שלום לכולם :) חוויות מהביקור ב - Deva:

Mrpops

New member
שלום לכולם :) חוויות מהביקור ב - Deva:

מה שלומכם? חזרתי אתמול מרומניה, היה ממש נחמד (חוץ מהחום המעיק! כן כן , היה חם מאוד ברומניה, יותר מאשר בארץ!). אחת המטרות שלי בטיול הזה הייתה לשלב בו את ההתעמלות הרומנית אז החלטתי שחוץ מבוקרשט אני אבקר גם כמה ימים בעיר Deva המוכרת לכל חובב התעמלות.בהשראת הסרט: The secret of Deva (אני מניח שהרוב פה מכירים), חשבתי שיהיה נחמד להגיע לעיירה הזאת ולבחון אותה קצת ואולי לנסות גם לבקר בפנימיה עצמה. Deva אינה עיירת תיירות "קלאסית". העיירה ממוקמת בטרנסילבניה לא רחוק מהגבול עם הונגריה וליד אחת הערים היותר מוכרות ברומניה: Arad. חוץ מהפנימיה המפורסמת יש בה גם כמה אטרקציות אחרות שרובן ככולן ממוקמות בסביבת הפנימיה. אפשר לטפס עם רכבל על אחת הגבעות המשקיפות על העיירה אשר בראשה ממוקמת סוג של טירה עזובה...הוף מהגבעה מרהיב! בעיירה בתי קפה, מסעדות פה ושם והכל מאוד מאוד זול! ( ארוחה מלאה - 16 ש"ח, קפוצי'נו ב3 ש"ח, עוגת קרם ב5 ש"ח...בהחלט מחירים לא מוכרים בארץ).

אז ביום הראשון ב Deva יצאתי לכיוון הפנימיה המפורסמת. העיירה קטנה מאוד וניתן לחצות אותה בהליכה רגלית. הפנימיה ממוקמת באיזור בעיירה שנקרא: Cetate (העיר העתיקה) ברחוב: Str. Axente Sever 3 Deva , Jud. Hunedoara. לא ממש הזמנתי ביקור מראש ולכן חששנו קצת שלא יאפשרו לנו להיכנס. אבל אחרי התלבטות קלה ניסינו את מזלנו בכניסה ואת פנינו קיבל אדם מבוגר וחביב שניסה להבין את פשר הגעתנו למקום. לרוע מזלנו הוא לא ממש דיבר או הבין אנגלית אבל בסופו של דבר הצלחנו להסביר לו שכל רצוננו הוא לעשות סיור במקום. בעזרת קשרים מסוימים שהיו לחבר שלי עם גורם כלשהו ברומניה, הצלחנו בסופו של דבר לקבל ביקור מקיף במקום. השומר החביב לקח אותנו לרוב המבנים בפנימיה. הפנימיה אגב (שהפכה למרכז האולימפי הרשמי של נבחרת ההתעמלות הרומנית בשנת 1977), אינה משמשת רק ללימודי התעמלות אלא גם ללימוד ענפי ספורט אולימפיים אחרים כמו ג'ודו למשל...רוב המבנים מהסרט נשארו כפי שהם. הציוד השתנה והיום יש שם תנאים טובים בהרבה. הבנתי מקריאה שיש שם היום ג'קוזי למשל...מה שלא היה בתקופתה של נדיה קומנצ' שגם התאמנה שם. החלק הראשון של הסיור כלל ביקור במסדרון תצוגה של המדליות, הגביעים ומספר לא מבוטל של תמונות קיר ייצוגיות של מתעמלות העבר הרומניות הגדולות: סיליבס, רדוקאן, קומנצ', אמנאר ועוד רבות וטובות. רוב התמונות מתמקדות בשנת 2000, באותה אולימפיאדה בסידני שהעניקה לרומניה בכלל ול - Deva בפרט הרבה כבוד וגאווה כאשר נבחרת רומניה זכתה בזהב. בסיום הביקור בחלק הזה של המקום, השומר כיוון אותנו לאיזור אולם ההתעמלות. חשוב לציין שלא מדובר באולם ההתעמלות האולימפי (שאליו לא הורשנו להיכנס מסיבות ששמורות עם המקום...) אלא באולם התעמלות אחר שמשמש (עד כמה שהצלחנו להבין מהשומר) את נבחרת ה - Junior ואת הבנות הצעירות יותר כנראה. בדרך לאולם ההתעמלות חצינו את מגרש הספורט החיצוני וזיהינו את המבנים מהסרט (למי שמכיר, הסרט נפתח בסצנה שמראה את חצר הפנימיה ואת המבנים). השומר הסביר והראה לנו מבחוץ היכן ממוקמים מגורי החניכות וכיוון אותנו לאיזור אולם ההתעמלות.בדרך ראינו קבוצת חניכות שכנראה הייתה בהפסקה.אולם ההתעמלות שהראו לנו נראה די רגיל. אני לא מבין גדול בציוד אבל לאחר שבחנתי את האולם מספר דקות הגעתי למסקנה שהמקום מאובזר כמו שצריך ואין ציוד משובש או מיושן מידי. אכן אולם התעמלות רגיל אבל ב - Deva...
לפני ואחרי הכניסה לאולם פגשנו כמה מאמנים שעובדים במקום. איתם הצלחנו לקשקש כמה מילים בעברית, להציג את עצמנו ולאחל כמובן בהצלחה בהמשך. לאחר הסיור באולם ההתעמלות, חצינו שוב את רחבת הפנימיה לכיוון אולם ההתעמלות האולימפי שאליו כאמור לא הורשינו להיכנס אבל לפחות ראינו אותו מבחוץ. כאן הסתיים הסיור. חוויה מדהימה...צילמתי כמה תמונות. בהמשך השרשור הזה אני אעלה מספר תמונות מהסיור במקום.
אגב, המחלוקות בקשר לשיטות האימון במקום ידועות לי. לא באתי לשפוט את המקום או את שיטות האימון שהיו ואולי עד היום נהוגות בו. באתי להתרשם ומבחינתי השגתי את המטרה מעבר לכל הציפיות.

