שלום לכולם, אפשר להצטרף עם שאלה?

fireman

New member
יותר זול לבנות ממ"ד כחדר רגיל

ואת חדר היוגה לבנות בבניה רגילה ולא כממ"ד שכולו מבטון מזויין.
 

בינא

Member
כתבת חדר יוגה 4*5 מ' וממ"ד 7.5 מ'

לכן הנחתי שהחלטת כי מספיק חדר יוגה בגודל של 20 מ"ר בסוג בניה כמו שאר המבנה ולגבי הממ"ד, העתי להגדילו ל-10 מ"ר (כולל עובי הקירות שלו) כדי שיהיה חדר ולא כוך צפוף... קיימת עוד אפשרות והיא כבר תלויה בסוג הקרקע, שיטת הביסוס שתיבחר ושיטת הבניה שתבחרו, אבל זה לא קשור לתכנון ולא רלוונטי כרגע...לכן אם תרצי פרטים בנושא, תוכלי לשלוח לי מסר.
 

ענתש

New member
אלו שאלות לאדריכל.

ולדעתי זה אפשרי להכניס ב-110 מ"ר תכסית. לא הכל חייב להיות שטח עיקרי. לא הייתי בונה את חדר היוגה בממ"ד (יקר לבנות ממ"ד כי זה הכל מבטון. עשו ממנו חדר עבודה). הייתי בונה סלון, מטבח, פינת משפחה כשטחים עיקריים ועוד חדר עבודה כממ"ד ואז בונה את שירותי האורחים וחדר היוגה צמודים (אני מבינה מגודל החדר שאת מלמדת, אז שיהיו שירותים ממוקמים כך שלא יעברו לך דרך כל הבית בשביל שירותים) וכאזור שירות בכלל, כלומר גובה תקרה 2.20. לא צריך יותר מזה בשביל שירותים וחדר יוגה. זה בכלל לא קלסטרופובי (במיוחד שבבניה תמיד גונבים כמה ס"מ אז זה יוצר 225 בערך וזה ממש בסדר. להורים שלי יש יחידת דיור שלמה כזו - חדר, שירותים, מקלחת, מטבחון. וזה ממש ממש לא מרגיש קלסטרופובי) אני יכולה לשתף אותך בקומה התחתונה של הבית שלנו - תראי איזה יופי האדרכלית תכננה לנו כאילו בשני אגפים שחובקים פאטיו. אגף אחד מכיל חדר עבודה, חדר גדול (אצלינו חדר משחקים) ושירותים ומקלחת. אגף שני את השטחים הציבוריים. לחדר הגדול אנחנו עושים גם כניסה מבחוץ (מכיוון החניה כאילו אבל אנחנו לא מתכונים לחנות שם).
 

ענתש

New member
והגודל של הקומה הוא 120 מ"ר

כולו שטח עיקרי. הפאטיו כמובן לא כלול בספירה כי הוא נחשב גינה (יש לנו תוכניות גדולות בשבילו, אבל הורדנו אותן מהתוכניות כי כל קבלן שהסתכל על זה ניפח את הצעות המחיר... אנחנו מתכננים שם דק עם ג'קוזי שקוע ברצפה ונחל עם בריכת דגים שזורם בין קיר הסלון ובין הקיר של הדו, שהוא זה שתוחם את הפאטיו "למטה" בתוכניות שצירפתי, עד לחצר הקדמית).
 

fireman

New member
תגיד לי...

לקרוא אתה יודע? אם היית קורא את מה שכתבתי כמו שצריך לא היית כותב את מה שכתבת שלא מתייחס בכלל למה שכתבתי. אני כתבתי על הצמדה של שני קירות ואתה כותב על קיר אחד....איפה הקשר בין הדברים?....אני לא יודע. אגב, העובדה שאתה קובע כי בתאוריות האלה אין ממש מראה על חוסר של ידע בנושא רעידות אדמה
 

