שלום לכולם, חזרתי מהודו

שלום לכולם, חזרתי מהודו

שלום
חוויה מעניינת אם אפשר לכנות זאת כך. לחלק הקולינרי:
בחלקה ה-1 החדר אוכל במלון נוהל ע"י שף מצויין. בתפריט היו כ-200 מנות של אוכל הודי, סיני ומערבי, כולל צמחוני ובשרי. מנות ראשונות, מרקים וכו'. יכולנו להזמין ללא הגבלה (FB) ובתחילה כך היה. עד מהרה הבננו שזה לא טוב וירדנו לרמה שחלקנו מנות בין 2 חברים.
מהמנות הטובות שטעמתי שם: Butter Chiken, מרק חמוץ חריף, עוף טיקה ונן עם שום.
המקום השני התהדר במזנון, שבו רק 2 המנות האחרונות היו בשריות. בד"כ אחת דג. ומאחר ולא היו מקורות מים ברדיוס 100 ק"מ נמנעתי מהמנה הזו.
בנוסף יכולנו להזמין מנה אחת מהתפריט. גפ פה העוף חגג, עם עוף טיקה ועוף בגריל, וגם פעם קיבלנו קבב כבש. טעמי BBQ אמיתיים. מצד שני הטיבול היה על הצד המוגזם, במיוחד ירק מעודה עם טונה רוזמרין, או פדג' שוקולד עם טונה קינמון וכו'. בחלק הזה חלקתי את המנות עם TUMS נגד צרבת
.
החשק לאכול מנת בקר הלכה וגברה ועם חזרתי לארץ בשישי לפנות בוקר מצאתי עצמי בצהריים בסטקיית הבוקרים
.
אחרי 5 שבועות הודו, לא תאמינו אבל את ארוחת הערב האחרונה העדפתי משהו לא הודי: סלט יווני ופיצה (מאפיוזו, שזה לא "צמחוני").
שבת שלום לכולם.
 

V Has Come To

New member
כשטסתי להודו מאוד חששתי מהכיוון הקולינרי...

לא בקטע של ההיגיינה אלא בקטע הבסיסי שפחדתי שלא יהיה לי שם מה לאכול כחובב בשר ואוכל מערבי..
בסופו של דבר לשמחתי גיליתי שם את אחד המטבחים האהובים עלי והגעגוע לבשר נעלם לגמרי..
לי לא היה את התקציב לשהות ולאכול בבתי מלון ואכלתי במסעדות ודאבות פשוטות וזולות ואני מאוד שמח על כך כי נראה לי ששם מגישים את האוכל הכי אותנטי..
מלאי כופתה,אלו גובי,פאלאק פניר,צ'יקן טיקה ועוד עשרות מנות טנדורי וקארי שונות והכל כלכך טעים וזול..
רק הבאסה שבארץ לא קל למצוא אוכל הודי אמיתי ולהכין לבד זאת משימה קשה ועד היום אני מתגעגע למאכלים האלו ואין לי ממש פיתרון...
 

yair_bar

New member
מנהל
יש פתרון

להכין לבד בבית.
&nbsp
גם פה בפורום יש כמה חברים שחובבים מאד את המטבח ההודי.
 

V Has Come To

New member
כמו שאמרתי..זה לא מאוד פשוט...

אפילו התבשיל הפשוט ביותר דורש הרבה תבלינים מיוחדים והכנה מורכבת...
 

yair_bar

New member
מנהל
אכן לא בישול של צ'יק צ'אק

למרות שאתה יכול לקנות פעם אחת סט תבלינים. ברמלה יש כמה חנויות מתמחות.
&nbsp
אבל מה שאני אוהב בבישול הזה שדווקא אפשר לנצל שאריות להכנת המאכלים. זה נכון במיוחד בעולם תפוח האדמה. גם להכין מאלאי כופתא וגם אלו גובי.
&nbsp
&nbsp
 
תבלינים בהודו

שלום
בשווקים של המקומות הנידחים בהם הינו - לא היו תבלינים.
היה פלפל חריף מיובש, קטניות וסוגי פסטה.
התבלין היחיד שהיה זה זעפרן. גרם ב-200 רופי. ארוז לתיירים.
 
בוקר טוב תכין בא'גי

בוקר טוב.
אחד המאכלים הידועים זה בא'גי המירקות בעיקר תפוחי אדמה
זה מעדן שאפשר לאכול עם טורטיה.
אפשר להכין עם תבלינים כמו שום,בצל,כוסברה יבשה ,כורכום ,רסק עגבניות או לחילופין עגבניות טריות אדומות.
אפשר להוסיף שעועית ירקוה טריה (לחתוך לפרוסות דקות) ,אפונה וקישואים בעיקר בעלי הצוואר.
עם מיבשיים את התבשיל אפשר לעטוף עם טורטיה ,מעדן.
מאיר כרמיאל
 

TCHM

New member
זה מהערב - משהו דומה לבאג'י...


יש הרבה גרסאות לבאג'י, שלי בלי התבלינים ההודים (לא מסתדר לי איתם).
העליתי את מתכון הלחמניות.

 
למרות שזה נראה מעדן אבל ממש לא דומה לבאג'י

תעלה מתכון.
תודה מאיר כרמיאל
 

TCHM

New member
אין בעיה, תמחק את "דומה לבאג'י"...וזה אכן מעדן.


 
ההודאה מיועדת ל TCHM

תשמע, אתה ענק!
בשלן, טבח ושף מעולה ומשיכמו ומעלה!
בנוסף לכל המעלות המקצועיות שקצרה היריעה מלהכילן (וגם אין מספיק מילים בפי לשבח ולפאר)
השיתוף שלך, הנתינה והעזרה .... אני לי מושג איך אני גומל ומודה לך (ויש לי כרגע דמעה מהתרגשות)
כל פעם שאני פונה ומבקש ממך, אתה מיד כמלאך שולח לי עזרה
אבי, המון תודה מכל הלב!
הלוואי שאזכה פעם לבשל איתך
ואם יש איזה דרך שבא אוכל להשיב לך, על אלפי הפעמים שאתה עוזר לי,
רק תגיד

המון תודה!
אני מעריך ומוכיר לך תמיד
 

נטעליג

New member
נראה לי שמיכאל מתכון לבאג'י התבשיל ולא למטוגנים

למה קוראים להם באותו שם? לא יודעת
 

TCHM

New member
אני לא מומחה במאכלים הודים ומן הסתם גם לא אהיה...


מכיוון שאני לא מסתדר עם מאכלים מרובי תבלינים, אני לוקח מכל מטבח רק
את הרעיון הכללי של מנה מסוימת ומשנה לטעמי.
נדמה לי שלמאכל שאת מתכוונת קוראים Pav Bhaji או Mumbai Pav Bhaji
ל- Bhaji (טיגוניות) יש גרסאות רבות כשהמוצר הסופי גם שונה, כי באג'י
בצל אינו באג'י תפו"א וכך הלאה. אבל יתכן ואני טועה.
כאמור לא התמחתי באוכל הזה, אני מכין רק מנות מסוימות ולטעמי.
 
TCHM שמע בחור לא חייב תבלינים

שלום לך.
אתה יכול להוסיף לאוכל עשבי טעם .
למשל הבא'גי הולך טוב מאוד עם כוסברה ירוק ,פלפל חריף .
כמובן בצל ושום.
אוף איזה קור חבל"ז .חחחחחחחח.
מאיר כרמיאל
 
למעלה