שלום לכולם - הגעתי
ממש דומה לי

אפיפני

New member
ונזכרתי במשהו פמיניזם נוסח דרוקס

מיכאל דרוקס קודם כל אמן נפלא שנעלם אין לי מושג לאן נדמה לי שהוא חי בלונדון . יש לו איזו עבודה בערך משנות השבעים שראיתי פעם אני לא זוכרת אותה בדיוק אבל אני זוכרת לא במדוייק : שהייתה בה ערווה פעורה כזו וקרועה לשניים בדיוק באמצע ובמקום שיכול היה להיות הזיפר הסוגר (לא זוכרת אם באמת היה כזה או שעשיתי לו השלמה של גשטלט בדמיון שלי) הסתכלה עין בדיוק מבפנים על העולם. עין סקרנית כזו שובבה.

אמק

New member
מיכאל דרוקס

אמן איכותי מסקרן ואהוב עלי... אצלו יש בכלל סוג של רגישות לחומרים למה שהם "נושאים" עליהם. באמת חבל שלא שומעים עליו...

ב-1971 פרסמה לינדה נוצלין מאמר

בשם :למה אין נשים אמניות גדולות. (לא הולך טוב בעברית ): WHY HAVE THERE BEEN NO GREAT WOMEN ARTIST? והיא דיברה שם על משמעות אמנות הנשים לעומת אמנות פמיניסטית שיש לה מבט ביקורתי. זה מאמר מעניין שכדאי לקרוא נדמה לי גם שהוא קידם הרבה את האמנות הפמיניסטית דם.. נוריקו דם זה גם פמיניסטי. יש דם של וסת .

אוי ואבוי!

להגיד לאמק שוסת זה פמיניסטי... בפעם הקודמת שאמרו לו את זה - היו קטעים משו-משו.

אמק

New member
מכיר אבל

היום ישנה פריחה לא רק היום בגלל עניין ה"אחר" משום מה הגבר הסטרייט הלבן אינו נחשב אלא למנצל ,שובינסט ,קאפיטליסט והקיצר חרא קטן וכל מה שמחוץ להגדרה הזאת כלומר נשים ,הומאים ,לסביות שחורים ובכלל מיעוטים כן IN .(מתיו בראני הביא דווקא את החרא הקטן בחזרה למרכז הבמה) מעבר לעניין הגנדרי הזה ,היום בכל כתת אמנות לפחות שבעים אחוז הן נשים ,בהכרח הכמות גם באה לידי ביטוי איכותי. ויש היום נשים מהשורה הראשונה ,כך שהיום לדעתי מאמר הזה לא תופס ואחרי הגורילה גירלס ,ועוד כמה שלבים .וכמה אמניות חזקות ואיכותיות זה ממש לא .. בכל אופן עדיין אמנם לא הגענו לנחלה ,אבל בהחלט ישנן נשים שהן מהשורה הראשונה ומקומן מובטח בהיסטוריה וכו וכו.. אאה ונוריקו הכי אהבתי את תיאור הראסיה שלך ,אמנם זה לא מצחיק אבל מעבר לתוצאות הכואבות זה דווקא כן מצחיק. סחטיין נוריקו אהבתי את הסיפור.. לגבי החייט היהודי לא יודע אבל אני חושב שאפילו כהדיוט בלי נניח להכיר את המיתולוגיות של האמנות ,לו הייתי נזקק לזה אז הזיפר כאסוציציה היה משליך אותי לכיוון נשי..ולא לגברי.. זה כאילו עניין ראשוני כמו נניח שבויטני(התערוכה על נשים שחורות ) שכתבתי בפורום האחר עשו אוסף של נשים שלא היתה להן יומרה אמנותית ,ולקחו כיסויי מיטה שהן תפרו ,שהיה להם ערך אסתטי,אבל כל מה שקשור בתפירה ביחידה הבסיסית המשפחתית נעשה ע"י נשים (לפחות בהיסטוריה),אני מניח שהיום ההסתכלות חייבת להיות שונה אבל תלוי איפה..

neoM

New member
נשי-גברי / גלותי - לא גלותי

אוטו ויינינגר וש"י עגנון - כן ככה סתם בצהרי יום, התברר לי הקשר העמוק בין השנים שבא לידי ביטוי בסיפורו של עגנון "האדונית והרוכל" בו היהודי הוא בעל תכונות "נשיות" סטריאוטיפיות, ואז נזכרתי בויינינגר, ובכלל... חייט ונשיות.. מרתק..

