שלום לכולם אנשים .......

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

עלמה2

New member
מעוף, אתה מתעסק בלמה ???

אני הייתי מתעסקת ב- איך !!!!! להתעסק ב- איך , זה להחליט אתה וזוגתך יחד מהם הכללים (ועם יש פירצות ומתי כן ומתי לא). ואז לבקש מהילד לכבד את הכללים והחוקים ולהסביר בגובה עיניו, וכמובן זה גם משהו שמקנה להם גבולות. אני חושבת שלילד מאד קשה להבין את ההורים, כל אחד והגובה שלו. כשהייתי נערה , עלמה, אמא שלי היתה אומרת לי- כי רק אחרי שתלדי ויהיו לך ילדים את תביני , מה זה הורים. וכלל מאד נפוץ, ביציאה לטיול - מבהירים מראש ומחדדים את הכלל - קונים משהו 1. ועוד משהו חשוב שמאד צורם לי, אתה מצפה שהילד של זוגתך (אני לא יודת בן כמה הוא ?) יכבד בקשות שלך מהסוג הזה??. הם כל הזמן ע"פ נסיוני, מנסים ומודדים גבולות, הם מבינים טוב מאד שאתה לא ה-אבא הביולוגי. ותחשוב על זה !!!! עלמה

blonda3

New member
הם קטנים ומחפשים את החמימות

לא זוכרת אם הם ישנים עדיין באותו החדר כי אם לא-אז אולי כדאי בכל זאת שכן ישנו ביחד.... ולכעוס אף פעם לא עוזר. זה תהליך שהם צריכים לעבור. כי זה שהם באים מראה על איזה צורך בסיסי שלהם. ואולי כדאי לשוחח איתם על זה לבקש, פעם ועוד פעם... ולהסביר שזה לא נעים לך... ושיפנימו. כי הם באמת קטנים. אתם לא חייבים להסכים איתי. אז-בעדינות...

*יערית

New member
בואי הנה בלונדה.....

הבטחתי לבן זוגי שעד החתונה שלהם זה בטח יעבור להם

maof

New member
עלמה יקרה

לתת לילד ערכים מסוימים ...... כן זאת דרכו של עולם אני מעביר את הדברים לילדים ....והם יעבירו את זה לילדים שלהם ככה עברה התורה שבעל פה...... לדבר עם בת זוגתי על מוסכמות ...זה הדבר הראשון שאני העשה לפני שאני יעלה את הדברים בפני אחרים לבקש מהילדים שיכבדו את בקשתי ויבינו אותה כן העשה..... ביקשתי את זה מהילדים שלי ...ואבקש את זה מהילדים של בת זוגתי ורק לחדד את הדברים הילדים של בת זוגתי מאוד בוגרים ונבונים וכן מכבדים את בקשותי ....... אבל טיבעם של ילדים לבדוק היכן סף הסבלנות של הבוגרים ועד כמה אפשר לילחוץ
ומתי הם ישמעו די !! אז לכן השיחה מיתנהלת בצורה מאוד בוגרת והדברים מאוד ברורים בגלל שהילדים קטנים זה לא אומר שיש להם בעיה בהבנה אבל זאת דרכם של ילדים לנסות שוב ...ולראות אולי ההורה יוותר?? המסרים נעשים בסבלנות ובאורך רוח....... הכונה להסביר את הדברים......ולא ליכפות אותם בגלל שאני "הגדול" יש מצבים שאנחנו צריכים לקחת סמכות ולומר...... אני החלטתי !! אבל במצבים אחרים צריך להסביר שהמבוגרים צריכים את הפרטיות שלהם !!! ואני אומר אם הכל היה מובן וברור וואלה זה יהייה כל כך משעמם
מעוף

רות 2

New member
מעוף יקר.....

