שלום לכולם (ארוך)

gלולוגית

New member
שלום לכולם (ארוך)

אני קוראת בפורום מספר שבועות והלילה (הבוקר?) החלטתי להצטרף. ישר לעיניין (בכל זאת מאוחר): הערב היתה לי שיחה רצינית עם בן זוגי לחיים על נושא הילדים, שיחה לא פשוטה (כמו שנכתב פה בעבר) ולא מחדשת (אף אחד לא הפתיע את השני) אבל מעלה דברים על פני השטח. לאחרונה אנו מסתובבים סביב נושא הבאת ילדים לעולם בצורה יותר אינטנסיבית מבעבר. כל חברותי ילדו בחודשים האחרונים (כל אלא שעם בן זוג), כל שכננו בהריון או ילדו (ממש כל הבניין חוץ מאלו שכבר לא בגיל הפוריות), חבריו של בן זוגי (ההפרדה נעשית לצורך המייל בלבד, כולם חברים של שנינו, כמובן כל אחד והחבר/ה הטובים שלו..) שהם צעירים יותר (כמו גם בן זוגי) עדיין לא בשלב הזה, אך אנחנו פחות בקשר איתם (ובעצם גם פחות בקשר עם היולדים כי הם עסוקים בהנקות וחיתולים...) ובקיצור זה נמצא מולנו בכל מקום וגם יש תחושה שחיי החברה שלנו מאד נפגעו, ושאנו "מאבדים" אנשים, שהיום רק רוצים לדבר על דיברי תינוקות (ובשלב מסויים זה ממצה מבחינתי), ולמרות שזו ההתחלה והמצב ישתפר (כשהם יחזרו לישון לילה שלם - בעוד שנתיים), עדיין הפער שם. אני בטח לא צריכה להסביר לכם. וקצת סטיתי, אז לאחרונה זה כל הזמן מסביבנו. וקצת על העמדה שלי לפני שאמשיך: כשהייתי ילדה, נערה, חבר ראשון... דיברתי על ילדים (בעיקר בחרנו שמות) אבל זה היה רחוק ולא מציאותי, מהרגע שזה נהיה מציאותי (מבחינת גיל) - לא רציתי. בהתחלה לא רציתי "עכשו" , ועם התקדמות השנים לא רציתי. בני זוגי ידעו זאת ואני מתארת שחשבו לעצמם שזה "יעבור לי" כשאגיע לגיל ולבשלות. עם בן זוגי, שאיתו אני 5 שנים, אמרתי את האמת: אני לא רוצה ילדים. לא יודעת להגיד אם זה ישתנה בעתיד, כרגע לא נראה לי שישתנה. (אני לא פוסלת שישתנה, מניסיוני בחיי - היו דברים שהשתנו בי מאד ממה שחשבתי כמו התמודדות עם מחלתה ומותה של אימי שאליה הייתי קשורה בכל נימי נפשי, איך שחשבתי שיהיה ולעומת זאת מה שהיה ועדיין קורה מאז, שאם היו מספרים לי מראש שאתמודד כך, הייתי פורצת בצחוק ואומרת: אתם לא מספיק מכירים אותי). מה שניסיתי להגיד הוא שאין לדעת מה יקרה, אפשר רק לשער (אני, לעצמי), ושוב - נכון להיום לא נראה לי שישתנה הרצון (האי רצון). בן זוגי רוצה ילדים (נו, אחרת הייתי כותבת כ"כ ארוך ב 05:30 לפנות בוקר?),עדיין לא כרגע, אבל רוצה. וכמו לחלק מכן שכתבו - זוהי ה דילמה ביננו. הצעתי את האופציה שיעשה ילד עם אישה אחרת, אמא חד הורית שתשמח לאבא מאד מעורב, או זוג נשים כנ"ל... אבל הוא רוצה ילדים ממני ואיתי. קשה לו עם זה שאני יודעת שאוכל להיות אמא ואולי אפילו אמא טובה אבל אין בי את הרצון. (אם הייתי טיפוס מכה, מתעלל וכו' היה לו יותר קל...
) השיחה היתה ארוכה עם שאלות נוקבות כגון: אם זהו. אני מודיעה לך שאין שום סיכוי בעולם שאני אי פעם ארצה ילדים, מה אז? נפרדים ואתה מקים משפחה עם הבאה... (לא בכעס או עצב, שאלה ישירה) ותשובתו היתה שהוא לא רוצה ולא רואה את זה קורה (אותו עם אחרת). הוא היה עצוב בשיחה (גם אני) והיה צריך חיזוק של שוקולד (קיבל גם חיבוקים, כמובן), כמו בפעמים הקודמות שדיברנו על הנושא). קראתי בעצב את השירשורים על הנשים שעשו ילדים בשביל הבעל ועל כל הסבל שזה הביא ובסופו של דבר גם לא שמר על הזוגיות אלא עירער אותה. אני חושבת שגם הפוך זה עובד - כלומר שגם להשאיר בן זוג מתוסכל שרוצה, בחיים ללא ילדים משלו, זה דבר שהורס זוגיות לאורך זמן. דילמה רצינית. אני יודעת שאין תשובות, אבל אשמח לתגובות. תודה ג'לולוגית.