בינא

Member
כתבת שזו "טעות קריטית" לבנות קיר

משותף ועל זה הגבתי, כי זה פשוט לא נכון. יש ייתרון גדול מאוד לתכנון קונסטרוקטיבי אחיד של מבנה ולבניה במשותף על תכנון ובניה של כל אחד בנפרד ובזמנים אחרים. הבעיות בבניה בנפרד מתחילות בחוסר התאמה בתכנון ולכן עומסים שונים באותן נקודות, המשך בערעור חוזק הקרקע פעמיים, המשך בביסוס מרוחק למבנה השני וערעור חוזק היסודות במבנה הראשון שנבנה, בלי שניתן בכלל לבדוק זאת ולכן גם מתעלמים ולא מתקנים כשניתן (במהלך הבניה של השני) והמשך ביציקות מסובכות וצמודות למבנה קיים כשגם שם לא בדיוק יודעים מה יצא מהיציקות האלה ואז מתחילות צרות של חדירות מים וסדקים... בהם אני נקרא לתת חוות דעת ולהציע פתרונות לתיקונים. נושא רעידות האדמה הוא אחד מהתחומים הכי מעניינים בהם אני מתעסק, החל מתורת הקרקע של ארץ ישראל, המשך בשיטות ביסוס, התמחות בהיסטוריה של הקרקע בארץ, גיאולוגיה הנדסית וכלה בבדיקות מבנים שנפגעו ברעידות אדמה (שלא לדבר על חילוץ לכודים במסגרת היחצ"א בעברי)...עם כל הכבוד לכל אלו שיודעים יותר ממני, נושא ביסוס הבתים בארץ הוא אחד הנושאים הבעייתיים ביותר בהם אני נתקל ונושא רעידות האדמה קשור בכך קשר הדוק ולכן מטופל על-ידי כל הזמן. הערתך בנושא "...במקרה של רעידת אדמה שני המבנים פשוט יכו זה בזה"... פשוט אינה נכונה ולא יכולה לקרות כי רוחב הרעידות וסמיכות הקירות זה לזה יגרמו לרעידה אחידה שלהם. תפקיד הקל-קר אינו ברעידות אדמה אלא בחיי היום-יום = יצירת הפרדה בין 2 מבנים העובדים שונה אחד מהשני בגלל ביסוס בתאריך שונה, תכנון קונסטרוקטיבי שונה ובניה שונה הגורמים ל"עבודה" שונה של המבנים אחד כנגד השני.
 

fireman

New member
אז תרשה לי לחדד.

אתה מדבר על בניית קיר משותף שהוא חלק מתכנון משותף. ב99% מהמקרים בדו משפחתיים זה לא קורה. אני גר ברחוב שכולו בתים דו משפחתיים, 64 בתים ליתר דיוק. אני ואתה יכולים עכשיו לעבור בית בית ולשאול מי מהבונים ביצע תכנון משותף לבתים בין אם מבחינת אחידות לצורך ביסוס שיבצוע כאילו למבנה אחד ועד לתכנון הקמת קיר משותף וכוליי.... למעט שני בתים (שגם נראים אותו דבר כמו מראה) אני מבטיח לך שאף אחד מהם לא עשה תכנון משותף. אז היות וזה לא קורה צריך לבצע את הקיר כאשר כל אחד בונה את הקיר שלו. לגבי הקלקר, משום מה אנשים מדביקים את הקלקר הזה בעובי 2 ס"מ בכדי לבודד, בשורה התחתונה הוא לא מבודד שום דבר אלא יוצר בעיה. גלי הגזירה (ההרסניים) במקרה של רעידת אדמה אינם אחידים, וכך גם חלוקת העומס של המבנים על הקרקע. ייתכן מצב שבו שני מבנים צמודים יהיו בעלי חלוקת עומסים שונה במקומות שונים של המבנה כך שכל אחד מהם יושפע בצורה אחרת ע"י רעידת האדמה. כאשר יש קלקר בין המבנים גדול הסיכוי שהמבנים יחבטו זה בזה מאחר ולקלקר אין כל חוזק קונסטרוקטיבי, עכשיו יש לו 2 ס"מ במהלך רעידת אדמה הוא הופך להיות בעובי של דף נייר והבניינים בהחלט עלולים להכות זה בזה ולגרום להגדלת הנזק לכל אחד מהם. אין ספק שביסוס אחיד הכולל קידוח כלונסאות המחשב את חלוקת העומסים בשני הבתים, ביצוע קורות יסוד משותפות ויציקת רצפות אחידה תבטל את העובדה שמדובר בשני מבנים אלא תהפוך אותו למבנה אחד....אבל...ברוב המוחץ של המקרים זה פשוט לא קורה. וכשזה לא קורה, כל אחד צריך לבנות את הקיר שלו גם מטעמים קונסטרוקטיביים, אקוסטיים ובידודיים ואת שני הקירות יש להצמיד אחד לשני באופן מוחלט.
 

fireman

New member
ליצור חדר דו-תכליתי

מי אמר שחדר היוגה לא יכול להיות גם חדר עבודה? חדר זה בסה"כ 4 קירות. היום הם חדר שינה, מחר הם חדר קולנוע ומחרותיים הם חדר עבודה ובחודש הבא הם יהפכו לחדר מלאכה להרכבת דגמים ממקלות של ארטיקים. 30 מ"ר זה חדר גדול לכל הדעות. אני בטוח שאת לא עושה יוגה 24 שעות ביממה ובעלך לא משתמש בחדר העבודה כל היום (אלא אם הוא עובד מהבית ואז כן יש בעיה) ואפשר למצוא באיזה מקום את האופציה לייצר חלוקת שעות שימוש באותו חלל ולחסוך אותו בבניה. ממ"ד ומחסן אינם נחשבים במניין חישוב השטח העיקרי לבניה גם ממ"ד גם חדר מדרגות וגם מחסן נחשבים כולם לשטחי שירות.
 