אין לי הרב מה להוסיף חוץ מלומר לך.. ולעצמי שאתה צודק! המפתח -הוא השיחותעם הילדים ,בשילוב סמכותיות,סובלנות ,וסבלנות אין כל צל שלל ספק שנושא הפרטיות של בני זוג בפרק ב' שלהם הופכת להיות במקום הראשון אפילו יותר מאשר בפרק א' ..(..כך לפחות ניראה לי)

maof

New member
רות היקרה../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif

זו גם דעתי בנושא הזה........מילבד דבר אחד אני גם חושב שיש שינוי מפרק א'.......... אבל השינוי הוא שצריך להשקיע יותר מחשבה לפני שאומרים את הדברים .....ולפני שכועסים מנצלים סמכות בפרק א' הדברים היו ברורים אבא / אמא בפרק ב' אל תישכחי הילדים לא בחרו בי........ואני לא בחרתי בהם הם צריכים לקבל אותי כי אמא שלהם בחרה עבורם ואני קיבלתי את ההחלטה לקבל אותם בגלל שאני אוהב את אמא שלהם אז למעשה בת זוגתי היא המחבר ביננו....... אני יכול לקבל את הדברים ומישתדל לכבד את רצונם של הילדים וכמובן את דעתה של בת זוגתי......... אבל לילדים קצת יותר קשה למרות שהם מראים לי את אהבתם הם קצת מיתחרים איתי על ליבה של אמא.......... אני יודע שבת זוגתי יש לה לב רחב והיא עושה את כל יכולתה לא לקפח אף אחד ומעניקה אהבה לכולם אבל הילדים קצת בחשש אולי הבקשה לא להיכנס לחדר ולמיטה מראה על דחיה מסוימת והעדפה שונה של אמא אני מאמין שביום שהם יבינו שאמא מסוגלת להעניק אהבה לכולם הם גם ירגעו במיקצת ויפסיקו עם הטיול הלילי
ולכן אני אומר שבפרק ב' צריך לחשוב פעמים וביתר זהירות פן יפגע מישהו בלי כוונה מעוף

רות 2

New member
כל כך פשוט.....

(שוב כך ניראה לי באופן סוביקטיבי לי ולילדי...) הם מקבלים את בן הזוג כי אימם בחרה בו הוא מקבל אותם כי הוא בחר בה ומנקודת מבט זו קל יותר להתמודד עם כל חשש וכן! אני בעד המסר לילדים כי לאם יש העדפות בכל הנוגע למיטתה תחושת תחרותיות מסוג זה אפשר לנטרל בשיחה .. ..העם הזה של הילדים מבין כנות ופשטות יותר מעם המבוגרים... (רות..שלא מבינה למה היא ניכנסת לפורום משפחה מורכבת אם היא לא נימצאת בסיטואציה מורכבת שכזו .......) אז בהזדמנות זו גם אומר שלום היא נעים ואולי עוד בעתיד תהיה סיבה להשתתף

blonda3

New member
רות כתבה יפה../images/Emo140.gif

עם הרבה סבלנות וסובלנות. וגם עם הרבה אמונה ואהבה. הם עדיין קטנים ורכים. אני מבטיחה לך שזה יעבור להם. אל תתייאש... הבן שלי היה ישן אתי במיטה בערך עד גיל 8... ומעצמו הפסיק עם המנהג הזה. לא היה לי בן זוג-אז לא היתה לי הבעיה שלכם. רק שלא תריבו בגלל זה. בסדר?

רגע רות ,מה את בורחת

המשוב שקיבלתי פה מהאנשים , , החומר לחשיבה מעשית שקיבלתי, הזבנג והבעיטה שנתת לי במסר וגרמו לאיזון בין הרגש להגיון מוכיח שאין צורך להית בסיטואציה עלמנת להשתתף בפורום בסך הכל חדש כאן הפורום חדש יחסית ועם פתיחות מצד האנשיםנוכל להעזר, לתמוך, ללמוד אז
!!!!!?

blonda3

New member
נכון-חושבת כמוך אריה שואג../images/Emo124.gif

אז מי קורא לרות שתשאר בפורום? שנשלח לה מסר? אולי פרחים?

עלמה2

New member
../images/Emo124.gif רות תשארי ואת בלונדה

בהחלט משב רוח מרענן , תשארי גם את, (בפקודה)
עלמה

blonda3

New member
נשארתי../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif../images/Emo45.gif

והצדעתי בפקודה

למעלה