XUXA141

New member
הסיבה היחידה לעשות ילד.

זה כי שני ההורים רוצים אותו. שום סיבה אחרת לא נכונה - לא בשביל בן הזוג, לא בשביל החברה, לא בשביל המשפחה ולא בשביל השם הטוב כ"אישה ראויה". זה נושא מאד בעייתי כי אין אפשרות לפשרה - מישהו תמיד צריך לוותר, ובגדול. אם בן זוגך מסכים, אפשר לקבוע פשוט "לזרום " עם הדברים והתחושות, ולנהוג לפי תחושות בטן. אבל שידע שיש אפשרות שהזרימה לא תהיה לכיוון ילדים.

אני מכירה מאד מקרוב את הדילמה שלך

גם אני עברתי את אותה מסכת ייסורים עם בן זוגי. גם הוא רוצה, וגם הוא רוצה ילדים ממני (ולא מאחרת), וכו' וכו'. הדיבורים האלה העמידו את הקשר עצמו בסימן שאלה הרבה פעמים, אבל היה לנו קשה לותר על הקשר. סה"כ יש לנו קשר טוב בינינו, ושנינו חיפשנו בני זוג במשך הרבה זמן. עד היום הנושא הזה לא פתור אצלינו, למרות שאנחנו נשואים כבר יותר משנה (והקשר בינינו נמשך כבר 4.5 שנים), וזה עדיין נושא טעון מאד. אין לי תשובות בשבילך (אין לי תשובות בשביל עצמי אפילו), אבל היה לי חשוב להגיד לך שאת לא לבד. יש כאן כמה בנות שנמצאות בסיטואציה דומה, וזו סיטואציה קשה מאד. הלואי שהיה לי פיתרון.

gלולוגית

New member
תודה

במסגרת השאלות של אתמול בערב שאלתי:"ואם אני/ אתה עקרים? מה אז?" והתשובה היתה אימוץ, כלומר בסיטואציה שטכנית לא מתאפשר להביא ילדים שלנו לעולם הוא כן ירצה אימוץ (ואפילו יותר מלעשות ילד עם פונדקאית, אפילו עם תרומת ביציות - כלומר אם לא שלנו, אז אימוץ ולא "חצי שלו" - ביולוגית), העיניין הוא שאני לא רוצה בכלל. ואם יש משהו שיכול איך שהוא לדבר אלי (לעתיד, לא לעכשו) זה להיות משפחה אומנת, וזה ממש לא מתאים לו. יש עוד משהו אני מאד מאמינה שאי אפשר לדעת מה ילד יום (משחק מילים
), תיכנונוים טובים בתאוריה, לחיים יש הרבה פעמים תוכניות אחרות בשבילנו. ולכן הדילמה הזו איננה המרכיב העיקרי ביחסים שלנו, פשוט לאחרונה (כמו שכתבתי) זה כ"כ מקיף אותנו... וגם הכניסה לפורום העלתה לי שוב את המודעות... בעיקר שהרגשתי שהגעתי הביתה(בפורום), אך זה לא הבית של בין זוגי... עדיין מחכה לשמוע עוד דעות של אנשים פה בפורום, וגם: איך אתם מתמודדים עם הנושא החברתי?