נ.ב. לפני שנסעתי דיברתי פה עם כמה אנשים על להתחיל לקדם את היוזמה לשיפור מצב ההתעמלות בארץ. מבחינתי העניין מאוד רלוונטי והמוטיבציה לשנות ולשפר אף התגברה אחרי הביקור ברומניה. אז לא נוכל להיות רומניה בזמן הקרוב אבל בהחלט אפשר וצריך לשאוף להתקדמות. מי שהנושא חשוב לו מוזמן לפנות אליי בפרטי. אשמח להיפגש בקרוב עם אלו שרוצים להתחיל.

נעממהה

New member
לא יכולת לשחד איזה מאמן או שניים

שיבואו איתך חזרה??

אבצע

New member
לפי ויקיפדיה אכן מאמנת במצרים

יאללה, בוא נייצר תקרית דיפלומטית עסיסית. או שלא.

דווקא היתה מתעמלת ממצרים באולימפיאדה

cubano1

New member
גרוע מזה...

היו שתי מתעמלות ממצרים באולימפיאדה!

Mrpops

New member
חח צריך היה להעביר אותם קורס מזורז בעברית..

או את המתעמלות שלנו קורס מזורז ברומנית. אבל חלק גדול מהרעיונות שלי קשורים בלנסות ליצור קשרים עם מאמנים טובים מחו"ל (גם מרומניה) ולנסות ליצור מצב שיחשבו על אפשרות לאמן בארץ...מה שבטוח, פה הם יכולים להרוויח לא פחות טוב משם...

אבצע

New member
אם לצטט משהו שנאמר לברשטיאן, מהכתבה

"גם אם בלה קרולי יגיע לכאן, הוא לא יוכל לעשות פה התעמלות"

(נאמר לברשטיאן כשהגיע לארץ)

מעניין אותי איך מודדים מאמן/ת טובים. מה צריך להיות למאמן כדי שיצליח בתפקידו ומה הטובים ביותר עושים יותר טוב מהטובים פחות.

cubano1

New member
ברוך השב

הייתי ברומניה לפני כמה שנים
מדינה יפהפיה, אבל בdeva לא ביקרתי

Mrpops

New member
תודה קובנו

deva מומלצת בחום! רק לא להגיע לשם ברכבת מבוקרשט...הנסיעה אמנם מעניינת והנופים יפים אבל הבטיחו לנו נסיעה ארוכה של 8 שעות ובסוף הגענו מותשים אחרי 10!! שעות נסיעה...ורכבת שנתקעה בדרך...לא נעים. בכל מקרה, עדיף לשכור רכב אם אפשר.

cubano1

New member
היתה לי נסיעת רכבת כזאת

מבוקרשט לסוצ'אבה - אבל זאת היתה נסיעת לילה, עם קרון עם מיטה והיה סבבה

איזה כיף לך

נשמעת חוויה מהסרטים, תרתי משמע...
אגב הסרט של DEVA, מה קורה עם פיטיק?
נשמע ממש מעניין לבקר שם.
ואתה גם כותב ממש יפה!
מחכה לתמונות.

