שלום לכולם, חילוני שחייב עזרה..

idan139

New member
שלום לכולם, חילוני שחייב עזרה..

שלום לכולם! כתבתי את ההודעה הזו גם פה, מכיון שלדעתי אנשים דתיים ובמיוחד נשואים מזדהים יותר עם ההגיון המנחה שתמצאו בשאלתי.. אז ככה אני בן 22 בתול מבחירה . (אמרתי תמיד לעצמי שאני אעשה זאת רק עם זאת שגם אתחתן איתה אני יודע שזה נשמע כאילו בת כותבת את זה אבל אני לא.. כמו"כ אני נראה מצוין, מסודר וכו') אינני תמים ולא דתי, אני לא יודע למה אבל תמיד אמרתי לעצמי שהבחורה הראשונה שלי תהיה האישה שאיתה אתחתן. היו לי כמה חברות לחלקן זה היה ממש מוזר ולא הגיוני ( וכאן בד"כ נגמר הקשר..) ואת חלקן זה משך בצורה מדהימה אך הקשר לא המשיך קדימה מסיבות כאלה ואחרות.. לפני כמה חודשים פגשתי בחורה קרובה למושלמת ז"א יפה חכמה מבינה עם הרמוניה וחיבור מדהימים בינינו, עד שסיפרה לי לפני כשבוע שאינה בתולה לחבר אחד שהיה לה כחצי שנה לפני תקופה ארוכה ושהיא חשבה שהם יתחתנו.. הידיעה הזו פשוט שוברת אותי ואני ממש נקרע בהתלבטות אם להמשיך איתה אעפ"כ או שנפרדים.. לשנינו קשה מאוד הסיטואציה הזו ואין לנו מושג מה לעשות.. אני רוצה אותה אך לא מסוגל לחשוב על כך שהיא היתה עם מישהו אחר לפני.. אני אדם עם ביטחון עצמי לא חרדתי ולא כפייתי, אף נושא, כל החיים שלי עד היום, לא הפריע לי כמו שזה מפריע לי, זה משגע אותי ואני לא מבין למה עד כדי כך.. (רק המחשבה שהיא חלקה רגעים כ"כ אינטימיים בחייה עם מישהו אחר ועוד חשבה להתחתן איתו קשה לי מאוד, הרבה הרבה יותר מהאקט עצמו..). לחלקכם אני אשמע נאיבי ברמה הפתטית, אבל בבקשה תנסו לראות את הדברים דרך המשקפיים שלי ואז להגיב.. אם למישהו\מישהי יש תובנה, עצה, נסיון אישי (במיוחד!) איך להתמודד עם זה, אשמח לקבל כל תגובה!! אני מצרף כאן כתובת אימייל שפתחתי אם מישהו מעונין לדבר איתי בפרטי: [email protected] . בתודה מראש למגיבים ולמגיבות ! |

idan139

New member
בבקשה אנשים התייחסות - זה נפוץ אצל דתיים יותר

אני מדבר עם חברה חילונים והם חושבים שנפלתי מהירח . לא מצאתי אף אחד שיכול להבין את מה שאני מסביר לו ולייעץ לי בצורה אובייקטיבית.

שרונס21

New member
אז ככה-

אני מבינה כמה זה מפריע. בעיקר בגלל שאני מודעת לחומרת המעשה, אבל אשתדל לצאת מהנקודה שאני דתיה ואשתדל לענות. קודם כל, תסתכל על הרעיון שהיה לה בחור אחד לפניך. מה שנדיר במחוזותכם... וגם איתו היא החליטה לקיים יחסים בהנחה שבעתיד הוא יהיה בעלה... זה רק מראה שהיא לא התפרחחה עם כל הבא ליד... אם הרעיון שהיה לה בחור לפניך מפריע לך, אז דמיין אותך בסטואציה הזו... הרי ברור שקרה בינהם משהו שהתגלה בשלבים מאוחרים יותר וזה יכול לקרות לכל אחד. אני מכירה בחורה שלאחר החתונה גלתה שבעלה לוקח כדורים בקביעות בשל מחלת נפש. אז מה? יש בבחורה הזו פסול?? אני לא הייתי עושה מזה ספור בהנחה שבאמת חברתך נאמנה אליך. מה עוד, שה' סולח על עברות שאנו עושים (כמובן לאחר תשובה...) אז אנחנו נתחיל לחשבן עברות של אחרים?? בתפילה שאם זה הזווג בינכם אז תצליחו, ושה' לא יעמיד אף אחד בנסיון. (כל הנ"ל לא ממקום שעמדתי בו, ומקוה שלא אעמוד... אז קח את דברי בערבון...)

