שלום לכולם בפורום

אביתר3

New member
הקשבה לאינטואיציה ולקולות הפנימיים

שלום רב לך ציפור דרור! גם אני עברתי חוויה טראומתית למדי כתוצאה מאי הקשבה לאינטואיציה ולחושים החייתיים הטבועים בנו,ולצערי היה זה בתחום הרכב. רכבי נשדד - נשדד באיומי אקדח בצפון הארץ ,בתחנת דלק בה הזכיין,המתדלקים והגנבים עשו יד אחת ולצערי הם בני מיעוטים ופלשתינאים. היה זה לילה,לאחר יום עבודה קשה ומפרך,נאלצתי להכנס לתדלק בתחנה שמזמן כבר חשתי שמשהו לא תקין בדרך התנהלותה. כתוצאה מעייפותי,יצאתי לחלץ עצמותי והשארתי את המפתחות במתנע והרכב מותנע. המתדלק שמסתבר כי הוא ראש כנופייה ובדוקאי ידוע ומוכר ע"י משטרת ישראל הבחין בעייפותי,בחן אותי,הזמין בנייד שלו את רכב הגנבים ובעורמה גרם לי להתרחק מרכבי. כאשר נכנס רכב הגנבים- הונדה לבנה עם אור סגול מזעזע בחלל הפנימי מבטי פגש את עיניהם של הגנב ומסיעו ף החושים צעקו- אלה בני עוולה ופושעים,ידוע כי אנשים אלה קוראים לשון גוף והם הבחינו בכך שקלטתי אותם השפילו מבטם. לא חלפו שניות אחדות ומהרכב הגיח פלשתינאי גבוה וצנום וכמו בסרטים לבש כובע גרב והגביה את צאוורון מעילו,דלקתי בעקבותיו תוך שאני צועק זינקתי עליו,ואז חשתי בחבטה עזה - אקדח היכה בי והשודד חמד את הרכב שנסע במהירות מטורפת אל חשכת הלילה. החוויה עלתה כ 25000 ש"ח אובדן כספי מחמת - אשם תורם. הלקח כפול ומכופל אבל בראש ובראשונה: נכון וחובה להקשיב לאינטואיציה הטבעית שלנו שבמהלך השנים מתחברת היטב לנסיון החיים ולתבונת החיים שלנו. אל תאשימי עצמך,פשוט למדי עצמך להקשיב ברוב קשב ובמידה ואת חשה בספק הקל שבקלים באמינותו של האדם שממולך - עצרי,ניקטי צעדי מניעה סיכול וזהירות. יתרה מזאת- הקפידי להמצא אךורק בסביבת ובחברת אנשים שאת חשה בנוח איתם כל איתות ולא יחשוב בכלל מאיזה תובנה הוא צץ - תרגמי לזהירות,הימנעות,ביטול - רק בריאות ואריכות חיים ושיפור באיכות החיים תפיקי מכך. בחיבוק חם כקבוצת תמיכה לנפגעי הליסטים שודדים ושאר הרפש החברתי שהחיים מזמנים מעת לעת - ומשטרת ישראל מקפידה להמשיך ולא להפתיע לטובה.

הי אביתר

הסיפור שלך ממש עורר בי חלחלה תודה על השיתוף בחוויה הקשה, אני מלאת הבנה לתחושות האיומות שעברת. באמת יש לארץ הקטנה שלנו צורך בבטחון ואמון באנשים הסובבים אותנו
אני שמחה שיצאתה מזה בשלום ביי
ציפור דרור

libertadsh

New member
פיתוח אינטואיציה

ציפור דרור שלום אני מבינה לליבך על הכעס שאת חשה כלפי עצמך,זה טבעי לחוש כך אחרי חוויה כל כך לא נעימה.אפשרות נוספת היא להסתכל על מה שקרה כתחנה נוספת בשבילי החיים,אשר תוביל אותך כעת עם הנסיון החדש שרכשת (בעל כורחך)מוכנה ובשלה יותר.אני בטוחה שהיום האינטואיציה שלך נמצאת ב"כוננות"ומי יודע,אולי דווקא החוויה שעברת תציל אותך מנפילה ל"פח"אחר.זה שיעור מצויין ורצוי להסתכל על הרווח שבו שהוא לטווח הארוך.

adi691

New member
מכתב לאלוהים

בואו נעשה ביחד חשבון ונראה היכן הטעות היכן הצדק היכן היושר והאמת ולמה כולכם עוצמים עיניים בלי להושיט עזרה מין האש אשר שורפת את הדור הבא ואתה יוסד שמים וארץ ומושבך ממעל ותחת ובכל מקום ספר והאר עינינו כי לשובך כולנו מיחלים ומצפים לך בכול רגע ורגע שתזככנו מכל עוונותינו ותקח את נפשינו למעונך במהרה ותנחילנו עולם שכולו טוב שלווה ושקט וטוהר המידות שלא נחטא בלשוננו ובעינינו ובכל אחד מאיברנו ותצעידנו לדרך טובה ומלאה אהבה ואחדות אם נקח את כל המים שבעולם ונחלק שווה בשווה לכל נפש אזי יש די ויותר אם נקח את כל האדמה ונחלק אותה שווה בשווה לכל נפש אזי יש די ויותר אם נקח את כל המזון ונחלק שווה בשווה לכל נפש אזי יש די ויותר

חטא הלשון והדיבור

לעדי שלום אחת המטרות העיקריות של תקשורת לא אלימה היא לימוד הרגלי שפה חדשים עולם שלם נפתח כאשר לומדים לדבר בשפה המאפשרת אמפטיה לזולת. לעתים אנחנו מאוד מאוד רוצים להתחבר לאנשים אחרים אבל המילים שבהן אנו מורגלים להשתמש מאז ילדותנו גורמות לנתק עם הזולת במקום לקירבה. בחירת המילים הנכונות בעת שיחה היא הבסיס לתקשורת אמפטית מקרבת אשמח להמשיך ולספר לך אם ברצונך לחדד ידע בנושא. ביי ציפורדרור

מזון מהיר

אל תאכלי את עצמך בגלל טעות שיכולה לקרות לכל אחד. תגידי תודה שטוב שזה לא היה מטוס, בואינג 747. איך היית מרגישה אז. לא חסרים רמאים בעולם, וגם אותי סידרו הרבה פעמים. צריך לנסות ללמוד מכל טעות. אם את מחפשת נקמה, אולי תפני לכלבוטק או אמנון לוי, אם את מחפשת מצפון נקי, פשוט תאכלי אותה בשקט ואולי תמכרי את הרכב. משתתף ומבין אותך. לסיום, בנושא השיפוט העצמי, על אף הטעויות, תמשיכי לפרגן לעצמך, כי צריך הרבה אומץ לעשות דברים שהם נגד הרצונות שלך. גם לקנות רכב שאת לא בטוחה בו, זה אומץ.

mira ker

New member
ציפור דרור, זאת מחלה של הרבה נשים

והנוכלים יכולים להריח מרחוק אשה שלא תוכל להתנגד להם. את לא אשמה. בארץ מחנכים את הנשים כנחותות לגברים. רק מה שהגבר אומר זה נכון וקביל. ככה לומדות הנשים לא להסתמך על האינטואיציות שלהן בייחוד אם גבר נמצא בסביבה. כדי שלא יסדרו אותך שנית, הייתי מייעצת לך ללכת לקבוצות נשים פמיניסטיות. תוכלי לראות מה זאת אסרטיביות. אחרי זמן מה כבר לא יפילו אותך בפח. יהיה טוף מירה

למעלה