אמק

New member
תרחיב קצת אל תנוח ..חח

לגבי הגלותי נראה לי שבהויה שלנו פה הוא נדחק הצידה ,אני לא מנסה אבל כן כדאי אולי לנסות למפות אם יש חלוקה כזאת במדיה ויזואלית ,לי נראה שדווקא לא..(הבעיה היא עם הלא-גלותי מי הוא האם הוא נמרוד ומה לנמרוד הזה וליהודים בכלל) נדמה לי שאדם ברוך אמר משהו שנדמה לי שאפי ציטטה בהקשר הזה.. מעניין איך מהזיפר הגענו לזה , לגבי היהודי בעל תכונות נשיות אני קצת לא מסכים כאילו כי איפה זה מעמיד את הנשים עצמן? יהודיות אני מתכוון -הן הגבריות?-נכון שאצל החרדים הנשים הן המפרנסות אבל הן גם יולדות ומבשלות וכו ,אולי אצל היהודים יש לגבריות בכלל כיוון כלפי האינטלקט ,היהודי הגבר הלמדן.. אה לגבי החייט ,זה סיפור אחר . נדמה לי שדי מוסכם היום שתוכונות מגדר הן לא סופיות ,לא תחומות ...שיש למרכיבי הזהות קצת מזה וקרוטוב מזה ..כזה. למשל אני כתינוק שחקתי בעיקר עם בובות ...חחח.

neoM

New member
ששש

לא מדברים על זה.. על משחק בבובות כילד קטן. חחח תראה, אני מבין שכבר "דיסקסתם" לעומק את ענין אומנות פמיניסטית, מאפייניה וכו' בנעוריי הרחוקים, אי שם בשלהי שנות ה - 70 ענין הספרות המגדרית התחיל לעלות גם בגבעת רם, ואם האנתולוגיה "קול אחר" מסמנת איזה סוג של סיכומים מחקריים, לפחות בספרות הכיוון הוא תימאטי ולא "לשוני". ר"ל, מי שמכיר את הסיפור הזה של עגנון מקבל מייד בפתיחת הסיפור אינדיקציה לכך שהאדונית מייצגת תכונות גבריות סטריאוטיפיות, במיוחד עת היא רוכשת מהרוכל "סכין ציידים" (הסימבוליקה הפאלית של סכיןלא זקוקה בהרחבה רבה מדיי), והמשך הסיפור מצביע על כך שהאדונית היא האקטיווית (אקטיבי = גברי?) ואילו הרוכל פאסיבי (פאסיביות - נשיות?) יתרה מכך - הרוכל הוא הפטפטן (רכלן?) ואילו האדונית היא השתקנית במיוחד. כמובן, שגישה זו כפופה ל"קריאה" מסויימת מאוד, ובוודאי שאפשר גם להראות דברים אחרים סיפור. בכלל כשמנסים להדביק לעגנון קריאות חד-מימדיות בדר"כ נוחלים כישלון חרוץ בשל המורכבות המובנית ביצירות שלו (פערי לשון, עלילה, דמויות - לפעמים נדמה שנכנסים לתוך עולם שחלקיו השונים בעיקר מנוגדים זה לזה). צריך גם לזכור שעגנון, בן העליה השניה, תמך-לא תמך בשינוי שעליה זו ניסתה ליצור בחברה היהודית, וסביר להניח שהוא קרא את וינינגר כמו כולם באותה תקופה.

אמנות סקסיסטית גברית-די מאצ'ואיסטית

אמנות סקסיסטית נשית לרוב מדברת מהרחם התפור או השד המניק מעניין שבנ.י. האמנות החזקה ביותר היא הג'נדרית נניח אמנות לסבית, אמנות הומסקסואלית באופן מוזר חותרת לעיתים לאותה המשבצת שמילאו הנשים באמנות. דרך אגב אשה עם שפם אשה עם ביצים היא אמנות נשית או גברית?

neoM

New member
זו אומנות פומו-אית

ברוך הבא לפורום ששמו "פוסטמודרניזם" ובפורום זה דוסקסה כבר סוגייה זו, הדה-קונסטרוקציה של הג'נדר. חחחח

