הרמינה יקרה!
רציתי להגיד קודם כל: אני פה בשבילך...
עובר עלייך הרבה כרגע ועם חלק מהדברים אני מזדהה, אז אולי אני יכולה קצת להבין מה עובר עלייך (עד כמה שבן אדם אחד יכול להבין אחר...). די מדהים לראות איך עוברים עלינו דברים דומים... רוצה להגיב לדברייך וגם לספר משהו חדש משלי... קודם כל על מה שאמא שלך אמרה לך (נכות ריגשית) אם לא נצא מנקודת הנחה שכל אחד נכה ריגשית באיזשהוא אופן וכל אחד בתחום שלו... אבל אם נתעלם מזה, אני חושבת שמישהו שבוחן את ריגשותיו מול הקונבנציה, ההרגל, הקונצנזוס שעליו גודלנו והלחץ העצום שמופעל עליו מהקרובים ביותר ועד זרים גמורים ברחוב שמוצאים לנכון להתערב ברחם שלנו...אז מול כל אלו לעמוד איתן ולהטיל ספק, ולבחון איך את באמת מרגישה עם נושא ההורות, לטעמי זאת לא נכות ריגשית, אלא בחינה אמיצה של מה נכון עבורך (ולא מה "צריך" או מה נכון לסביבה). וזה מראה על גדלות ריגשית ואישית. ובמאמר מוסגר אגיד שאחד הדברים שהכי הרשימו אותי בפורום זה רמת האנשים בו... (כמובן שלא כולם הם ה"טעם" האישי שלי, אבל יש פה הרבה אנשים ונשים ברמה אישית גבוהה). בקשר ללהתחרט. זה נכון וגם אצלי זה מידי פעם עובר בראש, אבל... קודם כל: בכל בחירה יש הפסד ותמיד אפשר להתחרט (דוג' מזעזעת: למה לא הלכתי קודם לרופא, והיו מגלים לי את המחלה קודם...) מה שניסיתי להגיד הוא שגם בדברים של חיים ומוות תמיד אפשר להתחרט ואפשר גם לבלות את החיים בחיפוש הדברים שפיספסנו... או... לחיות את החיים, לנסות להחליט החלטות שהן הנכונות ביותר עבורנו באותו זמן ולחיות. תמיד אפשר לשנות דעה ויש עוד דרכים להורות גם אם לא ביולוגית...( מול טיעון השעון הביולוגי) ולמרות שאני חושבת שלהתחיל הורות בגיל חמישים זהו מעשה שאינו הוגן כלפי הילד, מה אם בגיל חמישים החלטת שאת רוצה להיות אם ותאמצי רישמית נער? או תאמצי לא רישמית שכן במצוקה (שהוריו העסוקים לא נותנים לו מספיק תשומת לב, וזוהי סתם דוג', אפשר להיות יצירתיים וקשרים שאינם ביולוגים יכולים להיות לא פחות חזקים) לי יש דמות אב שאימצתי לעצמי כשאבי נפטר (והייתי בת 8), השכן, כמובן שלא עשיתי את זה במודע, אבל עד היום הוא דמות אבהית בשבילי ואני הבת שמעולם לא היתה לו (יש לו 3 בנים) ואפילו שאנו לא הרבה בקשר, הוא קיים שם, בשבילי. ועוד משהו על חרטה, אם כן בוחרים ללדת ומתחרטים - זה הרבה יותר גרוע, יותר אנשים נפגעים, וזה גם מערער זוגיות (שאולי הלידה היתה אמורה להציל אותה). הרמינה - את אף פעם לא יכולה לדעת מה יהיה מחר, אל תייסרי את עצמך בגללו. (מחשבה שעוברת לי הרבה בראש: ומה אם אני עקרה? אני אתלבט, אתלבט, אלחיץ את עצמי, אחליט ללדת ילד, ובסוף אני לא יכולה והנפש שלי, שהיתה מתואמת עם הגוף שלי, ורק אני עם הבלבלה שלי "בילגנתי אותה?"). ובקשר למשמעות. אני יודעת שאת יודעת (וגם כתבת) שיש משמעות. אחד הדברים שהתמודדות עם מוות של אדם קרוב (אמא שלי - לפני שנה ושבועיים מסרטן) עושה - זה בחינה של החיים ומשמעותם (של אימי על חייה ושלי על חיי ועל חייה) ויש כל כך הרבה משמעות בחיים: בגדילה וצמיחה אישית, בהגשמה עצמית, בללכת
עם הלב שלך... ובלחיות, באמת לחיות כל רגע, כי אנו לא יודעים כמה כאלו יש לנו... פיוטי? פלצני? ככה אני מרגישה. וחיה. עד כאן תגובתי המשתפכת לתגובתך ואסיים בשני דברים: הראשון: הדבר החדש שרציתי לספר - היום (כבר אתמול...) תפסתי שיחה עם חברתי, עליה סיפרתי בתגובה הקודמת שלי, ודיברנו יותר משעה (נדיר עם תינוק כ"כ קטן!) ולמרות שרוב השיחה היתה על הורות והאימהות שלה, פתאום מצאתי שם, שוב, את חברתי... וזה היה נורא כיף!! לשתינו! והשני: כמו ששמת לב, נח לי "לדבר" איתך ושתינו משתפכות פה מעל "גלי האתר" אז חשוב לי לציין שוב - נראה שעוברת עלייך תקופה לא קלה, אם את רוצה - אני פה בשבילך. (והפעם במילים) - חיבוק גדול. ג'לולוגית.