1. משפחה אומנת; 2. הנושא החברתי

1. צריך הרבה גדלות נפש בשביל להיות משפחה אומנת. זה כמו לגדל כלב במשך שנתיים כדי למסור אותו אח"כ לאילוף ככלב נחייה לעוורים - מצד אחד צריך להשקיע המון בילד (שבד"כ מגיע במצב שבור נפשית), ומצד שני צריך להיות מוכנים תמיד לפרידה הקשה שתבוא בסופו של דבר. אולי לך יש את גדלות הנפש, אבל עלייך לחשוב גם על בן זוגך - האם הוא מוכן לקחת על עצמו התמודדות כזו? 2. בנושא החברתי דוקא אין לנו בעיה. רוב החברים שלנו עדיין נטולי ילדים, ורק חלק קטן מהם מביאים עכשיו את הראשון, כך שבינתיים אין בעיה. מה יקרה בהמשך? מי יודע? בכל אופן, חלק מהחברים שלנו בכלל עדיין רווקים ופנויים, כך שהעתיד נראה רחוק כרגע (למרות גילנו המבוגר יחסית). נכון שיש מחשבות של מה יקרה כש-, אבל מכיוון שאנחנו חושבים על אימוץ, הרי שכנראה שלו נצתרך להתרחק מהחברים שלנו.

משפחה אומנת זו מעמסה נפשית גדולה

אל תאשימי אותו שהוא לא מעוניין. את באמת אדם מאד מיוחד עם נפש טובה וחזקה, שאת חושבת על זה ברצינות, אבל את צריכה להבין שזה לא דבר שמתאים לכל אחד. אני בטוחה שבן זוגך הוא אדם נהדר, והעובדה שהוא לא מוכן להיות משפחה אומנת לא מורידה ממנו. את הפתרונות תצתרכו לגבש יחד, ואם תצליחו לגבש פיתרון, יהיו לכם חיים מאושרים יחד. דוקא ההתמודדות עם דילמות קשות כאלה בסופו של דבר מחזקת ובונה את הקשר הזוגי שלכם (ואת זה אני יודעת מהניסיון הפרטי שלי עם בן זוגי).

gלולוגית

New member
../images/Emo9.gif...

תודה על המחמאות. אני לא מאשימה אותו והוא באמת נהדר. זוהי לא דילמה בקשר שלנו כי הרעיון של להיות משפחה אומנת הוא הקשר היחיד שאני יכולה לראות להורות מצידי ולא מטרת חיי. אני יכולה לראות את עצמי עוזרת לנער/ה במצוקה ונותנת להם בית, כמשפחה אומנת אני לא ההורה (או לא ההורה היחיד), קשה לי להסביר אך זה יותר מדבר אלי וגם יותר מתאים לי. (אחת ממטרות חיי היא לעבוד עם חולים סופניים - שזה גם דבר שלא מתאים לכל אחד, אך אחרי ההתמודדות שעברתי עם אימי גיליתי שזוהי אחת ממטרותי), אז אני בהחלט מבינה ומקבלת את זה שדברים שמתאימים לי, לא מתאימים לאחרים ובטח כשזה "נכנס הביתה" כמו ילד אומנה... הדילמה היתה ונשארה אם להביא ילד משלנו... בנתיים חיים עם המציאות כמו שהיא, מה יהיה בעתיד? אין לדעת, אף פעם אין לדעת. ד.א. מקריאה בפורום אני חושבת שאת אדם מקסים וחכם ומאד מעריכה את דעתך. סוף שבוע נפלא ג'לולוגית

