כתבת שזו "טעות קריטית" לבנות קיר
משותף ועל זה הגבתי, כי זה פשוט לא נכון. יש ייתרון גדול מאוד לתכנון קונסטרוקטיבי אחיד של מבנה ולבניה במשותף על תכנון ובניה של כל אחד בנפרד ובזמנים אחרים. הבעיות בבניה בנפרד מתחילות בחוסר התאמה בתכנון ולכן עומסים שונים באותן נקודות, המשך בערעור חוזק הקרקע פעמיים, המשך בביסוס מרוחק למבנה השני וערעור חוזק היסודות במבנה הראשון שנבנה, בלי שניתן בכלל לבדוק זאת ולכן גם מתעלמים ולא מתקנים כשניתן (במהלך הבניה של השני) והמשך ביציקות מסובכות וצמודות למבנה קיים כשגם שם לא בדיוק יודעים מה יצא מהיציקות האלה ואז מתחילות צרות של חדירות מים וסדקים... בהם אני נקרא לתת חוות דעת ולהציע פתרונות לתיקונים. נושא רעידות האדמה הוא אחד מהתחומים הכי מעניינים בהם אני מתעסק, החל מתורת הקרקע של ארץ ישראל, המשך בשיטות ביסוס, התמחות בהיסטוריה של הקרקע בארץ, גיאולוגיה הנדסית וכלה בבדיקות מבנים שנפגעו ברעידות אדמה (שלא לדבר על חילוץ לכודים במסגרת היחצ"א בעברי)...עם כל הכבוד לכל אלו שיודעים יותר ממני, נושא ביסוס הבתים בארץ הוא אחד הנושאים הבעייתיים ביותר בהם אני נתקל ונושא רעידות האדמה קשור בכך קשר הדוק ולכן מטופל על-ידי כל הזמן. הערתך בנושא "...במקרה של רעידת אדמה שני המבנים פשוט יכו זה בזה"... פשוט אינה נכונה ולא יכולה לקרות כי רוחב הרעידות וסמיכות הקירות זה לזה יגרמו לרעידה אחידה שלהם. תפקיד הקל-קר אינו ברעידות אדמה אלא בחיי היום-יום = יצירת הפרדה בין 2 מבנים העובדים שונה אחד מהשני בגלל ביסוס בתאריך שונה, תכנון קונסטרוקטיבי שונה ובניה שונה הגורמים ל"עבודה" שונה של המבנים אחד כנגד השני.