שלום לכולם ארוח לי דן 22.5 ב 19:00

צלף!!

גנבת לי את השאלה השניה, חחח.. תספרי לנו על ההתחלה שלך, באיזה קשיים ניתקלת בשפת הסימנים ובכלל..

לידן13

New member
הקשיים?

אוצר מילים. או למשל לתרגם שירה. כי זה נתון לאינטרפטציה -לפירוש של מי ששומע או קורא אותה ואז יוצא שאני "מכתיבה" את הפרשנות שלי...שהיא אולי שגוייה, אולי לא מעמיקה מספיק, אולי לא מעבירה את כל הדקויות.לא אולי-בטוח!! להבדיל משירה (או לא...) לתרגם דברים שקשורים לסקס, חינוך מיני וכו'-זה יכול להיות מאד מביך כי הכל כל כך גרפי וברור. זה כמו לצייר ולהציג את הדברים הכי אישיים ואינטימיים. זה יכול להיות מאד משעשע אבל גם מאד מביך. במיוחד כשכל השומעים מסתכלים לראות איך מסמנים את המילה ...אני זוכרת שתרגמתי בשיעור בתיכון חינוך מיני ורציתי לקבור את עצמי כי היו דברים שלא ידעתי (הייתי חיילת תמימה מאד!!) והתלמידים קלטו שאני חסרת ניסיון בגלל הסימנים. או תרגמתי את ההצגה "החברות הכי טובות" ומשובצות בה קללות עסיסיות ותאורי מין אוראלי מפורטים...כל פעם שנאמר משהו כזה ראיתי את כל הראשים של קהל השומעים מסתובבים אליי ופורצים בצחוק גדול... ההתחלה שלי?וואוהו זה היה מזמן.לפני כמעט עשר שנים. בשבילי זה היה קסום כי זה שילב את הדברים שהכי אהבתי-תיאטרון וילדים. נשאבתי כל כך מהר שקשה לי לזכור מה בדיוק היה אני רק זוכרת שהורי טענו ששכחתי שיש בעולם גם שומעים וחבריי השומעים הרגישו מוזנחים כי זה הדבר היחיד שעניין אותי.

לידן13

New member
הי צלף

גם אני זוכרת אותך
שאלה קשה... זה מאד תלוי באדם. צר לי לומר אך גברים למשל (וזאת הכללה גסה) קולטים לאט יותר שפת סימנים. אנשים צעירים לעומת מבוגרים- קולטים יותר מהר. אבל בעצם זה תלוי בכל אחד-אם אדם הוא בעל מוטיבציה ו"גמישות" מחשבתית. אם הוא לא מתבייש להראות מצחיק לפעמים... זה יכול לקרות תוך כמה מפגשים אינטנסיביים. כמובן שזה לא מספיק ללמוד וצריך לתרגל. ז"א אם האדם הוא שומע ,הוא יכול לתרגם לעצמו שירים מהרדיו. לאיית לעצמו שלטים ברחוב, לדבר עם אנשים שמכירים אותו ומוכנים לשתף פעולה בשפת הסימנים. הכי טוב זה גם לחזור משיעור וללמד מישהו מה שלמדת.לנסות לבנות משפ]טים ולהשתעשע עם השפה. והכי חשוב ואפקטיבי- להיות בקשר עם אדם חירש מסמן .זה הכי אידאלי. אבל אני באמת חושבת שמישהו שרוצה לדבר שוטף בשפת הסימנים צריך פשוט לבוא במגע עם הקהילה. יש בה אנשים שצמאים לקשר עם אנשים חדשים וישמחו לפתוח צוהר לעולמם. עניתי לך? אין לי מספר של שעות לנקוב אבל לדעתי שיעור צריך להיות לא פחות משעתיים וחצי.הרוב לא יקלט אבל זה "להכנס" לאוירה מסויימת. "סטייט אוף מיינד".מקווה שעניתי.