Mrpops

New member
בקשר לפיטיק..

רלוקה היידו (פיטיק) השתתפה באליפות אירופה האחרונה על המקבילים ועזרה לנבחרת רומניה לזכות בזהב הקבוצתי...היא הפכה למתעמלת מובילה ברומניה למרות שלא שמענו עליה מאז אליפות אירופה (אם אני טועה אני אשמח אם תתקנו אותי). תמונות אני אעלה בקרוב מאוד לפה... :)

כן גם אני מעודכנת רק עד אליפות אירופה

לא יודעת מה קרה איתה אחרי זה.
גם לא מצאתי שום דף/פרופיל/קבוצה בפייסבוק שקשור אליה. וחיפשתי הרבה (מאז "התחברתי" כבר עם 5 רלוקה היידו והיידו רלוקה שונות, שאחת מהן נהייתה ממש "חברה" שלי לשיחות ולמשחקים...).

נעממהה

New member
הייתה בנבחרת לאולימפיאדה עד הרגע האחרון

ממש שבועות ספורים לפני המשחקים היא הוחלפה בדיאנה צ'לרו שהפגינה יכולת טובה באליפות רומניה הפתוחה.

די התאכזבתי אז, כי לראות את היידו באולימפיאדה הייתה יכולה להיות סגירת מעגל יפה. בנוסף, לא הרגשתי שצ'לרו חיונית כל כך לנבחרת שיש בה את בולימר, פונור, איזבסה ויורדאקה- נבחרת טובה מאוד בכל המכשירים מלבד המקבילים- האזור החזק של היידו.

ולגבי מצרים

בשנים האחרונות מונתה ליושבת ראש איגוד ההתעמלות שלהם מישהי מאוד רצינית, לא זוכרת את שמה. היא פעילה ב-FIG, אישה חכמה ומוכשרת ששמה לה למטרה לקדם את ההתעמלות האומנותית והמכשירים במצרים- והצליחה.
יש להם כרגע שופטות בינלאומיות בדרגות גבוהות אשר מוערכות מאוד ב-FIG, מאמנות מנוסות מחו"ל ומתעמלות שהולכות ומתקדמות.
הבחורה הזאת התחילה שם את ההתעמלות כמעט מאפס, ועוד במדינה שיש בעיה דתית לעסוק בספורט חילוני שכזה.
אין לי מושג מה מצב המתקנים שם, ומה המצב בתחתית הפירמידה (=חוגים ומתעמלות צעירות) אבל בהחלט מצרים חודרת לתודעה.

Mrpops

New member
תודה על המחמאות! ובקשר למצרים...

גם אני קראתי עליה איפשהו...והבנתי שהיא בהחלט הצליחה לקדם את ההתעמלות המצרית בתנאים לא תנאים. אז מה זה אומר לגבינו? שהכל אפשרי! אני אשמח לקבל התייחסות פה או בהודעה פרטית להצעה שהצעתי...בואו ניפגש ונדבר על איך אפשר להזיז עניינים גם אצלנו...

התייחסות

אותה אחת היא יושבת ראש איגוד ההתעמלות של מצרים, לא חברת פורום ההתעמלות שלהם. יש לה תפקיד עם כוח. בשביל להזיז עניינים צריך כוח.
זה עדין לא אומר שאצלנו לא אפשרי.
אמרתי שאני מוכנה להיפגש ולדבר.

Mrpops

New member
מצויין

כמובן שעדיף להיות בראש הפירמידה אבל כשאנחנו לא שם צריך לחבור לאנשים עם כוח ולדבר איתם...אי אפשר להכריח אף אחד וכמו שכבר אמרתי - אין לי עניין לעורר מהומות או לעקוף סמכויות. רק לנסות לדבר...

ההצעה הבאה שלי: לפתוח שרשור בקשר לפגישה. השרשור יכלול תאריכים ושעות אפשריות לפגישה. כל אחד שרוצה להיפגש יכתוב איזו שעה ותאריך נוחים לו וכך נוכל לסכם יום ושעה. אפשרי?

למעלה