שלום לכולם -אשמח לייעוץ!

נעמהdj21

New member
שלום לכולם -אשמח לייעוץ!../images/Emo9.gif

אני בת 26, לצערי לא הייתי עדיין במה שאני מגדירה מערכת יחסים רצינית ויציבה. בשנה האחרונה אני חוויתי שתי מערכות לא בריאות שהתבססו על סקס ( התחילו בכוונה של מערכת יחסים היה בסיס טוב ותפס כיוון אחר...) שלא מרצוני, מאחר שבשתיהן ראיתי בסיס למערכת זוגית ופיתחתי רגשות כלפי הצד השני. מאז אני יוצאת לדייטים ולצערי הרב בחורים שרוצים אותי בד"כ אני לא בעניין (כשאני מרגישה שממש רוצים להכיר אותי וכו', מתקשרים...מציעים בילויים יחד), ובחורים שאני ממש נמשכת אליהם ויש בסיס לקשר, מתעורר בי החשד שהם רוצים רק סקס (כוויות מהעבר?). אני מנסה להסביר את עצמי והם דיי סובלניים אבל גם אומרים כי יהיה קשה לחכות ואנחנו כבר בגיל כזה שזה חסר טעם... ולמה לא בעצם? אז הלופ הוא כזה שאני מוצאת את עצמי מנסה להסביר למה כדאי לחכות והם חושבים שאני שמרנית או נרתעים חושבים שאני פרימיטיבית :( ... הבחור הנוכחי שאני בקשר איתו ממש נחמד התפתח לנו משהו ואני בסרט שהוא רוצה רק סקס, הוא טוען מצידו שאין מה לעשות ורק אחרי סקס מפתחים רגשות אמיתיים או מבינים אם רוצים להיות יחד... מה אני אעשה? איך להשתחרר מהבעיה הזאת? ואני חייבת לציין שהחששות שלי נובעים מזה שהבחורים מהר מאוד מנסים לכוון אותי אליהם הביתה (מעלים את הרעיון כבר בפגישה ראשונה!) למרות שחלקם מוכיחים עניין, מתקשרים מתעניניים ועושים כל מיני פעולות קטנות שגורמות לי לחשוב שאיכפת להם... אני מניחה שאם נפשט את החשש שלי הוא כזה: מפחדת להיכנס מהר מידי למיטה - מה הוא יחשוב עליי? בטח הוא לא יהיה רציני איתי יחשוב שאני "נותנת"... חוששת להיפגע - אני אחרי כמה פגיעות רציפות ואני רוצה סוג של ביטחון שאני נותנת את הדבר הכי יקר לי כדי להיכנס לקשר חם ואוהב ולא כזה שייגמר בהיעלמות או ניפנוף.... מחכה לתשובות וייעוץ :)

מה לדעתך יאפשר לך לחשוב ש..

שאותם בחורים שאת נמשכת אליהם וויש בסיס לקשר כפי שאת מגדירה אכן רוצים אותך ולא רק לצרכי סקס ?

נעמהdj21

New member
יש דרכים אבל זה לא מבטיח כלום...

יותר מנסים ליזום מפגשים כאשר הם נותנים לי להרגיש שולטת במהות אופן ומיקום המפגש...זה בקיצוניות השנייה (גברים שנותנים לי לשלוט וזה בשבילי אינדיקציה למידת העניין שלהם בי). בכללי הדרך לדעת היא כאשר הצד השני לא מנסה להשליט עליך דיעות/מעשים וכו' באופן מכוון ובוטה... מתעניין בך (כמובן שמומלץ שזה יהיה הדדי) באיך עבר לך היום...ברגשות שלך...שואל ומתעניין בחברים/משפחה... אבל אני עדיין חושבת שאת כל אלה בפלייבוי המצוי יודע טוב מאוד ואין לו בעיה "לשחק אותה" ופה הפחד שלי..

