שלום לכולם,אני צריכה טיפה עזרה...

יתרונות החלב בעיני הם לא מיתוסים

ואין לי כוונה להכנס לדיון בנושא הזה. עשיתי את זה באדיקות רבה לפני שנה/שנתיים ומאסתי בזה. רוצה להאמין בעובדות המדעיות האלה? זכותך. במקביל ולאורך הרבה יותר שנים יש עובדות מדעיות שתומכות בחלב כמזון חיוני ביותר. העובדה היא שכל אותם טבעונים/צמחונים יוצרים פאניקה בהתייחסות שלהם לחלב ושוכחים שמרבית האוכלוסיה לא חיה כמותם ואם היא תפסיק את צריכתו היא תגיע לחוסרים כי היא לא אוכלת גרגרים וזרעונים באופן רוטיני. אם אתה נהנה לאכול אוכל בטעם דבק מגע, זבש"ך. אני רוצה להנות מהאוכל שלי.

דורון K

New member
אז לא אכנס לדיון...

וכן-אני נוטה להאמין לעובדות! המדעיות האלו!!!! אבל אני גם מכבד דעות השונות משלי וגם הודעות מתנגדות תידעי שנחמד לקרוא ואין צורך ללגלג-למרות שהתיחסותך משעשעת אותי. ועוד דבר:נהניתי לקרוא את ההודעות שלך שלא קשורות לתזונה-המשיכי כך!

אם נשמע שאני מלגלגת אז סליחה

זו לא היתה הכוונה, העניין הוא שההודעה שלך בנושא, נשמעה אז איז כמו הודעות של "מאמינים" אחרים. לא יודעת כמה זמן אתה גולש בפורומים, אבל ביואל היו את "דוד ודליה בריאות מן הטבע". אותו סגנון. אותם מונחים. אותן אמיתות. אתם פשוט נשמעים מדוקלמים, כאילו קראתם ולמדתם את אותו המדריך. כדי ליישר קו בא נסכים על דבר אחד. אוחר החיים שלך הוא לא אורח החיים של אייריש קופי. להגיד לה לצמצם את דברי החלב זה חוסר אחריות כי אתה לא יודע אם היא תמשיך לקבל את אותם אבות מזון בדרכים אחרות. באופן אישי, אני מעדיפה את בעיות הליחה שיהיו לה על פני חוסרים תזונתיים בהנחה שהיא לא ממש אוכלת מאוזן (כוס חלב פותרת את זה). אני שמחה שנהנית מההודעות שלי, אם כי דווקא בתזונה אני יותר חזקה (את זה למדתי באופן פורמלי ואת הידע בנושאי כושר רכשתי מהניסיון והקשבה לגדולים ומבינים ממני).

דורון K

New member
מי זה יואל?

ובקשר לכל שינוי באורח החיים ותזונה עדיף להתייעץ קודם כל עם רופא מוסמך. בקשר להורדת מוצרי החלב אזי שכוונתי היא כמובן להחליף אותם בהדרגה במוצרים המספקים ערכים תזונתיים וחוץ מזה איני רואה בתזונה לקויה דרך לסדר אותה עם כוס חלב כמו שאיני רואה תזונה לקויה "מסתדרת" בעזרת תוספים מלאכותיים.

יואל = IOL

פורטל הקהילות שהיה הראשון, הגדול והמקצועי בתחומו עד לדריסת הרגל הגסה של וואלה. (כנסל הודעה שלי שנקראת משהו בסגנון עדיף מאוחר מאשר אף פעם..).

אלי ו.

New member
וגם אני אוסיף

חלב פרה אינו מומלץ לתינוקות. זה ידוע כבר יותר מ 20 שנה. אבל מכאן ולעשות ממנו אוכל "רע" הדרך רחוקה. למבוגרים שאינם רגישים ללקטוז או לקסאין אין מניעה מלצרוך חלב פרה. הקשר בין חלב פרה לסוכרת סוג 1 לא כ"כ ברור, מה שיותר ברור זה שהנקת תינוקות עוזרת במניעת סכרת. (זה לא אומר שהגורם היה תחליפי חלב אם) ישנם חילוקי דעות בקשר לסידן, מצד אחד חלב כמו כל חלבון מן החי לוקח סידן מהגוף, מצד שני חלב גם נותן סידן. הויכוח הוא על כמה נשאר בגוף. (תומכי החלב, טוענים שבגלל שבחלב יש גם עוד חומרים בוני עצם כמו זרחן, מגנזיום וויטמין D חלב הוא מקור מצוין לבנית עצם) לדעתי קסאין הוא יופי של חלבון, ואני לא הולך לותר על הקוטג´ שלי, או על החלב בקפה. כמובן שאמשיך לצרוך סידן גם ממקורות אחרים. ואמשיך להרים משקולות שגם מעלות את צפיפות העצם. דרך אגב, מבוגר אמור לצרוך כ 1000 מ"ג סידן ביום.

למעלה