nooriko

New member
קרה קרה וקורה

רק מכות כאסחחחחחחחחח... יה סאדםם ילה לפי שבוע ירדתי לקנות סיגריות (אני מעשנת נורא מעט ממש ולא בקטע של הכחשה אז לא להתנפל..) נכנסתי לפיצוציה הקטנה שליד ביתי המוכר דיבר בסלולרי שלו. שיגרה נחמדה. לידו עמד גבר נוסף כנראה חבר שלו. המתנתי בשקט כראוי. פתאום נשמעה חריקת בלמים בכביש ליד, רעש מצמרר כזה שלא נעים לשמוע אותו. החבר של המוכר ואני קפצנו במקומנו והבטנו מיד לכיוון הרעש. שתי מכוניות נעצרו ממולנו, זו ליד זו, נשמעו צעקות, ואישה שמנה עם שקית ניילון נעצרה לידם, מתבוננת בסקרנות. אולי יקרה משהו ויהיה איזה ריגוש לספר לילדים. ואז המכוניות ניתרו בבת אחת ופנו במהירות לרחוב קטן סמוך - עדיין בשדה הראיה, בערך כמו מקום טוב באמצע התיאטרו. הם נסעו זו אחר זו במהירות של אולמפיאדה ממש ושוב נעצרו בחריקות בלמים ששרפו את הכביש. תוך שניה קפצו איזה שמונה בבונים משתי המכוניות. עמדו והביטו, בראש מורכן כמו שוורים כאלה שמכינים את עצמם לקרב באיזה איצטדיון במדריד או משהו, ואז ראש החבורה הימנית (הכוונה לחבורה שעמדה מצד ימין) שם ראסיה אדירה בראשו של היריב מצד שמאל. כזאת ראסיה, נשבעת לכם, בנאדם נורמלי הולך לו הראש מכזאת מכה. ואז כאילו מישהו נתן להם סימן שהוסכם עליו כמו באות, כל התנפלו כל הבחורים המצויינים האלה זה על זה בחמת זעם נוראה והיה ברור שהם מכים כדי להרוג. המוכר שלנו המשיך לדבר בנחת בסלולרישלו היו לו דברים חשובים לסגור. ושם לדי המכוניות נהייתה ממש ערימה של גברברים מתערבבים זה בזה. אני זוכרת שהסתכלתי עליהם מהופנטת וחשבתי לעצמי - בואנה הם שוחטים זה את זה ממש שוחטים. לפתע התעורר החבר של המוכר וזעק כאילו לחברו אבל בעצם לעצמו - מוטי! מהר מהר הולך להיוך פה רצח! מוטי תתקשר למשטרה! עלה בדעתי שהוא צודק. צריך להתקשר למשטרה. מוטי יצא מהפיצוציה, אוחז עדיין בכשירון סמוך לאוזנו הבוערת מדבר בקול רם: אל תמכור אותם אל תמכור אותם, הוא צעק למכשיר, חכה שאני אגיד לך בדיוק, הוא צעק ודידה לעבר שפת הכביש. חברו עמד נטוע במקומו ממש כמו מסומם. אני התחלתי להתרחק בצעדי רווס. לא בא לי לראות מישהו נרצח ופתאום קצת פחדתי. שתי נשים שמנות עם שקיות נעצרו ליד חבורת השוחטים, אלה את אלה, וצרחו. וזה היה ממש מוזר, כל המכות האלה נראו כמו ערמה של ידיים רגליים וראשים שמתנועעת בקצב מסחרר; עכשיו כשאני חושבת על זה ובגלל שאני נורא אוהבת את פרנסיס בייקון הם נראו כמו אחד מהציורים הפרועים יותר שלו. המוכר שלנו עדיין לא הבין במה מדובר והמשיך באירגון ענייני המניות שלו אבל החבר שלו צרח לעברו: מוטי תתקשר מהר למשטרה! מוטי הרים את מבטו, ראה את המכות ממול, וכאילו נפער לפניו חזון אחרית הימים. בבת אחת הוא שינה את טון דיבורו ושאג למכשיר: אני חייב לסגור יש פה מכות! ורץ מיד כמו טיל ישר לתוך החבורה המתפרעת, חוצה את הכביש בלי להביט לצדדים הוא יכול היה להדרס, ועזב את המקום. ואני שמעתי את עצמי קוראת לעברו בלחש כמו איזה חתולה נטושה: אבל אני צריכה סיגריות אני צריכה סיגריות... זהו סה סה מה שקורה... אוי מה שפכתי כאן

נוריקו!!!!!!!

בפעם הבאה שאת רואה כזה דבר - את מיד-מיד מתקשרת אליי, קפיש?
ועוד אמרו עלייך (באיזה מקום) שאת בחורה עדינה, שלא יכולה לשאת דיבור מחוספס בפורומים... LOL !!! תגידי, איך ההכנות למלחמה? אומרים שהערב נקבל הוראה להכין חדרים אטומים.

neoM

New member
בדנוור...

פעם, לפני כחמש שנים, נעצרתי ברחוב ע"י שלושה אנשים עם מצלמות ומיקרופון ורואיינתי בקשר לחוק שהם חוקקו - חובת דיווח על מעשה פשע, אלימות וכו'.. למרות שאמרתי למרואיינים שאינני מקומי (נו טוב, גם המבטא שלי לא הכי .. הכי..) רואיינתי, ומעניין שתגובת המוכר תאמה את מה שאמרתי למראיינים. באותו שבוע שאת , נוריקו, ראית את הגברים, בבת-ים שתי נערות התעללו בנערה אחרת, בגן ציבורי באמצע העיר בצהרי יום.. מסביב עמדו אנשים והתבוננו. השתתפתי באיזו שיחה חשובה - שם נאמר: גברים רוצחים יותר מנשים, התעללות נשים וגברים שווה בשווה. ואתמול , מרוב שיעמום פתחתי את סינמה-2, היה שם סרט של אדי מרפי בהופעה חיה, גם לו היה משהו לומר על יחסי נשים - גברים, ועל אלימות נשים כנגד גברים.

למעלה