שאת אומרת :

"בכללי הדרך לדעת היא כאשר הצד השני לא מנסה להשליט עליך דיעות/מעשים וכו' באופן מכוון ובוטה..." אילו אפשרויות קיימות מבחינך על מנת לדעת את אותם דברים ?

אנסה לחדד

מה את חושבת שיגרום לך להרגיש בטוחה בקשר ? ואני כרגע לא מדבר על הבחור אלא עלייך נטו ... תתמקדי נטו באפשרויות שיכולות לגרום לך להרגיש יותר בטוחה

נעמהdj21

New member
אז ככה

מה שיגרום לי לבטחון זה הרגשה של איכפתיות, מילים נחמדות, מחמאות, מגע אבל בטקט (אני מקבלת את זה בחלק מהמקרים אבל במקביל מקבלת מסרים אחרים שגורמים לי לחששות). טלפונים והדדיות בהתקשרות ביני לבין הפרטנר...וכו'... גם בטחון זה לדעת שמישהו גם נותן לי אופציה להחליט אחרונה בנוגע לכל נושא או שנגיע יחד להחלטה משותפת, שאני לא ארגיש שמנסים לכפות עליי או למכור לי איזה דיעה ולשכנע אותי בה (למשל בנושא סקס)... בכל מיני אמתלות. נתינה ולא משנה איזה נתינה צריכה לבוא ממני במאה אחוז ולא בעידוד אגרסיבי של האחר...

אוקיי , בואי נראה את תמונת המצב הנוכחית

ונתמקד שוב בצד שלך ולא בצד השני כי מה שחשוב זה מה שנכון עבורך ! את אומרת שכאשר ייתקיימו הדברים הבאים את תרגישי יותר בטוחה בקשר : 1. הרגשה של איכפתיות 2. מילים נחמדות 3. מחמאות 4. מגע אבל בטקט 5. טלפונים 6. הדדיות בהתקשרות 7. הזכות להחליט האם עכשיו לאחר שמיפית את הדברים האלו יש לך תמונת מצב יותר ברורה לגביי התנאים שצריכים להתקיים עבורך על מנת להפחית את רמת החרדה שלך ?

נעמהdj21

New member
אני יכולה לקבל את כל אלה או את הרוב ועדיין

לחשוש ברגע שנושא הסקס עולה מוקדם מידי (הרבה בחורים כבר מעלים את זה בפגישה הראשונה ומנסים לכוון למיטה כבר מאז...)

מה האפשרויות שלך להתמודד עם הנושא מבלי לתרץ

תירוצים שונים (כאב ראש, מחזור וכדומה ) שנועדו להימנע ? מה זה בעצם אומר עלייך (מבחינתך) שבחור מעוניין במגע מיני איתך ? האם תרצי בחור שלא חושק בך ? באיזה דרכים את יכולה להבהיר לו את הצרכים שלך ממערכת היחסים ? מה תהיה דעתך על בחור שלא מבין את הצד שלך ? האם תחששי "להפסיד" בחור כזה ?

נעמהdj21

New member
בוודאי שארצה בחור שחושק בי

אני בן אדם שמאוד אוהב מגע פיסי, פיסיות... אבל לא על חשבון רגש וקשר! אני חושבת שהבלבול שלי מגיע לרוב בגלל שאני מקשרת פיסיות ואינטימיות עם רגש... ואילו רוב הגברים שהכרתי בחיי מתעקשים שאין קשר ולא כדאי שיהיה קשר בין סקס לאהבה! כדי שאנשים יוכלו להנות גם מסקס כאקט מיני הממלא צורך פיסי בחלק מהמקרים (בלי תלות ברגש...) אולי משפט כזה צריך להוות לי תמרור אזהרה גדול...

אוקיי , ומתוך הדיאלוג שלנו

מה נראה לך שיהיה נכון עבורך לעשות (תוך שמירה על מה שנכון לך) ?

נעמהdj21

New member
ללכת לפי האינסטינקטים שלי-ביג טיים

ולדעת לאתר בחורים שלא יהיו מעוניינים רק בסקס איתי...או כל קשר שלא אליו אני שואפת.