idan139

New member
כמה שאלות לי על דברייך..

אשאל אותך כמה שאלות שאולי יראו לך לא מציאותיות או היפותטיות אך תשובותיך יוכלו לעזור לי מאוד. אני רוצה שתתיחסי לשאלות כאילו מדובר בבני זוג דתיים (!) ללא שום קשר לעולם שאני נמצא בו,כך אני חושב שאבין דברים מסויימים בצורה האוביקטיבית ביותר. אני לא יודע למה כמו שאמרתי מקודם תמיד היה חשוב לי שאני יהיה היחיד של חברתי\אשתי ושהיא תהיה היחידה שלי. אני חושב שבזה הדתיים צודקים הרבה יותר מהחברה החילונית שפשוט עוצמת עיניים מההשלכות הקשות של המתירנות המינית היום ( וואו אני מתחיל להפחיד את עצמי כאן.. :) ) כמו בגידות, גירושים, קשרים שמתפוררים כתוצאה מחופש מיני מופרז לפני ובחלק המקרים גם אחרי הנישואים. אני חושב שהקשר הוא דבר ראשון רגשי-נפשי הרבה לפני הצד הפיזי שלו, ועם זאת לפעמים הצד הפיזי מחובר ומשולב לפעמים בצד הרגשי. מכיון שמאיפה שאני בא הסתכלו עלי כקוקו בתול, שמישהי פשוט צריכה ל'גאול' אותו מייסוריו (ולא שלא היו לי אפשרויות..) , החלטתי לשאול מישהו דתי. אתחיל ואומר שחברתי הנוכחית אדם מדהים כמו שכתבתי ואיני רוצה לאבד אותה אני מרגיש הרמוניה חזקה מאוד ביננו וכך גם היא מרגישה. מצד שני, אני רוצה לתת לחברתי\אשתי את כל כולי ומכל הבחינות, רגשית פיזית, גם ברמה כזו שלחשוב על מישהי אחרת לא ארשה לעצמי ( ולא איכפת לי אם זה נשמע פרימיטיבי, קיצוני, לא בוגר וכו') ובתמורה לכך אצפה בחברתי\אשתי את אותו היחס. אני יודע שהגישה הזו היא ממש נגד ב-180 מעלות נגד החברה שלי, ולכן החלטתי לשאול את זה כאן בפורום. 1. מה ההשלכות של קשר רציני כזה (חצי שנה שמתוכה חודשיים בערך גם מיני) עם מישהו אחד, ורק איתו עד היום, על היכולת לחוות קשר רגשי עמוק עם מישהו בעתיד, לפי הדתיים? 2. בהנחה שבחור דתי יוצא עם מישהי והיא מוצאת חן בעיניו, והוא מגלה שיש לה עבר מיני עם מישהו אחר ושזה היה רציני הוא מנתק את הקשר? 3. את היית יוצאת עם מישהו שהיה עם מישהי ו"חזר בתשובה מאז"?

שרונס21

New member
אענה מאוחר יותר,

בעלי רואה כרגע את המשחק של הנבחרת דרך המחשב...

שרונס21

New member
אענה על ראשון, ראשון...

