שלום לכולם זקוקה נואשות לעזרה...

simchamiryam

New member
שלום

היו בפורום בעבר הרבה שרשורים בנושא השינה היו הרבה ילדים שהיו להם קשיים בשינה.. מהנסיון האישי שלי הנעליים לבד לא היו גורם לחוסר שינה, אלא כאשר היה משהו אחר שהפריע שיניים, חום, כאבי אוזניים הנעליים הוסיפו על אי הנוחות.אני כן בעד להוריד את הנעליים אם צריך אבל רק אם באמת יש סיבה, בעיקר חום אני ראיתי שבזמן חום כל הגוף של התינוק רגיש יותר למגע והנעליים מאד מקשות, הורדתי אותם ליומיים שלושה במקום להלחם וכשהבריאה זה חזר לשגרה. לפעמים אם נלחמים אחרי זה היא תהיה בעמדת התנגדות. בגיל שנה וחצי הייתה לה כוויה ביד והייתה מאושפזת שלושה ימים, וכאבים וכו', במשך שבועיים הייתה בלי הנעליים, בסוף היא בקשה אותם... אני לא זוכרת מאיזה גיל אבל התחלנו לשים את הנעליים לאחר שהיא נרדמת כדי שלא תהיה התנגדות. אני מצטערת אם זו התערבות אך מנסיוני מילדי לעניות דעתי חשוב ללמד את הילד לישון ולהרדם, זה בהתחלה קשה ויכול להיות כרוך בבכי אך זה לטובתו שהוא ידע להרדם, הוא צריך את השינה הזו, אם הוא ידע להרדם בכוחות עצמו, גם אם יתעורר בלילה לא תמיד יבכה לפעמים ירים קצת ראש יסתכל סביב ויחזור לישון. ממליצה על ספרה של הלוחשת לתינוקות (לקחת בערבון מוגבל אבל חשוב) בהצלחה

פרלמנים

New member
חצי מסכימה וחצי מתנגדת ליונה

מסכימה מאוד לדבריה של יונה בענין הנעליים שמפריעות רק כאשר יש עוד משהו בתמונה. כבר כתבתי לך מקודם, בדרך כלל כאשר יש וירוס/שיניים או משהו אחר מפריע לפצפונים אז הנעליים מחמירות את אי הנוחות ואנחנו משליכות את הבעייה על הדניס. בנוסף, יונה ציינה שמומלץ לנעול את הנעליים לאחר שהמתוקים נרדמים ואני מאוד מסכימה-ככה אנחנו נוהגים מתחילת הדרך. בתקופות שדניאל חולה (וירוסים וכו
)אני מאז ומתמיד הקלתי בעניין הנעליים. דר' וייגל תמיד אומר שבימים שיש קושי של מחלה או "התעסקות" נוספת עם התינוק, ניתן להקל קצת בנעליים כדי לא ליצור קושי גדול יותר לטעמי כאשר תינוק חולה הוא צריך לישון טוב ואם הורדת הנעליים יעזרו לשינה שלו-אדרבא. עוד הסכמה עם יונה, ועם כמעט כולם, לא לוותר בגלל סיבות אחרות כי אז הפושטקים לומדים שבכל בכי קטן מורידים להם את הנעליים. לגבי הלוחשת לתינוקות-לי קשה עם הגישה שלה. אני מתחברת יותר לספר "עקרון הרצף", ומרגישה צורך עז לישון עם דניאל, לא לתת לו לבכות ולא ללמד אותו לברדם לבד בינתיים. זו גישה אחת ויש עוד אלפי גישות. כמו שיונה כתבה: לקחת בערבון מוגבל. מסכימה עם המשפט הזה לגבי כל גישה. ליל מנוחה,
ג'סיקה

זהבה29

New member
אני קוראת עכשיו את

הלוחשת לפעוטות מקווה למצוא טיפים טובים גם לגבי שינה וגם לגבי כניסה לגן. זהבה.

זהבה29

New member
אני קוראת עכשיו את

הלוחשת לפעוטות מקווה למצוא טיפים טובים גם לגבי שינה וגם לגבי כניסה לגן. זהבה.

sigis7

New member
כ"כ מסכימה...

מאמינה שהנעלים הן רק ה"קש ששובר את גב הגמל" כשיש כבר משהו אחר שמציק לקטנים, בין אם ה"משהו אחר" הוא מכאוב פיזי או נפשי.ולגבי השינה את מאד צודקת יונה, ילד שלומד להרדם ולישון ללא עזרת האמא/אבא הרבה יותר קל לו ולסביבה בכל נושא השינה. זה אכן לא פשוט להרגיל אותם לכך, במיוחד את התינוקות היונקים, אבל זה מצליח!!!

eyaala

New member
תודה רבה לכולם

תודה רבה לכולם על ההתיחסות..... יש לנו תור שבוע הבא לד"ר וייגל, הוא הרופא שלנו... אני אבדוק את הנושא של גודל הנעליים איתו וגם את גודל הבר... בכל מקרה תודה על העצות

למעלה