זה ההזדמנות לומר

שאם משהו מכיר בנאדם שרוצה לדבר, להכיר ולהתחיל דרך מסויימת חברתית ומתבייש הוא מוזן להפנות אותו אלינו לפורום. אנחנו מקבלים את כולם, כל אחד הוא עולם ומלואו ומעניין מאוד.

שלום לכולם ארוח לי דן 22.5 ב 19:00

עכשיו ה 22.5 השעה 19:00 מתקיים ארוח של לי דן . לכן השרשור נמצא בראש הדף ונעוץ. זה הזמן להשתתף ולהנות מהארוח עם לי דן. ל"ג בעומר שמח דודי

היי לי עוד שאלה.

קצת אישי , לא חייבת לענות. אבל ראיתי אותך בדוקו במעברים עוזרת לחרשים פלסטינים אם אני לא טועה. איך משפחתך הגיבה לזה?

לידן13

New member
מה ז"א?

אני אדם מאד פוליטי ואני מתנדבת בארגוני שמאל בלי קשר לחירשים. המשפחה שלי מחזיקה באותן דעות כמו שלי.... במקרה אני פוגשת במחסומים גם חירשים אבל אני נמצאת שם בלי קשר לזה. אם אתה רוצה שאפרט אין לי בעיה...אבל זה כבר פוליטיקה
אולי זה לא המקום.אני לא יודעת מה החוקים כאן.

לידן13

New member
אוי.... חה. זה ארוךךךךךךךךך

אבל בקצרה- אני מאמינה שלכל אדם יש זכות קיום בכבוד אני לא יכולה לשאת את היחס שלנו כעם שעבר זוועות נוראיות כלפי עם אחר. אני חושבת שהיחס שלנו לחלש,לנכה, למוגבל, לזר, למיעוטים, לעובדים הזרים ...הוא מחפיר וזה יתנקם בנו. אני חושבת שלחברה אין זכות קיום אם היא דורסת את החלש ושאנחנו לא יכולים להתעלם ממה שקורה סביבנו ולהמשיך לסדר היום. זהו בקצרה. פשטני אבל פשוט

moran f

New member
וזה מעלה שאלה מעניינת

האם התיוג האוטומטי הזה של "לי דן - האישה מהבועה" נוח לך? האם היית מעדיפה שיכירו אותך בזכות מכלול פעילויותיך ובתור לי דן (בלי ההמשך שנראה שהפך לאוטומטי לפחות אצל חלק מהאנשים)?

לידן13

New member
האמת היא

האמת היא שיש משהו בשאלה הזאת... אין לי בעיה שיכירו אותי כמתורגמנית.אני לא רוצה להתפרסם בגלל הדברים האחרים שאני עושה...זה לא חשוב לי. המשפחה שלי והחברים שלי יודעים מי אני ומה הדברים שממלאים אותי וזה מה שחשוב. מה שאני לא אוהבת זה שיש אנשים שאומרים לי שבגלל עבודתי כמתורגמנית אני צריכה "להצניע" את הפעילויות הפוליטיות שלי.עם זה אני לא מסכימה. כל עוד אני לא פונה לחירשים ומנסה לשנות את דעתם מותר לי לעשות מה שאני רוצה.לא?

moran f

New member
אם את שואלת אותי - בוודאי

השאלה היא למה דווקא התרגום. הרי לא מדובר רק על פרסום שלך - כל פרסום כזה הוא גם פרסום של מטרות שחשובות לך. אני מניחה שאחרי הסרט על התרגום, המודעות לנושא עלתה. אני חשבתי בכיוון הפוך להערות אותן את מקבלת לדבריך - ניצול הפרסום בזכות התרגום כדי לקדם מטרות חשובות אחרות (אני מסכימה שלא יאה לנצל את התרגום עצמו לפעילות פוליטית, אבל לנצל את זה שבזכות התרגום אנשים מכירים אותך - למה לא?)

