שלום לכולם, ושאלת כסף...(ארוך)

dili

New member
אני לא מאלה שמבקשים עזרה מאחרים

כי אני תמיד אוהבת לנסות ולהסתדר לבד... אבל הייתי מצפה שההורים יהיו קצת יותר קשובים לילדים שלהם, גם אם הם כבר נשואים ובעלי משפחה וינסו לראות אם יש בעיה ואם יש צורך בעזרה. אני לא חושבת שכהורה הייתי יכולה להנות מהחיים, לצאת לחו"ל, לקנות רכב חדש ולראות שהילדים שלי זקוקים לעזרה ואני לא עוזרת. אבל...יש אנשים ויש אנשים. יש אנשים שרואים את טובתם שלהם לפני טובת ילדיהם. יש כאלה שיעשו הכל עבור הילדים שלהם, גם על חשבון עצמם. ויש כאלה שגם כשיש להם כסף וחיים נוחים, יקטרו! במשפחה הקרובה שלי ושל בעלי יש אחד מכל סוג, אז אנחנו קצת מתעצבנים, קצת מודים ובעיקר לא מצפים לכלום מאף אחד ומנסים לחיות את חיינו כמו שאנחנו יכולים. למרות שהחיים כעת מעט קשים, הייתי מציעה לך לא להתערב ובעיקר לא לקטר לבעלך על ההורים שלו, כי זה בוודאי לא תורם לו. אם הוא חושב ששיחה איתם תוריד ממנו את הלחץ, אז שיאמר להם מה שהוא חושב. אולי זה יטלטל אותם מעט, אולי הם יחשבו עליכם קצת יותר ואולי לא! אבל הוא ירגיש אולי טוב יותר שאמר את אשר על ליבו. אני לא רואה מקום לנקום בהם ע"י כך שלא יראו את הילדה, כי זו פגיעה גם בילדה בכך שאתם מונעים ממנה את הסבא-סבתא שלה. כשהיא תגדל היא תהיה מספיק נבונה לנהוג בהם בהתאם ליחס שהיא מקבלת. ילדים מאוד חכמים ותמימים ומתנהגים בצורה הכי אמיתית.

תגובה ועדכון

כמה תגובות על הדברים החדשים שכתבו לי ולא הגבתי עדיין 1. שוב, אף פעם לא ביקשנו ואף פעם לא נבקש. מדובר בכך שהם כ"כ אגואיסטים, שהם לא רואים לנכון לשאול אם אנחנו זקוקים לעזרה, למרות שהם יודעים שיש לנו קשיים. 2. הם מודעים לקשיים שלנו, ומעדיפים להתעלם. 3. לא התכוונתי ואני לא מתכוונת לשוחח איתם על הנושא. בעלי אולי יעשה זאת, אך נראה לי שלא. הוא גם, כמוני, לא רוצה לריב איתם בגלל כסף, ואני חושבת שהוא כבר קלט שאיתם אי אפשר אחרת, זה האופי שלהם, והוא לא יכול לצפות מהם שישתנו. אפילו בשבילו. אני לא מתכוונת להיכנס איתם לויכוח כלל, לא בנושא זה ולא בנושאים אחרים. 4. בחיים לא קיטרתי לבעלי על הוריו. גם בנושא זה, למרות שחשבתי על כך קודם, הוא העלה את הנושא והוא אמר לי שהוא נפגע. אף פעם לא ניסיתי להגיד דברים רעים על ההורים שלו – למרות שאני לא משתגעת עליהם, ואת זה הוא כבר קלט... 5. לגבי חסכונות – את כל הכסף שלנו שמנו על הבית, ולא השארנו בצד לימים גשומים. אנחנו משתדלים להצטמצם ככל הניתן, ואני יכולה לספר לכם בשמחה שאנחנו עתידים לקבל סכום כסף לא גדול, אך שיספיק כדי לעזור לנו. אז כבר אנחנו יותר שמחים ואופטימיים. 6. לגבי נסיעה באוטובוסים וכו´ – אנחנו גרים בישוב שיש אוטובוס אחד ביום (אולי שניים), ואני לא יכולה ליסוע עם הילדה באוטובוס – כסא בטיחות וכו´. מה גם שבשבתות אנחנו פשוט תקועים בישוב בלי אוטו, מה שאומר שאנחנו יכולים רק ללכת לשחק בגינה. 7. בחיים בחיים בחיים אני לא אמנע מהם לראות את הנכדה. בשום אופן. גם אם אני אריב איתם ויהיה איתם בכסאח ולא נדבר, את הילדה הם יראו. אני בחיים לא אשתמש בה כקלף מיקוח. 8. ביום שישי שוחחתי על הנושא הזה עם אמא שלי, ונכון שזה לא יפה ללכלך על החמות, אבל השיחה הזו הביאה אותי לבכי. ועדכון..... אתמול הם היו אצלינו, לאחר שחזרו משבוע (!!!) באילת. ובאו אלי בטענות שאני לא לוקחת את הילדה לרופא (יש לה פריחה). אמרתי להם שאין לי איך לקחת את הילדה לרופא, כי אין לי אוטו, אז הם שתקו. היום אבא שלי יבוא לקחת אותי ואת הילדה לרופא. וכפי שכתבתי, אנחנו אמורים לקבל קצת כסף, אז יש איזה מרווח נשימה שמאפשר לנו להיות אופטימיים, ולהתעלם מהשטויות. אתן כולכן פשוט נהדרות, ואני מודה לכן על התמיכה. כיף פה!

יעל3

New member
תנסי להסתכל על הצד שלהם....

יש הורים שעוזרים לילדים שלהם כל עוד הם נמצאים בבית תחת חסותם וברגע שהם עוזבים את הבית הם רוצים שהילדים יסתדרו לבד, או כאקט חינוכי, או מאגואיזם או - שזה מותר גם להורים - כי הם רוצים גם בעצמם קצת לבלות ולהוציא כסף על עצמם. כהורה חלק גדול מהחיים שלך אתה מוציא כספים על הילדים - וברוך השם- הרבה. יש הורים כמו ההורים שלך שממשיכים לתמוך גם כשהילדים יצאו מהבית ויש הורים בניגוד אליהם שרוצים גם קצת לעצמם אחרי שהם השקיעו כ"כ הרבה בילדים - וזה נראה לי לגיטימי לחלוטין. מה גם שלא ניסיתם לדבר איתם (בעלך) ולהבהיר להם את המצב ולבקש עזרה. אף אחד לא נמצא בתוך הראש שלכם...

jess ועוד

New member
אחרי שקראתי אותך שוב

אני חושבת שפה הכי יפה יהיה לסכם (לדעתי וזו דעתי בלבד) לא מדובשך ולא מעוקצך אין מה לעשות החיים הם סיבוב אחד גדול והכל חוזר את מבחינתך תחיי את החיים שלך הכי טוב שאת רואה עם מה שיש לך ובלי לחכות שמישהו יתן (זה קשה אני יודעת גם אני בסיפור הזה) מקווה שאת מתגברת לאט לאט בכל מקרה שיהיה שבוע טוב

למעלה