shirlip77

New member
החברה

כרווקה ללא בנזוג לא אכנס לשיקולים שלכם, ולא אנסה לייעץ בנושא בכלל. בנושא החברתי, אם הכוונה איך אנחנו מתייחסות למשפט: "איך תהיו בלי ילדים?", או "מה עם ילדים?" אז אני לחברי הטובים הסברתי ארוכות (לקחו לא מעט שיחות) על אי רצוני בילדים ולידידי הרחוקים פשוט זרקתי את זה ללא הסבר נוסף, גם אם מאוד רציתי להכנס ל"וויכוח", כן אני נחשבת ל"עוף מוזר" בזכות זה... התחלתי להבין (והרבה בזכות הפורום) שאי אפשר לשכנע אנשים וגם לחברותי הטובות שאומרות שרצוני ישתנה כשאכיר את האדם הנכון וכו', הבנתי שאין טעם לדוש בנושא שוב ושוב, הכי פשוט לחייך ולהנהן בראשי ולעבור נושא. בהצלחה.

gלולוגית

New member
שאלתי משהו אחר...

בשאלה החברתית התכוונתי שרוב חברנו עם ילדים טריים, ומתעסקים אך ורק בזה, ואנו מרגישים שאנחנו נשארים לבד... לפחות לטווח הקרוב, עד שהם "יתרגלו" לפלא החדש שלהם - זה רוב מה שמעניין אותם... והם גם עייפים וכו'... פתאום מח'ברה הפכנו לזוג עם מעט חברים לבלות איתם, וגם השיחות - מצידם הם בעיקר על נושא הילד החדש (או בהריון - ההריון) ואני מגיעה למיצוי כשזה כל מה שמדברים עליו... הבנת את שאלתי?

shirlip77

New member
אופס סליחה

או קיי, הבנתי. גם לי יש חברים בעלי ילדים, אני מאוד משתדלת לראות אותם ללא הילדים, גם אם הילדים שלהם הכי חמודים בעולם, לדעתם. אני קובעת עם חברות בתי קפה בבוקר שהילד בגן, אני לא אחשוב לרגע לקפוץ אליהם אחרי צהריים. כמובן שגם אז אני נאלצת לשמוע יותר ממה שאני רוצה על הזאטוטים, אבל ברגע שמוציאים אותם מהבית (למשל לבית קפה) ניתן להחזיר אותם לשפיות מסוימת מבחינתי ולדבר גם על נושאים אחרים. נכון שזה נושא בעייתי מבחינת יציאות משותפות לסרטים ושות' שבהם כל יציאה הופכת מספונטנית אצלי לפרוייקט אצלהם (וביבייסיטר...) ואין ברירה אלא לוותר להם, להגיע אליהם עם ה- DVD אחרי שהילד ישן בערב (לא פרקטי כ"כ מניסיון, אבל חייבים לבדוק) או פשוט לוותר להם ולהבין שאנו "השונים" נמצא חברים אחרים לבילויים כאלה בהצלחה.

gלולוגית

New member
בדיוק!

רק שהם הולכים ומתמעטים.. התחושה היא שצריך "לרדת בגיל" בשביל למצוא חברים ללא ילדים... (אנחנו עוד בשלב הראשון - התינוקת הכי גדולה בת חצי שנה והקטן בן שבועיים - והוא של חברתי הטובה ביותר ואולי בגלל זה כ"כ קשה לי... וגם בגלל שהיא דומה לי מאד בדעות על ילדים חוץ מדבר אחד קטן - היא כן רוצה...)