מצויין , ואיך תדעי ליצור את ההפרדה בין הסרטים

שרצים בראש לך לבין המציאות כפי שתבוא לידי ביטוי הלכה למעשה ?

../images/Emo42.gif"לתת" ו"לא לתת"

היי נעמה. אני מאמינה שהגדרות, שנועדו להקל עלינו את החיים, פעמים רבות דווקא מסבכות דברים... מבינה את התסכול שלך משתי המערכות הקודמות, מבינה את הרצון לסנן את אלו שלא מעוניינין בקשר זוגי משמעותי. אני מאמינה שאפשר להבהיר את חוסר הרצון בסקס בפגישות ראשונות מבלי להיכנס להגדרות והצהרות "נותנת" (מי המציא את הדבר הזה בכלל???
), "לא נותנת", "בוא נראה לאן הקשר מתפתח"...... לגבי הדברים שאמר לך הבחור הנוכחי, הדברים אולי נכונים לגביו, ומה שחשוב כאן הוא מה נכון לגבייך. רוצה לשאול אותך- 1. איך אתמרגישה עם סקס בפגישה ראשונה/שניה/שלישית? נסי בתשובתך להתייחס רק אלייך ולא אל מחשבותיהם של הבחורים. 2. האם יש דרך שעולה בדעתך באמצעותה תוכלי למנוע סקס במפגשים הראשונים? כזו שתהייה נוחה לך? כזו שלא מאלצת אותך לתת הגדרות ולהיכנס להצהרות? לילה טוב, מחכה לתשובתך
, דבי.

נעמהdj21

New member
יש המון דרכים להימנע :)

כאב ראש, מחזור, עייפות... אבל מהר מאוד הצד השני יבין שאלו תירוצים! ואני חושבת שאני כן צריכה לתת לצד השני תחושה שאני נכנסת למיטה בגלל שיש לי רגשות אליו...או אני מרגישה קירבה, אינטימיות ולא שוכבת עם כל מה שזז!

היי נעמה../images/Emo13.gif

תודה על התשובה. את יכולה לנסות לחשוב על אפשרויות אחרות? ממש כמו שאנשים משננים "משפטי התחלה", האם את יכולה לחשוב על משפט שלא יכלול בתוכו הגדרות, ולא את כאב הראש הידוע....? מה שעולה לי כרגע למשל- "אתה ממש חמוד, ואני אשמח אם נחכה עם זה" "כיף לי איתך ואני מעדיפה שלא נלך על זה היום" משהו מהסגנון הזה- שאינו מתנצל (כי אין על מה) ושאינו תירוץ. נעמה, אני רוצה להציע לך, לכוון את הזרקור עלייך, כלומר לחשוב על מעשה או אמירה שתהייה נוחה לך, ללא קשר לבחור שעומד מולך. להגיע לתחושת ביטחון במה שאת עושה, מידה כזו שבה תוכלי לומר לעצמך-"הלכתי עם הלב שלי, ואם הוא (הבחור) לא כאן בגלל זה, יותר טוב ככה". אני אשמח לשמוע את דעתך
. דבי.

נעמהdj21

New member
אני לרוב מתחילה במשפטים מתונים

כמו:"נורא כייף לי איתך אך זה מוקדם לי מידי... רק יצאתי מקשר ואני מעדיפה לקחת את העניינים צעד צעד"... וכו'. הבעיה מתחילה עם כל מיני חוכמולוגים, שמתעקשים לחפור ולחפור ולנסות "לשכנע" אותי שהדיעות שלי פרימיטיביות וחשוכות..או לגרום בי לתחושה שאני באמת לא נורמלית! ואני באמת באמת לא בחורה שתתנזר חודשיים מסקס עם בחור שהיא רוצה ומעוניינת עימו בקשר, אך אני לא רואה את עצמי נכנסת למיטה עד שאני לא מרגישה אמון, בטחון ורגש בסיסי לבחור! (יכול לקחת 3 מפגשים ויכול לקחת 7!).

למעלה