומבוסס מדעית-אם את רוצה אפרט לך עוד דברים על החלב-מי יודע-אולי אשכנע אותך גם שלא לצרוך חלב? את מצידך יכולה לפרט את דעתך בעד חלב ולמה לדעתך זה טוב ואקרא בשמחה(ואתקן מיתוסים)!

למעלה