1. מקוה שהבנתי את השאלה... אני מאמינה שאי אפשר למחוק כל קשר עם בנ"א. הדמות שלו תצוף לך במודע או לא. אתה תעבור במקומות, תשמע משפטים שאותו אדם אמר וזה יעלה בך זכרונות. (ק"ו אם גם חווית קשר עמוק יותר) לכן במגזר החרדי וחלק מהדתי מתנגדים לקשר עמוק (ואני לא מדברת על יחסים שזה אסור בכלל לפי התורה) הנמרח לאורך זמן ללא מטרה. 2. אענה לך מה הייתי עושה במצבו, (כי אין באפשרותי להכליל....) הייתי מנתקת את הקשר. אני ציפיתי מהבחור שיצאתי איתו (בעלי כיום... לא חויתי קשרים ארוכים חוץ ממנו, ב"ה....) ל100% נאמנות. 3. שאלה קשה. אני רוצה לענות לך שהייתי מוחקת לו את עוונותיו ומתחתנת איתו. בתכל'ס, זה לא ככה. אני שמרתי על עצמי מכל משמר. גם כשחברותי היו בקשרים עם בחורים ללא מטרת חתונה, אני לא יצאתי אלא בשביל לחפש את האחד ולהנשא לו ולכן היה לי גם חשוב לקחת אחד כזה. ככה חשבתי אז. אני עמדתי בנסיון ואני יודעת שהוא קשה, כך ציפיתי מבעלי. (ואני מעידה שה' עזר לי ולא יצאתי עם בחור יותר מפגישה אחת עד בעלי...) זהו בגדול. זוהי דעתי. עוד משהו לסיום, שמע הרצאות של הרב קוואס, הוא מדבר על הנושא הזה באופן רחב יותר. הייתי גם מציעה לך ליצור עימו קשר ולשמוע את דעתו. הוא יותר חכם ממני...

idan139

New member
תודה רבה על תשובתך!

את יכולה אולי לשלוח לי לינק לאתר עם פרטים על אותו רב קוואס?

שרונס21

New member
www.kavas.co.il

אני יותר ממליצה להוריד הרצאות באמיול. כך עשיתי. עוד משהו, באתר שלו יש רשימת הרצאות שלו ברחבי הארץ. הרב מעביר סדנאות.מומלץ בחום! בהצלחה בחיים המשותפים!

candy77091

New member
תשובות..

1. ההשלכות בקשר רציני תלויות אך ורק בה ,באיך היא חוותה את החוויה הזו איתו.האם היא אהבה אותו וזה לא עבד שזה יכול לגרום לה גם אחריי שתחתן איתך למשל לחשוב עליו ולהתגעגע והיו דברים מעולם אפילו לאנשים חזקים,הרגש הוא גדול מאיתנו. או שהיא זוכרת אותו בתור חוויה לא נעימה שמעלה לה סיוטים כאשר היא נזכרת וכאן הסיכויי רב יותר שהזוגיות שלכם תהייה כאילו היא לא עברה את זה,כי הרי היא לא רוצה לזכור או להיזכר בחוויה הזו. כל דבר שעובר על האדם משאיר עליו רום כלשהו אז אל תצפה כאילו לא היה ולא נברא מעולם. 2. אצל דתיים בד"כ מנתקים את הקשר אבל קורה גם שלא וזה קורה בחוגים יותר פשרניים ועל ידי אנשים יותר פשרניים,אתה לא כזה אז לא נראה לי שזה שייך.עצם המחשבה שוהשאלה שלך מראה שזה מפריע לך.. 3. התשובה היא כמו בסעיף 2, ברור שאתה לא רוצה לצאת עם מישהו שעשה את זה וגאה בזה?

idan139

New member
באמת?

אצל דתיים מנתקים את הקשר גם אם הבחורה חוותה קשר כזה (2), הבינה שהיה טעות, אך חזרה בתשובה מאז? ואם כן, מדוע?

candy77091

New member
יש כמה סיבות

מבחינה הלכתית לא נראה לי שהיום נוהגים ככה אבל על בתולה שילמו לאבי הנערה יותר כסף מאשר על שאינה בתולה. הסטיגמה על זה קיימת עד היום שכביכול "בתולה" שווה יותר מ"לא בתולה" בנות מטבען יותר נשמרות מזה מאשר גברים ולכן אם בחורה עשתה דבר כזה זה נחשב בחורה "מושחטת".. מבחינה הלכתית,אין ממש חשיבות לגבר "בתול" זה נחשב עוד עברה בשבילו אבל לא משהו כזה מיוחד,לא מעריכים את זה כספית למשל כמו אצל בחורה..

