שלום לכולם - הגעתי
ממש דומה לי

אפיפני

New member
ואיזה הקלה שלא צריך

לדאוג לרגעים הלבנים הא? כאילו למי בכלל אכפת מהחזקת הטלפון של רפרם אנחנו ממש לא מוכרחים להגיד שום דבר כדי לתחזק את זה. חשבתי היום לעומת זאת על אמנות במלחמה. מישהו זוכר אם יצאה איזו אמנות מעניינת שהתעסקה בנשק כמיולוגי או איזה להשמדה המונית אחרת?

אמק

New member
באה המנוחה ליגע

נמאס לכתוב בפורומים ,זה מתסכל נורא עד שעונים ובדרך כלל זה מגיע כהתרסה ,ואז ישנה איזו צפיה ,שינחית הממזר את ההרמה הזאת. אז הפתרון הוא לנדוד צפונה או דרומה העיקר להיות בתנועה עקבית. הבעיה היא מה עושים כאשר מדובר בפטפטן כרוני כמותי לדוגמא... האמת אין פתרון לעומת זאת אני מוכן להתערב כשעוד יומיים תתחיל המלחמה הזו שכנראה תהיה פיתוח דיגטלי נשגב יותר של המלחמה מהמפרץ ,אז תהיינה ברשת שלל התרשמויות מלחיצות. לכן אני מציע שנתחיל בסקר או התערבות... מי מוכן להתערב שיפול לו סקאד אחד לפחות? או נתחיל משאלה בסיסית ,האם יפול לו סקאד ? המשך,איפה יפול הסקאד? היה ונפל האם פגע בו החץ? לא פגע בו החץ האם הפטריוט כמיפלט אחרון יחרב את הסקאד? אם לא חירב את הסקאד...הניילון יעזור? אם לא יעזור הניילון ,מה יעזור? וכו וכו אגב רפרם יכול לרשום זאת כסקר במקום להתעסק בפוסט ,בלוא הכי לאיש אין עניין עם הפוסט וספק אם מישהו מבין מה היצור הזה בכלל .. מצד שני יתרון הרייטניג יביא בהכרח לתגובות נזעמות בנוסח צדקני אבל בהכרח יכריח את הפורום להתעמק ב...נו ההמשך ברור. העיקר לא לפחד כלל....

אמק

New member
נראה איך מלננקים פה

משהו פמינסטי ,אצלי זו אובססיה לאחרונה .

nooriko

New member
אויששששששששש

איזה כיף שאפיפני ואמק פה גם בתוקף היותם אמנים. ולא רק הקטע של הפוסט. ילה תרביצו פה איזה ריב טוב כזה בא לי לראות פה איזה ויכוח חזק כזה מכות בלגנים ילה ילה חארקות............חזזזזזזזז..

neoM

New member
אני רוצה תשובה

לא רוצה לריב... אני באמת רוצה לדעת מדוע זו נחשבת אומנות פמיניסטת

אמק

New member
רק דם מחפשים אחח

נו לגבי הזיפר ,זה נשי כי בהחלטה לגמרי שרירותית ישנם חומרים ש"צבןעים" כנשיים ,ורק לנסות לציין אותם שם אותי במקום לא נכון ,אבל עובדה אגב שפמינסטיות לא ערות לעניין ,וחלקן כן . נאמר בכל זאת שחומרי תפירה משום מה הם נשיים(תרבותית)ואולי הבחירה עצמה היא סוג של התרסה בעצם ,לגבי הזיפר ספצפית אפשר להפעיל את הדמיון אפילו במובן היותר אינטמי. כן יש בבחירה בכל זאת כיוון נשי ,למרות שמבחינת עקרונית זוהי בחירה שרירותית כמו שכל בחירה היא כזו. בהקשר הזה יש בכל אמנות שנסמכת על ריידי מייד פרשנות של האמן לגבי סוג הרגישות של החומרים שהוא משתמש בהם ,החומר משליך והצורה שלו המיבנה החומריות האסתטיקה וכו.. כמובן ששאלה מיתממת וגם לא כלומר עקרונית אין לשום חומר או צבע או אסתטקה שום הקשר ערכי כזה או אחר ,ולמרות זאת ישנם חומרים שכבר "נושאים"על עצמם סוג של סמליות תלוי תרבות . אסתטיקה אדישה לכל ערך וזה נכון עד הרגע שתרבות מסוימת מנכסת את החומר ,מוצג או אסתטיקה ומחליטה שזה מיצג אותה. אגב זה ויכוח שכבר נעשה מכבר בפורום אחר בנוסחים אחרים. נוריקו ממתי את חובבת מכות? למה מה קרה שנלך מכות?