ענתש

New member
לפי גודל החדר אני מניחה שהיא לא רק

עושה יוגה אלא מלמדת יוגה (זה גודל חדר בשביל לארח קבוצה). ולכן אני מניחה שהוא לא יכול להיות דו תכליתי... כי בכל זאת זה לא מקום לשים בו מחשב, מדפי ספרים וכל מיני ניירת חשובה של הבית כשמסתובבים שם אנשים. זה גם לא יפה לעין וגם לא נעים. אני חושבת, אולי אני טועה בשתי ההנחות שלי...
 

fireman

New member
גם אם מדובר בשיעורי יוגה

היום תודה לאל יש את מחיצות הגבס ויש מחיצות ניידות שאפשר להסיט ולחלק את החדר ולהסתיר מה שרוצים. אם מדובר בשיעורים, על אחת כמה וכמה, עוד יותר טוב, שיעורים אני מניח שלא מתקיימים סביב השעון ואם הבעל משתמש בדר העבודה כחדר עבודה רק בחלק קטן משעות היום ניתן ליצור את החלוקה הזו גם בשעות שימוש וגם מבחינת מקום, מה גם שאפשר בתכנון עצמו לבנות את החדר כך שלאחד מה"מתחמים" בחדר תהיה כניסה נפרדת ומבחוץ.... ובמקום 30 מ"ר לבנות 35\37 מ"ר היות והיא לא פירטה את כל הדברים האלה קצת קשה להתייחס לגופו של עניין ואנחנו מתחבטים כאן בין כל מיני ספקולציות וחבל.
 

ענתש

New member
תחליפו אדריכל ../images/Emo3.gif

מה זה "אין מקום לחדר יוגה" ? זה העבודה שלו להציע לך פתרונות יצירתיים ויש המון פתרונות יצירתיים בהם אפשר להכניס עוד חדר יוגה ב-200 מ"ר מותרים לבניה (אם זה השטח המותר בתב"ע אז זה רק שטח עיקרי). כל מיני שיטות... אם זה בחדרי שירות (גובה תקרה מותר 220) ואם זה אפילו בבקשת ה-6% חריגה שבדרך כלל מאשרים ועוד ועוד. אם את רוצה המלצה אז יש לי. ובכל מקרה - נהיה קצת שכנות בעתיד
(בונה במושב קרוב אלייך).
 

ענתש

New member
וגם אני לא בונה מרתף

גם יקר וגם מיותר וגם אומרים שבאזור השרון יש הרבה רדון באדמה. בכל מקרה, אין ספק שמשום מה זה מעלה את ערך הבית, אבל אני בונה בשביל לגור כרגע ולא בשביל למכור
 

ענתש

New member
זה די הרבה 200 מ"ר על שטח של 360.

את בטוחה ? אנחנו קנינו במושב ליד (ממש קרוב אליכם) והזכויות לשטח של 400 מ"ר הם 40% כלומר - 160 מ"ר שטח עקרי (על זה כמובן אפשר להוסיף שטחים לא עקריים) מתוכן 120 מ"ר מותרים בתכסית (כלומר השטח של הקומה הראשונה, מה שמכסה את הקרקע). התכנון שלנו הוא כמעט 200 מ"ר שכוללים סלון, פינת אוכל, מטבח, ממ"ד (שיהיה חדר עבודה), שירותים ומקלחת וחדר גדול (12 מ"ר) שיהיה חדר משחקים כרגע ובעתיד יכול להיות יחידת הורים, בקומה התחתונה. בקומה העליונה שני חדרי ילדים, יחידת הורים (התכנון הוא שבעתיד נרד למטה ולמעלה יהיו 3 חדרי ילדים וכל זמן שהם קטנים אפשר שני ילדים בחדר מבחינתינו, לא שזה רלוונטי כי יש לנו רק שני ילדים כרגע בכל אופן). ופאטיו גדול שמפריד אותנו מהדו שלנו (אנחנו "כאילו" דו... הוא צמוד רק בחניה ואנחנו נצמדנו רק בחדר משחקים ובנינו יש פאטיו). ואת זה נצטרך לבנות כשאנחנו מבקשים את 6% חריגה או בונים חלק מהקומה למטה (שמיועד לשירות באמת) כתקרה 2.20 אם לא יאשרו לנו. 200 מ"ר שטח עיקרי זה המון...בטוחה ?
 
אולי אפשר לבנות חדר עם תקרה גבוהה

ולבנות שם גלריה כחדר עבודה , כאשר את הגלריה אפשר להגדיל ולסגור לאחר טופס 4 כך יהיה חדר יוגה למטה ובגלריה חדר עבודה או חדר אחר
 
למעלה