לא שאני רוצה לדון בזה לעומק...

אבל ההבדל העיקרי בין גברים לנשים לעניין זה הוא לא שוביניסטיות, אלא עניין טכני (שאומר דברים, אבל בעיקרו הוא דבר טכני): בגבר שום דבר לא משתנה גופנית. באישה כן. זה נחשב "פגם", ובמשמעות הכי מילולית של זה. וזה לא פגם לעניין זה שהאישה לא בסדר, אלא לעניין זה שמי שעשה לה את זה פגם בה והוא הבעייתי.

candy77091

New member
היום זה כבר נהפך לנטו עניין

שוביניסטי וכבוד כי הרי לא משלמים לאבי הנערה אם היא בתולה או לא.

היום אני לא מכיר עיסוק בנושא.

אולי אני חי בחברה שונה. אבל בכל מקרה, ישנם אנשים שממש לא מעניין אותם מה אנשים נוטים לחשוב, אם הם יודעים שזה לא נכון.

candy77091

New member
אז בחברה שלי זה נדיר.

אתה חי בחברה דתיתי לאומית אם אני זוכרת נכון אני ממש אבל ממש לא בכיוון הזה..

עונה לך לפי השקפתי

1. אני חושבת שהתנסויות קודמות, שהיה עדיף רוחנית-נפשית-גופנית שלא יהיו, לא משפיעות על היכולת לחוות קשר רגשי עמוק עם מישהו בעתיד- לא לפי הדתיים ולא לפי אף אחד, במובן שהן לא פוגמות ביכולת הזו.הן עושות את שלהן, ומותירות חותם נפשי עמוק באשה (במקורות מדברים על כך במובן שהגבר עושה אותה כלי וכו'), אבל הן לא מונעות יכולת לחוות קשר רגשי עמוק עם איש. במובנים מסויימים בחורה שכבר היתה במערכת יחסית רצינית מגיעה יותר מודעת לעצמה ולמה היא מחפשת בבן-הזוג ובזוגיות שלה. נכון, עדיף כמובן שזה לא היה קורה, אבל אני יכולה לראות פה גם יתרונות (שוב, לא לגבי האקט עצמו). 2. בחור דתי שהיה מגלה דבר כזה, היה בראש ובראשונה מעריך את כנותה של הבחורה. שנית הוא היה מברר האם היא מתחרטת על מעשיה וקבלה על עצמה בעתיד לא לעשות זאת. אם התשובות לשאלות הללו היו חיוביות הוא היה מכיר בתשובתה של הבחורה, כי כוחה של תשובה הוא אחד מעמודי היסוד של היהדות, וכמובן שלא היה נפרד ממנה בשל כך. כל רב שבחור כזה היה מתייעץ עימו היה אומר לו שלא להפרד מהבחורה בשל כך. אנחנו מאמינים בני מאמינים בכוחה של תשובה, עד כדי כך שכתוב שהחטאים נעשים כזכויות (!) ממש. 3. אומנם לא התנסתי בדילמה הזו, ב"ה, אבל אני מאמינה באמונה שלמה, שאם הבחור חזר בתשובה על מעשיו, לא הייתי מהססת לרגע אחד להמשיך איתו את הקשר.

idan139

New member
אם תוכלי לפרט

בסוף תשובה 1 כתבת: "נכון, עדיף כמובן שזה לא היה קורה, אבל אני יכולה לראות פה גם יתרונות (שוב, לא לגבי האקט עצמו). " את יכולה לתת דוגמאות? (חוץ ממה שכבר כתבת "..יותר מודעת לעצמה ולמה היא מחפשת בבן-הזוג ובזוגיות שלה ".) אני מבין מה שכתבת מהפן הדתי, למרות שאני לא רואה איך זה שמי שלמעלה סלח לה, פותר לי את הדילמות האישיות שלי. סבבה הוא סלח לה, עדיין לי זה מפריע.. (איך אפשר לפתור את זה? )

למעלה