neoM

New member
אתה יודע, זה נורא מצחיק

כלומר, אני מוכן לקבל את ההסבר לגבי "תפירה" כפמיניסטי (אתה יודע אגב, בטח אתה יודע, שבתרבות היהודית החייט היה הרבה יותר משמעותי מהתופרת.., לפחות בסיפורי עם וכאלה..) אבל לגבי ה"זיפר" (קצת מוזר מאז ה"וולקו" והחזרה הדרמטית לכפתורים)- כן אני מבין בהחלט על מה אתה מדבר, דווקא לא בענין האינטימי.. ה"זיפר" כמסמן פתיחה, וכניסה לחלל מסויים. מה שלא כלכך מסביר את הרוכסן בעניני גברים, כי אנחנו מוציאים.. תודה

nooriko

New member
בעניין הריצ'-רץ' החייט לא ממש שייך

ובכלל, עד היום רוב האופנאים המובילים הם גברים. הריצ'-רץ' הרי נוכס על ידי הפמיניסטיות כהתרסה; כשהחילטו על "שוויוניות" בביגוד. כמו שרפתץ החזיות למשל. כלומר שגם נשים כמו גברים ילבשו מכנסיים עם זיפר באמצע. לפהחית את המסמנים המדבילים. נכון שאין ז__ן מבצבץ להשתין איתו, אבל קו אסטתי חיצוני שיוויוני יש. מה לזה ולחייט היהודי? החייט היהודי קשור לדיון אחר: מקצועות היהודים בגולה - מה המשמעות, כיצד התפתחו כיווני מקצוע אלה ומה הם מייצגים חברתית ותרבותית ובאיזה אופן תרמו לאנטישמיות? פרטו נמקו והביאו דוגמאות בחינות בהקדם

nooriko

New member
אוי ואי הדיסלקציה חזרה

תיקונים: "..... עם זיפר באמצע. להפחית את המסמנים המבדילים.".

neoM

New member
אופנאים - גברים

וסוגיות של העדפה מינית ועיצוב בגדי נשים כבגדי גברים......

אפיפני

New member
משהו אחרון

אני יודעת שהבטחתי ללכת לישון ולהפסיק להציף אבל לא התאפקתי

אפיפני

New member
אתם פעילים מידי בשבילי תאיטו קצב |

חשבתי שזו תהייה אחת הנחמות במעבר לפה שאפשר יהייה לנוח. ה"זיפר" הוא סימבול נשי פמיניסטי לפחות מאז שאריקה ג'ונג הפכה אותו לכזה אי שם בשנות השבעים. עד אז הוא היה רק מפגע שכל גבר היה צריך לסלק לפני שהצליח לעשות פיפי. לגבי אמנות פמניסטית אני סומכת ידי על כל מה שאמק כתב עם כמה דוגמאות ישנה האמנות של רעות פרסטר שעוסקת במימד הנשי שנתתי לעיה לינק לפני כחודש במקום הישן ישנה רוזמרי טרקל יש מאירה שמש ז"ל ועוד כמה שמות שכרגע פרחו מזכרוני. הייתי שמחה יחד עם זאת להוסיף מימד לדיון : אולי אפשר לנסות לדבר במקום על "פמיניזם" על "ג'נדר". נדמה לי שהמונח הזה הוא הפומו של המונח פמיניזם . אמנות ג'נדר יכולה להיות כבר מושג רחב יותר ונדמה לי שמעניין יותר משריפת חזיות אמנותית. המושג הזה מתיחס גם לתפיסת הנשיות על ידי נשים וגם גם לכל האמנים גברים שנוגעים בנשיות שלהם . שמות? אני צריכה להפעיל מנוע חיפוש קודם כי המוח שלי ריק כרגע לעומת זאת אני יודעת שיש. אז או שמישהו יעזור או שתחכו שיהייה לי זמן לחפש (רק בלילה) יום נעים לכולם ועוד כמה שעות בומבום...

nooriko

New member
אני בעד איטיות איטי זה טוב

בדרך כלל........ אפיפני. את מתכוונת ללינק הזה?

אפיפני

New member
אה וגם כמובן ג'ודי שיקגו

זה מה שעשה לאמק את התיאבון לפמיניסטיות בטח... זהו, אמק הרי משתגע על שיקגו ג'ודי . ונדמה לי שגם ניקל. אני לא יודעת איך אתם אבל אני מול הטלויזיה ונורא קשה לי להתרכז באמנות או בפמיניזם אולי בכל זאת נדבר על המלחמה?

אמק

New member
אפי שם כזה

ג'ודי שיקאגו תודי שהוא מרשים. רק השם עצמו , לגבי היתר לפחות ה-DINNER PARTY זו עבודה רצינית ומרשימה . אגב איך מתרגמים דינר פרטי לעברית? חאפלה? זה נמוך..ועממי מידי לא.. ארוחה חגיגית זה לא קולע מספיק.. טוב יש עוד אפשרויות...

למעלה