לי דן שלום, רוצה להזכיר ולשאל

לא זכרת דוגמה לכושר המצאה תוך כדי תרגום - ברשותך ולהנאת כולם אזכיר לך, כי בשירת האדם הייתה לך שורה "כל הדליות השרות והרינות"... אלתרת דמויות של נשים עם חזה גדול...
ויש לי גם מה לשאול: אני משערת שהמקצוע הזה הוא גם מאוד לא קל נפשית, איך את מתמודדת עם זה? האם הבעת דיעה פוליטית מאוד ברורה מצידך לא גרמה לך להפסיד עבודות? (אין בשאלה כדי להביע דיעה על עמדה פוליטית כלשהיא!!!) תודה ובהצלחה (ראיתי את הסרט הדוקומנטרי, שמור לי במועדפים, מדהים ביופיו!), ליריתקוש.

לידן13

New member
הי ליריתוש

מצחיק ששמת לב...ניסיתי להציג כל מיני דמויות של נשים...נכון.. יש המון דברים קשים ולכן אני משתדלת לא לקחת דברים שיגרמו לי סיוטים בלילה כמו אונס ואלימות במשפחה...אבל לפעמים אין ברירה כי אנשים נתקעים ואין תרגום... הבעיה במקצוע הזה היא שאנחנו די לבד.עצמאיות בשטח לטוב ולרע. אבל לומדים להתמודד. ולמזלי יש לי משפחה ובעל תומך אז מדברים על הדברים.(בלי שמות כמובן) אני עצמי מונעת מעצמי עבודות שאני לא מסכימה איתן אידאולוגית. אם אני באירוע לא פוליטי ומופיע בו אדם פוליטי שאני מתעבת אני מתרגמת כמובן ומנסה לעשות זאת בצורה מקצועית אך אם מציעים לי עבודה (כמו בבחירות- אחת ממפלגות הימין) שאיני מסכימה איתה אידאולוגית אני כמובן מסרבת. לא נראה לי שמישהו לא לקח אותי לעבודה בגלל זה.לא שאני יודעת...ואם זה קרה- אין לי בעיה עם זה
תודה על המילים החמות.

LuLiLoPiLaTo1

New member
היי לי!:)

אני מעריצה מושבעת שלך
נורא נהנית לעקוב אחרי התירגומים השונים בערוצים-סתם כדי ללמוד מילים חדשות בשפת הסימנים:) אה,כן,אני שומעת
ראיתי את הסרט "האישה מהבועה" והוא היה פשוט מדהים! את כ"כ מקסימה ואני מאחלת לך המון הצלחה:) רציתי לשאול אם את מעבירה גם שיעורים בשפת הסימנים לאנשים שמעוניינים ללמוד ולקבוצות?(יש מצב לקבוצה כזאת באיזור השרון?:) ל"ג בעומר שמח!

../images/Emo24.gifהאחרוח הסתיים באופן רשמי!!

אבל אתם יכולים להמשיך לשרשר שאלות ולי דן תענה כשתוכל בזמנה החופשי.
בואו נודה ללי דן על השתתפותה אצלנו בפורום ותודה רבה רבה לכם על ההשתפות ועל השאלות המעניינות. תמשיכו לעלות שאלות ולהביא הסברים ולעזור, ל"ג בעומר שמח לכולם.
דודי

LuLiLoPiLaTo1

New member
אוף באתי בדיוק בסוף:( לא מאמינה שפיספסתי

תודה בכל מקרה ללי כמובן ולך על היוזמה לאירוח:) ל"ג בעומר שמח!:)

wildcat6

New member
אנחנו ב"שמע" מטבריה

ולנו יש את היצוג של בתי ב"גור ואוח" וב"בילי" מה הדבר שהכי היה לך קשה לתרגם כי בטי הסתבכה עם הקרבונקל

למעלה