שלום לכולם ושבת שלום!!

אורטל60

New member
שלום לכולם ושבת שלום!!

אני אורטל ואני מאוד מעונינת ללמוד רפואה כמובן אחרי האסיים את הבית ספר רציתי לדעת אם יש דרך שאני אוכל ללמוד עכשיו או לעשות משהו? ואם בצבא אני יוכל לעסוק בתחום הרפואה! תודה

morancho1

New member
את יכולה כבר מעכשיו

לחרוש את נשמתך ולקבל מעל ל110 ממוצע בגרות. זה ייקל עלייך בהמשך. שיהיה חג שמח:)

HarNevo

New member
לא תופס כאן*

*אנשים שמדברים על עצמם בגוף שלישי, עדיף שלא יהיו רופאים...

natalysh

New member
בוא נסחף עוד קצת...

כמה שאני מבינה את מה שצורם לך, שצורם גם לי, קיים מרחק עצום בין לתקן בנימוס לבין להכריז שאותו אדם לא יהיה רופא. לא להסחף בבקשה...

אמנם אין קשר

מתאמי בין יכולות שפה להצלחה ברפואה... אבל מכיוון שאליעזר בן יהודה המסכן מתהפך כמות נכבדת של פעמים בקברו, מומלץ שלפחות נעשה אי אלו מאמצים להמנע מהטעות הזו. אגב, זו לא "שגיאת כתיב" רגילה, ממש לא. זה מן רעה חולה של השנים האחרונות. אולי מתוך מטרה להמנע מנרקסיזם יתר ואיבוד העצמיות, מעיפים גם את הא'. טוף, נו, קשישא שכמותי - שאני הייתי קטנה כולם היו כותבים "יושן" במקום "ישן". וזה נעלם ברוה"ש. אולי גם זה ישורש... ולמי שלא ידע והיה לו או לה מאד איכפת. יוכל - גוף שלישי, בגזרה (נפ"י, אם אני לא טועה), ויש החלפה של ה י של השורש ב"ו". הסימן של הגוף בא לפני פה"פ וקובע את הגוף - זה הוא/היא אז יש י'. לכן בגוף אני ח-י-י-ב-ת להיות א', הא' המפורסמת של גוף אני...

moran f

New member
כשמתקנים צריך לשים לב יותר מבד"כ

"שאני הייתי קטנה"?

צודקת. מצטערת.

אם כי יש הבדל בין פליטת קולמוס או מקלדת לבין טעות חוזרת שנטחנה עד דק...

moran f

New member
בוודאי

אבל לא אלו ולא אלו קשורות ליכולתו של אדם להיות רופא. ראיתי רופאים מצוינים כותבים מכתבי שחרור בעברית משובחת ורופאים מצוינים כותבים מכתבי שחרור מלאי שגיאות (הקלדה ושפה). אגב, אם לחזור לנושא ה"חביב" על הפורום - השוואות בין הפקולטאות השונות - הבנתי שבב"ג יש דגש על עברית נכונה ויפה במכתבי שחרור. לי זה נראה נחמד.

nis original

New member
לדוגמא

"חילופי אונות" במקום "עונות", פרי עטה של רופאת המשפחה שלי. אגב אישה מאוד נחמדה...אבל בכל זאת מצחיק. אם לא פיענחתי למה התכוונה, הייתי מעלה אסוציאציות אחרות בקשר למילה "אונות".

anabioein

New member
מהחלטות החשובות והמוצדקות של משרד

החינוך: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3237857,00.html אולי יתחילו גם לשים לב לכתיבה: "אימא", "בלתי נתפס" (בלוח השידורים של ערוץ 10) ועוד. מאד קל לתת דוגמאות של רופאים שסביר להניח שלא נולדו בארץ ולא למדו בארץ. יש להם לפעמים שגיאות כתיב משעשעות למדי. אותן שגיאות אצל רופא צעיר (או רפואן לצורך הענין), הן מביכות. הידעתם שבבחינות הרישוי לרופאים באנגליה יש בחינה בעל פה בשפה האנגלית? בבחינת הרישוי המעשית בארה"ב, רמת השפה משפיעה על הציון(כחלק מציון התקשורת)?

Regina Phalange

New member
בכלל לא הגזמת עם הניתוח הלשוני

ואני לא מבינה על מה ההתרגשות, הילדה כתבה "אוכל" פעם אחת ו"יוכל" פעם אחת, זה אומר שבפעם השניה היא התבלבלה, "פליטת קולמוס" וכו', לא?

קצת הגזמת...

הילדה בסה"כ עשתה טעות דקדוקית קטנה. נכון, זה צורם, אבל זה ממש לא סוף העולם, ובטח שזה לא יהיה מה שימנע ממנה להיות רופאה טובה. מה שיותר צורם לי כאן זו התגובה שלך לטעות הזאת. אם זה מפריע לך, אתה יכול לתקן אותה בעדינות. זה בטוח יגרום לה להפנים את זה יותר טוב מהתגובה שלך. אושרית.

morancho1

New member
מוזר

לדבריך,אנשים שעושים טעות כתיב עדיף שלא יהיו רופאים... אבל מה לגבי אנשים שעושים הכללות גורפות? ...

mitzipitzi1

New member
../images/Emo45.gif

מעכשיו הראיונות יכללו מבחני איות. לא צריך שום דבר חוץ מזה בשביל לקבוע אם אתה מתאים להיות רופא!!

mitzipitzi1

New member
חוץ מזה, הילדה בת 16 בסה"כ!!!

וחוץ מזה, אולי לא ממש אכפת לה לדקדק בפורום תפוז?? החוצפן הזה יכול היה לומר לה כשהיא היתה תינוקת - אם אינך יודעת לדבר, עדיף שלא תהיי רופאה... חוצפה!!

למעלה