מיריVA

New member
זה נורא אישי ולכן אי אפשר לעוץ לך

אני רק יכולה לספר לך שאני הייתי במצב קצת דומה - לא הרגשתי את הצורך הזה שהיה לכל חברותי - הצורך ללדת - לא הרגשתי שחסר לי משהו, ויותר מזה לא אהבתי אף ילד בסביבה שלי ובמשפחה שלי. בעלי לעומת זאת רצה ילדים (4 לפחות). הפחד שלי היה שאני לא ארגיש כלום לילד אם נביא. מה שהיטא את הכף זה שכן נורא אהבתי את אחי, יש ביננו הרבה שנים הבדל ואני למעשה גם ממש גידלתי אותו (עזרתי נורא לאמא). אז הסתכנתי ונכנסתי להריון. מהרגע שהוא היה בחוץ נורא אהבתי אותו כך שאצלי זה הסתיים בסדר
- אני עדיין לא אוהבת תינוקות של אחרים. בכל אופן - הסיפור שלי הוא לא בבחינת עיצה כמובן - רק את יכולה להחליט לגבי עצמך. אני מסכימה שאם אחד מבני הזוג עושה ויתור שהוא לא שלם איתו זה עלול לצוץ מאוחר יותר כהתמרמרות גדולה שתחבל ביחסים. המון בהצלחה...

gלולוגית

New member
מה אילו...

מה היית עושה אם זה היה נגמר אחרת? אם לא היית מרגישה כלפיו מה שאת מרגישה? אם הפחד של "לא להרגיש כלום" היה מתממש? (באמת אני שואלת, לא כדי לקנטר).

מיריVA

New member
תראי, זה למעשה לא היה שחור לבן

אני כן רציתי משפחה גדולה רק לא כ"כ רציתי להתאמץ וזו עבודה קשה נורא (לפחות כמה שנים ראשונות של כל ילד). תארתי לי שאני כן אהב אותו פשוט מהניסיון שהיה לי עם אחי שאני נורא אוהבת. לא היתה לי תוכנית חילופית למקרה שאני לא יאהב אותו - אני מניחה שהייתי מרגישה תקועה.

gלולוגית

New member
אני שמחה בשבילך שזה נגמר ככה

ובעצם רק התחיל... מאחלת הרבה שנים של אושר וסיפוק.

MazeE

New member
ריגשת אותי עד דמעות

אין ספק שהחלטה כזו אינה קלה,ומערערת את הביטחון שלנו בכל. קשה לי לייעץ לך כי הדרך מלייעץ וליישם את העצה ארוכה ודורשת כוחות משותפים והבנה הדדית. למרות שאין לי מושג מהם המניעים שלך,ועם כל הקושי, אני חושבת שאולי עלייך לשכנע אותו ולגרום לו לחשוב כמוך. בהצלחה רבה

gלולוגית

New member
לא בטוחה שהבנתי...

המשפט האחרון שכתבת:"אני חושבת שאולי עלייך לשכנע אותו ולגרום לו לחשוב כמוך" האם התכוונת ללשכנע אותו לא לרצות ילדים? אם לזה התכוונת, אני לא חושבת שאפשר לשכנע מישהו בכך, כמו שאי אפשר לשכנע את מי שלא רוצה ילדים - לעשות ילדים... שיקוליים הגיוניים יש לכל אחת מהבחירות, אבל רצון הוא לא בהכרח משהו הגיוני. כמו שאני לא רוצה, כך הוא כן רוצה. יש הרבה מניעים למה לא/כן להביא ילדים לעולם - אבל בבסיס זה הרצון, ושם אנחנו חלוקים בדעותנו...

efroch99

New member
מאוד קשה להגיב

אני חושבת שלכולם ברור שזאת אולי ההחלטה שהכי קשה לדבר בה על "פשרה". זאת החלטה לכל החיים, החלטה שתשפיע בצורה מהותית על כל צורת החיים העתידית. קשה להגיד מה לעשות. זה קל להגיד לאחרים להיפרד כשאין התאמה בנושא הזה. אני מאחלת לך שתמצאו דרך כן להישאר ביחד, ובלי שאחד מהצדדים ירגיש שהוא מוותר על משהו כל כך מהותי. כי למצוא בן זוג שאוהבים ושרוצים להיות איתו כל החיים זה לא כל כך קל... להבדיל, יותר קל להתחרט ולהחליט לעשות ילד..

למעלה